17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на децата , те са бъдещето на България и дано да останат в страната а не да разчитаме на слабоумни чалгопитеци!

Браво!!! Добрата новина е, че Простака от Банкя няма да е на власт и няма да има кой да прати програмистите да гледат овце, щото се търсело овЧУ в арабския свят.

Знаете ли, че прототип на първия български мобилен телефон е разработен още през 1964 г.от инж. Христо Бъчваров? А, че на следващата година българските учени и инженери са го усъвършенствали и моделът е започнал да се представя на изложения по света.

Абе защо има разделение на интелектуалните олимпиади по пол?

Ах, БЪЛГАРЧЕТА!!! Ето кое било важното! Като ле ли сме в края на 18 век, когато са се формирали националните държави. Но това е и нивото на българските драскачи, запокитени там от гнусните патриотковци. Няма значение това, че са деца от един кое си училище или град, не те са булгаристанчета. Клети, неграмотни...български журналя.

Виртуална надпревара за момичета, виртуални медали..

Нито едно от тези деца няма да остане в България. След броени години всички до един ще се изнесат на Запад. Пък и такива специалности -под път и над път. Пълнят офисите и бизнес центровете с хиляди млади хора, без абсолютно никакъв принос в развитието на нашата вече разнебитена държава.

Навремето с 5.25 не влезнах в СУ, в същото време кифли с по 4.25 на изпита влизаха. Наскоро разбрах, че тая глупост с квотите се нарича позитивна дискриминация. Аз не виждам нищо позитивно.

Ок ... да направят и Нобелови награди за жени като са почнали с дискриминацията. Кога ще сегрегират и висшето образование?

Браво. Но защо момичета и момчета са отделно на Олимпиада, където се изисква САМО акъл и знания ??? Да не би и там да са се домъкнали някакви Психопати- турци от Истанбулската конвенция с техните педрази ??

Доста тъпо. Откога ги разделят на полове :д И после се борят за женските права :д

Вече и интелектуалните дисциплини ли разделиха по полов признак, като спорта? Да не вземе да се получи дискриминация, ако примерно челните места са заети само от един и същи пол?

Жената-програмист е като морското свинче. То не е нито морско, нито е свинче. Предполагам затова се налага да се правят такива състезания, а няма например състезания за хора с кафяви очи, или за хора, на които името започва с "а".

За такива достойни прояви на децата ни трябва да се пише и да се популяризират от всички медии, а не за ни заливат с помията за простотиите в думи, облекло, обноски или скандални прояви на еди коя си или еди кого си! Браво, деца! Само може да се гордеете с постижението си на тази олимпиада, защо със знанията си в тази област буквално превъзхождате мнозина от по-големите, да не кажем че се отнася и за преобладаващото множество от възрастните хора!

Погледнах КЛАСИРАНЕТО. В никакъв случай не искам да подценявам труда на момичетата и ръководителите. Но! Важно е да се види мястото в общата класация. В тези състезания най-важно е УЧАСТИЕТО. От 156 участници ПОЛОВИНАТА - 78, СА С МЕДАЛИ: 14 ЗЛАТНИ; 26 СРЕБЪРНИ; 38 БРОНЗОВИ. На ПЪРВО място са 2 РУСКИНИ със ЗЛАТНИ медали - с по 709 точки. Биляна е 32-а в класацията с 461 точки; Емилиана е 39-а с 408 точки; Ясмин е 53-а с 356 точки; Виктория е 78-а с 295 точки.

А ти получаваш 709 точки за простотия.

Така е. Уточнение - медалите се получават от всички, които имат над определен процент от точките на първенеца в състезанието, т.е. възможно е да има многжество медалисти. Значението на медалите тук не е същото като във спорта.

НЕ МНОЖЕСТВО медалисти, а ПОЛОВИНАТА участници С МЕДАЛИ. Идеята на СЪСТЕЗАНИЯТА е УЧАСТИЕТО - ОБМЯНАТА на ЦЕННОСТИ. Изказана е от ОРГАНИЗАТОРИТЕ на състезанията. СПОНСОР на състезанията е "Америка за България". Промяната ЗАПОЧВА от МЛАДИТЕ, от учениците и студентите-евроатлантическите ценности за МНОГООБРАЗИЕТО намират почва първо при тях. Погледнете КОИ скачат по площадите и в Украйна, и в Русия, и в Хонгконг и т.н.!

Информатика ЗА МОМИЧЕТА!?!? Туй не е ли дискриминация!? Да питам. Като женски тенис, изобщо женски спорт. А, информатика за цигани кога ще има? За "афроамериканци" и "афроараби"!? Евроамериканци и евроараби? Арабоевропейци!?

Има и умни деца. Можещите обикновено са 5% от всяка нация. Останалите 95% трябва да се "карат". Ужасното е , че тези 95% ужасно затъпяха и не стават и за чеп за зеле. На всичко отгоре "кухото им самочувствие" е ужасно дразнещо.

Ужасяващото е, че 4 от 5-те процента емигрират и съотношението в България става още по-неблагоприятно!

При ББ премиер и сега май Славчо, какво очакваш?

Трябва да прочетеш коментарите под статията за гласуването в чужбина. Тия 95% са склонни да линчуват тия 5% като предатели и невъзвращенци! Явно Русия като каторга за народите е напипала най вярната посока към претопяване то на наций. 30 години все още пропагандата действа и работи. За 45 години направиха повече от османците за 500

Обаче ми прави впечатление как нашите ученици нямат грам идея как се застава за снимка! Стоят все едно ще ги бият или все едно до преди малко са ги били! Никакви меки умения, никакви лидерски качества и нищо, което може да се нарече умения а 21 век! Могат да решават някакви задачи по информатика и какво от това, никак не е ясно! Едно загунено умение, което никога няма да намери реализация! И после се чудим защо именно нашите деца са напоследно място по всички възможни класации, мерещи уменията на живота!

Умният човек не е ексхибиционист. Стойкаджиите като теб са най-често кухи лейки, които след две разменени реплики просто отминаваш.

Ти имаш нужда от reality check

Пълен булшит, нищо вярно. Има си време за всичко, а меките умения се учат по-нататък. А нашите деца (тези от топ 10%) успяват прекрасно и в най-добрите световни университети. И мислиш ли, че след това са безработни?

Застанали са като хора, на които не им пука как ще изглеждат. Защото това, което ги отличава е в главата им а не в задника. Не продават задник, продават акъл. И както се казва по ума изпращат.

Браво на медалистите и ръководителите! Държава на ЗЛАТНИ деца и ДВОЙКАДЖИИ. .... Олимпиада за МОМИЧЕТА?!? Олимпиадата е в тон с Речника на НОВИТЕ ДУМИ - джендърка, джендърче, джендърен, джендъризация, джендъризирам, джендъризъм, джендърно, джендърски, джендърство...

Супер, браво на момичетата!

Кой спечели златото?

Олимпиадата по информатика е разделена по пол?!

Не, не е. Има си една истинска олимпиада и за двата пола, но момичетата, успели да се класират в отборите, там са малко. И затова, за да могат и те да се изявят и да имат стимул, са им направили отделна олимпиада и само за момичета. Това направиха математиците още преди десетина години и експериментът беше доста успешен, явно и информатиците са решили да вземат пример. Иначе на смесените олимпиади по математика момичетата са до 10% от участниците и се демотивират. Естествено, и двете смесени олимпиади са по-престижни, никой не го отрича, но и момичешките са си голямо събитие.

Защото започват пубертета и момчета вече започват да изпреварват момичетата. Няма да е честно за момичетата да се състезават наравно с момчетата. Същото, както при шаха.