”Барометър”: Българите искат втора кабинка на Банско

Българите искат втора кабинка на Банско. Като обществено значими проблеми открояват ниските доходи, бюрокрацията, здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - ”Барометър”: Българите искат втора кабинка на Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям развитието на Банско и считам, че втори лифт и допълнителни писти в курорта са най-разумното решение, което може и трябва да бъде предприето.

Всеки нормален човек, който иска България да се развива и да има работа за хората тук, иска лифт и нормална спортна инфраструктура не само в Банско, но и на Боровец, и на Пампорово!

Смешно е да сме против втори лифт, със същият успех можем да кажем, че не искаме и ток например.

Dir.bg, защо разпространявате фалшива новина?????????????? Не искаме втори лифт и ИК!

ЗА ВТОРАТА КАБИНКА!!! ПО ГОЛЯМА ЛЪЖА НЯМА!

Айде пак - мижи да те лъжа...

Никой не можете да убедите, че зад тоя джендър Цеца и тоалетната хартия , наречена конвенция застават 29% от българите! Долни лъжци! Тоз третополов шут и 5 % не мой събере и по гащи да излезе на площада!

Абе гърците които нямат толкова гори като нас и поради тази причина ги пазят като очите си имат 13 лифта в най големият си ски курорт,ние се дърляме за един.

Този ''барометър'' е изпушил.....

И при избори за парламент е същото, няма значение кой, как гласува, диаграмата е начертана предварително.

и аз това разправям ама ме мислят за луд като им кажа че всички избори са фалш...

има едно място в пенсилвания, където ходя на ски когато имам време. цялата ски площ е 500 декара. на нея има 23 писти и 9 лифта. през уикенда се чака средно 8-10 минути, а през останалите дни от седмицата 5 минути...

Тая измислена диаграмка я пробутвайте на ИДИОТИ, ОФИЦИАЛНО ПРОУЧВАНЕ НЕ Е ПРАВЕНО! ТАЯ ДИАГРАМКА МОЖЕ И АЗ ДА НАПРАВЯ В ЕКСЕЛ ЗА 1 МИНУТА!

Започна промиването на мозаците ни.

Резултатите от допитването за Банско са поредната нагла, угодническа профанация. Ама за какво развитие на туризма в регионите става дума, когато почти цяла северна България е обезлюдена, опустошена, с празни порутени къщи и буренясали поля...

И 90 процента от българите не одобряват политиката по вдигане на доходите, 70 процента искат да се премахне платения отпуск, 65 процента напълно одобряват изсичането на горите и 59 процента са категорично против мерки за подобряване на качеството на въздуха и околната среда

Мисля, че е крайно време да благодарим на другаря Бойко Борисов за неговата всеотдайна работа и да му пожелаем дълги години крепко здраве и творчески успехи :-)

Алпи - Площ 298 128 кв. километра. Надморска височина 4810 м. Пирин - Площ 2585 кв.километра. Надморска височина 2915 м. Това дали не е...Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крака. Това за всички дето се сравват с Алпите и другите високи планини. Пирин е красива, но малка. Скиори това е същото като да се спускат по стълбите в блоковете в които живеете и да се сърдите, че блока ви не е по-висок.

вземи площта на Пирин и я нанеси в Алпите и виж на този район, колко лифта и км ски писти отговаря. Ще ти блесне истината. После виж и на колко метра надморска височина са пистите в Алпите и още повече ще ти се изясни.

САЩ са десет пъти по-големи от България. Средна заплата - 2300 долара. Значи с 230 долара средна заплата за България трябва да сте доволни, нали?

Айде да сме малко по - конкретни, както вече долу някой го е направил! Алпийски регион - 30 000км ски писти и 10 500 лифта (кабинки + седалкови) - 200 000 кв км - 70% от ски зоните са под 3000м, 50% под 2000м. България - 300км писти, 4 кабинки и 20 седалкови лифта - 25 000 кв км планини.

Незнам къде си гледал, но провери поне още 2-3 източника, че площта на АЛПИТЕ е 200.000 km² , а не 300 000 както си написал!

В Алпите ски сезона е 7-8 месеца, а в Пирин 3 месеца, тази година по-малко.

Не бе 12 месеца е по глетчерите, но по нормалните ски зони е макс от 15 Декември до 15 Април, но след 15 Март може да се кара само 1 час сутрин след това е киша и не става.

А къде е въпроса "Искате ли 3-та кабинка?"

Така си и знаех, с още една кабинка на Банско, ще скокне икономиката на Републиката, а банскалии ще са Пиринския тигър на Балканите.Само ъкъла не ми побира, всичкото ако, къде отива?

Живая в блок на 4 етажа. Имаме малък асансьор за 2 души. Когато имам рожден ден и за разни празници идват приятели и трябва да чакат асансьора малко повече. Дали да не помоля да ни сложат още един асансьор за да няма чакащи, а всички да се качват, бързо бързо..А имам и приятели които полват стълбите. Та така за Банско и втория лифт.

Вчера, работен ден. Чакане на лифта на Банско - 68 минути. Събота и неделя - двойно. Това за чужденците е невиждано! Един час, за да се качиш на 40 годишен лифт.

ами дай сега да залеем всичко с бетон, за да е угодно на чужденците?

Излагаме се преед чужденците

Като е работен ден , ти какво правиш там или там работиш "Красная Кухая Лейко " ?

Така добре е да има втора кабинка. Ама да я качат над първата. Така и с твоя асансьор. Монтирайте си втора кабинка над първата. Това да Ви е проблема.

и ще го построят. В България печалбарството и алчността винаги са побеждавали здравия разум. Ще секат, ще строят, ще бетонират и в Пирин, и на морето, докато не остане право дърво и диви животни останат само в зоологическата градина.

Алпийски регион - 30 000км ски писти и 10 500 лифта (кабинки + седалкови) - 200 000 кв км - 70% от ски зоните са под 3000м, 50% под 2000м. България - 300км писти, 4 кабинки и 20 седалкови лифта - 25 000 кв км планини. Малко данни да си знаете!

данните са ти непълни! съветвам те да провериш и следното: 1. Колко метра е надморската височина, на която започват пистите в Алпите? 2. Колко месеца е ски сезонът в Алпите? 3. Каква е платежоспособността на населението в и около Алпите 4. Какво е доверието на клиентите към условията за ски и настаняване в алпийския регион 5. Какви са възможностите за транспорт от/до алпийския регион - летища, влакове, пътища 6. От колко страни по света отиват хора на ски в Алпите и от колко в България..... 7. Имат ли си Бай Уй, Суджук паша, Корупция, ганьовци, рекетьорчета, сърдити сервитьори и сервитьорки

Ще ти дам само един, само само един малък пример над който добре да помислиш преди да пишеш глупости! Австрия - SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 620 m - 1957 m - надморска височина!!!!!!!!!!!!!!!! 284км писти !!!!!!!!!! 90 лифта !!!!!!!!!!! от които 16 кабинки !!!!!!!!!!!!!! Не се излагайте! Подобни курорти с около 50-100км писти е пълно в Алпите!

Може ли някой да обясни понятието втора кабинка? Що за простотия е това! Целият шум за една кабинка ли е? Ето го каруцарския език!?!?!

Скоро слушах един човек по радиото. Каза го просто и ясно. Пирин е малка планина за ски.Не могат да сравняват алпите с Пирин. Ако ще да изсекат цялата планина пак няма да са конкуренти на другите курорти. Целта не е лифт, а сечене на гора за да има още писти. Сега искат лифт, после ще искат писти и по тази логика наистина може и да не строят, но ще секат гора заради пистите. Това е истината. Разбира се имат и много непродадени апартаменти. На Каролев, на този, на онзи и така. Банско става един балон в който чужденците отново няма да се хванат. Факт!

всеки ден незаконната сеч изсича, колкото две писти. Всеки ден!

Кабинетът не е вземал решение за строеж на втори лифт, а за разрешение за строежи в Пирин - спорът е на какъв процент от територията на националния парк ще се разреши това! Неправилно зададеният въпрос е блестящ пример за манипулация!

Не Българите,тиквата и цеко искат,както и шепа бански цървули,които си мислят ще с втори лифт ще станат Шамони

ГАРМИШ КИХЕН БАНСКАЛИ ! :-)

Само идиот може да повярва на това мутро-поръчково изследване!

хахаха. дир-а как не ви е срам!

смешно е, че едно съоръжение, което очевидно за всички е необходимо да се построи, се превръща в национален дебат, и основен въпрос при правителствени заседания.щом има толова притеснениие, за дърветата които ще бъдат изсечени, нека просто инвеститора, да бъде задължен с клауза в договора, да залеси същия брой, който ще изсече и готово.

направете 50 кабинки бе продажници,само,че запомнете едно,тва не ви е морето да си стои просто ей така докато го бетонирахте,в Планината всичко се връща и някой ден всичките ви хотелчета и писти ще бъдат ометени от потопи и лавини

естествено, че искат. само шепа промити мозъци не искат. всеки нормален иска развитие в тая държава

Българин да се наричам - първа радост е за мене.По въпроса за втората кабинка на Банско - никой не ме е питал , а ако ме питат ми е все 20,тъй като това няма да намали опашките на първата кабинка.А ако ме питат по-сериозно ,ще кажа че искам да работят влековете на Витоша.

Шилo

Проблемът не е във втората кабинка бе! Стига сте повтаряли като папагали опорните точки на Цеко и Боко! Боян Петров предлижи работещо решение за втора кабинка, но мутрите не щат втора кабинка, те искат да овладеят целия Пирин и цялото Банско. За ново строителство на апартаменти иде реч, не за втора кабинка!

Носи си слух, че искали да преименуват гр.Банско на гр.Банка. И щял да се побратими с гр.Банкя и да направят обща офшорна зона. Прокуратурата вече била уведомена, с каквото можела щяла да съдейства...

Ами, не! Не искат българите втора кабинка на Банско!

Ето още един пример , че ни управляват безмозъчни и малоумни милиционери. Даже не им идва на акъла да измислят нещо "по-така" ами пускат ебати и плоските глупости и ние трябва да вярваме. Явно ПР има работи в с.Сусурлево и там с такъв 'матрял' разполагат, но все пак... Сусурлево не е представителна извадка г-да свине и милюцонерии, Ма сте толкова тъпи и нагли , че даже си и вярвате , че някой приема тези глупости. Дано Бог ви накаже, защото аз съм безслиен. С тези кървави пари само лекарства и дървени кутии да си купувате.

Швейцарските Алпи заемат 13% от територията на страната, но имат 4200км писти и 2500 лифта! Имат много ски зони са под 2000м. Ако не вярвате проверете! Национален парк Хоетауерн Австрия, който е под закрила на Юнеско има обръч от ски зони, поради, който зоната на Юнеско е пратена далеч високо над дърветата! Освен това е засегнала много земи на кравари и дълги години е имало борба. Е, от Юнеско са се преборили са краварите, но общините със ски зоните не са им позволили това, което виждаме в България. Освен това, отворете сайта на Юнеско и вижте как е описан Национален парк Хоетауерн и как Пирин! После ми говорете, че Юнеско не са мафия!

много навсякъде по света, България я знаят с невероятната природата и кисело мляко, всичко останало е лошо, сега нестига че ще останем без природа но и в чужбина ще казват ей тези българи... и природата унищожиха... а ние българите нали все гледаме какво другите мислят за нас.

Веднага да свалите тая лъжа от сайта!!! Трябва да не си с всичкия си за да й повярваш.

Не може едновременно да искаш втора кабинка на Банско и високи доходи, ниска бюрокрацията и добро здравеопазването. Или подкрепяш олигархията, която ограбва държавата или си против нея. Дали Зелените откраднаха 4 милиарда от Белене, дали Зелените не предупрежаваха за Пеевски и КТБ - други 4 милиара. Като гръмне следващата банка българите пак ще изгорят с парите нужни за високи доходи и качествено здравеопазване и тогава им оставя да одят да карат ски, ама на мук, защото нямат пари да си го позволят.

стига лъгахте кат дърта циганка!

Тоя барометър Далавери Симеонов или Банкянската тиква го поръча??? За плащането знаем че пак ние го платихме ама кой го поръча?? мафията ГЕРБ?? Т.е. ГРОБ. Мамичката ви алчна ГЕРБерастка крадлива. С камъни ще ви изритат от парламента а нерезе от банкя дето опрасква и налага ДЖЕНДЪРИ в училищата за него павета в главата и доживотен затвор. ГЕРБ = ДЖЕНДЪРИ = НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

Посмъртно не мога да вярвам на такива стъкмистики като знам как работят в такива фирми и учреждения за анализи и проучвания. Там принципа е един ГТП (Гледай тавана и пиши. Един единствен път не съм чул някоя фирма за проучване да се е обадила поне на един мой познат.

БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ втори лифт, а един кипърец го иска. Българите мразят цековщината по планините и се борят с всички сили против нея. Такова изследване и аз мога да си поръчам срещу съответната не особено голяма сума. Дори и процентите ще си поръчам с точност.

Не само втори лифт, българите искат да се застроят поне още 2-3 курорта на Банско, може и нов град да се направи и най-важното ВСИЧКО да е собственост на българин/може и кипърец в краен случай/, за да не дойдат от Швейцария или Австрия да ни ограбят планинските богатства!

Да ви имам 'барометъра', мошеници и слагачи такива. Утре по същия начин ще кажете, че българите искат Истанбулската конвенция. Не ви ли е срам?

Кои българи, бе ? Купените от чорбаджиите-изедници хорица от Банско и околностите, нали ? Вашта м..а гадна чорбаджийска !

И колко струва това " Изследване " ? на Барометър ? И 1000 пъти да повторят една Лъжа няма да стане истина !

Преди два дни попълвах анонимна анкета - приятели заработват допълнително като анкетьори, на Ноема - дали харесвам руски радиостанции и Тв канали. Явно се готвят на масирана атака.