17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вместо да благодари на хората дали пари за операцията, на държавата - тя иска и пенсия. Аз също съм с един бъбрек -функционира само един. Родих дете, работя и домакинствам. Лекарите не ме спират от работа, която без усилия мога да върша. Трябва само да се предпазвам от грип, инфекции и др. Нахални цигани. Тая - циганка отвсякъде - само те си изрусяват косите. Това дете няма ли родители. Що не остана в Германия - тук сме по-бедни от нея. Циганка м...сна

То пък една пенсия... От 200-300 лева живее ли се? Африканска държава сме и това е истината.

стига глупости! огромен процент от инвалидните пенсии на тъмно-зелените паразити са фалшиви, а ги плащат работещите хора. да не говорим пък по каква причини е тяхната масова "инвалидност"!!! ти си пиши за "истината за африкански" държави" колкото щеш, но на мен ми се свидят дори 200-300 лева еднократно за един само тъмно-зелен, та камо ли ежегодни стотици милиони грешни пари за тях!!!

Ама само на работа ли не може да вдига тежко или и вкъщи? Защото ако вкъщи може - значи и на работа може! То и родилките не трябва да вдигат повече от 1 кг след раждане, ама едва ли има някоя, на която друг да й разнася бебето, което тежи доста повече. И тази звучи като онзи циганин: "много исках, ама нямах желание"... Хайде стига вече! Колко други хора не по свое желание имат ограничени възможности за работа, пък не са тръгнали да се жалват, че държавата не ги издържа!

Докато Байрям се лекуваше, за лечението на колко български болни дечица бяха подадени молби? И колко от тях бяха отхвърлени? Проблемът не е в конкретния случай, проблемът е в системата. И ако искате да направите нещо хубаво и важно, спрете до тук с този разрешен казус. Ясно е, че по-важни от малцинствата за нашите политици няма - простите хора най-лесно се управляват и точно заради тях България скоро пак ще е под робство.

Ми няма разбира се! Има си здрав бъбрек и си живее с него до 100 години. "липса на един бъбрек при здрав друг - 20%...

Кой плати операцията в Германия? - едва ли е безплатна.

ти гений!

По тази логика, дай всички здрави да дадем по един бъбрек и да станем инвалиди висящи пред ТЕЛК! Освен това, нека знаещите да кажат, след колко време на детето ще му е нужен нов бъбрек, защото този няма да го изкара завинаги! И като теглим чертата какво се получава, имали сме 1 инвалид на издръжка - до живот, сега са станали 2! Питам аз, кой произвежда парите?! Ето затова няма пари за талантливите деца, които да останат тук, да се чувстват добре и да произвеждат пари за себе си и за държавата. Ето от тези пари може да се отделят за Байрямчо, Иванчо и др., като тях.

А ако Байрям е твое дете или внук тази песен ли ще пееш? Разбира се , че държавата ТРЯБВА да поеме разходите и за донор и за дарител, това е в бюджета, пожелавам ти до за да разбереш наглостта си...

повече от година вече ни занимават с тази сага. телевизии, други медии, първа част, сега втора част на сагата. дайте това, дайте онова...няма лошо, но ако детето не се казваше байрям, а кръстан или величко, щяха да го споменат 1-2 пъти и до там. нямало двойни стандарти ли?! айде, холан, както би казал байрямът.

И аз съм с един бъбрек, дори наскоро износих и родих 4 кг бебе. Няма пречка, човек да живее пълноценно и според мен е нормално държавата да не отпуска поредната инвалидна пенсия. Да са живи и здрави детето и бабата! Браво на нея

Майката и бащата на Байрям къде са? Защо никой не ги показва?

показваха ги в сърцераздирателните репортажи до заминаването за германия. сега никакви ги няма, да помогнат на бабата, все пак това е семейна битка с болестта...

А преди операцията -работила ли е ? Или и тогава не е работила, но сега просто търси до дупка всяка възможност да вземе , както казва контингента - "Дошъл да подам молба за каквото ми се ПОЛАГА" /аз съм бивш социален работник/. Докато се взема от хората които имат желание да работят и се дава на тези които нямат желание...Демокрация НИКОГА няма да има...

Това че не трябва да вдига тежко не значи че не може да работи друго.ТЕЛК дава насоки дали изобщо може да работи не конкретна професия.

Ако ти нямаш два крака, според теб нямаш инвалидност, защото пълноценно можеш да работиш секретарка, например. Правилно ли съм те разбрал?

Грам не сте го разбрал. Това дали имаш инвалидност и дали това се отразява или не на това да си пълноценен работник са напълно несвързани неща. Един Пример - Стивън Хокинг!

какво иска? Щом ТЕЛК казва 20% или са действително 20% или нещо са объркали. Да се яви пак и ако пак ѝ дадат 20% да ходи да си търси работа.

От кога приматите станаха по-важни от хората ! Има толкова българи с 20% инвалидност и никой не се оплаква и работят ! Мамка им приматска !

Илияне,бабата не е "примат" а "помак",а те побългарените турци т.е. помаците са работлив народ те не висят на шията на никого а работят здраво. Ти навярно ги бъркаш с истинските примати-Бойковият електорат защо с тази паразитна паплач се примирявате а с хората на много по горно ниво не.

Въобще не бъркам ! Видях снимките в друг сайт и там ясно се вижда колко е помак !

Чиста циганка е, никакви помаци не са :)

Звучи ми логично, някой, който доброволно е дарил орган, да не може да взима инвалидна пенсия. В противен случай, ще си е направо търговия с органи.

Търговия ли е да спасиш живота на внука си?! А после трябва да живееш, но не пълноценно...

Ако вземеш пари за това - да, търговия е.

Повечето "инвалиди" след като получат пенсия, продължават да работят. Това също важи и за пенсионерите от сферата на полицията и военните. Казаното от мене няма връзка с конкретния случай и е в резултат на факти.

За голяма част от хората, които са с инвалидни пенсии и с разклатено здраве им се налага да работят не за да забогатеят, а за да преживеят! Молете се да не останете до тази пенсия, защото само за лекарства и поддържащо лечение едва стига! Това, че системата е гнила и не може да отсее наистина болните от останлата шлака е проблемът, а не, че някой работи въпреки инвалидизацията си!

Да има и такива, които са с "разклатено здраве" и са принудени да работят. Дали болшинството са такива? Не е ли по-добро решение като за начало да се махне ДДС на лекарствата. Да се редуцират правата за получаване на инвалидна пенсия? Как Ви звучи инвалид с право на работа? .....

Навярно жената има и други заболявания... Да й обяснят как може да достигне по-висок процент според безумната ТЕЛК система на БГ-то.

Направо съм в потрес!

Горката жена ! Проклети да са престъпниците, приели такива разпоредби !

Абе вие наред ли сте. Хиляди хора живеят пълноценно с еди бъбрек и работят. Моя приятелка е на хемодиализа, в листата на чакащи донор и пак няма ТЕЛК и работи. Ако човек има желание, ще си намери подходяща работа, съобразена със здравословното му състояние, а не да чака на и без това изпосталялата ни пенсионна система. Колко мислиш процента получават хората с бъбречна несдостатъчност, рак или нещо подобно - между 50 и 75-80% най-много. Трябва да са в терминален стадий, за да минат 90. А хора с МС се борят да не са с повече от 60%, защото ще им откажат най-новите лекарства за поддържане. Да, системата е шибана, но има правила и липсата на един бъбрек не е животозастрашаваща, ако другият е здрав.