60 нови еко автобуса с климатици тръгват в София от днес

От днес до 1 август влизат поетапно нови 60 автобуса основно в северните и западните райони на София - Нови Искър, Кремиковци, Връбница, Надежда.

Обратно в новината

Коментари - 60 нови еко автобуса с климатици тръгват в София от днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какво казах, та ме скрихте? Явно истината, която не ви изнася. Че повишаването на цената на билета е за да си купи някой нови автобуси, защото общината ще му плати повече за новото

не е лошо фандъкова един ден да се вози в автобусите с торби , чанти и изтръпнали от стоене крака, за да оцени на какво ни обрича> Но пусти комисионни или корупционни - не са за изпускане,

Странна работа! Уж били еко автобуси, а ги пускат по линии извън София. нещо много гнило има в тези автобуси. Пише, че Фандъкова казала, че са по-удобни. Като знам, как тя на практика винаги лъже, а и по досегашния опит с по-нови автобуси в София, явно тези еко автобуси ще са много неудобни, за разлика от досегашните.

Поредната далаверка на ГЕРБ, за която пак ние хората ще плащаме.

Никой на те кара да идваш в Ада и да даваш мнение! Стой си в Лондон, дишай си лондонската мъгла и не се обаждай! Нещастник!

Фандупкова задръсти София с китайски рейсове.

София все още не е това,което ни се иска да бъде,но е много по-добре от онова,което беше.Ако всичко се дължи на Фандъкова,то добре ще е и за управлението на държавата да се намери една такава кметица,та дано потръгнат нещата.

Имам една мечта: всички социално слаби на помощи, с по една метла или четка, да измият тротоарите с шампуан или поне с нещо пенливо. Съгласна съм и на почин: всеки блок да си измие добре тротоара, стига после тези дето уж мият улиците да не качат мръсотията пак върху тротоара.

И аз имам мечта, ДА НАПРАВЯТ тротоари и да не се ПАРКИРА върху направените !скъпи ми 25...

Хубави са нови, няма спор. Но кога общината ще започне да купува съчленени автобуси вместо маршрутки?

Не е лошо г-жа Фандъкова и екипа и да постоят един ден по Софийските кръстовища и да видят със собствените си очи какво бълват голяма част от автомобилите, който са минали преглед и отговарят на изискванията. Та като добият предства да знаят какво да изискват и къде да налагат санкции.

Браво на госпожа Фандъкова. София е един модерен европейски град.

София е обявявена за най-лош град за живеене в Европа, ако не знаете.

Поэтому мы даже не думали. Молодец, товарищ! Так держать!

За кой квартал говориш? Че аз с буса, минавам почти навсякъде и е много трагично положението.

Ти ли опушваш със смрадливия си дизел кварталите?

И сега сичката сиган там...

Адът е в Лондон. Цигани от цял свят, ужасна престъпност, смръдливата река Темза, събираща отпадъчните води на половин Лондон, тероризъм.

Силно се надявам автобусите да са изработени по лиценз в Българско предприятие.

ВМС са турски боклуци.

Лека и безаварийна!

Как става тоя номер? Повишиха цената на билетчето, защото транспортът бил скъп, работел на загуба и се налагало общината да го дотира. В същото време частни фирми ще се изпотрепат да вземат линни ( нали така изгоря един зам-кмет по транспорта - обвиниха го , че лобирал за частна фирма). Как за частника транспортът не е на загуба? И докзато доплащащата общинса ( т.е. НИЕ) няма пари за нови авттобуси, ЧАСТНИКЪТ ЧЕСТЕН ИМА?????!!!

Общината плаща на частната фирма за всеки курс определена сума, тъй като частникът не продава свои билети. Така частникът получава фиксиран доход за всеки курс. Този доход не зависи от натовареността на автобуса и количеството продадени билети.

Ами тя общината тази сума си я е сметнала на база приходи и разходи в градския ама при нея все на загуба излиза а за частника даже и за инвестиции освен за печалба остават???? Нали не смятате че в тези 1,60 общината не си е сложила 1/2 поне печалба или джоб парасъ ???

Благодаря за обяснението Въпросът ми беше по-скоро РИТОРИЧЕН. На всички е ясно каква е играта и кой печели от това - без риск, без загуба, без отговорност. Но нали знаетЕ, че ЛУД Е ТОЗИ , ДЕТО ДАВА ..ЛИНИИТЕ.

Когато отиде да работи в София, дъщеря ми каза "Мамо, тук е рай!" Каза, че има прекрасен градски транспорт с чисто нови автобуси и трамваи, огромни молове с най-модерните дрехи и аксесоари и още какво ли не. Ние сме от много малък град и тези неща, които за хората, имали късмета да се родят в София, са ежедневие, ни изглеждат изключителни! В София кметицата си гледа работата, така че хората да са продуктивни в професията си и щастливи в личен план. Мечтата ми е някой ден, когато дъщеря ми се омъжи в София, и аз да се преместя там, за да се грижа за децата им. Това определено ще бъде шансът на живота ми!

Ега ви мечтата тогава:)))ама то големината и зависи и от интелекта иначе щерка ви да беше ви писала за забележителностите дето все още ги има в София а не за молове и дрехи, за автобуси и трамваи....

Благодаря Ви г-жа Роза Пенчева - това Ваше искрено споделяне ни припомня, че най-вероятно доволството ни в София е под критичнният минимум . Пожелавам на дъщеря ви успешна работа и брак! И като дойдете в София да гледате внуците, с носталгия ще откриете, че ви липсват неща, които сега приемате за даденост в малкия град.

Готина ирония.

розичке смрадлива, това опит за шега ли е

А ако тоалетни в еко автобусите има ли?

Шъ стискаш до Ботунец - и там направо в нивата...

Когато се въвеждат автобуси на газ, тогава газовото гориво е много екологично, много зелено, най-най. А защо няма подкрепа за газификацията на личните автомобили ? Ще има да чакаме да се заменят с електрически, има няма още 25 години ... Защо не се поошрява газификацията на масовите автомобили ? Не се строят метан станции, пропановите колонки са една на 5 бензинови ? Защо не се прави отбив от данъците, защо не се дават кредити за инсталирани на газови уредби ? Къде са зелените, къде са общинарите ? Не разбирам.

Газта е на половина на бензина. Какво повече искаш? Без пари ли да я раздават? Аз съм 110% сигурен, че караш на газ не защото е еко, а защото е по-евтино. Дай да направим експеримент с цена на газта 5 лв и да видим колко от вас са 'еко'.

Вие за метан CNG ли пледирате или за пропан-бутан LPG? И двата случая собственикът на бензиностанцията решава колко и какви колонки да монтира. Стимулите и ограниченията се налагат от пазара. В близост до жилищни сгради не могат да се изграждат газостанции. Затова на вътрешнокварталната бензиностанция се продава само бензин и дизел.

Какво е това CNG?

Отвратителни автобуси. Тесни - няма къде да се разминеш. Добре си , само ако седиш. Но когато трябва да станеш и да слезеш - тежко ти. Ако стоиш прав - няма къде да се държиш, освен за висящите примки. Да дойде херонка фандъкова да се " държи " за тях - да я видим как ще танцува. Но тя се държи за " по твърди неща" - затова все е на власт.

Да, за съжаление това е така. Не са удобни ! Високи, тесни. Иначе може да са добри, ама не са удобни, за жалост !

Корнелий

Автобусите са си добре, ами вие сте дебели и ниски!

Правени са за китайци

Общинския съветник от кога разделя софия на райони за да ''инвестират'' там???Градския транспорт не е ли общинска фирма та да работи с райониране???Нещо само да не започнат ''екологичните'' да се самозапалват че усмивката на фандъка да не замръзне въпреки че е дебил и хич не и пука че София е на последно място за живеене от европейските столици ама лъже колко ''хубаво направила''..Според мен инвестицията си е от джоба на софиянци на всички дето им плащаме прескъпите билети ама комисионната е на 100% за гербераските властващи

много завиждате на столичаните.

''столичани''

Столичанка съм от най дълбок корен и виждам съсипията на гербераските властващи..Милиони заминаха ефект никакъв зер ако това тримесечие се прави нещо другото го ремонтират.. София да ви кажа в момента въобще не е за завиждане да се живее в нея и за това повече кореняци имат имот в околностите за да избягат от мръсотия и гнусотия защото си знаят корена и не изпитват комплексарски мотиви на ново''софиянците''

А 204 КУГА?

Таз година - Долни Богров, Ботунец, Другата петилетка и по други места - чекай и се надяй !

София не е България, осъзнайте го дебили, защото отново ще дойде Народния съд.

И другите общини да се размърдат. Това не е с държавен бюджет ....

държава..., общини..., бюджет..., ясно е кой е дебилът

Нека се повозят общинарите и на линия 78. Автобуси пред разпад и през интервал от 27 мин....

Не става ясно ще се купуват ли, ще се наемат ли, колко ще ни струва... нещо мътно се мъти през общинските и държавни проекти.

тези линии ги е купила а ще ги платим всички дружно.

Значи фирмата дето обслужва линиите ги е купила а фандъка се перчи че е направила сделката?????

трябва и други услуги да предлагат в автобусите.

Ползвай такси или rent a car за по-евтино

ама приматите като теб докато не разберат,че само сиренцето в капана е безплатно все ще сме на това дередже.

Бабооооо задръстила си София с малумните ти ремонти!

Дано усетим разликата, защото за 1.60 да се возиш в автобуси 26 и 27 не си заслужава. Нека Фандъкова и сие да се повозят в пиковите часове на тези автобуси!!!

Кой ще гепи комисионните? Фандучката ли?

не бе бочката