Как да сменим стикерите на повредени автомобили

От МВР съобщиха за реда на смяна на стикери при счупено предно стъкло на повредени автомобили - за технически преглед, винетка и „Гражданска отговорност”.

Обратно в новината

Коментари - Как да сменим стикерите на повредени автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, вие луди ли сте?! За 60 лв да ме карате да ви донеса от 9 кладенци вода? Че от кога почнаха да фалшифицират вторите екземпляри от винетката, та да нося и парчето стъкло. Това е върха на плиткоумието!

......... да представи в съответното областно пътно управление заявление за безплатна винетка. Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, втората част на годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло.

В Англия, Италия и повечето други страни в Белия свят мисля, че няма стикери, а едни джобчета където пъхаш документа. Не знам защо не го приложат и нас. Може да има холограма (т.е. пак да е скъп за да има далавера) и да е с изписан регистрационен номер за да не се мести, но да не е плътно прикрепен към стъклото.

я си представете че всеки летен месец падат такива градушки , тогава при тая бумащина цяло лято трябва да вися по опашки пред чиновници

а още два часа му трябваше онзи горе и нещата щяха дя се оправят за винаги! Абе тъпанари,хора загинаха и тук и преди време във Варна а вие за скапаните си ламарини сте се захванали! Ха дано Онзи Горе следващият път си свърши работата докрай!

Къде,във Варна ли?

Влизам в Румъния преди 2 години. На границата заплатих седмична винетка около 8лв. Касиерката взе данните на колата вкара ги в компа и ми издаде един документ. Няма стикери ,няма нищо. Уви при нас печатането на стикери е бизнес за приближени на властта. Нищо ,че е допотопна система.

Е стига де - лицензионните режими са супер облекчени. Акт за раждане не се изисква, свидетелство за съдимост и удостоверение за наследници - също... какво се възмущавате немотивирано.

Абсолютно си прав, ще добавя, че вече не се изискват и кръвни изследвания, препоръка от кварталната ОФ организация и удостоверение от ДКМС за платен членски внос.

А също и препоръка от районната ППО на БКП, нищо че не си партиен член....

Направено е възможно най-сложно, редене на десет опашки.

"и частта, която е била залепена на счупеното стъкло". Като има протокол за какво им е и кде ще ги събират отпадъците? Идиоти.

Щото си правиш копие на документите и си вадиш няколко винетки

В крайна сметка националният статистически институт ще отчете спад на безработицата за този период. И то единствено, само и благодарения на факта, че кипи безсмислен труд за някакви си лепенки с холограми. Време е да се скъса с това безумие.

Страхотна тъпотия! Сега всички тарикати ще се включат без граж - данска и технически преглед.

абе,тупанари....:в америка 4 пути,за 20 години,от как сам тук,ми сменят спукано стукло и всички стикери ги местят на новото,,,,не ме е интересувало, как го правят,но можете да ги питате?не само американзите,всяка нормална дурява!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора, давайте на протест, това вече е безумие!!!!

Абсолютни тъпанари! 1000 неща за да си оправиш бакалиите от градушка! Господи кога ще се оправим в тази нещастна държава! :

Никога, ако не намерим начин да натиснем политиците, да вършат нещо полезно.

А вие господа Ули......и НЕ можахте ли по сложна процедура да измислите

Стига с тези стикери бе чиновници! Живеем в 21-век!Крайно време е и вие да влезнете в него!!! Полицаите от КАТ имат таблети и мобилна свързаност към интернет! Едно чукване на ДКН и могат да получат цялата информация за водача и МПС-то - данъци, винетка, ГО, Каско, ГТП....

Те таблетите ги ползват само за енгри бърдс и порно :-)

Актът е проблем. Става с висене 1-2 часа в РПУ, ако няма опашки, платежно нареждане за 2.50 BGN към бюджета + 3 BGN банкова такса, 2 обаждания на деловодството на РПУ, 1 обаждане на служителя, който движи преписката, второ ходене до РПУ за взимане на удостоверението. На човек му става кофти, че занимава полицията с глупости и се реди на опашка, където примерно се редят родители, които обявяват децата си за издирване. Общо се губят към 4-6 часа.

По-простико ще е да отнесем стъклото със стикера на стъкларя.. Той да изреже барабар със стикера и парченцето стъкло -а после самата плочка стъкло да си го залепим с тиксо...:)))) хем по-евтино..по-бързо ..по-лесно...и на ничия канцеларска врата няа да висим да чакаме.. Аман от тъпи бюрократични процедури .. Колко сме по-зле ..още по-зле ставаме от тия излишни усложнения...

"Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, втората част на годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло." + проба семенна течност за мъжете, дадена на гише и пред поне двама свидетели (естествено) и здрава и жизнена яйцеклетка от жените при сходни на горните условия! Пълна идиотщина! И не са виновни те, а ние, защото търпим подобни малоумия във време, в което всичко може да се реши електронно за секунди и колите ни да не приличат на ограда на строеж в сезона на музикалните фестивали.

И ако има и наследник + Удостоверение за наследници. Администрацията не трябва ли да работи в услуга на гражданите, а не обратното?

Отивате при боко вожда и той ги сменя с поглед. И без това цял ден пишете за него, поне някоя винетка да ви отреже.

В България още важат правила валидни в Северна Корея . Защо трябва да има еди куп лепенки , хартийки , А3 формат . Та нали във всяка една патрулка има Компютър на който може да се направи справка . Достатъчно е един водач на мпс да има само документ за Самоличност и Свидетелство за Правоспособност . Всичко изброено в Новината храни КАТ Старшинките с Осми Клас .

Пич, винетката е за България, не зя Гърция. Спайзвай си закона тук. Ай сиктир

а стига бе! Аз досега знаех , че винетката е за извън София?

Всичко е измислено да е мноого сложно. Всички нови стикери - за технически преглед, винетка и т.н са така направени, че вече и стъкларите не успяват добре да ги отлепят и залепят повторно. Скоро сменях стъкло и от "Кобра" малко се бяха пооакали. Та спрях при първите софийски катаджии и ги попитах ще имам ли проблем, ако стикерът за техническия излежда така (бая опърпан, но поне се виждаше серийния номер). Отговориха ми, че в София едва ли ще ми правят проблем, но не гарантират, че техните колеги из България няма да се заядат

E КАТ-аджийте в цялата страна не работят ли по единен стандарт. Как така за София няма да има проблем, ама не гарантират за други части на страната.

Изгаврили са се него, естествено, че и Софийските палконосачи ще го въртят на шиш.

Едва ли има нужда ти обяснявам как може, ама айде....Не се знае кой колко е изгладнял и дали няма да се хване за нещо, като например стикера или срока на годност на бинта в аптечката...

На стъклата на автомобилите в Гърция стикери няма!!!!! Стига с тези измишльотини!!! Пълним джобовете на разни паразитни печатари. ЗАЩО??? Харчим пари, без добавяне на никаква стойност!!! Чудим се, че не сме конкурентно способни? Последни по всичко в Европа и не само. Стига глупости!!!!!!!!!!!!!!!!

...но ако ги няма трябва отнякъде да ти вземат парите за данъците и ако не работиш няма откъде да ти ги удържат както в европейските страни.има страни където ти вземат задължителни 5 до 8 процента щом имаш договор за работа без да те питат дали караш или не. и много места ще се анулират ако ти ги вземат с документите наведнъж.направено е за да те цакат с топла бира всеки път когато ти се допие.

На база на какво КАТ ще издаде констативен протокол? Както и снощи писах тези от АПИ не признават протокол от застраховател! Малко да вземат да се светнат и да мислят , а не да ни правят на маймуни!

Kalin

Много са тъпи тия това не ситига че ще търчиш по застрахователи стъклари и кво ли не сега трябва и до още места да търчиш.Има къде къде по лесни начини нали като си минал преглед имаш още един талон или с него или въз основа на него в всеки пункт за прегледи да ти издават нов стикер.Винетката отрязъка да се признава като им я покажеш кво толкова се правят на малоумни!

Повреденото стъкло ще го сложа в багажника и когато се наложи ще го показвам на контролните органи.

Полицията трябва да даде поне месец гратисен период за предните стъкла,защото не е възможна подмятната им за ден или два.

Ама аз ти давам гратисен период до следващия ти преглед само като те спрат трябва да кажеш, че отиваш до сервиза и винаги да си сам в колата. Така е по закон. Само трябва да го прочетеш.

Срещу 10 лева ще ви отлепят и залепят стикерите на новото стъкло без никакъв проблем почти във всеки сервиз... То ако не беше българина да се научи на акъл с подобни бележки и бумащини, досега да сме изчезнали...

Ама то идеята на статиите дето ни пълнят главите от заранта е да не се дават тези 10 лв., да се дадат много повее за останалите документи.

Елементарно - с един сешоар за коса и пинсетка (иначе пари на пръстите) всякакви стикери се отлепят за секунди.

пътните такси са калкулирани в цената на горивото и нямат такива проблеми.

Ако и тук стане така, парите няма да отиват дето си искат грабителите, ами на друго мясо. А оттам дали ще им дадат е друга работа ... Затова у нас се правят на глухи относно идеята винетката да е в цената на горивото! Опрсавдават се като как да го направят, понеже горим и газ, и бензин, и нафта, и какво ли не :) СДамо тъпите си политици търпим като цирей на задника ни!

Това е пълна малоумщина, не стига разправиите покрай колата цял ден ами сега да обикалям насам натам като гламав, защот нямат единна електронна система. И отпуска да си пусна нали да се занимавам. Ама много още градушки да ни перат докато ни дойде алъла в главите. Тиа депути нищо няма да свършат на добра воля! Оставили са всичко на авто-пилот мамка им.

След такава бомащина ,по-добре е да си закупя ---НОВА...

Ми може би това е идеята

Към нея се прилагат копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването, втората част на годишния ... бутилка Джони, бонбони Аида и т.н. да минеш по-бързо. Питам докога ще караме така?

Мислещите хора в тази държава далеч не са сред управляващите, както и сред служителите на държаваната администрация. Ще ходя за нещо си в КАТ, после в областно управление на пътищата, може пътьом да мина и през Патриарха. Жалко за всички нормални хора, които патят всеки ден от подобни малоумници. Бележки, бележки, удостоверения и не знам си какво хартии в 21 век.

а къде са мислещите хора в тая държава бе? ДЕ СА? ЧЕ ПАК ИДАТ ИЗБОРИ. ДА ВИДИМ КВИ ШЕ ГИ НАСРАТ И ТОЗ ПЪТ!!!!!!!!

2014-та година е, 14 години от 21ви век. Какви лепенки, какви стикери? Онлайн база и проверка за валидност на нужните застраховки, винетки и минал преглед... Изобщо не е сложно, но някой има интерес да е така.

+1

Да, ама ние сме 100 години назад и 50 (вече 75) години встрани.

и да си провериш контролните точки тичай на гише,че е топ секрет и не може с интернет по ЕГН.

Всъщност са 13 години и месеци. 21 век, започва от 2001 година. Първата (1) година е първа (1). 20 века по-късно е 2000+1=2001. Затова и се счита че сме 21 век. 20 века назад е бил първи (1) век. Броенето почва и в двата случая от 1.

Господи, слез и си прибери вересиите! Първата година от 21 век започва от 00:00 на 1-ви януари 2000 година. Затова в 00:00 часа на 1-ви януари 2001-ва година е изминала точно една ( и това е първата ) година от 21 век. Ако ти е премного трудно да го асимилираш, ти давам друг пример - с възрастта на всеки човек. Като се роди започва да тече Първата година от живота му. Затова една година след раждането си, човек празнува Първият си рожден ден, т.е. изминала е първата му година.

Ей, оа*кахте ми мнението с безмислен спор, докато коментираме реален проблем допълнително затрудняващ хората пострадали от природно бедствие!