Ще се върнете, каза Борисов на българи в Ню Йорк

Премиерът Бойко Борисов се срещна с българската общественост в Ню Йорк в рамките на едноседмичното си работно посещение.

Обратно в новината

Коментари - Ще се върнете, каза Борисов на българи в Ню Йорк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как да се варнем вав бг? -как? та то няма работа заплатите са унизително малки и не стигат за нищо!!! а да не говорим че само мафиози или хора занимаващи се сас незаконен бизнес имат пари вав бг! е, каква европа после- докато обикновеня човек не е добре и има вазмозност да зивее спокоино и нормално вав бг , няма оправя! а и не само младезта бяга вече от бг а и малцинствата което е наи-страшното представете си за какво става вапрос??!!! господ да е на помощ на бг! крадене , измама, далавери и лаза -това цари вав бг, и за залост балканскя манталитет аз, да сам добре а другя да е зле! кога ще се оправим сас тези величествени проблеми -кога????????? а за корупцята да не говориммм! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

истината е че от чужбина ние така мразените емигранти помагаме много повече на икономиката отколкото ако живеехме в бг, да не говорим че сигурно помагаме много повече и от повечето живеещи в бг. аз лично харча поне 1/10 от годишната си заплата в бг и не мога да се чувствам хич виновна че сам добре тук и че не сам там. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отдай се на пост и молитва,заблудени,поискай прошка от Бойко.Той е великодушен,може и да ти прости,но не и другите,които те разбират и разпознават.Все пак не е късно да се вразумиш и осъзнаеш,другото е пагубно за тебе.Спасението ти е в глад и дълги молитви за здравето на Б.Б.

Добре бе, Бойко, ама направи поне нещо. Само за черните ти очи ли да го направим? Осъди ефективно Доган и виновните за разрухата в България, разтури ДПС, ритни отзад подкупните съдии, прокурори и други държавни служители, прочисти Парламента от далавераджиите, заключи мутрите и всички бандити с екзотични имена, разследвай митничарите, и т.н. и т.н. - ти си знаеш за какво иде реч.

Абе госпожо/це,ти не можеш да ги изброиш,толкова са много и навсякъде,а искаш Бойко да се справи за една година.При състоянието на независимия и бързодействащ български съд и със закрилата на опозиционните партии,всевъзможни обръчи и фирми и пасивна съпротива на средния ешелон?С противодействието на незаконно забогателите,които притежаватфинансовия ресурс на България?С ,,подкрепата,, на Ив.Костов и Яне Янев?С помоща на президента Гоце? На практика Бойко гради нова България - много тежка,трудна и продължителна работа.Идвайте и помагайте.

Ама как няма да се върнете? Вече и в България полицията пребива граждани и после се извинява за станалата грешка... или не се извинява.... Ми значи няма да ви липсва нищо от гадостите на Америка! Е плюсовете няма да ги има, ама... ще си имате Бойко Борисов! Как да не се върнете?!

гн. борисов, кои ви излага, че ще се варнем?

И какво точно би следвало да се разбира под (иначе пределно-ясните) думи като `заминаване`,`завръщане` и т.н. !? Да стане така, че изкараните от сънародниците/чките ни пари да `задвижат` нещата у нас ? Но те ги движиха до преди година-две, до когато официално се обявяваше че повече от2/3 (две трети ! ) от реално потребените пари у нас са такива ! (но после нещо май ... ) Или --че наши сънародници/чки ще се явят като месии, тичащи по водата ... и ще потече всичко по мед и масло !? А всъщност не е ли просто време да се проумее и приложи едно просто нещо - българи/ки има и тук (у нас) и там (където и да е това там), и всички са важни/нужни ; Имат познания, експертиза, контакти (и т.н.) . А Земята е кръгла (засега) и времето, в което живеем, диктува : глобализация-мрежи-прозрачност-партниране . (всичко друго е бош лаф)

and BULL SHITS

А те знаят ли какво е казал Бойко ... и съгласни ли са с мнението му ? Понеже от познатите ми в чужбина НЯМА такива дето да искат да се върнат.

До: doemigrantite Извинявай много, но само едно ще ти кажа - навремето и аз се опитвах да мисля като теб. И какво се оказа? Смяташ, че тези които са заминали дължат нещо на опърпаната ни държавица ли??? Образование ли? Какво образование? Знаеш ли, че всичко което съм научил докато си завърша образованието - и средно и висше, го дължа единствено на себе си и на моите родители и близки! Те ми помогнаха, те ме научиха и аз сам - мога да кажа че донякъде съм самоук!!! Но държавата??? Боже мой какво безумие!!! Държавата ме беше обградила с чиновници, бюрократи и партийни функционери, с едничката цел да си вземат заплатата, хонорара, паричната премия. И да ме тормозят, без да ме научат на нищо освен Научен Комунизъм! Е, какво да кажа на такава държава - да и благодаря ли? Огромно благодаря на моите родители, но не и на "държавата"!!!

ББ взе да прекалява с тия инструктажи в САЩ. Мине се не мине и айде за САЩ. Боко, ти не можеш ли да запомниш какво са ти казали предния път, та трябва да ходиш пак да ти го повтарят? Ама такъв си им идеален на тях.

ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ,КОГАТО,ББ СИ ОТИДЕ.

Не е вярно,аз ще се върна точно заради ББ.

Много е болно , но за съжаление всички млади хора , които са в други държави даже не искат и да чуят, че ще се върнат в БГ.Какво ги очаква тук, безработица и кожодерство не само в образованието , но на всяка стъпка в тази държава! И да се молят за жълти стотинки ?! Да ходят по интервюта и да се подиграват със достойнството им, а частните работодатели да се гаврят със заплащането на труда им ! Едната ми дъщеря е в чужбина, ще се радвам ако и другата замине и бих им казала с болка в душата си " За бога, не се връщайте тук, защото знам, че стократно там ще бъдете много по - добре ".Жалко за младото поколение, нашето вече почти свърши ....В тази държава е пълен хаос....

Хулите Родината.Тук оставихте родителите си ,земята си ,големи къщи и дворове по селата,учихте за сметка на държавата България ,ползвахте здравеопазване ,а какво дадохте .Заминахте за да работите неквалифицирана работа ,объркахте съдбите на децата си ,оставихте някой друг тук в България да се грижи за старите ви майки и бащи и възхвалявате другите държави,защото те ви дават социални помощи .Лесно е да вземаш ,но какво дадохте на България .Огледайте се на каква позиция сте там ,в онова общество.И там обикновено сте на опашката и сте винаги чужди.Вегетирайте там ,пък ние тук ще оправяме държавата и ще се грижим за старите и болни хора .Манталитет.

На перфектни позиции сме си и въобще не вегетираме, ами си живеем напълно нормално. И трябва да сме напълно изкукали да се върнемем в блатот наречено BG.

Лъжеш драги, не си на никаква перфектна позиция,и не може да бъдеш. Напълно си изкукал щом не ти пука за ,,блатото,, България.Ние ще се оправим и без тебе.

Върнете се, върнете , ако искате да станете като мен.

Ще се върнете, пошегува се ББ. Ще се върнем, пошегуваха се емигрантите...

Zitat: imigrant ( нерегистриран ) 20.09.2010 17:10 В САЩ съм от 3 г. Тук човек може да живее добре, но има нещо с коетоне мога да се съглася. Това са децата ни, израстват на чуждо място, да наистина добре, но повечето от тях никога няма да се завърнат, никога на да почувстват истински своята родина. Длъжни сме да го направим за тях и за България. Сигурен съм че повечето от нас имигранти мислят като мен. --------------------------------------------------------- Ne ne ne ne ...brat mi!! Tuk ne si mn prav.... as sam sa minal (ibjagal) pres 1988g i ne mislja 4e njakoga ste se savarna........oste po-malko decata mi, na Boiko mu e shiroko okolo vratleto-milioner 4ovek e-sa nego e vse edno koi i koga ste doide na vlast sa v badeste ( i v minaloto beshe taka sa nego...dishaiki vav vrata na bai Tosho)....ne ne ne as si ostavam tuk a koito iska da si hodi v BG-to

Нека не бъркаме роднината, майка, татко, сестри и братя, със самозабравилите се политици и олигарси, които се мислят за по велики от Господ... Плюя на такива дето се подиграха с малкото останали българи в България...

непременно !!! щом ти го казваш ! а да донесем ли и никои долар с нас - да върти цветелинка банката ?

ОСОБЕННО МИЛА И ТРОГАТЕЛНА Е СРЕЩАТА С ЕВРЕЙСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В САЩ. На срещата присъстваха Ейбрахам Фоксман - национален директор на Лигата срещу поругаването, Даниел Мариашин - изпълнителен вицепрезидент на Бней Брит Интернешънъл, Дейвид Харис - изпълнителен директор на Американския еврейски комитет, Ричард Гордън - президент на Американския еврейски конгрес, Роналд Лодър - президент на Световния еврейски конгрес, Ричард Стоун - председател на Националната конференция по съветското еврейство и изпълнителният директор на Съвместния еврейско-американски комитет за подпомагане Стивън Шуейгър. ВСЕ ЕДНИ ХУБАВИ ХОРА, КАТО ГАД ЗЕЕВИ. Този не стига, че получи безпари авиокомпания Балкан , ами има и наглоста да съди държавата за десетки милиони. ВСИЧКИ ТЕЗИ СА ВСЕ "ХУБАВИ" ХОРА. И пожарникаря премиер и той е много "хубав". Все "хубави" хора са се събрали, само, че това дето гомислят не е хубаво - да ни оставят без земя.

И ти си най- хубавия човек,който не спира да ръси глупости.Най-голямата ти прозорливост е че евреите,руски и американски.ще ни вземат земята,която май ние самите не искаме.Абе човече,наукообразното многознайство води до самообъркване,наречено папагалска болест.

Много ясно,че ще се върнем.Нали трябва да си вадим нови документи....и после пак беж да ни няма

ще се върнем друг път, ние разбираме от шега и по друг начин не приемаме изказването Ви, но така направете, че други да не ни последват, защото носталгията и гладът са много страшен бич за българина

До: Burger King Аз също познавам един-двама завърнали се. Един който се върна от Щатите (по никакъв начин не мога да му кажа името), беше казал че баща му му намерил работа там. Повече от ясно е, че ако можеше да остане нямаше да се върне. Това е и причината България сега да наброява няколко милиона жители, а не нула. Ако можеха така лесно - всички щяха да се изнесат. Убеден съм в това!!!

ама той е бил и шегаджия?! пък не му личеше!!!

Ами нали дир.бг спря вицовете!? Някой трябва да пуска нови!!!

Може и да има някои единични случаи на завърнали се българи-емигранти, зависи кой колко е теглил в България и до каква степен е позабравил... Но на първо място управляващите трябва да се погрижат и в България пак да се създаде производство и работещо селско стопанство, да започнат да се вдигнат доходите, да се подобри организацията на труда и да се вдигне жизнения стандарт на населението, за да не измрат от глад и мизерия и тези, които така или иначе все още са в България и не са потеглили нанякъде...

Като имаме опита от срещата с българската общност в Чикаго трябва да сме много внимателни в това, което ще кажем, започна той. Откого ББ почна до говори за себе си в множествено число? Става страшно май!

Манталитета Бойко си личи много лесно. Бербатов не е натрил нищо на Манчестър това може да си мисли, някой с много съдран манталитет. Напротив хората повярваха в него, когато беше долу когато от всички останали отбори и особенно от българия им се смееха, че са дали толкова пари за куц кон. Затова сега може да се каже, че заедно натриха носа на всички останали ... а и Манчестър не е "нищо" и това е несериозно изказване.

ПО добре и ние да отидеме, че тука няма ни работа ни добро заплащане. И понеже и образование имаме и езици знаеме там ще сме по добре!

сега като паднат визите ще отидем да ги вземем нашите хора от америка

До: Симо Симо, не се самозалъгвай!!! Живял си 11 години в Англия - време достатъчно за да загубиш представа какво е положението тука в България. За сравнение ще ти кажа, че само допреди 4 години аз имах още някакви илюзии че нещата у нас ще потръгнат. Вече ги нямам. А Бойко Борисов не е прав за манталитета на българина. Бойко Борисов просто го е чул това от някъде или го е прочел написано. Не че не е вярно - манталитета трябва да се промени, но едно е да трябва, друго е да стане. Е, няма начин да стане. И ако още си фен на поп-фолка, ако имаш за идеал да станеш мутра, да си обзаведеш двореца в стил мутробарок и да си построиш приживе мавзолей (естествено с пари от сивата икономика) - заповядай! Ще живееш кратко но като цар!!!

ББ май не е гледал "Един наивник на средна възраст"

Радваме се, че сте в САЩ и правите полезни срещи за България. Няма по-хубаво място от държавата ни, но се затрихме в тези години с бедност и болести. Г-н Борисов, има българи като нас, които периоди от време са в САЩ и се връщат за да работят за България. Повярвайте, почти всеки втори българин в САЩ мечтае да се върне в родината си, това е природен закон да живееш на земята на която си роден. България си има всичко и ако се подобри материалната база на хората-няма по-добро от нашенското. А и театър безплатен всеки ден от политици и управляващи-големи комедианти се оказаха-все скандали кой от кой по-пищен около тях. Те това малко липсва в някой държави като САЩ-там разкритията за кражби и далавери на управляващи са редки. Но и ние ще влезем в релсите на коректността. Желаем на г-н Борисов добри дни в САЩ

Ще се върнем Бате Бойко, ще се върнем... За да си предадем БГ документите.

"Така че - магистрали, пристанища, земеделие, туризъм" - ама то на това му викат "бананова" република.Няма просперирала страна само по този начин.

Някакви конкретни предложения и идеи в това отношение имаш ли или се намесваш колкото от ред да мине?

Какви идеи!? Вижте бившите соц държави като Чехия, Словакия, Полша! Това малко ли ти е?

Ей, такива банани искам да ям, от такава държава. Това да е наред достатъчно.