Масово се крадат стари и евтини коли

Ръст в кражбите на стари автомобили регистрират от МВР. Такива коли най-често нямат застраховка „Каско" и тогава загубата е изцяло за сметка на собственика.

Обратно в новината

Коментари - Масово се крадат стари и евтини коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-крадените коли са служебните коли на парламента и правителството. най-нови модели и най-скъпи каруци в които си возят задниците разни комунисти от бившото дс. крадени пари за скъпи коли... за сметка на бедния народец.

Тази "новина" наистина може и да си е платена. Демек застрахователите ви казват: "Елате вие, за да не идваме ние!". Аз бих препоръчал на всеки сам да си измисли и направи приспособление за допълнителна защита на автомобила. Така тези приспособления ще са най-различни и крадците няма как да ги знаят. Крадците не са с кой знае какви познания. Всяко нестандартно нещо ги обърква и се отказват. Преди време аз слагах на седалката една столовка /табуретка/ която беше донапренена, но с остри пирони отвътре. Не се е наденал никой, просто не са се опитвали да крадат колата, но ми откраднаха радиото и др.неща. Дърпах ръчната и слагах вид блокировка- само аз си знаех как се освобождава ръчната. Бях скрил /не под таблото/ на необичайно място прекъсвач против стартиране на мотора. Абе просто помислете и ще намерите начини! Най-добрите устройства са тези дето въздействат върху крадеца! Дали ще го пръска спрей, ток ще го удря, игли и пирони ще го набождат не е от конкретно значение. Важното е да страда! А страданието за крадеца ще е двойно, защото е изненадан неочаквано. Един вид е преборен, победен, унизен! Като политик платил за избори и загубил и парите и изборите! :)))

Тази информация за кражбите на старите коли,не произтича ли от застрахователите за да може собствениците им да правят Каско за тях?

Абе що пишете глупости? Кой автоджамбазин ще рискува да го потрошат от бой или осакатят за 300-500 лв.? Колко мислите, че може да се вземе на кола дето се търгува за 2000-2500 лв. преко сили и при голям късмет? Дори и да не го размаже от бой някой побеснял собственик на старо возило, ако го спипат ченгетата, колко ще трябва да им плати, че да го пуснат? Де е Киро на кирия? Не пробутвайте тъпотиите, че се разфасоват стари коли за части при положение, че чисто нови части за автомобили до 97-ма година рядко надвишават 150 лв. да не говорим, че всяка една част или агрегат може да се рециклира! Сложете поне едно "платен репортаж", че да се знае.

Ръст на кражбите с лек спад според МВР.

Това пък ако не е платена статия на застрахователите на!!! Те само взимат вноските, но като трябва да плащат нещо късат нервите и все гледат да изклинчат, за да не платят.

Доста е безотговорно да караш кола без каско, аларма, че дори някаква блокировка на запалването. Те искат ли ще я откраднат, но нека поне им затрудним гадната работа на кирливите крадци !

Краде се защото има пазар за крадената продукция. Ако не тичате до моргата за всичко, за което се сетите няма да се краде.

Призоваване към противообществени прояви е тази новина,в която има скрита и директна заплаха за обикновените граждани!Това е нагла реклама на рекетьорите застрахователи ,които са винаги били тясно свързани с подлата власт и полиция !

Ох аман, зор заман! Като отида на море с 350-ката си, се надявам да не се връщам с рейса.

САМО...9мм.в крадливата му кратуна и се оправя положението!! С "Девятка"в главата...му избиваш всички мисли за кражба!! ПО ВЕРВАЙТЕ МИ!!!

ДА, ама ако го хванеш! Иначе и аз съм ЗА! Според мен са нужни законови промени. НАпример всички с повече от 3 или 4 "висящи" дела да не се пускат под гаранция, а да се задържат задължително за постоянно в ареста. Считам, че ако някой има 1 висящо дело може да е случайно. Ако е глупав и са го въвлекли в престъпления да има още 2 дела. Ама при 4 висящи дела си е вече изпечен престъпник. За тези дето веднага се "разболяват" в ареста, да се организират арестантски отделения към всички областни болници. Там да са хем в болница, хем под арест. Така няма да могат да се укриват. Като се прибере значителна част от криминалния контингент и кражбите драстично намаляват. Това важи и за автомобилни кражби и за разбиванията на апартаменти и къщи... всичко.

Не ми крийте коментара щото се повтарял! Повтаря се , ама не дословно, а принципно. Искам повече хора да накарам да помислят как да си защитят сами автомобилите като сами си измислят по нещо възпрепятстващо крадците. Крадците съвсем не са експерти! Познанията им не са на супермени. Всяко нестандартно устройство ги обърква.

Винаги съм си правил някакви предпазни устройства за колите. Прости, но неочаквани за крадците. Когато се прибрах последния път в България се опитаха да ми откраднат колата. Вътре бях монтирал една аларма, която имаше собствени батерии. Пищеше силно, но вътре в купето. Така крадеца се шашка и неможе да се съсредоточи над "работата" си. Все пак звука на алармата е много силен и дразнещ. Не си мислете, че крадците са специалисти. Всяко допълнително устройство, скрито ключенце или некаква нестандартна "уловка" може да ги спре.

Ми проверете на станишко откъде му е мотора и ше се сетите.

Мдаа. в Румъния има 60% ръст на продажби на нови коли. При нас 60% ръст на кражби на 20 годишни коли!

Как може да се промени статуквото? Много лесно ... като падне от избирателният закон четири процентовата бариера. В момента тя гарантира това статукво. Така играчите са едни и същи. Уж има партий , има демокрация. Но демокрацията е само за едни и същи люде.

Какво означава думата партий?

Сигурно същото като "плазмодий"

Множественото число бе братко, в края не търпи и-кратко!

При 5% разкриваемост на битовите престъпления, смятам че спокойно комунистическо-мутренската организация МВР може да се закрива. Да не говорим, че у нас човек трябва да го е страх от милицията, а не от мутрите, защото мутрите с обикновени хора да им крадат ладите не се занимават, докато ушевите тегнат на врата точно на обикновения отруден човек - чрез рушвети и данъци. А темата, че във всяко второ престъпление у нас е пряко замесен полицай, дори не искам да я започвам!!!

ЕХ Кхане ювиги!!!! Къде си ти Круме Страшний. Беше страшен за враговете български.... НО бе страшен и за аудуците български. А сега какво е- крадеца вика дръжте крадеца. Дано духът на великият ни Кхан се пробуди в душите ни и най после да изгоним от земята българска цялата вампирска сган. За да може народа български да пребъде.!

Всичко в статията показва, че родните застрахователи никога няма да се откажат от старите си навици! "Или застраховаш, или ти я взимаме!" е стар принцип! Явно започваме отначало!

Не искам полицаи,р прокурори или политици да ме съветват .. Искам крадците и разбойниците да си го получат толкова, колкото е необходимо кражбите и разбойничествота да секнат веднаж за винаги - като в Кувейт или в Саудията....

Ми така е то в територията наречена България - всичко е 2-ра и 3-та ръка - държавата - 2-ро качество в ЕС, колите 2 и 3 ръка, дрехите (най--масови са магазините 2-ра ръка), политиците са ни тип "вечната Амбър", мутрите ни и те са си същите - от ВИС, СИК и ТИМ маскирани под нови фирми, хранителните продукти - вносни отпадъци, ченгетата - милиционери, най-качествените и скъпи сгради са от преди 100 години, идол ни е "жена" 2-ра ръка - Азиз, управляват ни втора ръка чужденци, туземците сме 2-ра ръка в сравнение с правата на малцинствата и бежанците, интелигенцията ни е 2-ръка (купена още при Тодор Живков), протестърите ни - и те 2-ръка (купени или с леви идеи, но окичени с табела "дясномислещи"), медиите - 2-ръка (собственост на шепа мутробизнесмени, банките ни - 2-ра ръка (дъщерни - гръцки, руски, катарски, турски), "най-красивите" българки - 2 и 3-та ръка 40-50 годишни златотърсачки и мутреси, децата ни - 2 и 3-та ръка образовани (колкото да могат да сричат и да събират и изваждат до 10), семействата ни и те - 2-ра ръка (от всеки 3-ма официално семейни, 1.5 се е развеждал поне 1 път)... Това е. Нищо чудно, че и крадците ни задигат такива коли - и те са в крак със социалната среда.

Най-добре е с колело.

Защо да плащам тогава гражданска? Защо да минавам преглед? Защо да плащам винетка? Зимам една трошка за 200 лв и колкото изкара! Който я земе - да и бере гайлето!

Точно за това МВР трябва да активизира служителите си и цялата структура + агентурната и вместо патрулките да правят далавери с автоджамбазите да си свършат работата. Йовчев да им сложи камери в колите и да ги юрка повече в посока разбиване на банди. Иначе Бюджета ще отиде на кино!

новите са скъпи..... старите се крадат...... То се е видело...ще си купувам ролери .

Абе, не ти трябват ролери. БДЖ няма много клиенти, пък транспортните им средства са като ролери, ама малко по-бързи и малко по-безопасни, защото са на релсички... ползвай тях, хем ще спонсорираш държавната фирма преди да са я приватизирали и нея.

Я кажете, не излиза ли по-евтино и бързо да се отървеш от старата кола като ти я откраднат?

Може, ако имаш пари да си вземеш друга. А иначе крадците взимат последната риза, дето се казва на бедните. Писна ми в тази държава, отвсякъде всички крадат.

на моя близка откраднаха колата ,по сигнал на очевидец ги хванаха познаха си части взеха от крадците и в момента е пред второ районно ,но всичко се прекрати поради липса на доказателства -единия от участниците имаше богат вуйчо

Значи кажи-речи по 10 коли на ден се крадат, а журналята ни го съобщават с няколко години закъснение, като нещо съвсем нормално и в реда на нещата. Друго си е веки ден да те осведомяват каква поредна глупост е изпърдял другарят Борисов. А милите ни полицаичета, дават съвети, вместо да работят. И от мен тогава един съвет - спете в колите си, както правят полицаите по време на служба!

Естествено заслугата за спада на Станишев се пада.

Стига съвети от тази некадърна полиция. Ако си върши работата както трябва ще е съвсем различно.

Платено съобщение :) Толкова огладняха, горките застрахователчета, че към Ладите се насочиха :)

МВР ни представя само статистика на откраднатите коли, но не и на намерени от тях. Може би ако разкриват кражбите по-често, т.е. вършат ефективно работата си, крадците няма да бъдат толкова нагли.

Голяма реклама от българи за българските реалности !

Лотото приятели е , че не се вижда изход. С този избирателен закон вече 25 години преизбираме една и съща система за управление. Само си сменят имената управляващите , а системата за мачкане на народа е една и съща. Даже нямаме и дори един генерал да спретне един военен преврат. Защото генералите ни са просто платени чиновници. И те лижат гъзовете им. А нямаме и войска. Само полиция за да ни стриже. Пак ви казвам изхода е сопата и да си оправиме сами държавата. Защото животеца ни си отива и на децата ни оставяме същата ситуация. Пет процента ботати и останалите 95 просто рая за стрижане. Събудете се приятели! Силата и правото е в народа български.

дай да ти стисна ръката! похвално за думите ти и изобщо за мисленето ти... точно така е! за съжаление да се отреагира на ситуацията е трудно, но не и невъзможно... историята ни показва, че за вбъдеще ще се създават комитети от нов съвременен вид - българският революционен централен комитет(БРЦК), нова българска народна армия(БНА), с които ще се води борба с новата тирания... ще се лее кръв! не е богоугодно, но когато е в името на НАРОДА, то МОЖЕ! и ако ме мислите за крейзи(инглиш уорд 'щото мно' си падате по чуждото), то само гледайте какво ще се случва занапред! щом ви "казвам"(пиша), че има зародиш на БРЦК, то ми вярвайте! такива като мен са тук да ви пазят дупенцата, но ни е трудно! на подтисниците ще им се види не само тясна българия [с големи букви не пиша из нета та затова я пиша с малка буквичка] ами и този свят! амин!

Помните ли преди години, промениха закона и разрешиха използването на лично оръжие, срещу крадци на коли. За седмица затреляха двама и ... промениха закона,като забраниха използването на лично оръжие срещу крадците на автомобили. А досега можеше всичко с този тип кражби да е приключило и да останат само свръх специализираните банди срещу, които е наистина трудно.

Абе,аз да му вкарам "девятка" в крадливата кратуна,а той да чака, ....да види как сменили закона и как ме осъдили??!! Докато минат процедурите...поровете ще са му изпълнили и втората присъда!!

Казвам ви кратко и ясно. Застрахователният пазар в БГ се държи от 2-3 организации на ДС(БСП, ДПС и тн...), които са си разпределили пазара, за да няма конкуренция. Цените се държат високи, а услугата която получаваш е "спокойствие". Всички крадци се контролират от застрахователите или са на заплата при тях. Всъщност те са едно и също. Всички автомобили са маркирани първобитно - с лепенки. Статията казва: паднаха ни приходите и сме гладни, новите коли си плащат, старите трошки да почват да се отчитат защото ги почваме. Който е избрал да живее в БГ трябва да приеме реалността и да храни бандитите, за да е спокоен.

Абе на всеки му се кара нова кола и му се чука млада булка,ама и за двете трябват доста пари. Затова щем,не щем - ползваме си старите и амортизираните от експлоатация дадености. А и как да застраховаш старата кола за минимум 300 лв.,след като при проблем ще ти възстановят максимум половината,а и при предаване на автоморгата ако вземеш 300-400 лв. - викаш "Ура!" и си хвърляш шапката ? Лесно е на паралиите с доходи над 1000-1200 лв. месечно да плюят по " трошките" и по собствениците им,но не се питят защо са принудени тези хора да ги държат и ползват. Май идеята с разрешението за ползване на правото за защита с оръжие ми изглежда по-разумна...

Както върви не е далеч времето, когато крадците ще обират само други крадци, защото всички останали са опоскани до степен, където няма какво да им се вземе. Прекрасна страна за инвестиции сме, няма що

Монтирайте взривно устройство със закъснител в колата си, което да се задейства примерно по време на кражбата или 10 мин. след нея. Така на всяка кражба по 1-2 унищожени крадци. Кражбите ще секнат за по-малко от 6 месеца. А желаещи да крадат няма да има.

Намали анимационните филми и влез в реалния живот

По немска телевизия гледах какви изобретения прилагат против кражби в Южна Африка. Най-безобидно беше изобретение дето колата спира след 50 м, а най-се накефих на едни дюзи бълващи огън под вратите, направо като кола на Джеймс Бонд - специално против крадци когато сте вътре в колата.

Преди да напусна БЪлгария си бях направил едно "предпазно устройство". Просто е! Една обикновена табуретка поставена на седалката. В действителност е с няколко пирона, заострени. Крадеца бърза. Влиза и сяда на седалката и ... пироните в гъза му. Направих е от едни тънки летвички от някаква щайга. Сложих 5-6 пирона, ама заострени. Иначе нема да стане. После надянах отгоре донапрен и поставих цялото нещо в калъф с цвят подобен на цвета на седалката, за да не бие на очи. Дървената основа от летви е важна за да може да задържа пироните. Може да има летва зад главите на пироните, нещо като опора.

"За разлика от други години обаче днес крадците избират стари коли от 90-те години на миналия век."Колите от 90-те на настоящия век се крадат трудно :)

Е, чакай първо да ги доживеем 90-те на сегашния. После пак ще си пишем с теб. Всъщност, не се знае, дотогава може да сме минали на телепатия и да сме забравили да пишем.

Обикновенно на рекламните статии на Космодиск има надпис "Платен репортаж". Защо тук не го виждам?

"Полицаите съветват да заключваме колата добре" - това как да го разбираме? Да превъртаме ключа по 2 пъти ли? Може ли ние, обществото, да дадем един съвет на полицаите? Уважаеми полицаи, сигурен съм, че при малко повече желание и по-малко корупця в редиците ви, тази черна статистика може да бъде редуцирана драстично. И за съжаление, тук говоря от опит.. Само тези като мен, на които са им крали кола, знаят какви съвети дават полицаите в тия моменти... Жалка пародия, но какво да се прави, това е положението... Ние си го правим така

Сега разбирам, защо се казва Главен секретар на МВР - той човекът е част от регистрационния процес на престъпленията. Регистрират, после следват анализи с резултати, като на БСП след загубени избори, после интервюта и закани за справяне, обещания за подобряване и много работа и накрая ... ама то престъпления имало и ставали навсякъде по света. Няма напредък и просперитет с такава безнаказана и непреследвана престъпност.

Най-забавното е, че сигурно след дни ще видим журналистическо разследване по темата, както и извършителите, търговците и цялата верига, а МВР тогава сигнализирани от някоя медия ще трябва да извършат някой арест. Няма да се учудя, ако се окаже сниман и служител на МВР, който "поръчва" доставка на евтини части за негов автомобил. Така беше с крадени вещи от дома ми - оказа се полицай много добре е знаел и е купувал от мястото, където се е търгувало откраднатото. Накрая, прокурорската преписка завърши с липса на доказателства за образуване на дело. И до ден днешен онзи продава крадени вещи в магазина си

Ако под стари и евтини разбирате кола на стойност 5000-15000лв добре бе.Баровци сте признавам ви.Само не мога да разбера що си броите стотинките и се скръндзорлите за всеки половин лев.Това което наричате евтина кола е годишната средна заплата в бг.Няма страна в която това да е евтин автомобил.Само в бг.

Като няма такава страна с толкова евтини автомобили, да не би заплатите на хората да са ниски!!!!!!?

Приятели, като ви откраднат автомобилчето не плащайте рекет. Защото каква е гаранцията, че след месец , два няма пак да ви я откраднат. И пак рекет. Така ставаме донори на мафията, застрахователи, полиция, автоапаши. Нека да продават строшляците ни да видим лесно ли се продават. Разгонва им се мамицата. И те вече нямат кинти и затова гледат да ни стрижат на голо. Щото вече нищо не остана в тази държава за стрижене. Време е сопата и всички по реда си да я получат съвсем заслужено. Защото властта пази мафията за да живеем в страх и лесно да ни манипулират. Време е за сопата.

Глей ся - импотентната правосъдна система, в комбина със задръстената полиция - и двете продукт на компартията и наследли порядките й, не мога да се справят и НЕ ИСКАТ да се справят с мошениците - ни обясняват бял-бля. Айде направете така, щото всеки гепил кола, отива доживот в панделата и копа от от тъмно до тъмно, с почивка само за ядене, колкото да не умре. Да видим тогаз, кой ке карде? Няма да ползваме багери, пандизчиите от такъв тип ще я вършата работата. Кво ни лажете! Не плащат хората законово на мутрите, т.нар. застраховки и те пускат простаците да крадат! Който има зсстраховка, да сметне коко е дал и колко са му дали. Чия е файдата??? Глупаци сте вие, глупаци! Наивници, дето четат вестници гледат роска талавизия. Нямат акъл за две пари!

И какво ги правят?

Какво значи - "Да си заключваме колите добре" ? - хахахахаха

Завързвай я с верига за най-близкото дърво и прибирай двигателя на терасата за през ноща

А акумулатора можем ли да го направим нещо, или само двигателя да прибираме? Веригата откъде се прекарва?

Може да ни крадат автомобилите, НО нас НЕ ни е СТРАХ! Може да ни обират и грабят в центъра на София, НО ние НЕ се страхуваме! Може да пребиват старци по села и паланки, НО те НЕ се СТРАХУВАТ! Може да ни СПИРАТ Европейските фондове, НО за нас няма страшно! Може банковата система да е разклатена от бсп/дпс, НО ние НЕ тревожим! Ако някой НЕ вярва, да пита серГЕЯ или OFFчев!

Разбрахме, че плачеш за Бойко. Но това е твой проблем. НАС ни е страх най-много да не го видим начело, че ще доразкаже играта на всичко.

НЕ бе пич, "мъчно" ми е за серГЕЯ и АГАта