Нашествие на български гастарбайтери в Германия

Подмамени с щедри обещания, българи напускат страната си, за да работят в Германия, но обичайно стават жертва на груба експлоатация. Това пише в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от Дойче веле. Франкфурт се е превърнал в център на този вид българско "предприемачество".

Обратно в новината

Коментари - Нашествие на български гастарбайтери в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам да се въведе в международния паспорт графа "етническа принадлежност". Тогава на много хора ще им стане ясно за какво иде реч

Такова масово Бягство от България , не е имало в последните 23 години ! А само до преди 3 години , не достигаха хора за работа в БГ, и Заплати,Пенсии,Социални помощи се Увеличаваха Постоянно ! Искам си "Предишните" !

скоро минах през гарата във франкфурт и да, така е. в един момент действително е потресаващо колко много "български" граждани се мотаеаха там, а един бакшиш ми се оплака, че са удвоили автобусите до едно от летищата имено заради прииждащите българи. не само във франкфурт, така е във всеки метропол в европа, не са само български роми или турци, има ги всякакви и живеят по парцалени палатки покрай реките в храстите в големите градове, известни са, че са тотално неграмотни и страхливи и се занимават с кражби, измами, фамилна проституция, наркотици, черна работа и съответно са нон-стоп по екрана на централните тв. съответно на българите се гледа масово с презрение и погнуса и почти никой няма идея и още по-малко се интересува от това, че 99% от тези перзони не могат да говорят и да пишат и на български. това за което по тв не говорят е, какво всъщност се е очаквало да се случи и къде по-точно, защо и за кой е изненадата в развитието на цялата история.

Не само в Германия е така. Русенската фирма ОКЗ Бул холдинг наемаше работници за Холандия и ги настаняваше по 7-10 човека в апартамент. Не им плати заплатите за 4-6 месеца и сега май ще я фалират умишлено. И какво ... нищо, инспекцията по труда мълчи, държавата мълчи. Тези безобразия трябва да бъдат прекратени, защото в противен случай няма да се уважаваме като хора и като нация. Тотю да не спи, а да си гледа рабоата. Като Иванчо нямал пари за заплати - ами ще ти разпродадем имуществото и ако не стигне - в затвора. Хората трябва да усеят държавата и силата и. Иначе - горко ни!

Онзи ден видях в Рим , че на един истински българин му целуваха краката ... ама като се събудих видях ,че са ми отвити краката ....Само цигани и турци са Ви в главите , нали управлявате Вие , нали Вие създавате законите в тази държава . А законите пробити от всякъде и защитаващи интересите само на богатите . Защо не направите закон за разкриване на доходите от кражбите на годините на прехода от 89 година до сега , защо не извадите кирливите ризи и на крадците да им се отнеме всиюко , защо след като всички се пенсионираме срещу съответните доходи по трудови книжки и УП-та защо не си подадем и по една декларация от къде притежаваме всичко . Отишли хората в Германия да работят и защо да не отидат защото тук им предоставят работа ли или да измират от глад защото и печелившите фирми махат хора за да се оправдават с кризата ! А това ,че сме държавата с най-ниски доходи , а това ,че населението е обречено на геноцид такъв какъвто не е виждан в тази държава , това ,че цените са европейски а заплатите български и затова ли са Ви виновни циганите и турците .

Колкото и да ми е тъжно - прав си братле... все с циганите и турците се оправдаваме, а в действителност ние българите управляват тази държава и ние българите я ос...ме тотално... сори но това е самата истина!!!

браво, точно и ясно!

Благодарско на теб и на Доналд Патока , че ми писахте ! Кофти е това , че все повече хора започват да водят цигански начин на живот . Задлъжняли на монополите , безработни , в краен недоимък , чудещи се от къде да изкарат пари за хляба и да покриват все по нарастващите сметки . Това ,че все повече хора започват да водят цигански начин на живот е видно от всички ! Какво има да се дуе някой , без 50 лева в джоба и чудещ се как ще преживее месеца .

Господ да дава живот и здраве на министър Дянков ....... :)

Има няколко момента тук: 1 - 90% от цитираните са цигани, турци... 2 - след като Германия няма контролен механизъм, тогава ТЕ също носят отговорност за битието на онези българи 3 - германците не са стока, защото самите ТЕ търсят всячески евтина работна ръка! Това е като с корупцията - винаги има такъв, който дава и такъв, който взима! 4 - след като било цигани, турци, помаци или българи НЯМАТ препитание в родината ни, тогава е съвсем НОРМАЛНО да търсят прехранат си другаде, ако не протестират пред НС, че в България вече 23 години ни крадат по-долни лекета и от онези албанци в Германия!

5 - това управлението на държавата ни от 23 години. Гоце и Марин са раздавали гражданства и са помилвали изроди - Борисов пък не дава много зор за наказание. Плевнелиев се произнесе даже: "да забравим какво е било правено". 6 - Германия е толкова богата, защото страни като България се държат толкова бедни! 7 - ако всички гастарбайтери-бачкатори избягат от Германия, тогава тя ще загине за 1 ден! 8 - немците са мързеливо племе и никой не иска да бачка по строежите

много странно от каде ги взе тези наблюдения? наистина и на мен ми се струва че германия има нужда от работнизите от чужбина, но че са "марзеливо племе"... немзите са много дисзиплинирани и трудолюбиви и мисля че стандартат на живот в дарявата го показва. кога е била ии световна воина, а каде е днес германия?? и дали и кога бг ще стигне там, кадето днес е германия?

Много е сме6но когато раzни обитаци дават оценка zа една от пzрвите даржави в света. Немците може да са сякакви, но това не променя факта 4е са една от парвите световни сили. А умни и хитри тарикати като тебе живеят в една петораzрядна и пропаднала страна, кенефната дупка балхария.

абсолютни тъпотии!!! Германия е богата защото има друг човешки ресурс и друга история, а не защото България или разни други държави са бедни открай време... Да не би Германия да е дошла и да е ограбила нещо от БГ??? на голтака все някой друг му е крив!!! ..и тая тъпотия с гастарбайтерите, които щeли да избягат и Германия щяла да "загине", са за вътрешна упoтреба на турски и други измекяри, които си мислят че Германия е останала на тях да разчита... тая страна се е оправила доста добре след войната без никакви гастарбайтери, и чак когато всичко е уредено и икономиката расте, има нужда от такива... уточнение: още тогава не са искали никакви турци!! Те са им натресени под натиска на САЩ, които искали да угодят на съюзника си от НАТО които мизерствал и се чудел къде да дене милионите си неграмотни безработни...

Доста повърхностни и хипотетични коментари...има един феномен при българите в Германия(може и да важи за другите страни) - изумителен е фактът, всички мислим немците за праволинейни, откровено прости същества, неспособни на емоционалност(приятелство, чувства и т.н.), НО една голяма част въпреки това "ЗАБРАВЯТ" откъде са тръгнали, кои са родителите им и на какви ценности са възпитани. В резултат на това се появи фразата: "някои българи се правят на по-немци от немците"! Та така и вие тук ще ми говорите, че българите били мързеливи, пък видиш ли немците ангелчета. Мога да кажа, че сме в пъти по-умни и кадърни от швабите, работи и много по-усърдно от тях! Но явно преходът е успял да промие нечий друг мозък. Приказките за "лошия материал" се повтарят тук...

Дреме ми на дедовия за българските общаци по строежите в Германия!!!

Леле колко малоумни изказвания са напълнили форума не е истина, аз нямам идея дали и 5% от писалите тук имат идея колно се работи в Германия за тези смешни пари и дали тези където работят там имат медицинско осигуряване и ако недай си боже стане нещо с тях, при положение, че работят тежък физически труд ... кой и как ще им помогне и кой ще ги гледа!?

Като се разболееш се връщаш в България и си правиш операцич срещу няколко смешни вноски, която в Германия струва около 50 000. Плащаме разликата ние работещите в БГ

ами това е наистина така, но много хора се принуждават да ходят и да работят там. защото наистина в германия това е една мизерна заплата. но хората които са отишли да работят там, мизерстват, за да могат да подпомогнат семеиствата си в бг. и 200 евро на месез да им изпратят е помощ. защото в бг няма кои да ти помогне

Забелязвате ли как статуквото на БКП/ДС се опитва да ни плаши по един или друг начин ? В БГ наистина се живее добре, но само за онези , които получиха куфарчета и техните рода ...

По-добре в Германия за 1600 Е/мес., за 6 месеца,отколкото 12мес.в БГ за 300Е/мес.

Всичко в името на човека, всичко за благото на човека ! А кой е човекът ? Ако у нас се живее по - добре отколкото в Германия, защо тогава наши сънародници отиват там , а не идват германците у нас ? Щастлив ли е премиерът ни ? А щастливи ли са българите ?

"е" има право. това го виждам и аз всеки ден!!!! истински балгари да срещнест е рядко, но мангали, албанци и турчуля дето се представят за балгари колкото искаш!!!аман от тия кои им даде наще паспорти бе хора, кои???? срамят ни страната без да се замислят даже, а истинските балгари, които си имат хубави работи и се борят за това се срамуват да каят че са такива!!!и мен ме е срам когато видя как си извращат главата като кая че сам балгарка!!!!! чужденците не могат да направят разликата която ние виждаме, за тях всички с балгарски паспорти са балгари!!!!аман от мангалиииииии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами да и моето мнение и наблюдение е абсолютно сащото. напални е у тук с роми от бг, които по принзип казват че са турзи, защото повечето говорят езика, но са с бг-паспорти. и само с такива неща се занимават. пак ние се чудим, защо като отидем някаде на интервю за работа и щом се чуе че сме от бг странно странно ни поглеждат.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

+1000

Балгарко КАТАРИНА....!!! Да ти напомня края на една българска поговорка- ''....трима българи -чета с предател...'' Бил съм на място където бяха събрани неколцина БЪЛГАРИ с високо образование и хубава професия...,познай какво стана- ИЗБИХА СЕ !!! Олизаха гъзовете на немците(без да им го искат) ,клепаха се,и се резилиха един друг до дупка....!!! Знеш ли що!?! .... На единият фикс идеята бе да си купи апартамент в София,на другия да се разведе с половинката си ,и да си вземе имотите,а на третия да си купи БМВ -X6..... Инсталирай си кирилица на компютъра,и спри с елементарните демонстрации зад който прозира много,ама много недостойнство!

хора, работя за немската митница, която проверява строежите и ни сикам да ви казвам за какво става дума-цигани, булгарски турци( те са с удоволствие булгари,като стане дума за ес)...измамите стават от работодатели като турци, албанци, курди и т.н.....бедна ви е фантасята за какво иде реч!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да ни дадат пример , как се осъществява интеграцията им ?

За интеграция не става и дума. Те са турци помежду си, дойде ли обаче инспектора - вадят веднага българския EU паспорт. Това се опитва да ти каже човекът.

Как да се свържа с теб? Мейл?

Първо прочетете няколко пъти статията - тези данни за часовете и заплащането са "стихче за ревизора".А истината е друга - работиш повече от 9 часа на ден - 6 дни в седмицата за седмично заплащане 280 евро.В строителството се работи 7 часа на ден по норматив там.Местните получават между 100 - 110 евро на ден.Това е за т.н.общи работници за каквито наемат българите.За специалистите заплащането на час е различно далеч по високо от споменатото.

Това са неминуемите резултати от катастрофалното управление на старната от Бойковата хунта.

Странно, според бойко борисов в България се живее по-добре от Германия - би трябвало Германци да идват у нас да работят, а не обратното ? Или бойко лъже ?

Просто не мога да проумея,как може да ти минават такива мисли в главата! Бат Бойко д0а лъже - никога!

И в България работим повече от 8 часа а взимаме 350 лева!!!

Кой е писал тази статия ???178 часа на месец е близо 6 часа на ден а ти по колко искаш да работят ,математика човече,а то значи близо 2700 евро груба казано ,питам къде в България ще вземат толкова пари а???Бойко ли ще ги даде?

Плевнелиев положи началото в експлоатацията на сънародниците от България в Германия!

хаха браво!

хората ходят защото в нашата скъпа родина е все още феодално робство ,плащат колкото да не умреш иначе европеиския сауз все иска,иска ,иска ,то кокошки то акцизи то какво ли не

Немците са описали дословно успешния бизнес-модел на великия предприемач бай Плевньо.

Хехе, там 13,40 евро на час, тука - на ден. Хайде, Боко, хайде Тикво, кажи пак как в България е по-добре от САЩ и Еврозоната!

ама ти не разбра ли ? - та те за това са в криза

за безбожните комундета-донсници няма свят празник,няма почивка в мятането на кал но само това им остана,ще си заминете в тази кал която хвърляте по хората които реално правят нещо а не драскат пасквили в сайта

Кво правите бе, КЪДЕ СА ВИ НОВИТЕ РАБОТНИ МЕСТА!!?? Знаете ли колко безработни има, особено в провинцията??!!!

разбира се комунитите са виновни за всичко(не,боко тиквата ,тои не е комунист,тои е тасманииски дявол)добре че е герб,вижте колко работни места създадоха за три години( наи-малко250 000),да им даде господ да спечелят изборите че да създадат още 1 500 000 и да си внесм работници да ни работят и на нас.

Крокодил

Между комундета и герберасти не виждам кой-знае каква разлика. Половината ви кабинет е съставен от партиини секретари, а Боко никога не е напускал партията.

Това немски работодател не може да го направи . Тези нарушения се правят от турци , албанци ,българи или други натурализирани "тюфлеци" от Балканите. От такива нелоялни" работодатели" се жалват даже немски строителни компании .

Още като прочетох заглавието ми дойде наум ,че става въпрос за български граждани мюсюлмани. Те основно се занимават със строителство. В България има райони , където живеят предимно от парите от гурбет, завръщат се и строят огромни къщи и т.н. Обикновено отиват организирано, това е характерно за тях, докато етническите българи се спасяват поединично. Даже имат построени свои фабрики, които работят само с такива работници, те са работливи и простовати и са доволни, защото не могат да разберат разликата.

каква разлика, отишли са там да работят какво значение има какви са?

Познавам един БЪЛГАРИН ,забележи-ЧИСТ БЪЛГАРИН - живее до Инголщад,работи в ЧИСТО НЕМСКА фирма на позиция някаква свързана с организирането на работа... Измамил е няколко дузини поне-както с пари,така и със тикане в жилища-кенефи! Не е работата какъв е - циганин,кюрд,мустакат немец или чист,прост и долен балканец! Хората не бива да вярват че Германия е манна небесна. Нямте ли право на работа,просто не тръгвайте защото ще ви изстискат ,така както в България никой не може да го направи!!! Да неказвам ,че не се ли владее поне говоримо език - дори няма да ви наплюе никой. И пак казвам Германия ,отдавна не е това което е била,тя все повече се задъхва от свойте проблеми,въпрос на време е ,ако не се промени нещо и тук да стане доста сложно.

оооо айде айде не може, пълно с разни голобради германчета, които са тръгнали и те бизнес да развиват по балкански, моля ти се!