Автобус блъсна и уби 14-годишно момче с велосипед в Стара Загора

Тийнейджърът е издъхнал в Университетската болница заради тежки вътрешни травми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велосипедистите в по-голямата си част не спазват правилата за движение. А в Европа не е така.

Младежът се е движил по велоалеята. Не е спрял и не е слязъл за да се огледа и пресече улицата. Автобусът е завивал в това време и велосипедистът се е ударил странично. Задното колело на автобуса го е прегазило.

Бог да го прости момчето! Не знам дали случаят е такъв , но срещам изключително много велосипедисти със слушалки и в двете уши. Скоро трамвай блъсна велосипедист със слушалки, слава богу е оживял. Махнете слушалките като карате велосипед!

Невероятно, но факт. Карам по малка еднопосочна квартална улица, много бавно. Срещу мен идва велосипедист. Спрях и след малко последва челен удар.

Автобусите нямаха ли видеорегистратори? Ако има видео е хубаво да се пусне, за да спрат тъпите коментари.

Нямат.... А и тези автобуси са на по 40-50 години...

Едното няма нищо общо с другото.И на 100годишен автомобил може да сложиш камера

Когато сме в България на моя син, който е на същата възраст, велосипедистите му правят силно впечатление: не спазват правилата като участници в движението, не носят каски и т н. В държавата, в която живеем, има специални правила и изисквания към велосипедистите. Има образователна програма, която е задължителна, а в 6 клас учениците полагат изпит, писмен, устен и практичен за каране на велосипед

Айде да не превъзнасяме западните идиоти а? Че вече над 25г живея в скандинавска страна, и ръка на къде ще ходят с колелото пускат само възрастните , или с малко шанс някой над 40. Останалите карат, все едно някой им е длъжен! Най-вече тия родените след 2000-та! Оня ден ми идеше да сляза и да зашия един на ядна патка заспала, която както караше колело по алеята до пътя, кривна леко и после с ряз направи ляв завой към пешеходната пътека! Ако не бе това че съм свикнал да внимавам щях да я кача на капака. Друга овца загубена на към 12, късната есен сече на пряко по пешеходната с байка с газ и ни фар, ни светлоотразители, ни каска ни нищо. Ако не бе светещия телефон пред лицето и и това че го видях, спокойно щеше да е с множествени фрактури! И тук на запад си е изтървана работа.. каквото и да ми говорите..

Градът е разкопан и карат автобусите да преминават по малка уличка, която въобще не е за това, а на всичкото отгоре минава и покрай голям парк. Нещастията се случват за секунди. Точно това кръстовище пресича велоалеята, а много деца, а и не само, не знаят правилата за пресичане с велосипеди. На мен ми се е случвало доста пъти да изскачат пред колата в последния момент.

Без да оправдавам шофьора, оня ден във Варна едно такова, вероятно малко по-голямо, на тротинетка, ме изпреварва отдясно, а аз карам с малко над 50! Да не говорим, че не кара в права линия, а криволичи по платното. На следващия светофар мина на червено, добре че за пешеходците беше зелено, иначе щяха да го нацелят.... В случая е много вероятно вината да е споделена. Жалко за детето, да почива в мир.

Ами няма как да не се случи такова нещо. Масово по улиците се движат и пресичат кръстовища деца, и не само, със слушалки в ушите вперили погледи в телефоните, ходещи като зомбирани. Велосипедистите не им отстъпват. Те са майстори на управленито с една ръка, понякога и без ръце на кормилото, чатейки по време на карането. Жалко за изгубения живот, но чия е отговорността - на родителите, но училището, на обществото?

Навсякъде се случват такива драми, но в Кочината това е ежедневие. Десетки и стотици пъти повече от Цивилизования свят. Защо е така? Много просто. В Цивилизования свят от най-ранна възраст се научаваш да се приобщиш към обществото ползвайки мозък и съответно да направиш съществуванието си възможно най-безопасно. В Кочината такъв порив за мозък няма. Дебилни млекопитаещи шарещи хаотично както им падне - газят се и на другия ден започват отново. Липсата на елементарно желание за корекцията на дебилните поведения е висша форма на цивилизационна изостаналост.

Явно много сте пътували уважаеми, та смело раздавате ехитети, но да ви светна че в много по "уж" цивилизовани страни, карат пияни и дрогирани, лапетиите пресичат както им падне, карат забили нос в телефона, а събота сутрин след петъчният запой нявсякъде из града хвърлени боклуци, шишета, хартии и кутии от заведения за бързо хранене. Свинщина в целия си блясък! Разюздана пасмина без идея какво точно се случва и за това достатъчно да им пуснеш във Фейсбук че или руснаци или българи ще ги нападнат и ебат и моментално става истерия.

Хайде стига, случват се такива работи. Нормално е. Оставете момчето да почива в мир и ударете по една ракия да се успокоите. Утре ще сте го забравили. Даже аз вече чета за друга катастрофа пак в dir на същата страница

и родителите му. Нямам представа как и защо се случило нещастието. От личен опит зная(карам колело) ,че шофьорите(и шофирам) са адски нетолерантни към велосипедисти,засичат,не спазват безопасно странично разстояние като ги изпреварват и какво ли не още.

От личен опит зная(карам колело) ,че шофьорите(и шофирам)... EgHoBpeMeHHo?!?

В България е много опасно да се живее. Прокълната земя. Заради наличието на много особен вид нечовеци - безчувствени, жестоки, алчни. Най-лесно се разпознават по отношението към бездомните животни-кучета и котки. Казаха ми току що, че един директор на интернат за деца е изхвърлил майка котка с бебета. Най-социалната котка. Няма я. Единственото му "дело". Другото е хаос, мъка, крадене-погром. Защо точно котката- ами животните разпознават демоните и са подложени на геноцид от последните. Това е. Съболезнования за загиналото дете. Жертва на нечовеците.

Всъщност е точно обратното. Любителите на котки и кучета често мразят хората и особено много мразят децата

Както всъщност се вижда от коментара ти. В статия за починало дете се жалваш за някакви дръгливи котки.

То си е казано...по отношението си към животните ще разберете къде се намира в развитието си една държава. За това коментира човека.

За съжаление ние като родители не сме научили децата си на безопасно придвижване с велосипеди. Ежедневно на пешеходната пътека излизат деца на велосипеди, понякога и със значителна скорост. Като водач на МПС ще направя всичко възможно да ги запазя, но някой път на някой няма да му се получи.

Тук е мястото да се каже, че правилният начин да се пресече по пешеходната пътека от някой с колело е той да слезе от колелото и вървейки да го бута. Да, драги ми велосипедисти, точно така. На пешеходна пътека, шофьорите очакват пешеходци със скорост на пешеходци, а не летящи велосипеди. Жалко за детето. Не казвам, че то е виновно. Просто вероятно нелеп инцидент, за съжаление с фатален край.

Въобще не е редно да се хвърля вината на родителите. 1,Не пише кой е бил виновен в случая. . 2. В София велосипедните алеи са смешни, съмнявам се в другите градове да е по-добре. 3. Моторните превозни средства са господарите на пътя. 4. Никакво обучение в училището. В страните, където се карат колела масово имат и такова нещо. 5. Всички си знаят правата, но рядко отсръпват. 6. Масово наглеци навсякъде, най-можещи, най-разбиращи, най-бързи, най-важни. ...после родителите не си били възпитали децата....то те не са възпитани. Вие си създавате средата, в която живеете. Ако мнозинството са тъпанари, няма как това да не повлияе на всички.

За съжаление не си прав. Родителят трябва да учи и възпитава детето си. Когато някоя от другите системи не може или не успява да направи това родителят трябва да запуши тази празнина. Той е последната инстанция и не може да бяга от отговорност. Птичката учи малкото птиченце да лети, вълчицата учи малкото вълче да оцелява и да ловува. Ако за обществото загубата на един детски живот е статистика за родителя това е 100% трагедия. Направи всичко, на което си способен, като родител. Ако не е достатъчно се научи как и направи още толкова. Казваш, показваш, тренираш, контролираш и ако не върви наказваш и пак отначало. Сложно е, но никой не е обещал, че да си родител е лесно.

Ами къде да излизат,ако не на пешеходната пътека,тъпако???¿!¡!!!Там си длъжен да спреш!!!!!!Ама я най-добре си хвърляй шофьорската книжка,явно е,че си я купил,боклук

Я по спокойно и леко с обидите.Човекът е прав.На пешеходна пътека се слиза от велосипеда и се бута.А те си карат и по нея,това е опасно...

Душко, хайде да не се превъзбуждаш. Предимството не е безусловно. В закона ясно е посочено как пешеходецът пресича улицата. Когато пешеходецът спази правилата, които пазят него, той може да пресече на пешеходнат пътека с предимство пред останалите ППС. Това е условието. Когато си пешеходец трябва да знаеш и изпълняваш чл. 32 и чл. 81 от Закона за движение по пътищата. Незнанието не те оправдава. В конкретния случай незнанието убива.

За жалост това е точно на изхода на новия парк, нормално е в този район да има деца на колела. Защо не движат по тротоара обаче, там може?

Още един тъпак.Велосипедисрите са участници в движението.Няма как да карат по тротоара!!!!!Или по велоалеята или по улицата

Вие наистина сте много празноглава.Обиждате постоянно.ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СЕ ПРЕСИЧА БУТАЙКИ КОЛЕЛОТО,А НЕ ЯЗДЕЙКИ ГО.Набийте си го в празната глупава кратуна.

Да не е човек на мястото на майчицата му ...горките му родители

Затова, че не са научили детето си на безопасно поведение в града? Затова, че са чакали някой друг да го научи и някой друг да го пази? За тях случилото се е трагедия, но ще е много добре тази трагедия да е ярък сигнал за всички, които омаловажават родителските си задължения.

Съжалявам за трагедията. Дано момчето почива в мир. Съболезнования на всички близки.

е кофти а децата не са запознати с това. Кофти ситуация и за семейството на детето и шофьора. Докато не стане ясно не можем да го обвиняваме

За да не попадаш в сляпата зона след като стигнеш края на велоалеята слизаш от велосипеда, приближаваш се към платното за движение, спираш и се оглеждаш последователно наляво, надясно и пак наляво. Преценяваш дали движещите се ППС те виждат и могат да спрат безопасно, подаваш сигнал с ръка, изчакваш реакцията им и пресичаш с нормално пешеходно темпо. Сега това го разкажи и покажи на детето си, а след това следи как го изпълнява. За да няма слепи зони и черни забрадки.

си е чисто самоубийство. Няма да е първата нито последната жертва. Ако ви пука за децата ви, ги свалете от колелетата в градовете, купете им маунтинбайкове и в планината и т.н.

Ако Ви пука за децата да си карат велосипедите в Германия

Да не ти изпада немски колоездач на пътя, че тогава ще видиш какво значи СЛОБОДИЯ до шия. По едно време искаха да им слагат регистрационни номера, за да ги накарат да носят отговорност за глупостите си.

Минах от там полицията заснемаше ситуацията няма как да е имало висока скорост кръстовището е Т образно умът ми не го побира как е станал инцидента

А какво точно е станало. Защото може и шофьора да не е виновен.

От това

:)

Но няма такова нещо

В холандия с милиони колелета. Загиналите са под десет годишно. Вие в ЕС ли сте или в Африканския съюз?

Те в Холандия се друсат като ненормални, и като цяло нямат и много-много коли, за сметка на колела и тротинетки. А са и масово траверси. И какво промени това сега?

Забравих, че Холандия вече се нарича от доста време ДОЛНАТА СТРАНА.

НИСКА, не долна. :) Но си прав, не е редно да ги нарчаме джоланци.

защото го няма

В тази кочина няма инфраструктура за колело. По тази причина има много фатални инциденти. Здравето на хората и алтернативнитеначини за придвижване няма да доживеете да ги видите като промяна на манталитета. Четиресегодишния мерцедес на ганчо подскачащ върху дупките в асфалта ще си останат неизменна богаристанска класика.

Много ненормални велосипедисти и тротинеткаджии има на този свят! Днес например - мъж на средна възраст с бяло шосейно колело мина покрай колите отдясно, метна се на тротоара и продължи, след като пресече на червен светофар. Случката стана към 17ч днес, ул. Ген. Столетов, кръстовището където мина на червено е Столетов и Отец Паисий.... Ст.Загора

Точно там има велоалея! Трудно е да се каже какво е станало, но вероятно детето е решило че автобуса ще спре! Автобусите минават по това кръстовище защото града е отново разкопан и оставен в това положение от началото на пролетта! Само за справка но на 200м от това кръстовище преди няколко дена се удави дете!!! Бог да прости детето!!!

няма те

не участваш

масовто използване на велосипеди без подходяща инфраструктура го докараха демократите като западна ценност за да трепат туземците и да ги тероризират!

Нещо се чува от към спалнята ти. Провери дали някой демократ не опъва жена ти.

на кой не му е зикачал велосипедист гъъзар с колело пред колата моля да вдигне ръка на мен ми е минавал отдясно наот тророара пред колата и се качва на левия тротоар и аз гледам и се чудя какъв е правилника

е па там няма пълно кръстовище и има велоалея - как успяха бе?

Този за протеста ли е бързал? Лека му пръст на момчето.

Кофти комбинация, рекетиращи пътни полицаи и ганьовци зад волана, ето го резултата.

Ама да си кара в двора или в гората … сега заради мургаво/или не чаве , работливия шофьор му се …

"Работлив" и "шофьор" в едно изречение е оксиморон, провери в речника какво означава

Аз знам какво са правили пътните полицаи в това време, притискали са някой да им даде някой лев заради неправилно паркиране. Вместо да са на пътя и да следят за спазване на правилата.

Автобусът е невинен! Виж водача му е друга бира!

Да почива в мир детето! Горките му родители

Си семейство деца т.н. и един ден бум и край

В България велосипедисти и мотористи масово измират на пътя.

Немалка част поради собствената си неинтелигентност, тъй да се каже...

Проблема е че п-голямата част не е поради това.... все на некой малоумен шафиор ще попаднеш

В Германия мотористите карат с всички ограничения, както и всички други мпс по пътищата. в България, като отвързани, все едно са безсмъртни. Колоездачите в Германия - като бейове, където и както им падне, без никакво значение какви пътни знаци има, които важат и за тях, наравно с автомобилите. И все пак имат малко мозък, и внимават с колите. Но българските колоездачи масово изкачат ПРЕД МПС, мислейки си, че законите на физиката не важат за тях.

Почивай в мир,мило дете!

„Почивай в мир,мило дете!" Какъв изрод или ескремент трябва да си за да поставиш след този коментар минус ?!!

Милото дете :( как не искам да има такива новини...

Децата са деца за да са невнимателни за да ги учим и възпитаваме. Съжалявам за детенцето! Много сила на близките :(

Жалко за момчето, Бог да го прости.. България е пълна с дебили които си мислят че могат да управляват превозни средства..

а преди 32 години европата блъсна и уби Народна Република България! но това никой не го помни! защо така, а?

Булгар се самоуби никой не ни е виновен Това като поговорката с баницата!

Олигофрен

Като гледам рамката на какво прилича, добре, че са го събрали цялото момче от пътя, Бог да го прости! С доста висока скорост ще да е станал ударът, цялото колело е на юфка. Интересно, то ли е изкочило много внезапно през автобуса, или онзи е карал с висока скорост! Гледам на висока предавка е отзад колелото, не е бил от най-бавните младежа.

Каква юфка те гони. Колелото няма драскотина, малко е крива каплата. Голяма трагедия.

Я сега пак погледни снимката, и си сложи сам минуса, умнико!

Незнам какво очакваш да видя. Лястовица с рамка? Това е нов велосипед и рамката му изобщо не е пострадала. Но това няма голямо значение.

в България масово тарикати и пишман шофьори. сега родителите на детето да му теглят един куршум и да се чуе в новините, барем следващия такъв се уплаши поне малко

Жалко за момчето.Най-вероятно е инцидент.Не винете някого без да знаете обстоятелствата!!!

Няма нищо случайно. Всичко е закономерно следствие от процесите в дадена човешка популация.

Пак Стара Загора и пак убит велосипедист. Докато пътна полиция в градовете Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и останалите в района не се размърдат, ще е все така

Аз съм виждал, често как шофьори се набират само и само да настигнат и блъснат велосипедист.

Коментарът е ирония, ама не е особено подходяща при смърт.

Никаква ирония не е даже бях свидетел как линейка си пусна сирената на 2 метра от гърба на велосопедистка. Велосипедистката се виждаше от 100м защото светеше и мигаше всичко по нея. Момичето се стресна беше в кръстовище и нищо не и оставяше да увеличи скоростта и да се добере до някой бордюр и там да спре. Обаче този с линеката почна да я гони докато накрая я размаза в една кола. На всичко отгоре даже в началото не спра като видя , че няма къде да ходи защото два светофара бяха задръстени реши да даде 10метра на зад за да я прибере.

Бай Ганьо не може да шофира, а отгоре на това и пътните полицаи корумпирани.