Влизат в сила нови правила при регистриране на автомобили

От днес влизат в сила новите правила при регистриране на пътни превозни средства, заложени в приетия и обнародван Закон за пътищата.

Обратно в новината

Коментари - Влизат в сила нови правила при регистриране на автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, в коя нормална европейска държава нотариусите са част от тези търговски сделки?! Ей, не се наядоха българските нотариуси, алчни прасета...

Факт-нотариусите в БГ не са,като колегите им в нормални държави.Извод- рязко ще скочи броят на откраднатите и "легализирани" автомобили.Дори и да случиш на нормален нотариус,той как ще вдене,че това не е кола с присадена планка с номера на рамата.При хаоса в администрацията и правоприлагането- всеки да си търси сам колата,която я е хванала липсата.

и още я тестват ама иначе правилата важат.. и как ще се реализира като не работи системата?!? ЛУДА РАБОТА! не ти требва договора в кАТ ама като не им работи системата пак ще го искат. и кво едно големо нищо.

Отишъл човек в КАТ, наредил се на опашката, след около 2 часа чакане му дошъл реда и учтиво помолил служителката: -Добър ден, може ли да ми кажете смешен виц? -Ама не виждате ли, че имам работа? -Хахахаха. Добър е :) ...

Абе като са свързани системите, защо трябва да ходи купувача да регистрира в КАТ нещо си? За да даде една такса? Ще иде само, ако иска да си смени номера. Иначе трябва всичко да приключи при нотариуса. Изповядал си сделката, пратил си данъка, караш и си свиркаш. Колата я има в регистъра на КАТ. Хайде стига с тая бумащина.

Бумажтина, а не бумащина, мой човек. От руската бумага. Русизъм, ама като го използваш, нека е както трябва.

Добре де - за чий е необхдимо да се сменят регистрационните табели ?? Жителството отдавна отпадна !! И мобилните оператори въведоха пеносимост на номерата !!! Защо продължава този рекет ако вземеш кола от друг град - да ходиш в КАТ и да плащаш нови номера - отделно големите опашки ??!! Какво пречи да си караш със старите номера - нали в база данни на КАТ ти си вече собственик !!?? Или това е поредната касичка ??!!

За тоя , че като си дошъл в София ще караш със Софийска регистрация, а не с У,РВ,РА и т.н. и ще си плащаш данъците в София, а не в друго населено място! Ама няма да е лошо да се вкара и такса за управление на МПС в София с друга регистрация.

ехаа, селянин до селянин има тук.

Кво ревете всички толкова за таксите при нотариуса? ??? Като няма ред, сигурност и правосъдие - това е единственият начин да ви се гарантира сделката и собствеността. Предпочитам да дам 50, 200 , 500 лв при нотариуса , иначе после съдебните дела започват от 500-600лв.... айде мислете малко. Иначе че е рекет, рекет е...

На първи прочит, ми звучи като една голяма каша. Няма да си хабя времето да го чета втори път.

Това е с цел нотариусите да печелят.А при прехвърлянето на кола да не говорим. Живея в Австрия,като купиш кола от някой,двамата подписвате ,може и ръчно написан документ,че продаваш колата на еди кой си,и цена.Става за 5минути.С талона от колата и документа отиваш на специално място,както са застраховките и ,там се прави само това,място за записване на нови коли.Там си взимаш номер,правят ти застраховка и нов талон ,още половин час.Колата трябва да е минала на преглед.Какви са тези бюрокрации тук.Някои ще се налапат с пари.

Да, ама в Австрия купувача отива веднага да си регистрира колата на негово име, а тук има коли продадени с договор /нотариално заверен/ и с годене колата не се прехвърля в КАТ. Всички глоби идват на стария собственик и всички глоби идват на стария собственик, защото той също непознавайки закона не си е отписал колата от КАТ.

Мирише ми на голяма каша, но ще видим. До сега гробарските промени винаги са чупели тъпомера. Очаквам примерно, гражданин дошъл в срок да се окаже, че не може да регистрира, защото нотариус се е забавил. Ще види стена пред себе си и помощ от никъде.

Ще си носи дотоворчето.

В Холандия времения номер си го купуваш от книжарницата! Каква е тази бюрокраци, какво е това тоталитарно мислене?! Каним едни чужди колеги на обяд и взимаме фактура и тези се чудят и дивят какво е това. Казват при нас само показваме извлечението за плащане и това е фактурата. Тук прономерирани и прошнуровани фактури и не знам си какво. За всяка сделка - нотариус, и съответно такса. Но иначе измамите не спират ли не спират. В коя друга държава има такава бюрокрация?

Добре дошъл в комунистическия капитализъм. Как по друг начин да направят поминък за техните некадърни хрантутници.

Безсмислени промени. Днес имаше опашка от коли пред КАТ, явно новите правила са заварили неподговени катаджиите, както винаги. Сигурно и системите им не работят без грешки. Абсолютни хомосексуалисти са хората в парламента на България, тъй като създават ненужни пречки на гражданите със своето законотворчество. Ето, и авторът на статията не е видял смисъл в промените.

Еха. Малоумията не свършват. Чудно просто. Само да попитам кога този терор с малоумни решения ще свърши? Или докато ГЕРБ е на власт ще е терор с малоумия до дупка?!

Малоумие е, да твърдиш, че само герб са такива.

е, за това му плащат.

имаме поне три , четри автомобилни АДМИНИСТРАЦИИ , които ;морят; компютрите по цял ден с редене на пасианси но ;нямат капацитет; да се справят с РЕГИСТРАЦИИТЕ , за това Гражданите са задължени да ;изповядват сделки пред нотариус; , не е за смях , трагично е

Dnes byah v KAT Plovdiv.Anarhiya nikakakv red.

А кога ще влезе забрана да не могат да се регистрират таралясници на по 20 години, които допълнително замърсяват и без това мръсния въздух?

Когато жизненият стандарт на българина стане достатъчен за нова кола.

Ами този българин да работи здраво - така както се работи в администрацията.

Не говоря за нова от магазина, а за кола , която не гори галоши.

Сега общините изискват данъци за коли,които не се движат от 2000 година,само защото бившият собственик не може да представи талона в КАТ,а купувачът не е прехвърлил колата на свое име.

Globata i taksite sa vajni,drugoto e miji da te lajem. Taka 4e vdrugiden praznuvaite i se veselete zaradi novata cena na vodata, na toka,na gazta,novite globi,takci t.n... Vesela nova godina.

КАТаджиска мафия!Не може ли автомобила да се регистрира само данъчно?

Sm3hurk0

не може, защото трябва да ни цакат с още няколко такси..... :))))) Иначе, кой ще храни харантутляците ?

Дугин: И Паисий е наш, защото е православен и е славянин, а Велики Преслав е предобраза на Москва (видео) Щом православието е наша религия, то всички православни и България са наши, казва руският философ. Въпросът е какво значи България е наша? Първо трябва да говорим, как ние руснаците приемаме българите. Първо ги виждаме като православен народ. Но до колкото православието е наша религия, то всички православни са наши. В този ред на мисли можем да кажем, че и Русия е на българите, тя е ваша, защото Русия помогна на България да се възстанови след турското робство. Десетки хиляди руски войници загинаха за освобождението на България. Това казва в пряко интервю за ТВ Алфа идеологът на Кремъл и Евразийството Александър Дугин. Той се слави като заклет враг на ЕС, НАТО и САЩ и смята, че всички славянски и православни народи, към които причислява и България, трябва да бъдат в орбитата на Русия. Въпросите в телевизионното интервю задава лидерът на Атака Волен Сидеров, а в ефир от български на руски и от руски на български му превежда някой си отец Кирил. Странно, че изтъкнатият политик русофил, не знае езика, който би следвало идеологически да му е по-близък от майчиния.

Никъде в Европа не се прехвърля кола с нотариус. Имам познат нотариус, който кара последен модел S класа само от такива сделки. Да не споменавам останалите активи.

Точно така. Само се пълнят гушите на нотариусите.

Нотариус да си. С нулева добавена стойност вземаш едни пари (добри пари). Ограбване се нарича това, дай пари щото имаш да си купиш автмобил. Рекет, законен, поддържан от така неречената "държава". Същите, като катаджиите са. Като те спрат с нова кола зпочват: Пожарогасител, триъгъник, аптечка, въже...и накрая ...е нямаш ли 20 лева да пчерпиш за колата?

Как по-точно ще прекратят регистрацията на автомоибила, който въобще не е регистриран в срока от 2-та месеца? Кое ще прекратят - това дето го няма ли? Пълни глупости милиционерско-боковски.

Става въпрос за автомобили със съществуваща вече регистрация, която ще бъде прекратена ако новия собственик не регистрира автомобила в указания срок!......и милиционерите мислят понякога :)

като вкарам кола от чижбина или купя от автокъща (90% от случаите) - каква регисграция ще има тази кола, та да могат нещо да пракратяват?

Както написах по горе въпросната мярка е прилижима за автомобили с вече съществуваща българска регистрация и продадени на нов собственик. Както и да е - който чете ...разбира....може би....:).

Трябва да се премахнат и нотариосите при покупкопродажбата на коли

абсолютно си прав,но това ми намирисва на скромма корупциика.държавите в които съм бил не се практикува такова ;чудо; нотарuyс за купуване и продaване на автомобили

i te tryabva da Ruchat /da se hranyat/

Аз виждам само промени с цел бетониране на нотариуската мафия в бизнеса с автомобили. Къде в Европа, 21 век, изобщо ви трябва нотариус за придобиване на лек автомобил? Къде остава "дигитализацията". Да я прекръстим на 'нотариусизация".

Какафония, а не реформа. Поредното дете на 'прехода' като национална стратегия. Вижте на кое място сме в света по цени на автомобилите. Данъци, мита, спасяване на тюлените в Антарктида и тиквите в шопско. И какво има насреща? Топ администрация...

Как така в Германия, Англия, сделките с автомобили стават без нотариална заверка. Даже ако колата е била вече регистрирана, не плащаш и за регистрация, само за номера? Тъпи държави, гейски, нали?

мафия на адвокати и нотариуси!

Адвокатите пък какво общо имат?!

Аз пък виждам само улеснения. Ми станете и Вие нотариус и печелете. Всички анонимни и безнаказани трошляци, карани от примати трябва да се дерегистрират.

И това ли е начина?

една мисъл на примат.