КАТ въвежда нови правила за регистрация на автомобили

От 27 декември продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред „Пътната полиция“ договор за покупко-продажба.

Обратно в новината

Коментари - КАТ въвежда нови правила за регистрация на автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредните и непоследни простотии с марка БГ, от които корупционните практики ще се утроят (поне)!

loyola

Проблема е, че тези дето управляват бяха свикнали да карат хората да си лепят стикери с емблемите на фирмите им. А сега просто искат кеш още докато докарваш колата...

В Швейцария получаваш персонални рег. табели и върху тях заплащаш данъци и застраховки като можеш да ги използваш да караш и друг автомобил. Много добре е измислено тъй като човек не може да шьофира едновременно два автомобила, а така отговорността и задълженията винаги остават върху собственикът на номерата. А тук номера регистрации, нерви, средства...Много са алчни и преминаха всякакви граници!

С тази престъпност у нас .....

Както и много други закони и този е недогледан и недодялан.Важното е че народните избраници работят неуморно и денонощно.Би трябвало щом има брак в дадена продукция да се удържа от заплатите на работниците в случая-депутатите

Хора, кажете - има ли горна възрастова граница за изкарване на шофьорски курсове?

Отворете Закона за държавната собственост! Започнете да разлиствате и да търсите колко члена са отменени! Повече от 1/3 от членовоте са отменени, а други са поправени защото са били противоконституционни!!!! ТОЛКОВА ЗА НАШИТЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ДЕБИЛИ!

Народът го е казал: "Луд умора няма, само се поти,пий вода и продължава." Глупост след глупост творят нашите "избранници".

Цитирам: "както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрира превозното средство"! Тогава защо е необходимо да се ходи при нотариус след всяка препродажба? Така или иначе всички коли идват от зад граница. И МВР не може ли да прецени , че Гошо е Гошо и че Пешо е Пешо, което сега прави и то "левашки" или нарочно сбъркано и безнаказано нотариата. Направете сметка - половината от тези 350 хиляди годишно да минат през нотариални заверки колко ще се нагушат нотариусите и колко излишни парички ще се вземат от народа. Много от колите в България реално се препродават на цената на един скъп телефон.Дали пък и телефоните да не минават през нотариус? Ега ти загубената държава , уж сме вече у Еуропа. Ама и банките печелят от тези нотариални такси. Кръвосмукачите са ясни:държава, нотариуси, банки

goose

Андрешко си е андрешко :-) Ще разбереш каква е разликата, като купиш нещо крадено, за което ти не знаеш че е такова. Когато нотариус ти е гарантирал сделката - отговорност носи той, съответната вещ си остава в твое владение. Ако нямаш нотариус - казваш сбогом на съответната вещ.

Идиот! Да си видял нотариус да вдига капака на двигателя и да сверява номера?! Така или иначе евентуална продажба на крадени вещи се установява от полицията, не от адвокати и нотариуси - нищо не ти гарантира и никаква отговорност не носи нотариусът, той само сверява подписи и документи за самоличност!

Бре тия германците много загубени без нотариуси. Не им пука за крадено! И кво, нотариуса, като е изповядал сделката знае дали колата е с пренабити номера и е крадена! Просто трябва да има механизъм преди да купиш колата да направиш ПРОВЕРКА дали не се издирва.Много е просто МВР да изнесе масива с издирваните коли, както е сега с личните карти. Поздрави, вероятно си нотариус. Нотариуса си е ...нотариус!

Защо плащаме данъци на стари автомобили било с жълти или черни номера,които отдавна би следвало да са дерегистрирани от КАТ и защо преди с декларация пред общината регистрирахме автомобилите в общината,а с декларация ,че автомобила е изчезнал или продаден без да е прехвърлен да не може да го отпишем.Има стотици ,а може и хиляди такива ,за които се плащат данъци,а физически автомобилите ги няма.Защо еднократно не обявят да ги отпишем с декларация ,ако трябва да е клетвена заверена от нотариус и да се приключи тази сага със стари автомобили от преди двадесет и повече години.Няма ли кой в НС да постави този въпрос?

Като прекратяват служебно регистрацията незаконно става събирането на данък ама айдушка работа!

goose

Данък и регистрация нямат нищо общо. Регистрацията ти дава право да ползваш съответната вещ по пътищата. Данък плащаш за притежание на дадена вещ, не за използването на същата.

Отписваш колата в общината с декларация и с бележка от кат че е свалена от отчет. После чакаш да минат 5 години и отиваш да си отпишеш задълженията поради изтекла давност. Безпплатно инфо :)

От този "политически елит", състоящ се от голееееми дебили и откровенни престъпници, какво очаквате? Нещо смислено ли? Нещо в интерес на останалите дебили ли? Забравете.

Защо трябваше на Каролев да се случи ,за да се вдигне шум. Хиляди са депутатските малоумия на които сме жертва ,но понеже сме от мълчаливото мнозинство никой не ни е....ва.

аз със сигурност вече не се имам за нормален ... е .. не ми е ясно защо ти свалят номерата на колата ,,, защо не ти спрат тока и водата ..или да ти отнемат децата ... как са решили точно номерата на колата

Не им давай идеи, че току виж ти спряли и тока, и водата, а и ще ти вземат децата...!!! А за свалянето на номерата - важна е парата (за пререгистрацията)...!!! Дааа...!!!

Демек давате един месец на джамбазите от вторичния пазар да продадат бараките които са внесли?

Това шуробаджанашко МВР ви направиха на луди! Как е възможно в цяла Европа да няма нужда от нотариална заверка при покупко-продажба на автомобил??? Каква е добавенета стойност от нотариусите, че плащате луди парти за заверки? Пореден нагледен пример за ограбване на гражданите и извратено разпределение на националния продукт.После говорим за конкурентно способност..... Докога така???

Едно време, (тошово време) в Мототехника имаше представител на КАТ и като си купя нова кола излизах с регистрационни номера от там.

Че бягай пак там.

Човека ти казва как е било едно времи и колко простичко е било! Ако можеше доста българи щяха да се върнат в онова време! А такива кото теб щяха да са я позатворите или да ринат някъди лайна в фермите!

Ами...даваха едни пластмасови транзитни ,на червен фон номера с бели цифри! 1967-ма,когато родителите ми купиха чисто нов ,,Москвич"-408,с 4 фара и ск.лост на кормилната колона,аз бях дете още,а те караха все още шофьорски курсове! Доста време ги караха...късаха ги няколко пъти на кормуване,иначе си бяха интелигентни и с висше обр. хора! По него време книжки не се даваха току/така... Колата я регистрираха,като тяхна собственост,но номерата СТОЯХА В КАТ,а ,когато вуйчо /проф.шофьор/,с пълномощно я ползваше,татко ходеше и ги вземаше за определен срок! Така беше докато не взеха книжки,някъде след 2-3-то явяване! Беше...1967-ма....Преди 1/2 век! Днес,Светла им Памет...тях ги няма... А,аз съм на 60,с проф.кат. и близо 2 млн.40+ год. безупречен стаж,но малко хипертоник и от сутринта ми се вдигна кръвното,като прочетох дивотиите,които са намислили!

Днес ми изтича срока на паспорта, значи от утре не съм аз.Днес ми изтича срока на шофьорската книжка значи от утре съм неправоспособен/не знам да карам кола,нямам умения за това и пр./Това могат да го измислят само некадърници и болни мозъци.

Вила ла тиквата и тиквунеците му от парламента вивааааа!

ми те сроковете ска за това! изтича ти срока на паспорта, нямаш паспорт, ще си седиш у вас. изтича ти срока на книжката ще пътуваш с общественият транспорт. изтича ти срока на картата на градският транспорт, ще ходиш пеш. изтича ти срока за живот, ще си умрел!

Поправката "Каролев"

То пък къде в законите ни има някаква мисъл, че в този да е по-различно... Изобщо не смятам, че това е с цел нагрухване. Просто толкова си могат милите ни законотворци. На кой от тях да му мине през ума, че нормалните хора не си гледат постоянно документите, че да не изпуснат датата на валидност... Кой от тях ще се сети, че напомнянето трябва да е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на администрацията, която съществува в услуга на гражданите и трябва някак да си заслужи заплатите.

Чудя се при хипотеза, че се кара автомобил на друг собственик без книжка, какво се случва със собствеността (автомобила) ? Къде е конституцията и правото на собственост? Какво е виновен например продавач на който му пробват автомобила при продажба лица който са с изтекла книжка?

Нужен е социалистически смоконтрол бе дрОгарю, и съзнание на народните маси. ТЖ

В "белите" държави книжките са безсрочни, а не като тука - да ти зимат едни пари през n години за да може да се хранят бюрократите! За непрекъснатата смяна на номера да не говорим.... Гърците още си карат с номера от преди началото на света... Ама тукща некой вуйчо турен на хранилката трябва да лапа яко! В Австралия като си купиш автомобил - отиваш и си купуваш номера за автомобила от кварталната бакалия! Аман от комунизъм ей!

goose

Би ли посочил поне една такава държава? :-)

Германия

В Швейцария на един рег. номер плащаш данъци и застрховки, той е персонален, но тук лапачката на тези алчни злодеи надмина всякакви граници.

goose

изтекла книжка винаги е било еквивалент на липса на такава. Открай време и навсякъде из белите държави. Другото означава, че те е страх да отидеш да си подновиш книжката, защото трябва да се издължиш за глобите си и да си прибереш всички невръчени наказателни постановления. Нищо чудно и да се разделиш с книжката си за изчерпани наказателни точки. Така че - да, наказанието не е несъответстващо на провинението.

Освен за пари, за какво друго мислите че става въпрос...!!! След като принудително задължават търговците да регистрират внесените от тях за продажба автомобили, АВТОМАТИЧНО ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ПЛАЩАТ И ГОДИШЕН ДАНЪК ЗА ТЯХ, МАКАР ЧЕ ТЕЗИ АВТОМОБИЛИ СА "НИЧИЯ" СОБСТВЕНОСТ ДО ПРОДАЖБАТА ИМ, И ДОСЕГА ЗА ТЯХ НЕ СЕ ПЛАЩАШЕ ДАНЪК...!!! По същата причина търговците-"собственици", са задължени да плащат и "гражданска отговорност"...!!! :::))) Ей т'ва е дами и господа, другарки и другари далавераджийската промяна измислена от ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб"...!!! Дааа...!!!

Тоа дебил дет' ми тури минуса да обясни кое не е вярно...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

До продажбата автомобила е собственост на търговеца

ДА,ДА.., ама ако не е регистриран (както е досега), НЕ СЕ ДЪЛЖИ ДАНЪК, И Н'АМ СИ К'ВИ "ОТГОВОРНОСТИ"...!!! :::))) Дааа...!!!

на едни пари дето трябва да се взимат от хората за пререгистразциите!

Да, да. Добре, че е Каролев видите ли... другите ще си чакаме 6 месеца :-І тъпаци

Не съм фен на г-н Каролев, но подкрепям това, че наказанието е несъответстващо на провинението.