Коли за 1 млн. лв. купени за ден на автосалона

Над 50 коли за близо милион лева бяха продадени само в първия ден на Автосалон София 2011.

Обратно в новината

Коментари - Коли за 1 млн. лв. купени за ден на автосалона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колеги без да се съмнявам,че българина разбира от автомобили,един съвет. За колите на Литекс,преди да направите поръчка за кола на тази фирма се информирайте за потенциални минуси.

Интересно дали колите ще се ПРОИЗВЕЖДАТ в заводи у нас или просто ще се сглобяват ? Ако е второто това е просто начин за пробив на митническите бариери на евросъюза и не трябва да ни радва. Също така е факт, че при нисък корпоративен данък съответния завод допринася слабо, никак или хич за благоденствието на обществото. При настоящата висока степен на автоматизация на производствените процеси е наложително да има силна регулация върху бизнеса, за предпочитане с данъци, защото другите методи изкривяват пазара. Казвам това, защото високата промишлена заетост /основа на обществата доскоро/ е вече предимно в сферата на фантасмагориите. Неизбежно трябва да се върви към МНОГО ПО-ВИСОКИ КОРПОРАТИВНИ ДАНЪЦИ, в пъти. Иначе свободната икономика си отива.

А в Люксембург ДДС-то е 3%. Не 20, а 3.

Хе хе, мехе, няма нормална европейска страна с такива ниски корпоративни данъци /данък печалба/ Това са фактите ! Как точно предлагате благата да стигнат до хората като бизнеса у нас е основно мафиотски ? С камшик само е възможно ! Данъци и високи мита. Бой по каските. На който не му харесва да се изнася, пазара празно не държи, друг ще дойде.

Рядко си позволявам да обиждам някого директно, но.... ВИЕ СТЕ ИДИОТ. Трябвало да се вдигнат данъците... ха-ха... вие сте просто един малък човек явно на заплатка невиждащ по далече от носа си...

Нещо по същество имате ли да кажете или просто си бучите ?

тъкмо щяха да ми увеличат заплатата от 240 на 270лв., правих сметка да си купя нова кола, ама за сега отлагам .... дойде сметката за тока ....

Да, същия този бизнес елит се противопоставя твърдо на идеята за по-високи заплати. Производителността на труда в Германия е по-голяма от тук, защото там бизнеса инвестира в производството, а не в коли и певици.

5 години гаранция-браво на литех моторс успех убеден сам в качеството на колата

че не си виждал нова кола откато таткоти ти подари жигули за сватбата. чукни в гугъл и им виж краш теста с 52 км/ч и с 65км/ч, нема друг такъв ковчек като китайския, инече нека сглабят и се радват, аз таковяа няма дя карам.

Е, щом са купили вече Родстар-а значи няма вече за какво да ходя :-))

Правителството и вносителите кого лъжат сега?Тоя трик с купени коли е стар колкото има автосалони у нас.Всичкизделки за коли се забавят за да бъдат обявени в деня наоткриване на салона.Винаги се е правило така сега също.Искат да ни внушат че икономиката в българия е на върха а не затънала в блатото.Защото точно това е истината.Икономиката в българия енод нуланта безработица високи цени колабс на фирмите.Кого лъжете?????защо!!!!!толкова зле не е била българия НИКОГА!!!

Точно е така, икономиката ни е тотално умряла вече... А продажбите на коли са 10-15г. назад вече. Сега се започва закриване на сервизни центрове и свиване на представителства от по малките градове, и леко повишение на безработицата в тоя сектор, наляване на заплатите ииии.... още по малоумни монтьори работещи по фирмените сервизи, който все пак си купува нова кола да го има в предвид...

... то е ясно бе, ряпата и картофа взели по едно баварише моторишен, нечия руса метреса SLK, 2-3 баничарки за внезапно забогатели хамалчета и ей ти 1 млн.лв. СЧУПИХМЕ КРИЗАТА!!! УРАААА!!!

50 българи си купили нови коли ЛЕЛЕ

Нали сме в криза ,БСП И ДПС ще искат вот на недоверие за лошото управление на страната,излиза,че не е чак толкова лошо при тези продажби на автомобили,комунистическият елит е в агония,дано до изл изането от кризата да има все така големи покупки на повечето неща,ще се случи сигурен съм

50х20 000 = 1 000 000 Като се има предвид, че са купили и една две скъпи коли по 200 000, то явно останалите са били нещо евтино от около 10-15 000. Май са изкупили в аванс автомобилите на Литекс Моторс :)))

Малеее, как съм се минал. Наскоро си купих Ауди за 120 000, те сега пуснали ЛУКСОЗНИ КОЛИ по 20 000 лева. Искам и аз бе, свърши ли вече мандрата или да идвам на изложението?

Вероятно са сключили и лизингови договори,иначе няма логика.Коли под 18-20 хил.лв. почти няма.

Айде на бас от кои са купени тези коли! От разни бизнесмени, които дават по 300лв заплата на служителите си и я ги дадат я не. Или може би са пестили от закуски...хахаха

Прав си. Точно тези "прекрасни" работодатели-кръвопийци, който възроптаха срещу увеличение на минималната работна заплата ... с 30 лв. Да ги пожали човек и живи да ги оплачем, колко са зле... Лошото е, че тази криза ги направи още по-безчувствени и безсърдечни към тези, които им изкарват тези пари...

Тази статия дали я четат и данъчните

Браво на Литекс Моторс. Днес видях китайските коли, за 32 000 лева получаваш най-високото ниво на оборудване- кожен салон, климатроник, камера за паркиране назад и т.н. Като поисках ценова листа ми казаха че другите изложители са протестирали че Литекс им правел дъмпинг на цените и ги били прибрали, но все пак прибрах една набързо:) Е, ако аналогичния пикап си го вземеш от японска марка, ще се бръкнеш най-малко 62 000 лева, а същите екстри и КАЧЕСТВО го получаваш за 32 хил.и ползваш и данъчен кредит:))) Браво, пожелавам ви успех и скоро да пуснете автомобилите в продажба:)

ИЗВИНЯВАЙ, В КОЯ ЗАЛА Е ТОВА ИЗЛОЖЕНИЕ?

Голяма рекламна кампания оформихте в тандем с МАРГИ :-) .. Дано е за добро -- Успех !

малко качеството и безопасността още куцат ама те и през 1957 г напританищетов Ню Йорк се смеели на трите ламаринени сандъка от Япония...пък дне се смеят само жълтите ...та и тук така ...след 5 г . май щ еима опашки за Института "Конфуции"

Наистина просто невероятна евтиния !А ми казаха, че за 2-3000 отгоре ще ми продадат и китаец механик, който да ми поеме ремонтите които скоро след покупката ще почнат!

Не видях багажника, но сигурно има отделение за китаец, на мястото на резервната гума.

Литекс ... Великата Стена .... OICA у нас ? ... Авторизирани представители ?! (на световната автоиндустрия у нас) ... Московци !

САМО НЕ РАЗБРАХ, КЪДЕ Е? В КОЯ ЗАЛА?

В Интер Експо Център на Цариградско шосе , точно срещу МЕТРО.

БЛАГОДАРЯ, ТАКА И ПРЕДПОЛОЖИХ! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!

коку

"заяви, че се надява автомобилният парк в България постепенно да се обновява" - може, но не и когато данъка на 30 годишен автомобил е в пъти по-малък от данъка на аналогичен нов такъв. А новия е в пъти по-екологичен и сигурен...

... и се равнява на много български заплати:)...т.е, сакаме нов, ама си караме стар.

в изостанала Япония след втората година данъкът почва да расте...ама ние нали се сяфташ че сме далече...