Бежанците в Одрин се връщат ”доброволно” в Истанбул

Броят на бежанците край Одрин значително намаля. Снощи над 1000 от тях доброволно са се качили на автобусите за Истанбул, осигурени от общината.

Обратно в новината

Коментари - Бежанците в Одрин се връщат ”доброволно” в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя цирк не е мой и тия маймуни не са мойте !

И какво очакват от Брюксел да им раздадат по 100 000 евро на калпак !

трасето лъвов мост централни хали някой знае ли? 22 септември, 14:56 Първо в БЛИЦ: Халите са отцепени заради съмнителен пакет! Полицията загради целия район наоколо Публикувано: 22 септ. 2015, 14:56 Обновено: 22 септ. 2015, 14:56 Разпечатай прочитания: 3595 коментари: 9 София, България Още по темата Първо в БЛИЦ: Какво става? Жандармерия отцепи Халите, има и линейка Първо в БЛИЦ: Какво става? Жандармерия отцепи Халите, има и линейка 11 2080 Съмнителен пакет е довел до струпването на полиция и жандармерия около Централните Хали на ул. "Мария Луиза" в столицата. Край сградата има и линейка. Касапницата на бул. "Сливница": Мъжът срязал шията на жена с един замах! Двете жени се сдърпали за пари, сочи най-вероятната версия Публикувано: 22 септ. 2015, 08:26 Обновено: 22 септ. 2015, 08:26

Защо антиБългарските медии дума не обелват за сирийските Православни християни - язидите .Точно те са подложени на брутално унищожение. Ако трябва да помагам на някого , това са точно тези наистина изстрадали хора. И ще го сторя с радост. Агресивните орки - към негев и уса ! Място в европа нямат ! Честит празник не всички Българи! Със здраве :)

Това е невежество язидите са язиди - те нямат нищо общо с християнството, а в Сирия има и християни, които са отделно от язидите. За съжаление минимален процент ще са бежанците от тези групи, тъй като са първите под ножа.

Защото в България има Сирийско посолство и нещата могат да се уредят по дипломатически и междудържавен път с помоща и застъпването на БПЦ. Нито БПЦ е Българска, нито отношенията на България със Сирия са дипломатически. На границата може да работи екип от сирийското посолство и да помага на българските власти в допускането в България само на сирийци с редовни сирийски документи. Мъжете обратно в Сирия да служат на държавната си армия а жените, децата и старците с временен статут на бежанци, докато се спре войната. С цялото човешко и хуманно отношение. Явно не това е целта на ЕС..

Те не обелват и дума за българите, но това не те възмущава, защо ли? Йезидите не са християни.

Каво ли ще прави една тъпа социоложка там?То ние имаме ли позиция или каквото началниците кажат!!!Нищо не прави боко тиквуня и само чака!!!

ИСКАМ бъгарите ДА СЕ ОБЕДИНИМ и с постоянни протести из цяла България ДА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ! С една единствена точка : ЖЕЛАЕТЕ ЛИ БЕЖАНЦИ във Вашият град или селище, които да бъдат настанени за отглеждане от българската държава, която ще харчи по 1600 Евро месечно за всеки един от тях ??????? Ето това ще бъде демократично, защото всяко друго решение на политиците, НЯМА ДА БЪДЕ ЛЕГИТИМНО, да не забравяме, че СУВЕРЕН Е НАРОДА !!! НА ПРОТЕСТИииии!!!

ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДРУГИЯТ МЕСЕЦ ДА НАПЪЛНИМ УРНИТЕ С БЮЛЕТИНИ ИМАЩИ ЗА ЗАДАЧА, НЕ ПРИЗНАВАНЕ ПРЕХОДЪТ ОТ "ЗРЯЛ СОЦИАЛИЗЪМ" КЪМ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, ПОД ЕГИДАТА НА ФАМИЛИЯТА РОКФЕЛЕР. /Още в 1930 година един от тях открито се е заканил да унищожи България. Няма нужда да ходим за риба или гъби в денят в който се навършват точно 98 години от залповете на "АВРОРА". Не е необходимо да носим калашници с по 4 пълнителя, а ОБЕДИНЕНА РЕШИТЕЛНОСТ ЗА СМЯНА НА СТАТУКВОТО./

Ако са бежанци трябва да се спират в бежански лагери и незабавно след това да се инвестират средства във възстановяване на страните им, за да се върнат там. Това е правилното.

запазва позицията си против каквато и да било задължителна квотна система за преразпределяне на кандидати за убежище сред страните членки на ЕС, потвърди премиерът Бохуслав Соботка днес преди срещите на ЕС по миграционната криза, предаде Ройтерс. "Ние стриктно ще отхвърляме всеки опит да се въведе някакъв перманентен механизъм за преразпределяне на бежанци", подчерта Соботка пред репортери. "Ние ще отхвърлим също използването на квотна система при какъвто и да било временен механизъм", уточни той

Одринския валия! Или се връщате или дупе да ви е яко.. Е срока изтече...де ще ходят да не се върнат. На тоя думата не е кат на нашите политици. А и жандармите там не са за украса на митинги.

Валията на Одрин е женен за популярна българска певица.

абее, турци! Ние сме в ЕС, вие не сте. Ама много се кефите на вашите сънародници! Ами ходете си там, бе! КОй ва кара стоите по наште земи! А? Това са български земи и българските политици по хубаво ще го направят от ваште.

Ето това са истинските бежанци от войната в Сирия.Икономическите пришълци,които щрумуват границите в Унгария и драпат да стигнат до Швеция много дълбоко ме съмнява да са сирийски бежанци.

Няма нищо по-хубаво от лошото време. Тази година, за пръв път ще посрещна с радост първия сняг.

либерални към чуждите нашественици и серсеми към собствения си народ са БГ управниците

Да се проведе референдум за приема на бежанци в България. Това е съдбовно решение Народът да вземе решение дали искаме да променим по този начин живота на децата и внуците си. След това няма да има връщане Да не се оставяме в ръцете на шепа политици.

Времето се скапа, нощите са студени. Навън вече не е за живеене на палатка и катун. Затова се прибират. Напролет отново ще тръгнат към Германия, ако Меркел още е на власт!

Оказа се,че бежанците разбирали и от дума!

И от тояга.

В другите страни замерят грани4на полиция с железа и камъни.

Ами. Или тези са с овчи манталитет и се уплашиха, или са като останали смелчаци (само дето тая смелост не я демонстрират у тях си) и ще изчакат да намалее бдителността и пак ще щурмуват.

Браво на валията на Одрин. Гледах по TRT битката на нашествениците с турската полиция и отново стигнах до извода, че това не са бежанци. Това е войска. С такъв хъс на полиция налитат само бойци, спомнете си майдана. А това, че турците не съобразяват с европейските глупости за толерастия и либерастия вече явно е в техен плюс, успели са насилствено да ги махнат от Одрин - нещо трудно, даже невъзможно в ЕС при орязаните правомощия на полицията и мръсния контрол над действията й от страна на разни нпо-та.

Султан Ердоган е велик държавник.

млрд. похар4ени, въпреки, 4е ги пъска? Отде са прелетяли тези 20 000тук?

Ейййййй, изтри ме, тъй като те помолих да не триеш сериозните мнения! Честита ти независимост! хахаха

Нещо закъсняваш?! Още не си ми теглил чертата, ДИР-чо! хахаха

Вземи се гръмни! Много форумци.

фалирали сме като общество и хора.трябва да помогнем на емигрантите да минат а не да ги спираме,фашисти сме били фашисти сме и сега,не сме хора.

ве4е ги 4етохме и повръщахме, Козяк фалирал. Нямало да помогне на нито един българин никога. Моралната тя.

DIDA

Една вехта поговорка, на която днес никой не обръща внимание: " Бий, за да те уважават!" Всичко останало под формата на . нар. "демокрация" се обръща в анархия!

Не ни искат, защото сме умни, умеем да мислим, имаме високо IQ и бързо се адаптираме към нова среда, та нищо чудно утре да започнем и да ги управляваме. На Запада му трябват черноработници, а не мислещи хора.

Близо 2 млн. българи са емигрирали в Щатите и Канада. Устроили са се. Работят и си гледат семействата. Споделят, че в началото им е било трудно докато стъпят на крака, но правилата там били ясни и оставало всеки да избере сам дали да ги спазва или да се върне.

Тази глупост обра точките..Пък не е като да няма конкуренция...Няма нужда от пояснения, защо е огромна глупост..

толкова сме умни че за премиер имаме тиквата. прост народ сме

Слагаме си сини, зелени, червени тикви, горски цар, за да ни управляват. По този тертип си създаваме база за сравнение. А тази база е същата, която е зададена от Алеко-БАЛКАНСКИ, "ВСИЧКИ СА МАСКАРИ", разбра ли бе маскара?

Остава скрит въпросът какво изтъргува Турция ? Защото до скоро просто ни изритваше "бежанците" през границата.

Около 1 млд. евро от ЕС ! Меркел за какво разговаря с Едоган по телефона? После прати там някакъв неин плужек .

Да си възвърне загубите и отгоре. Полити4ески по късно ще ревем. Някои. Изхвърли БОСТАН! Спаси българите.

Гледам снимката, други подобни и се чудя що за хора са това. Как може да издевателстват над толкова малки деца, вместо да потърсят първото спокойно място, където да отседнат, докато свърши войната. Използват децата си, за да се уредят. Ако е вярно, че в Унгария има десетки хиляди изоставени от "бежанците" деца, това ми стига, за да не им съчувствам. Унгарците ще се погрижат за тях и сигурно ще им осигурят щастлив живот, но къде са родителите им! Ужасно е да се постъпва така!

Ц.ганска му работа!

Не се чуди някои от тях живеят още в средновековието, туй го оставят, други ще си направят, те жените им са неграмотни и само това знаят да вършат. Не ги съжалявам, защото мъже, ползващи жените си и децата си за щит, като бащата на Айлян със спасителна жилетка, а синовете и жената не, заслужават презрение.

+

ЗА СВЕДЕНИЕ , в Унгария има 48000 ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА от тези НАШЕСТВЕНИЦИ, които са настанени при по-добри условия за живот от много други! Това е истината за тези АГРЕСОРИ, които ни втълпяват като на олигофрени да им съчувстваме!!! ДА, АМА "НЕеее", в мен изригва САМО ГНЯВ, ОМРАЗА И НЕНАВИСТ към тези ТАЛИБАНИ!!!

после ще си ги искат, то се знае!

Ние чакаме Шенген, а тези? Всеки да си ходи там от кадето е дошьл!!!

тези са си официално поканени в шенген

Какво има да чакат днешния съвет? Не е ли достатъчно показно това, че никоя държава не изяви желание да ги вземе, след като Турция обещаха да осигурят самолети да ги превози, стига само някоя европейска държава да ги поиска! Еми желаещи няма така, че да си хващат багажчето и да се насочват към друг континент. Ние достатъчно вече, така или иначе, се нафрашкахме с тях та проблемите ще са немалки дори и с тези де..

ама нали и аз това питам - как се опазва Путин от тях, богатите арабски емирства, знае ли някои та да каже на Меркел. Ние друго можем да направим - нали имаме интернет. Свършиха вече празниците - милиони празнуваме, трепим се по пътищата, а защо не излезем на протест, като при "КОЙ". Той не беше така страшен. Не сме сами - с нас е вишеградската четворка, Гърция, а днес чувам и Румъния. Стига вече сме били послушковци и преди и сега.

не ме занимавай с путин и антипутин бе нещастник

Дадени са им хиляди евра и е казано в каква посока да вървя и те като овце тръгва! Де да знам може да са им обещали хубави европейки да ги чакат!

В Емиратите няма социална система, т.е. който не работи - умира от глад! Освен това НИКОГА не ставаш гражданин на никое от емирствата, дори и при брак с тамошен, ако ще и десето поколение да си емигрант. Наемите са скъпи, законите сериозни, а престъпността е много близко до нулева...е трябва ЯКО бачкане там. А в Германия, че дори и в България, няма да те оставят да умреш от глад...с години.

Само за нашествениците се отнася, пояснявай. На запад не знаят с каква мин. заплата и пенсия мрат толкова скоростно българите, които работят.

А кой арабин би отишъл при руснаците, трябва да е много зле. Ако решат, ще ги изколят за една нощ! Дори не е нужно и да колят, достатъчно е да спрат отоплението на приютите зимата и да го минат като "авария". Руснаците ЩЕ оцелеят, арабите -не!

Да бегат при хамериканците, там има "големи възможности""! Пък и те предизвикаха тая вълна от объркани хора.....

Тъпите, като гьон, лумпени на СидеровЪ искат да вземат бежанки в домовете си, че и те жена да видят,че то само с голите снимки на Вожда...Обаче, тъпоглавците не разбраха, че НЯМА..И в склада няма...Бежанските центрове в България са празни, тъпите чворове, питат хората дали били прибрали бежанци по домовете си..А ся де

Бежанци няма в лагерите защото са на улицата. Просто си намират работа и ги пускат. Това не е лошо, докато има работа. След това става огромен проблем. Това което е лошо е че Боко е на път да разпише за 2000, но и за да могат да ни вкарват толкова колкото Германия реши в бъдеще. Е това си е предателство.

Путин се намеси и мигрантите тръгнаха назад! Франция омекна към Асад! Ако си върнем ЮЖЕН ПОТОК ще си решим проблемите ни анадолци ни г* ни кравари няма да посмеят да ни се зъбят!

ако си "върнем" юп ще ти увеличат рублите за фураж

ме разплака - как е протегнала едната ръка за помощ, а в другата държи бебе. Ами Путин е по-близо, що не протяга към него. Пък чувам, че били богати,мощни, ръководят енергетиката на света. Ами малко човещина бе.

Путин не е евро г!

Не знам за Путин, но слушах, че към Русия се насочват сирийци с християнско вероизповедание. Едва ли ги връщат. Това, че нашите медии нищо не споменават, не значи, че няма бежанци и в Русия.

Репликата ми е към "да бе да". Кажи какво да се прави, какво! Да се въоръжа със стрели , лък, нож, сабя и да отида на границата ли? Ами те не идват в БГ, подминават я! Искат на "метеното". Е какво е това! Че то цяла бнългария да се беше изнесла та поне бели хора, една вяра, и мотивирани най-важното! Научени сме да работим , нямаме таква раждаемост, не сме религ. фанатици, нямаме пан ислямистки интереси, готови сме да се обвързваме с друга евронация - брак деца, ... душички сме! И какво нас не на искат! Да ви еа маката тъпи европейци! Педали!

Утре Вишеградската четворка, Румъния, сигурно и Гъция няма да искат пришълци.Виждаме действията на Турция и Сърбия.КОй пита за Русия и СА -там ги посрещат не като бежжанци, а като нашественици, затова няма за там хора. Е само БГ ли ще приглася на Меркел, Оланд и Юнкер?За тов аискам референдум, а не за нашите тъпаци.

Не БГ. Управляващите. Те не са вечни,но БГ е.

Интересното е, ние (българите) за разлика от германци и французи, от самото начало заявяваме нспълно открито, че сме абсолютно против да приемаме мигранти, но нашите политици се изказват абсолютно противоположно на нас! Еми така не става! Глас народен - глас божий, е казал народът! Тъй че да му мислят добре какво ще говорят вместо нас политиците ни!

Призовавам всички известни в обществото сорси, да вземат по 1 семейство имигранти в домовете си. Сложете нет камери,за да следим в реално време 24 часа живота ви с тях, за да видим какво чака бГ и какви сблъсъци на манталитет и култура ще се формират. Просто жертвайте се за бГ.

всички сороси да ми шишат поо един "-", да видя колко сте, вашта кожа!!

идеята е 6+ и предлага решение. Жалко, че филофията на кривите краставици няма нужда и от двете.

Една телевизия, ме разплака със снимки на бягащи хора - все жени и бебета. Ама като ггледам млади, здрави, охранени, яки хора нападат границите на ЕС. Що не прожектират тези сърцерадирателни филми на Путин - бил ама мнго добър човек, на богатите арабски емирства - та те са си роднини - що не ги искат, а може би им знаят нравът, образованието, манталитетът та затова.

Айде орда безмозъчни и безсърдечни хибриди...оставям ви да се самоизяждате!!! От злоба човек се разболява, а страхът убива!! Тези бежанци, дето ги плюете, утре пак ще им плюскате дюнерите както го правите от ЧЕТВЪРТ век вече....

По-гнусно нещо от дюнер не съм виждал. Не ям, не ги обичам, никога не съм ги яла. Миришат гнусно, не знам какво им слагат ,но миришат гадно.

Аз съм опитвала, но пилешки и ми харесва. Овнешкото не го понасям. Ако "гостите" обичат свинско, да заповядат. За мен това месо е най-вкусно, затова всеки ден е на трапезата у дома. Друго месо не признаваме.

Трите точки, ти колко орки взе в дома си? Дари ли и м колата си,или нещо друго твое лично? С нашите кинти е лесно сороси да се правите на много изпълнителни пред САЩ и ЕС,но ние няма да плащаме вечно, а вие да лапкате.

Аз поне не срещнах изказване на някой, който хленчи заради тия, как е помогнал.

защо никой не ми отговори тези измъчени, нещастни, бягащи от бомбите хора защо не бягат в Русия,Саудитска арабия, Катар, Арабските емирства. Как тези държави успяват да се отърват от тях - с оръжие ли. А Европа най-голямата обединена общност не успява. Ами като не знаете изпратете хора да се изучат как става това, че там няма бежанци-мигранти, а са обсадили Европа и вдигат юмруци в заплаха.

Българите сме състрадателни хора и при една ИСТИНСКА бежанска вълна не се съмнявам, че много от нас биха отворили домовете си и споделили хляба си с хората в нужда. Тези тълпи обаче, които налазиха Европа, са всичко друго, но не и бежанци. Хора, които са намерили по няколко хиляди долара да платят на трафиканти, които пристигат с дизайнерски якета и вталени палтенца, модерни дънки и маркови маратонки, гушнали бутикови дамски чанти и накичени със скъпи часовници и телефони, които се оплакват от скоростта на интернета в центровете за настаняване няма как да предизвикат нашето съчувствие и съпричастност. Хора, които правят щит от малките си деца за да пробият полицейски кордони и да проникнат на територията на суверена държава без да се регистрират, няма как да спечелят уважение. Хора, които нямат грам уважение към културата и традициите на приютилите ги, а по най-нагъл начин почват да настояват гостоприемниците им да променят своите порядки, така че да са в унисон с техните - за мене са просто едни паразити.

+

И аз съм готова да помогна, но на българи, ако се наложи. Слушах актьора от сирийски произход. Той каза, че повечето от християните там не напускат домовете си, каквото и да се случи. Очевидно тълпата от едно вероизповедание е тласкана по команда към Европа. А Европа трябва да се събуди! Крайно време е!

Бих искал да попитам бг политици и евро политиците - Защо трябва да приемаме тези хора? Защо има слоеве от обществото предимно с нищо неполезни за обществото,които получават всичко без пари? Ако реша да си взема домашно животно му поемам всичко. БГ народ не иска домашни животни, имаме си. Няма да плащаме за тях повече защото бедстваме. Това не е расизъм. Расизма е ако обиждаме хората заради цвета кожата или религията им. Ние бг не сме примитивни расисти. Доказали сме го и в историята си.

ОсигОри?? Вие сте неграмотни бе! Журналисти....

искаме Швеция, искаме Германия (западна разбира се!), искаме Англия?!? Нали бягат от най-лошото тези мошами, да си ходят в Турция - голяма територия богата държава, ще а си като у дома!

че ние нищо не дължим на арабите, напротив опростихме им милиони долари, които имахме да взимаме. Глупаво е да се обвиняваме - кой ги използвал, кой им е длъжен - това е ставало преди десетки години. Ако държим сметка кой на кого има да дава и да взема - това са векове наред. Тъйпотия измислена от Путин.

Приобщаване на мюсюлманин към евроценностна система е все едно на потурчиш българин. Ще започнат да предявяват претенции защото са много в даден евроград, ще имат свои кметове, и така лека полека както в БГ - 27 г.

маймуно турска, какво ми слагаш минуси! А! Я си ходи в 15 пъти по голямата турция, амаха!

Ние ще ходим или ще останем където и когато ни е удобно, а ти първо научи майчиния си език!

ИЗВИНИСАБЕ!ИЗВИНИСАБЕ!ИЗВИНИСАБЕ!ИЗВИНИСАБЕ!ИЗВИНИСАБЕ!

обръщам се към българските турци! Вие не сте виновни, и ние и вие и те и всички, сераждаме невинни и тъпички. После ни наслагват едно друго, после ни втълпяват омраза, милосърдие, доро и зло, после стваме такива каквито сме сега - злобни настроени, алчни и т.н. Затова ви призовавам, дайте ни туркини, вземайте българки не настоявайте да сме мюсюлмани, няма да искам еот вас да сте християни. Учете английски китайски, ... дайте ни да влезем във вашия парламент да имаме процент , да имаме глас, и т. н. ... как иначе да стане, атуй "маймуна турска", "маймуна българска" все е същото, има ги и на двете места

Пак неразбрах - доброволно се качват в автобусите, но валията на Одрин поставил ултиматум? Кое е вярно?Турция нищо, че не е ЕС май ма политиката на Орбан?

Те това е новината: бежанците чакат какво ще решат министрите на вътрешните работи. Ясна и катгорична е позицията на Вишеградската четворка. Още няколко държави имат особено мнение, други се колебаят. Каква е позицията на нашата министърка, сигурно снишаване и кудкудякане с дуото Меркел&Оланд. Тя така или иначе се е пищисала от страх какво ще говори, ако я попита някой. Но ако не се присъедни към четворката, жална ни майка. Как мислите ще се изтълкува от мигрантите безволевата политика на България?

България в лицето на гнусната и умълчаното правителство направо ги кани. Какъв глупак трябва да си, за да кажеш, че няма да се биеш с тях, вместо да заявиш, че границите са затворени за нелегални, каквито са всичките "бежанци", и ще ги пазим.

Поне 4 години си живеят добре в Турция. Ердоган ги храни, ЕС му праща пари и той ги храни. Излезе Меркел и си ги извика, влязоха след тях американо-еверйските НПО-та и ги подковаха да искат ЕС и се почна нашествието. Сега ако не се спре, край с Европа. В следващите години ще ни залеят, буквално. Пълен хаос и влошаване на живота се очаква. Не можем да се грижим за тези хора, не можем да осигурим полиция,която да пази бг граждани от тези хора,които по цял ден ще имат свободно време ,за да се занимават с глупости. Ако започне световна икономическа криза кой ще ги храни?! Ще вандалстват по улицата и мародерстват нас. Те са още на ниво племена както виждаме.

Че не го правят това от хубаво е ясно, но значи могат да се бунтуват срещу граничари, полицаи и чужди държавни правила, а не могат да защитят собствената си родина...

Ето ви и едно заглавие, от един друг сайт, така за размисъл в паразничният за всички българи ден: "Изненада! Приели сме повече бежанци от САЩ, Канада и Австралия на глава от населението Карта показва кой как приема вълната от мигранти Публикувано: 22 септ. 2015, 13:16 Обновено: 22 септ. 2015, 13:16"

ако алчните герберски продазня кучета ни натрересат тия варвари всички ! да излеземе на улиците и да ги издухаме!! те виздат само пари които да налапат, а ние ше сме зетви и на нашествениците!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.