Калфин критикува САЩ пред US-посланика заради визите

Ивайло Калфин разкритикува САЩ за липсата на спогодба за социално сътрудничество и визовия режим за българи.

Обратно в новината

Коментари - Калфин критикува САЩ пред US-посланика заради визите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каде е Америка и къде сме ние ! Опитайте се да направите нещо за по добри отношения с нашите съседи наоколо-сърби,македонци,най-вече с Русия която действително може и има ресурси и възможност да ни помогне ! Такива подлоги "държавници" българия не е имала в историческото ни минало ! Бог да ни е на помощ ......живи здрави да сме !!!!

Това звучи като вица дето питали нашенеца дали подарява цветя на жена си, а той се учидил:Та за какво да харча за цветя?Нали вече съм я е-л. Е г-н Калфин вас вече са ви..., сега за какво да ви дават цветя?

Защо ви е безвизов режим, бе САЩ скоро ще рухнат!!!

я се успокойте малко!

Аз пък онзи ден ппоисках от чистачката в офиса да ми вдигне заплатата ))))

Е, поне кура да ти вдигне пак е нещо.

Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) - това е което ги интересува пиндосите другото е общи приказки "партньорските отношения между двете страни" тоя калъфин ще ме умори........ Едните нареждат, другите изпълняват - това е по-скоро трудов договор не партньорство

Калфин никога не критикува Путин. Ще му спре стипендията и хонорара за ролята на троянски кон.

Визите за САЩ са последна грижа на българина. Но те служат за морковче за да се приеме васалното търговското споразумение с щатите. Това го знае отлично Калфин, но провежда демагогската политика на янките.

Като гледам посланика на САЩ и си казвам, че една жена, когато е умна, образована и интелигантна, може да стане посланик. А в България може да е жена дипломат само ако си покаже голия задник по прашки във фейсбука, както беше случая с Лиляна ангелова георгиева. След (полу) голите и снимки във Фейсбук я направиха консул някъде в САЩ.

Я Бате Бойко да му издърпа ушите!

АБЕ ГОСПОДИН/ДРУГАРЮ/ КАЛФИН, ТИ СИ ЧОВЕК ОТ СОЙ!!! Как може да се срещаш с тази овч...ка? И да и задаваш въпроси с повишена трудност!? За визите, за социално сътрудничество и т.н. Тя е изпратена тук само да не е празен стола на посланика, като й е забранено да взема отношени по въпроси КОГАТО НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ОТ АМЕРИКАНСКА СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще ни натресат ТТИП за сметка на безвизово пътуване за българите. И кой има полза от това? Шепа хора , които, след като ни ограбиха парите, сега искат да се разхождат безпрепятствено по света. Гадните и мръсни политици, чиито деца отдавна живеят в Щатите. Ще ни продадат отново , за да осигурят собствените си интереси. Според мене хора, чиито деца живеят за постоянно в чужбина, не трябва да се допускат в политиката на България.

че кои иска да се меси във ваща политика.оправяите се как намерите за добре.пет пари не давам за ваща политика.но турците не мислят така.

баце Коко

Емигрантина ...не е далече денят, в който с подвити опашлета ще бягате през глава (подобно на тези дето си бяха направили комунизАмО в Либия) обратно в старото си отечество(България)...ма дали някой ще ви посреща с хляб и сол се пита в задачата)))))

Че кой казва, че ти искаш да се месиш в политиката ни, бе малоумнико? Някъде да се говори за емигрантите в САЩ? Или гузен негонен бяга, ако си малко образован и знаеш тази българска поговорка.Става дума за хора, които нямат никакъв интерес България да живее по-добре, защото отдавна са уредили децата си в чужбина. И преследват единствено и само собствените си интереси, бидейки политици в България, като я крадат и предават до край. Разбра ли, главо глупава?

Калфата е мъжага. Държавният департамент на САЩ се стресна.

Все ми е тая дали в САЩ се ходи с визи или без. В Европа има достатъчно места за обикаляне, лесно, удобно и поне близките години ще се разхождам само из нашия континент (е може и малко Азия). Но от принципна позиция просто трябва да въведем визи за американците. И задължително с вземане на отпечатъци от пръстите.

по добре да не отпадат.че ще се довлекат всички некадърни български цървили.

Ти си ярък пример за това, че от селото може да излезеш, но простотията от тебе - не. Само на тебе ли искаш да ти е добре? Това ли само научи в САЩ като отношение към хората, нещастнико? А само тръбите, че сте цветът на България, който е емигрирал.Жалки безродници.

Ти бегай при болен сайдероф, да ви мане чизмарските визи и бегом в большевикистан.

Ако визите за българи паднат, обзалагам се , че половината руснаци ще стант български граждани, за да могат после да заживеят и заработят в САЩ.

ааа. тука си има ред!

до сега руснаците нямали проблеми с визите за САЩ.Може би сега имат, поне които попаднаха в санкционните списъци.

Американците се стараят да извличат ползи само за себе си от всякъде и от всичко. Госпожата се интересува от мерките за интеграция на "бежанците". Каква вина имаме ние, че САЩ създаде проблемите в Близкия изток, за да понасяме последствията? Откровено ни правят на глупаци - ГМО, шистов газ, нежелани пришълци. Нашите политици трябва да се държат с отговорност и достойнство и да се противопоставят, когато е необходимо! Визите не ме интересуват! Нагледах се на филми, които ме убеждават, че това не е мечтаният Рай, както се твърдеше и нямам никакво желание да ходя там.

За Русия няма проблем да се пътува , а жив българин не ходи натам. Дори троловете на Путин не искат да живеят там. САЩ , не пускат българи, а 350 000 живеят и работят в тази ''гадна'' ,''имперска'' държава. Не мислят за нищо на света да я напускат. ''Ужас'' !

руснаци живеят в САЩ, направо не е истина. Някои градове буквално са превзети от тях. Дори в магазините пише и се говори на руски.

И не само в САЩ. По целия свят са.

ето пример на един изцяло лъжлив пост.

изразили били загриженост за езика на омразата. Божкеее, тук поне не знам да гърмят цигани. Защо Калфин не е изразил загриженост за зачестилите убийства на негри??? Или омразта е само в Европа, не и в САЩ и това е тема табу- не се коментира

Дано то си изиграем картите както трябва и да се възползваме от членството максимално. Като искаш договор, даваш нещо. Като иска ЕС да подкрепим договора, да ги накара да отпаднат визите. навремето Хърватска отстъпа територия на Словения , за да влезе в ЕС и никой нищо не им каза и са с по-голям авторитет пред нас. Ама като знам какви мухльовци ни управляват, пак безусловно ще подпишат договора само и само да се докарат.

ТПТИ, за което в момента няма общо съгласие в ЕС. Америкосите искат да спечелят един български глас в ЕС в полза на това тъпо ТПТИ. За за могат да продават в ЕС храна, била с години забранена дори в самите САЩ. Нивата на позволени рискови вещества в храната в ЕС в пъти помалка от американските такива. От тук нататък ще бъде позволено да се продават ГМО и др. буклуци за ядене. А визи изобщо не е проблем, ако имаш пари да похарчиш в САЩ, ще отидеш , кой ще ти забрани.

като гледам българските храни са на такова нивo,че да ядеш и да плюваш.

това поне зависи от нас някакси, можем и да го променим това положение.

Който подкрепи ТТИП да бъде сигурен,че ако оживее до промените ще бъде съден. Роби на американските корпорации няма да ставаме. Достатъчно ни е сегашното положение.

Аферим, айде, да идват промените да ги съдим тези бойковисти .

Браво и на управленската коалиция ! За пръв път от 70 години насам България има адекватно правителство !

Прав е Калфин !!!!

Калфа, тези визи все по- малко ни интересуват- гледай да договориш равноправна търговия и търговски улеснения за нашите фирми. И да дойдат нещо да инвестират /ама не шистов газ и ГМО/, че не мога да се сетя от пръв поглед един пирон да са забили в бг...

Приеха над 500 хиляди български имигранти, които туземната кагебишка агентура прогони от Родината им.

А комунизко-кагебишката агентура продължава да държи смои си кадри не само в американското консулство, но и по целия свят! А сега си задай въпроса защо американските "демократи" нямат нищо против това и си отговори, ако можеш!

напротив имат сегашото булгарско племе е мързеливо.затова и в европа не го искат.

Ивайло Калфин ме кефи, както и здравния монистър! Браво на тези хора- зашитават бълагрите и националните ни интереси. Дано да продължат да бъдат себе си!

визи за източна европа през крив макарон.европата ви е достатъчна.трябва всичко да бъде регулирано като сега.като искате има лотария за зелена карта.знаете как става.

Ви? Ти не си ли българин? На бас, че си тъп цървул, който до вчера е пътувал с каруца, ама днес се прави на по-голям американец и от американците и говори на "ви, вас" за сънародниците си.

от 30г.съм там.защото не ме беше страх да избягам.а вас ви е страх от ваще политици затова сте на това ниско ниво.даже и в тинята.на америка не им трябва некадурни цървули като вас.

Голям смях! Де се е чуло и видяло робът да критикува робовладелеца!

Това спорзумение е изгодно за САЩ и големите страни като Германия и Франция. Нас просто ще ни наводнят с евтини американски боклуци и ще ни умре производството тотално. Също така вие сериозно ли искате да ядете ГМО, пилешко мито с белина и какви ли още не изненади (който не вярва, да чете несмките медии по върпоса, какво искат да внасят САЩ)? Или като южен поток, много изгодно ама не съвсем, все ние да плащаме масрафа?

Какво производство има в България ? Лютеница...майонеза...друго ?

какви са тези боклуци дето ги предлагаш.

Без майонеза. Не съм виждал българска майонеза в САЩ. Но съм виждал некакво евтино вино.

Лютеницата само се забърква в България. Нищо българско няма в нея.

Правилно. Така трябва.

Критикува , ама друг път : )))) Преди това подари нашите военни бази на усарите и то с право на екстериториалност...... Помним , шломо калфин , всичко помним ! Дошло е време да ти представим сметката . С лихвите !

военнен си-личи ти- мозъчните ти клетки са отдавна атрофирали или ви е яд, че загубихте СТУДЕНАТА ВОЙНА и сега от НАТО не ви щат!

ВИЗИТЕ е най-успешния ход на АБВ. Направете го и ще видите. Ако ще да има и залог срещу 10 000 $ за вноска и да се отнемат на този, който ги наруши.

Не виждам никаква полза от подобно споразумение със САЩ, освен, евентуално, леко облекчение на правещите бизнес с тази страна, но те вече имат 10 годишни визи, а освен това сигурно са 50-100 човека... Най-доброто, което можем да си пожелаем от САЩ е да не ни пречат и да не ни вкарват в геополитическите си схема, а това едва ли ще имаме щастието да ни се случи! Спорем мен Калфин просто симулира дейност.

поне да видиш....Няма нищо лошо в това.А който има възможност и да поработи там.Така всеки ще разбере къде му е мястото и какво цени в живота.

те са гу видели на филма по телевизията. не става това грозде.

ако отворим една печатница за дорари и тука ше стане САШ

Що долари бе? Не може ли рубли да печатаТЕ. Доларите са само да тормозят честните руснаци като им подбиват рублите.

САШ като чуха калфата и направо си подвиха опашката, Йвайло е това ейййй

Визите ! Най-правилният ход на Калфин. Да паднат визите. Има ги за обикновените хора. За мутри, номенклатурчици, държавни хрантутници и плащащи си престъпници, чалгаджийки НЕ.

" Ама, моля Ви се, не се притеснявайте!"- скара се Калфин на посланника.

Ратифицирате на търговското споразумение между ЕС и УСА срещу отпадане на визите е сделка:кон за кокошка. Който има такова голямо желание да емигрира в УСА да си търси начина, но не за сметка на остатъците от национален суверенитет и за сметка на хората, които остават да живеят в България.

Не съм бил в САЩ и навярно нямам право да коментирам дали си струва да имиграцията там.Останах обаче отвратен от филм по Дискавъри за американец,дегустатор на различни кухни от света-посети десетина ресторанта и частни градински празненства в щата Охайо.Такива отврътителни манджи не можех да си представя!!!Храшкани с мазнини и субпродукти барбекю гадости,ястия от свински вътрешности/черва,шкембета,далаци,бъбреци,мозъци/1силно осолени и озахарени тлъсти супи и десерти...И непривично дебели,направо тлъсти американци и американки,натъпкващи се с тези отвръти.Около 10% от хората в кадъра бяха нормални по външен вид хора,които виждаме у нас!Само не казвайте че това е показание за стандарта на живота им!Ако е така - хич не съжалявам че не съм там!!!

За да преяжда една нация, други десетки нации като нашата трябва да гладуват. Американците поне 90% са с наднормено тегло, а една част от тях до невъзможност да се движат сами. И много хубаво пак не е на хубаво.

Българската е доста по-затлъстяла нация от американската. Говориш глупости и определено не си в час с нещата.

Предаването мисля е "Странни храни в Америка". При това заглавие да не очакваш да ти покажат обикновена свинска пържола или чорба от боб?

Негри вместо цигани. Това ви е американската мечта - негър да ви джвака дъвка насреща вместо циганин да ви вика батка. Къде по-престижно е.

Те визите, така или иначе падат, ама това не пречи на поредният ни велик външен министър, да прави хората на малоумници! А бе няма ли сопи в тая държава?!

Аз исках да емигрирам там, преди 25 год. Знам езика имам образование и имаше кой да ме посрещне .... Има господ! Останах и добих толкова неща, които там нямаше как да се случат! И ще ви кажа! Нямаше да съм толкова щастлив дори и същото да ми се беше случило там! Там отиват или хора които нищо не могат или такива които са недооценени тук, но плащат със самота! Както се казва "камъка си тежи на мястото"! Ако човек е упорит, ще постигне не малко и тук и при всички случаи ще е по-щастлив! А щастието не се купува!

Нека продължим разговора след като (ако) си вземеш първата пенсия.

Вече я взимам, приятелю, максимума дори и след още поне 3 увеличения, няма да взимам цялата! Колко взимат такава заплата, а? И ще ти кажа, че я "спестявам", защото нямам нужда от нея! Пожелавам го и на теб!:)

Брей, то имало и щастливи българи! Колега, ти вдъхваш оптимизъм, и се радвам за теб.

Благодара ти! Да! Има и се надявам да станат повече! Бъди щастлив и ти, където и да си!:)

Със съпругата ми още на 25г. имахме жилище, малко да но , на 31 стана доста голямо, после още едно. Без заеми. Кола имам, обичам море и то ми е под ръка. А също така не смятам , че циганина е по-лош от негро. Дано емигриралите не останат емигранти завинаги. Имам много познати и почти никой не се е устроил нормално. Няеми, заеми, местеници и то за какво? Освен кой има и друг интересен въпрос за какво!?

'Там отиват или хора които нищо не могат ' ??? Да гроздето е изключително кисело. В България явно са останали ВСИЧКИ талантливи и способни хора :)))

Познавам такива, затова ти го пиша! Двама в Канада. Продаваха пици защото тук не ставаха за нищо! Направиха един тарикатлък и отмъкнаха много пари, разбира се с измама/ който е чувал, знае как/, която обаче след година две не се преследва! После понеже бяха много "умни", се впуснаха да правят бизнес, но фалираха! Сега сигурно пак са пиците или на помощи! Не благодаря! Такъв "живот" не искам! Знам и успели, много успели, но ужасно тъжни! Така че и да ми оспорваш, всичко това ми е от личен опит! Виж намери твоя начин! Ако си умен и находчив ще успееш, обещавам ти го!:)

"Двамата изразили загриженост и от "пробиващия си път и в политическото пространство език на ксенофобия и разделение". То загрижеността на нормалните хора трябва да е именно сквернословията на тези нешастници. Опитват се да прехвърлят проблемите другаде. Само, че именно напъствията на ФАЩ ни тласкат към заличаване на нацията. (което в крайна сметка си им е и целта де, Бжежински и Сорос дори не я крият).

от толкова зор и плюнчене на брада, само и само да се подмажеш на работодателите ти от Юруш, нищо не ти се разбра от поста. Явно ти харесва само да си правиш вятър около зъбите (а може и да не ти харесва да е само вятър, а и живо месо и месни произведения )

Калфин все с нещо е трябвало да се съгласи: това му се е сторил явно най-компромисно...

Аман от артисти.

левите ни политици по курназ излязоха, а десните се гънат нещо

Шменти капели.

До преди години една от мечтите ми беше да посетя САЩ. Тогава все още беше жива "the american dream". Исках да видя Ню Йорк, Уол стрийт, Калифорния, Санта Моника, Холивуд, Лас Вегас, Флорида, Маями, Скалистите планини, Гранд Каньон, р. Колорадо, р. Мисисипи, Йелоустоун, Ниагарският водопад и още много, много места. Сега обаче знам, че там ще попадна в пренаселена гмеж от латиноси, чернилки и дръпнати очи в едно супер консуматорско общество, на съвсем не безопасно място. Даже и да паднат визите - едва ли ще отида.

Блещиш глупости. Казва ти го човек видял голяма част от тези места.

пък безпроблемно гледаме американски просташки филми, в които някой пада БУКВАЛНО в лайната, оповръщва се, застрелва задължително поне дузина човеци, преебава колегите или най-малкото обира банка. Благодаря. Има и друг свят на земята или поне трябва да има такъв из християнските земи.

съм ги видял. Само че, не съм се взирал в тях като теле в пишеща машина. Зад фасадата, която ти си видял, живее една огромна пасмина, много приличаща на нашата във Филиповци (днес). А само преди 25 години тук нямаше дори един клошар.

доста си облъчен от кремълската пропаганда обаче :)) САЩ в момента не е по-малко привлекателна за емигрантите от преди 10 години папример :) Затова и нищо не се е променило - зелени карти, визи и т.н.

Стой си най добре на село, кво ти трябва Америка. Напукай са с червено вино и сланина, влез после у Тунджата да се охладиш ,и се провникни ,, Българи юнаци продължаваме напре

са някои от нещата пречещи ви да се интегрирате в модерното общество.

пак са гръмнали 2 ченгета в ню йорк

Жалко че не си отишъл! Представата ти за САЩ е много ограничена. Отиди ( ако ти дадат виза) и пак ще приказваме ,.....

Това не му го пише в опорната точка. Отделно трябва да пресметне $100 в рубли и му се завива свят.

С подписването на ТТИП ще настане ерата на пълната хегемония на САЩ - жална ни майка тогава.... Ще се стопим както индианците и земята ни ще бъде превзета с икономически и политически средства. / процесът е започнал от 20 год./ Думата война вече има друго съдържание, но същността си остава - това е война и окупация !

ще проядем американски ГМО храни за да заприличаме на американски свини и тогава ще ни резнат кратуните прости. В момента САЩ си увеличават търговията с Русия, а ЕС прави санкции. В същност разпада на ЕС така наистина идва на дневен ред.

За съжаление вече е израснало цяло едно ГМО поколение у нас - от поне 20 години всичко почти в супермаркетите е някаква сурогатна храна - и пълна с ГМО боклуци, плюс химия. И само го вижте това поколение - готово е да прегази всичко, за да консумира - и в преносния смисъл. Няма нужда да ги чипират - те са си чипирани, моделирани, яко форматирани - и евтини... И може би вярват че ТТИП е нещо прекрасно (да живее аутсорсинга). Колко жалко.

Така е!Подкрепям мнението Ви!След време,ще изтрият троловете зелените точки на одобрение,та да видят новите ни душмани,че хората не се вълнуват и нямат отношение!Прав е Г-Н КАЛФИН,даже и за жизненоважните неща трябваше и трябват референдуми!Иначе се получава на практика това,че зле управляваната демокрация се изражда в диктатура!Дано нещо спре хегемонията на САЩ!

викаш една нова Берлинска стена и изходящи визи, които се одобряват само от Сидеров и няма да се стопим и с един човек,а ? :)))

За САЩ сме просто съюзници, от тея съюзници дето стават за пушечно месо. Нещо като американски филм, в който първо убиват черния, а после може и бял да убият - значи ние заменяме черния. То и за това не ставаме, защото си унищожихме армията, но поне ставаме за дразнител на Путин. Малко ли е.

А Путин знае ли, че сте дразнител?

иначе как щеше да махне Южен Поток , че и да го премести през Турция, а и турски да го нарече за срам на десетките войни водени от много предишни императори на Русия. Сегашния не е на ниво, но това не значи , че не може да смачка някой 20 пъти по-малък от него.

Откакто Европа е отворена за българи, кой нормален човек би се вдигнал да заминава на другия край на света? В големи количества.

пак кой? Надявах се поне циганите да се изнесат, че те нали са си чергари, ама ние сме просто и ги храним тук и помощи им даваме та не се изнасят. Не е толкова лошо място България, но е обладана от мутренска мизерия.

Отпадането на визите не означава че можеш да идеш там да живееш. Отпада унижението да се редиш по опашките по посолствата за да отидеш на екскурзия, или да похарчиш некой лев във Вегас. Ако искаш да стоиш по дълго, тогава ти трябва виза. Така е навсякъде в нормалния свят.