Нови талони за автомобили ще има от март

Нови талони за автомобилите ще има от март. МВР сменя свидетелствата заради големите глоби, които налагат на нашите шофьори в Гърция и Унгария, съобщи Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - Нови талони за автомобили ще има от март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реагирам първосигнално, но защо не се постигне споразумение на държавно ниво, след като проблема е само в две държави - Гърция и Унгария (първи "приятелки" на БГ). Защо отново ние трябва да плащаме за това, че талоните ни са недомислени, според Гърция и Унгария - забележете!

защото управляващите господа от ГЕРБ заедно с новата четворна коалиция искат да откраднат още пари. Един път от възлагането на държавната поръчка, втори път от нейното изпълнение, трети път от избраните фирми за търга, четвърти път от фондовете на ЕС, защото то е ясно, ще има частично плащане от там по проект, яза информационна кампания какво представлява новия талон, я нещо друго. Пети път, от нас, като го платим. И така, докато окрадат цялата държава.... А войната чука на нашата врата, но това ще епроблем на самите давещи, демек ние.

Пак ще ни набутват на опашки пред КАТ да си плащаме излишно. Голям талон искат САМО на товарни автомобили - тоест ако в буква (D) от малкия талон пише TRUCK. Всеки който твърди, че глобяват MOTOR CAR е обикновен ДеПераст

Искам всяка година нови талони, лични карти, паспорти и всякакви други документи. А най-добре по 2 пъти на година.

Излишни разходи колега! Защо трябва да се правят новите документи всяка година, че и по два пъти? Не може ли просто да даваме парите за документи, пък да си ползваме старите. В България този номер ще мине! И половината форумци ще възхваляват правителството! Както преди две години не ни бяха отпечатали годишни винетки, та да си купуваме всеки месец.

Не виждаш ли, че иронизира

Пак увъртат нещата ,та ако може повече хора да се хванат. Защо не кажат на камионите ли , на автомобилите ли които пътуват в тези страни или абсолютно всички автомобили? Да не стане като с номерата преди време,уж задължително , а после ако не пътуваш извън България може и със старите хората се побъркаха да ги сменят.

Имало по-голям шанс да отървем солидна глоба, ако сме с новия малък талон! За 9000 евро няма да рискувам! Ще си нося големия талон. Нов малък няма да си вадя.

Със сигурност, ако го загубиш, ще ти излезне по-евтино да си извадиш нов. Само дано не го изгубиш извън БГ. А защо, са ни два талона, всъщност?

Я, как се загрижила държавата за нас бе!!! Как ни жали, че плащаме солени глоби, заради това, че не си е свършила работата самата тя!!! Гледай ти, да не повярваш!! Ама като не си е свършила работата и плащаме скъпо парно, скъп ток и хамерикански вецове, като платихме ограбването на цяла една банка, а преди време ограбването на всичките....... Кога ще се заинтересува, тая, същата държава, от това, че пенсионният фонд пак е ограбен и във здраванта каса няма пари ????? Ама инак от талоните се интересува, щото пак ще оскубе народеца!!!! Аман от тая ДЪРЖАВА... Намразих я насила!!!!!!

Тук става въпрос за товарни коли,а не за леки!

Заблуждаваш хората! Направи и най-малкото произшествие в Гърция, ще дойде полиция. Иди обяснявай, че не си откраднал колата! Когато пътувате в чужбина си носете големия талон! И никога не го оставяйте в колата! Дори да сте си извадили от новите малки талони.

Пишете бре, пишете! Кой разбрал, кой не разбрал-всички пишат, всички говорят! Но, само на масата! Ако искате нещата да се променят -излезте на площада! Така се оправят другите народи!

Ми да си носят и големите талони,ве!Кой ги бърка?Сега заради тия,че си забравяли големите талони,ние да го отнесем!Пак дране на кожи от гърба на хората!

Бсички отговарят на изискванията на Гърция, само ние не! Направето го безплатно за гражданите и платено за бизнеса. Не ограбвайте всяка година бедния народ.

Да се носят и двата талона /голям и малък/и проблема е никакъв ... у дома като си караме с малкия /стар/талон и нямаме нужда от нов!

Бай Марине, ти го разбра, ама половината дебили, виж по-долу не са го разбрали.

Нещо за лизингови коли и камиони да си чувал,или само ти и другия умник не разбрахте,че ГОЛЕМИЯ ТАЛОН СЕДИ В ЛИЗИНГОВАТА КОМПАНИЯ ПО ЗАКОН, А КОПИЕТО НЕ ВАЖИ

Мен ме спря смесен екип о гърци и български полицай в Гърция.Бях с лизингов автомобил и без голям талон.Половин час си приказвахме къде ще съм на почивка.Гърците ми даваха съвети за хотели и таверни и ме пуснаха по живо и по здраво без никаква глоба.

Отнася се само за бусове и камиони, а не за леки автомобили, за това не са те глобили.

Само ти не си разбрал че искат да сменят талоните на десетки милиони автомобила в БГ за по 9 лева +такса 3 лева . Ще отидем към 100 - 200 милиона евро в частна фирма в Офшорна Банка .

Ако това е вярно, как те пуснаха на нашата граница да изнесеш автомобила, гърците не са те спрели за автопроизшествие. Преди време от Орестеада надолу имаше една караулка със смесени мъжко-женски екипи. Ау какви готени полицайки имат гърците. Но те се интересуват само да не водиш жрици на любовта в Гърция. Талони без автопроизшествие или грубо нарушение в Гърция не искат.

Споко бе,сега другарите от СИРИЗА няма да ни глобяват!

пак некакви глупости да ограбват народа до кога

мен са ме спирали ушеви у гръцко. без причина . провериха и казаха чао. никакви талони не са искали

Това с Гърция и хилядите евра глоба е нелеп претекст за откровен рекет! Който кара в Гърция просто да си носи големия талон. Мафиотите рекетират нагло народа. Мутри гадни!

Не ревете герберасти,партията трябва да лапа

Изглежда лапа няколк пъти по-малко от комунистите. 9 лева не са като 70! Или не знаеш кое е повече? Учи се в първи клас, бе тъпак!

Айде на новите талони...

То и с личните карти същата чиновническа простотия-името и срока на годност написани и на латиница, а адресът само на кирилица. В задграничният паспорт пък адрес няма. Трябва да вадиш бележка от общината и да я превеждаш на английски

Докога заради невежи отговорни полицаи трябва обикновения човек да страда и плаща.На държавата не и пука,че Българина го унижават и глобяват в чужбина.Докога.

Вместо да сцепим гърци унгарци и амуджите (лятото) от глоби ний сега ще им свирим на Кавала

Който се движи със собственото си превозно средство в Гърция,да си сменя талона,който не се движи там,няма смисъл да го сменя!

Ако не се налага да пътувате в чужбина не сменяйте талоните . Новите талони не са съобразени по ЕС модела и след 1 година ще има още по-нови , сега въпроса е да се откраднат едни пари от една фирма . Мой съвет - изчакайте .

Аз просто си нося двата талона и нямам проблем

сега ще клекнем на Гърция и Унгария, а утре Хърватска ще поискат нещо... абе до кога ще се дупиме на всички?!? На франсетата или немците правят ли им проблем за талоните? И ако не, защо на тях не, а на нас да?!? Нали всички сме ЕС?!?

Ами пич. Това не е изискване на Гърция или Унгария. Преди доста години е приет стандарт какви трябв ада са талоните в рамките на ЕС. Както табелите с номерата. Само че в България все сме дяволи и досега не изпълнявме нещата под които сме се подписали. Гръцките и унгарските полицаи просто изпълняват стриктно законите си.

ЕС е от 28 държави , а ни ебават само две, нали! Как пък от 25 други държави не им е проблем нашия малък талон и не носенето на големия ,като е европейско изискване? Гърция и Унгария ли са най европейските държави в този съюз?

Затова в САЩ има кантари уейт стейшъни. Изобщо всичко е регламентирано и всеки предварително си знае дали е нарушител или не.А в БГ мислиш, че си редовен, а ти си нарушител хахаха- евротъпизми Но САЩ знаят и нарочно поставят тъпанари за Ръководиели на ЕС, които да играят по американската свирка. Която само те си я слушат.

Затова караме вече в коловози и по асфалта. От некорумпирани служители с "походни кантари". Ха ха.

Баце, в Гърция и Унгария не е БГ. В БГ можеш да си караш и с малкия талон.

Ами гърците ни глобяват за талоните, а защо те карат с 4-5 вида номера.Нали трябва да са по европейското законодателство с знаме на държавата.Защо не ги глобяваме затова, или за тях може.А ние пак НАБУТВАНЕ за тези номера ,били задължителни.

Аман от този еврогейски съюз. Сега ще трябва да чакам на опашка и да плащам за това. Нямам намерение да ходя в Унгария и в Гърция със скромния си автомобил. Ако продажните лакоми мутри управляващи България направят смяната задължителна, трябва да ги избием с камъни.

Старият талон остава валиден! Ако искаш си вади нов.

Ама ти наистина ли търсиш вина в европейските порядки? Който иска да живее в EU спазва закони, който не - емигрира на североизток ...

Ти що не четеш? Не е задължително. Новорегистрираните ще са с новия талон. На старата такса. Ако ходиш в Гърция и Унгария просто си носи - големия талон. Аман от параноични малоумници като тебе дето все избиват с камъни и все наебани ходят.

ти не си ходил и явно няма и да ходиш никъде . щото не четеш ! там пише тирове . а ти тир не караш .

Микробуси и лекотоварни мой чиляк! Спират те искат документ колко товар имаш на ос!!На малкия талон не го пише. Тогава ти свалят рег. номер и след това други органи тиискат 8 000 Евро. Иди се оплачи на Арменския поп.Или на идиоти от БГ Външно.Всичко това не еуредено в ЕС. В САЩ няма нито малък , нито голям талон , им аеди тайтзл и си стои дома Каталаве? Με καταλαβε κυριεη οχι, Ευηαριστω

браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи група некадърници на държавен пост блеяли, като писали съдържанието на талона, без да се съобразяват със европейските изисквания, после всичкото народ плаща за тяхната глупост. Що не им се удържат от заплатите тия нови талони?

Ама вие наистина ли си мислите,че този опит за държавата иска смяна на талоните заради Гърция ? Няма пари в бюджета.Това е причината.Я си предствате,че ние правим същото с гърците,а тяхната държава нареди смяна на талоните в цяла Гърция - нелепо,нали ?

В Гърция няма герберасти Чети преди да пишеш колега.

Да не ви глобяват носете си и големия талон . До сега поне 10 гони и много пътувания никога не са ме спирали . Като си караш както трябва няма да имаш проблем.

ДИР не обяснява какъв е проблемът затова хората се чудят1.Гърците са прави. Възползват се от закона да напълнят хазната и джобовете на полицаите.Защо? Защото БГ водачи главно на микробуси отнемат товари на гръцки фирми,като И ПРЕТОВАРВАТ микробусите, товарни и пътнически. Основни изпълнители са индобългари.ГР нанася Асиметричен удар,като Българските чиновници не реагират защото са раи, нямат достойнство и се страхуват да отговорят реципрочно. Сега тъй като причината е в ЕК,талоните трябва да са безплатни и сметките трябва да се възстановят от заплатите на евродебелогъзковците-чиновнициизправящи криви краставици. Знаят ни,че сме слаби и ни бият където и когато могат.

Тук няма нужда да си носиш талона, защото полицаите имат терминали и проверяват всички данни за колата по номера. Това е достъпно и във всеки автосервиз -- казваш си номера на колата и те разбират точно каква кола, кой модел, какъв цвят и т.н. Всъщност имат достъп да четат базата данни с регистрациите и това изключително много улеснява всички - полицията, центровете за технически прегледи, застрахователите, сервизите, и разбира се хората, които няма нужда да носят нищо със себеси, за да доказват чия е колата. По същия начин се проверява дали основателно човек е платил по-ниската тарифа за живеещи в района, когато си е паркирал колата в платена зона. Елементарно и изключително добре работещо.

Е отиди в Унгария де. И ти май не си чел статията.

Изглежда унгарските полицаи имат също достъп до френската база данни и затова нямат нужда от талон за френска кола. А нашите родни дебили сигурно нямат изобщо такава система или пък не дават достъп до нея, за да не лъснат мафиотите, прикривани от родното МВР.

Така е и в САЩ и в много други страни, така искам да стане и в България. И не ми давайте съвети да "отивам да живея там"! Искам да си живея тук и искам да сме като хората защото е напълно възможно и го заслужаваме и СИ ПЛАЩАМЕ!!!!!!!!!!!!!

Става въпрос само за ТОВАРНИТЕ АВТОМОБИЛИ.А ние с гайдите за всеки случай ще си носиме ГОЛЕМИЯ ТАЛОН С НЕАДЕКВАТНИТЕ РАЗМЕРИ.

Това с големия талон не се ли отнася само за товарните автомобили? Поне така разбрах... Но това не оправдава държавната тъпотия!

Абе може да не е много по темата ама да попитам нали по европата не спирали без причина само тука така правели полицаите.от там ми идва идеята че тези които са били спрени с нещо са нарушили закона.и накрая ако не ви се плащат глоби носете си големия талон толкова е лесно

Що трябва да има 2 талона??? Ей тва не е ясно. В Италия например има един талон. И в почечето Ес страни. Не знам къде има 2 талона.

Що трябва да ти пишат номера на двигателя в талона? Ми щото сме си ченгесарска държава и да не губим тренинг!

на моя талон пише "без номер" иначе си прав. Двигателя е резервна част. По същата логика трябва да пишат в талона номерата на всяка част от врата до турбина. То ще стане талон 2 метра :)

То талонът ще е 9лв, ама таксата за банката ще е 4лв! Хаирлия да е!

Смяната на талоните трябва да бъде безплатна за българските граждани, след като държавата (чиновниците) не са си свършили работата. Разходите да бъдат поети от същите тези безхаберни чиновници.Глобите, налагани в чужбина, заради талоните да бъдат поемани от МВР и МВнР.

Oт написаното достигаме до извода, че проблемът е ПОЛУрешен! Браво! Типично по булгаристански!

После срещу 20 лева ще ни сменят и дввта отново, за да дооправим проблема. А ние сме стадо и си плащаме.

Дано "решението" да не е метър на метър

С новите талони шансът да се бъдем глобени бил по голям"-вие луди ли сте,бе?

Рухва поредния мит, че видим ли висшите ни чиновници били на европейско ниво, но ... време е в това Министерство на транспорта да се рине, защото само закриване на влакове не помага. Време и МВР висшите чиновници да бъдат събудени, защото администрацията им си взима 20 заплати при пенсиониране, а нищо качествено не вършат

ЗНА4И ПАК НЯКОЙ ТЪПАНАР(НЕКАДЪРНИК) С ПЕТ ЦИФРЕННА ЗАПЛАТА МЕСЕ4НО НЕ Е ВИДЯЛ КАКВИ ТО4НО СА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ДОКУМЕНТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ .И СЕГА ЗАРАДИ НЕГО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ОТНОВО.НЕКАДЪРНИЦИ ПРОСТИ ДЪРЙАВНИ ИДИОТИ,ПИСНА МИ ОТ ВАС .

До кога ще бъдем унижавани и ще бъдем източник на доходи за гръцките АВАНТАДЖИИ! Вместо да им се отговори по подобаващ начи ние пълзим на четри крака пред тях! Те измамиха цяла ЕВРОПА при влизането им в Еврозоната и трябва да бъдат санкционирани, а не да плащат дълговете си от глоби на български шофьори!!!

В България има повече от три (3) млн. автомобила по девет (9) лева, направете сметката сами.

Порден държавен рекет, за нещо, което следва да е решено от години от "нископлатените" ни чиновници, които обаче никога не напускат и няма конкурси за назначения. Как изчислиха, че струва 9 лева един принтиран и ламиниран лист хартия, който поради некадърност се налага да се преиздава?! Защо в другите страни от ЕС няма такъв проблем и как е решено там - не, защо да проучат, ще платят на консултанти и съветници хиляди, за да открият топлата вода и колелото.

В една уважаваща себе си европейска държава тези талони се издават в пощата. Така и се прехвърля автомобил там.

Значи сменяме ги, защото в Гърция и Унгария ни глобяват лошите полицаи, а не че такова е изискването на Евросъюза и те просто се съобразяват с него. Ние сме тарикати и некой не си е свършил навреме работата.

Ами прекопирайте един гръцки талон ,бе льохмани!Все нещо недогледали,то бива ,бива ама чак пък толкова гламави не съм виждал