Коментари - Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите | Днес.dir.bg

Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите

Ще променим екотаксите за автомобилите, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите | Днес.dir.bg

Коментари

ДерЕте сиромашка кожа ,вашта мама! Той сиромаха и без кожа си може. :-(((

защо правителството си мисли, че българите умираме да караме стари коли.... Що например не сложат един бонус от 10 000 при закупуване на нов автомобил или поне 5000 при връщане на стар и ще видят колко бързо ще се обнови автопарка.

Окрадоха народа напълниха си гушите сега им пречим със 20 годишните ни коли по пътищата. Ама ние сме си виновни да ги търпим

Некои май ще настъпи мотиката ВАЩА МАМА ДОЛНА. Тоа народ от хубаво ли кара 25 годишни бараки ве

Да ви таковам, таковата... Ми оправете стандарта на живот, всеки би искал да кара нова и безпроблемна кола. Абсолютни тъпанари!!! Трябва да се вземата мерки, но не може всеки път да се правим на по-големи християни от Папата...

Имаше една случайна министърка в случаен кабинет със случааен премиер'която се изказваше по подобен начин.Вече отдавна не е монистърка.

А екотаксата за насрани политици променя ли се или остава същата - шут изотзад?

Кокошкарско предложение. Махнете данъка -за нова кола 0 лв. Сега за нова плащаш 500 лв, за 25 годишна 50. Албанци и македонци могат да забранят 10 годишни коли да се внасят, ние не можем ! Французите могат да дадат бонус 2500 евро за нова кола-ние не можем ! А бе, ...

Сигурно братовчеда на другаря Димов има цехче за производство на стикери. 15 милиона лева са това!

Първо да накарат фирмите, които имат кариери, бетонови възли, асфалтови бази, строителни обекти и дърти камиони да вземат мерки. Наскоро бях в малко градче в Италия за 4 дни. Не ми се наложи да си избърша обувките от прах. Разходете се в който и да български град за няколко часа и си вижте обувките.

Г-н Димов! Преди години бяхме залети от коли втора употреба, внос и от Италия. Защо ли? Защото италианското правителство подпомогна с нисколихвени заеми италианците, стимулирайки ги да си купуват нови коли. Старите изхвърлиха при нас и така си решиха поне този проблем със замърсяването на въздуха. Вие се чудите как повече да натоварите българина, който и без това няма пари за нова кола. У нас няма морков - има само тояга! Това не е разумна политика, разберете го!

Нема лошо .Пробвайте .Да видите кво ши стане.

Така,така да си дойдем на думата г-чо. Тук в това бунище ще останете само вие крадливите управляващи,които 30г.спахте и направихте от България ГРОБИЩЕ на стари коли. Сега всичко ще е по правила така ли? Правилата са всички вие които се упражнявате на гърба на бедния български народ и освен за личното си благополучие 30г.за нищо друго не сте помислили ,сега всички до един в ЗАТВОРИТЕ. Но това ще е малко за вас. Ти ли ще въвеждаш правила ? Ама то няма свера която да не сте разрушили,ние се движим все по надолу,даже постиженията на Т.Живков не може да стигнете. Изградихте една държава от бедняци с 10%богаташи от КРАДЕНЕ.Това сте вие.

Продълбжавайте да копаете гробища! Неноо драги ти сметищата не си ги пипнал, да не говорим за всички фабрички дето бълват разни боклуци и пушат комини из цяла българия ! А Ненчо виж и брикетите и въглищата за тях нищо не казвате!

Тъй кът ва слушам нема да ва бъди

Бегайте братя българи да бегаме у Румънско.Тука нема живот

Тези са хвани единия, удари другия. хората дето работят трябва да издържат всички. Тези дето горят всичко, тях не ги пипаме.

И какво ще стане? Довечера ще си сипеш още две ракии и ще псуваш яко ли? Държавата и политиците не са си на мястото защото ги избират балъци и мръкнала като теб точно, които във фейса и в дир-а са много смели, но само там. Всички са се оплели в политически и финансови зависимости, най-вече с руснаците, 1/3 от икономиката ни е в тяхна ръце, плащаме най-скъпия газ на Газпром, Лукойл не внася данъци в българската хазна, платихме милиарди на Русия за несъществуващи реактори - еми нагушиха се много ясно, откъде пари за бонус нов автомобил.

Тоя министър е пълен куку. Ако всички собственици на стари коли се изсипят пред НС изчезва заедно с реформите си. И аз искам да кара нов хибрид, ама карам 18 годишно бензиново рено, щото нямам 40 бона. И понеже не съм дизел, двигателя ми е в добро състояние, не гори масло, то и не замърсявам. От друга страна виждам уж нови коли дизели, дето пушат все едно са комин на кремиковци.

на извънредните избори след 3 месеца разчитайте на тия с хибридите и електричките да ви гласуват...

"Темата за мръсния въздух се повдига за първи път на толкова високо ниво, България постави темата, благодарение на европредседателството. Това е проблем, който се припознава от всяка една държава, свързан с благосъстоянието и здравеопазването." Спри се, Спасе!;) Напомням ти, дебиле, че благодарение на неуморните ви грижи, живеем в най-бедната държава в целия ЕС! А темите, които си засегнал и поставил на "толкова високо ниво" , са свързани като скачени съдове!

Тежко тежко вино дайте Пиян дано аз забравя Туй що глупци вии не знаете позор ли е или слава Да забравя край свой роден гробът бащин плачат майчин и тез дет залъкът наеден грабят с благороден начин ГРАБИ ПОДЪЛ ЧОРБАДЖИЯ ЗА ЗЛАТО ТЪРГОВЕЦ ЖАДЕН И ПОП С БОЖА ЛИТУРГИЯ

Шилo

Еко-таксите по принцип са си чист рекет! Защо трябва да плащаме на 3 фирми тези измислени такси?!?!?! Един автомобил съдържа достатъчно суровини, за да си изплати рециклирането и дори да остане прилична печалба.

А какво ще правите с мърсотията от строежите, с калта по гумите, с некачественото гориво, с твърдото гориво на бедни и богати? Какво ще правите с ликвидираните дървета и тревни площи, превърнати в бетон и асфалт? Какво ще правите с незаконните сметища? Какво ще правите с вредните вещества в храните? Не ви е грижа за въздуха и хората, а как да прилапате повече парички, защото масовият данъкоплатец е с кола над 20 години.

а парната на твърдо гориво в градовете защо не забраните.

Абе ка ша дадът 2500 евра за нова кола!!! Ти не си у ред ... Ако 1 милион автомобила бъдат подновени са 2,5 милиарда... Че нали мое ги откраднат и да ти лепнат цветен стикер, за кво да дадат... Нидей тъй да им крадеш ляба... Смили се ... Какво ша ядът дупетатите и тяхното обкръжение, на едната заплата ли да карат? Че тя даже не е увеличавана тоя месец...

що не вземите да си вдигните акциза на горивата и да напълните хазната с пари ами го държите най нисък в ЕС и пълните гушите на лукавите

колкото ще дигнат и за хазарта...

Не само еко таксите. И данъците и винетките им вдигнете. Аман от "ретро" печки по улиците

Кой каквото ще да говори,знай,че става дума за едни пари!

То и аз не пуша в присъствието на непушачи, ама ми рисуват гадни картинки по цигарите и ми вземат за една кутия колкото за пет.

А на някой свети ли му лампата колко км изминава крадеца с новата кола и колко пенсионера с 20 годишната.Софийския крадец обикаля неуморно търговете в страната-приблизително 45000 км на година.Пенсионера вероятно около 7-8000 км в най добрия случай. Пита се,кой замърсява повече?

Верно е така, но.... По-малко от 1% от българите разбират, че два пъти ги работят със старите коли. А от тези 1 % още по-малко ще се осъзнаят и в обединение да си търсят правата. Ако им кажат екотакса бързат първи да си я платят, ако им кажат смяна на регистрационните табели веднага правят списък на чакащите... А скрападжийската мафия си плаща за удобно законодателство, купува си депутати, гласуват ѝ удобни лобистки закони!

владко, защо и ти си във фейс?.Излез и ни организирай. Това за Лукойл и руснаците си го писал поне 100пъти. Де да беше само Лукойл....... Държава няма ,владо,няма и свестни, които да ни поведат купиха ги и за тях вече е добре. нено ,вашите закони са все такива, че богатите ще стават по богати ,а бедните все по бедни. Но все някога и на това ще дойде краят.

...които трябва да се измъкнат от населението и да влязат в хазната. Нищо, че имаме финансова стабилност и голям резерв /според розовобузестия министър/.

Дизел Euro 3 (2000 година) NOx: 0.50g/km х 8000км = 4000г Euro 6 (2014 година) NOx: 0.08g/km * 45 000 = 3600г

Много точно анализиране на същността със замърсяването. Но това е трудно разбираемо за малоумните депутати с дипломи от Югозападния и от Варненския свободен, придобиването на които е според начина и размера на плащането. За ГЕРБ-министрите това е абсолютно неразбираемо. За екоминистъра освен неразбираемо е в противоречие с човекомразието на което са дресирани представителите на партията, към която той до скоро принадлежеше.

Глупост е да преценяват екотакса според възрастта на автомобила !!! Моята двадесетгодишна кола с газова уредба повече ли замърсява от нова кола на бензин или дизел???!!! Пак недомислици на "калинки" !!! И както се изказа един съфорумец, кой замърсява повече - този който кара хиляда километра или този с 10000км?!

е нали за това има акциз на горивата бе. Които кара повече - плаща повече. Де си тръгнал да ми сравняваш ябълки с круши.

именно това е проблема, а не дизела. Ама никой не смее да глобява замърсителите и нечистещите общини. Защо - не знам.

този които кара повече плаща повече акциз.

И кой ни е виновен? Не е луд който яде баницата, а който му я дава. С такива "подготвени" политици - толкова!

ти ако сам не можеш да си оправиш стандарта на живот как ще стимулираш някой друг да ти го оправи???

Ами ще ти измерим CO2 и ще кажем колко замърсяваш. А какво ще кажеш местен данък МПС да е по-висок за 20-годишните коли, отколкото за новите? И двете са на газ, но сега този с нова кола плаща 3 пъти повече местен данък.

малееее... всичко ще направите за да си карате таралясниците. Пет пари не давате за здравето си. Особено тези в големите градове. После здравната система ви виновна. На която всъщност плащате едни мижави пари щото се осигурявате на минимална, а останалото взимате под масата. Все някой друг ви е виновен. Дори ви избраха правителството вместо вас. Вие бяхте на кафе тогава и не знаехте, че има избори. Е като сте толкова много "уж", що ви управляват тези които не сте избрали? Де бяхте на изборите бе?

Бъркаш дименсиите! При 21 % азот я атмосферата за километър никога не можеш да прекараш азот за 50 грама азотни окиси. И ако искаш да си точен дай справка за бензиновите двигатели, които отделят повече азотни окиси както и да извъртат към настоящия момент данните!

освен акциза, трябва да има и допълнителна такса за стари коли. И аз и ти караме по 20 000 на година и плащаме равен акциз, ама трошката пуши като за световно, тече масло и изобщо загрозява пейзажа.

Коментари - Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите | Днес.dir.bg

Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите

Ще променим екотаксите за автомобилите, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите | Днес.dir.bg

Коментари

ДерЕте сиромашка кожа ,вашта мама! Той сиромаха и без кожа си може. :-(((

защо правителството си мисли, че българите умираме да караме стари коли.... Що например не сложат един бонус от 10 000 при закупуване на нов автомобил или поне 5000 при връщане на стар и ще видят колко бързо ще се обнови автопарка.

Окрадоха народа напълниха си гушите сега им пречим със 20 годишните ни коли по пътищата. Ама ние сме си виновни да ги търпим

Некои май ще настъпи мотиката ВАЩА МАМА ДОЛНА. Тоа народ от хубаво ли кара 25 годишни бараки ве

Да ви таковам, таковата... Ми оправете стандарта на живот, всеки би искал да кара нова и безпроблемна кола. Абсолютни тъпанари!!! Трябва да се вземата мерки, но не може всеки път да се правим на по-големи християни от Папата...

Имаше една случайна министърка в случаен кабинет със случааен премиер'която се изказваше по подобен начин.Вече отдавна не е монистърка.

А екотаксата за насрани политици променя ли се или остава същата - шут изотзад?

Кокошкарско предложение. Махнете данъка -за нова кола 0 лв. Сега за нова плащаш 500 лв, за 25 годишна 50. Албанци и македонци могат да забранят 10 годишни коли да се внасят, ние не можем ! Французите могат да дадат бонус 2500 евро за нова кола-ние не можем ! А бе, ...

Сигурно братовчеда на другаря Димов има цехче за производство на стикери. 15 милиона лева са това!

Първо да накарат фирмите, които имат кариери, бетонови възли, асфалтови бази, строителни обекти и дърти камиони да вземат мерки. Наскоро бях в малко градче в Италия за 4 дни. Не ми се наложи да си избърша обувките от прах. Разходете се в който и да български град за няколко часа и си вижте обувките.

Г-н Димов! Преди години бяхме залети от коли втора употреба, внос и от Италия. Защо ли? Защото италианското правителство подпомогна с нисколихвени заеми италианците, стимулирайки ги да си купуват нови коли. Старите изхвърлиха при нас и така си решиха поне този проблем със замърсяването на въздуха. Вие се чудите как повече да натоварите българина, който и без това няма пари за нова кола. У нас няма морков - има само тояга! Това не е разумна политика, разберете го!

Нема лошо .Пробвайте .Да видите кво ши стане.

Така,така да си дойдем на думата г-чо. Тук в това бунище ще останете само вие крадливите управляващи,които 30г.спахте и направихте от България ГРОБИЩЕ на стари коли. Сега всичко ще е по правила така ли? Правилата са всички вие които се упражнявате на гърба на бедния български народ и освен за личното си благополучие 30г.за нищо друго не сте помислили ,сега всички до един в ЗАТВОРИТЕ. Но това ще е малко за вас. Ти ли ще въвеждаш правила ? Ама то няма свера която да не сте разрушили,ние се движим все по надолу,даже постиженията на Т.Живков не може да стигнете. Изградихте една държава от бедняци с 10%богаташи от КРАДЕНЕ.Това сте вие.

Продълбжавайте да копаете гробища! Неноо драги ти сметищата не си ги пипнал, да не говорим за всички фабрички дето бълват разни боклуци и пушат комини из цяла българия ! А Ненчо виж и брикетите и въглищата за тях нищо не казвате!

Тъй кът ва слушам нема да ва бъди

Бегайте братя българи да бегаме у Румънско.Тука нема живот

Тези са хвани единия, удари другия. хората дето работят трябва да издържат всички. Тези дето горят всичко, тях не ги пипаме.

И какво ще стане? Довечера ще си сипеш още две ракии и ще псуваш яко ли? Държавата и политиците не са си на мястото защото ги избират балъци и мръкнала като теб точно, които във фейса и в дир-а са много смели, но само там. Всички са се оплели в политически и финансови зависимости, най-вече с руснаците, 1/3 от икономиката ни е в тяхна ръце, плащаме най-скъпия газ на Газпром, Лукойл не внася данъци в българската хазна, платихме милиарди на Русия за несъществуващи реактори - еми нагушиха се много ясно, откъде пари за бонус нов автомобил.

Тоя министър е пълен куку. Ако всички собственици на стари коли се изсипят пред НС изчезва заедно с реформите си. И аз искам да кара нов хибрид, ама карам 18 годишно бензиново рено, щото нямам 40 бона. И понеже не съм дизел, двигателя ми е в добро състояние, не гори масло, то и не замърсявам. От друга страна виждам уж нови коли дизели, дето пушат все едно са комин на кремиковци.

на извънредните избори след 3 месеца разчитайте на тия с хибридите и електричките да ви гласуват...

"Темата за мръсния въздух се повдига за първи път на толкова високо ниво, България постави темата, благодарение на европредседателството. Това е проблем, който се припознава от всяка една държава, свързан с благосъстоянието и здравеопазването." Спри се, Спасе!;) Напомням ти, дебиле, че благодарение на неуморните ви грижи, живеем в най-бедната държава в целия ЕС! А темите, които си засегнал и поставил на "толкова високо ниво" , са свързани като скачени съдове!

Тежко тежко вино дайте Пиян дано аз забравя Туй що глупци вии не знаете позор ли е или слава Да забравя край свой роден гробът бащин плачат майчин и тез дет залъкът наеден грабят с благороден начин ГРАБИ ПОДЪЛ ЧОРБАДЖИЯ ЗА ЗЛАТО ТЪРГОВЕЦ ЖАДЕН И ПОП С БОЖА ЛИТУРГИЯ

Шилo

Еко-таксите по принцип са си чист рекет! Защо трябва да плащаме на 3 фирми тези измислени такси?!?!?! Един автомобил съдържа достатъчно суровини, за да си изплати рециклирането и дори да остане прилична печалба.

А какво ще правите с мърсотията от строежите, с калта по гумите, с некачественото гориво, с твърдото гориво на бедни и богати? Какво ще правите с ликвидираните дървета и тревни площи, превърнати в бетон и асфалт? Какво ще правите с незаконните сметища? Какво ще правите с вредните вещества в храните? Не ви е грижа за въздуха и хората, а как да прилапате повече парички, защото масовият данъкоплатец е с кола над 20 години.

а парната на твърдо гориво в градовете защо не забраните.

Абе ка ша дадът 2500 евра за нова кола!!! Ти не си у ред ... Ако 1 милион автомобила бъдат подновени са 2,5 милиарда... Че нали мое ги откраднат и да ти лепнат цветен стикер, за кво да дадат... Нидей тъй да им крадеш ляба... Смили се ... Какво ша ядът дупетатите и тяхното обкръжение, на едната заплата ли да карат? Че тя даже не е увеличавана тоя месец...

що не вземите да си вдигните акциза на горивата и да напълните хазната с пари ами го държите най нисък в ЕС и пълните гушите на лукавите

колкото ще дигнат и за хазарта...

Не само еко таксите. И данъците и винетките им вдигнете. Аман от "ретро" печки по улиците

Кой каквото ще да говори,знай,че става дума за едни пари!

То и аз не пуша в присъствието на непушачи, ама ми рисуват гадни картинки по цигарите и ми вземат за една кутия колкото за пет.

А на някой свети ли му лампата колко км изминава крадеца с новата кола и колко пенсионера с 20 годишната.Софийския крадец обикаля неуморно търговете в страната-приблизително 45000 км на година.Пенсионера вероятно около 7-8000 км в най добрия случай. Пита се,кой замърсява повече?

Верно е така, но.... По-малко от 1% от българите разбират, че два пъти ги работят със старите коли. А от тези 1 % още по-малко ще се осъзнаят и в обединение да си търсят правата. Ако им кажат екотакса бързат първи да си я платят, ако им кажат смяна на регистрационните табели веднага правят списък на чакащите... А скрападжийската мафия си плаща за удобно законодателство, купува си депутати, гласуват ѝ удобни лобистки закони!

владко, защо и ти си във фейс?.Излез и ни организирай. Това за Лукойл и руснаците си го писал поне 100пъти. Де да беше само Лукойл....... Държава няма ,владо,няма и свестни, които да ни поведат купиха ги и за тях вече е добре. нено ,вашите закони са все такива, че богатите ще стават по богати ,а бедните все по бедни. Но все някога и на това ще дойде краят.

...които трябва да се измъкнат от населението и да влязат в хазната. Нищо, че имаме финансова стабилност и голям резерв /според розовобузестия министър/.

Дизел Euro 3 (2000 година) NOx: 0.50g/km х 8000км = 4000г Euro 6 (2014 година) NOx: 0.08g/km * 45 000 = 3600г

Много точно анализиране на същността със замърсяването. Но това е трудно разбираемо за малоумните депутати с дипломи от Югозападния и от Варненския свободен, придобиването на които е според начина и размера на плащането. За ГЕРБ-министрите това е абсолютно неразбираемо. За екоминистъра освен неразбираемо е в противоречие с човекомразието на което са дресирани представителите на партията, към която той до скоро принадлежеше.

Глупост е да преценяват екотакса според възрастта на автомобила !!! Моята двадесетгодишна кола с газова уредба повече ли замърсява от нова кола на бензин или дизел???!!! Пак недомислици на "калинки" !!! И както се изказа един съфорумец, кой замърсява повече - този който кара хиляда километра или този с 10000км?!

е нали за това има акциз на горивата бе. Които кара повече - плаща повече. Де си тръгнал да ми сравняваш ябълки с круши.

именно това е проблема, а не дизела. Ама никой не смее да глобява замърсителите и нечистещите общини. Защо - не знам.

този които кара повече плаща повече акциз.

И кой ни е виновен? Не е луд който яде баницата, а който му я дава. С такива "подготвени" политици - толкова!

ти ако сам не можеш да си оправиш стандарта на живот как ще стимулираш някой друг да ти го оправи???

Ами ще ти измерим CO2 и ще кажем колко замърсяваш. А какво ще кажеш местен данък МПС да е по-висок за 20-годишните коли, отколкото за новите? И двете са на газ, но сега този с нова кола плаща 3 пъти повече местен данък.

малееее... всичко ще направите за да си карате таралясниците. Пет пари не давате за здравето си. Особено тези в големите градове. После здравната система ви виновна. На която всъщност плащате едни мижави пари щото се осигурявате на минимална, а останалото взимате под масата. Все някой друг ви е виновен. Дори ви избраха правителството вместо вас. Вие бяхте на кафе тогава и не знаехте, че има избори. Е като сте толкова много "уж", що ви управляват тези които не сте избрали? Де бяхте на изборите бе?

Бъркаш дименсиите! При 21 % азот я атмосферата за километър никога не можеш да прекараш азот за 50 грама азотни окиси. И ако искаш да си точен дай справка за бензиновите двигатели, които отделят повече азотни окиси както и да извъртат към настоящия момент данните!

освен акциза, трябва да има и допълнителна такса за стари коли. И аз и ти караме по 20 000 на година и плащаме равен акциз, ама трошката пуши като за световно, тече масло и изобщо загрозява пейзажа.