Стрелецът от Ютьоя искал да освобождава Европа през 2083 г.

Заподозреният 32-годишен норвежец за двойния атентат в Норвегия от петък Андерш Брайвик призна вината си и смята действията си за зверски, но необходими, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Стрелецът от Ютьоя искал да освобождава Европа през 2083 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демек ще я освобождава като стане на 100 години. ненормали

Тоя психар за какъв се мисли, та щял да освобождава Европа. Убийсва и свобода не вървят ръка за ръка. По-добре да освободи Европа от себе си.

А не бе, питай онези рептили от the Unated States дали не вървят ръка за ръка убийствата и свободата.

ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО, на КРАЯТ! Ама нема да е БЕЗБОЛЕЗНЕНО, ВЕРВАЙТЕ МИ!

Утрепал 90 човека и после просто е дигнал ръце и се е предал?

прав си е човека поне булгаря сус сигурност нема дозивее 208з ша изчезне от крато :))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

2083 е далеч. Във Франция няма да я дочакат. Особено Саркози и последователите на Льо Пен - баща и дъщеря (Jean-Marie Le Pen). А след Норвегия в Германия вече няма да има сила, която да ги спре. Не искам да ставам пророк, но ми се струва, че това май беше само началото...

Масонско-тамплиерски изрод ! Уверен бях, че и тук има някаква конспирация, както при световния търговски център. Много хора дори не се и замислят откъде идва всичко това. Норвегия и другите скандинавски страни винаги са били мирни държави, дистанциращи се, доколкото е възможно, от масонско-илюминатските влияния на САЩ, Франция, Италия и Германия.

мирни ли са били? ами викингите. Цяла Европа е треперила от тях 4-5 века. Завладели Нормандия (за това така се казва) Сицилия, образували рицарски кралства в Близкия изток.

докарайте го тоя маняк в софия да го пуснем в сградата до конника на йелоу паветата...

Християнството, особено католическата му разновидност, е една от най-кръвожадните религии, най-противоестествените, най-забраняващите и всичко най-лошо, което можеш да се сетиш. Справка - налагането на християнството в древните културни столици и държави, напр. Александрия и Египет, Рим, Константинопол, по нашите земи, в Русия - княгиня Олга /българска принцеса, жена на руски княз/ "с огън и меч" се разправяла с паганските традиции, като не само нейните хора, но и тя лично е клала и палела цели села... Инквизицията, лова на вещици, кръстоносните походи, Вартоломеевата нощ, католическите манастири - домове за психически болни, които са били изтезавани жестоко за "изгонване на злите духове"; католическите абати, известни най-много от всичко със сексуалните си издевателства над деца и жени; алчността на църквите за имотите на вярващите, открадвани чрез измама, шантаж и демагогия .... мно-о-ого дълъг списък, който ни доказва, че християнската църква е от най-лошите, независимо от учението на Исус, което тази църква изобщо не познава и не спазва.

За що се ровиш в миналото на Християнство, а не погледнеш настоящето? Това е най- глупавата позиция! За разлика от исляма, който е застинал нереформиран в 14 век, християнството се е развивало до сега непрекъснато и прогресивно и е създало най- високата материална и духовна цивилизация на човечеството. Не е лошо да го знае това всеки човек, независимо дали е религиозен или не!

Глупости. Нали точно в наши дни се водят процеси и в различни държави съдят католически свещеници за блудство с деца, Ватиканът е една от най-богатите институции в света, църквите на запад се превръщат в дискотеки, преустройват се в магазини, складове, къщи за живеене, защото никой не ги ползва като култови сгради - например, във Франция; изобщо протестанството се е зародило именно поради прогнилата и порочна католическа практика. Всевъзможни шарлатани се подвизават по ТВ и образуват секти, в които процъфтяват разврат и извращения! католицизмът е в сериозна криза, навсякъде пише за това, просветете се малко, преди да демагогствате тука!

Ти колко католици познаваш?Нито аз нито никой от семейството ми не е бил обект на блудство по време на вероучение,кръщене,венчавка,изповед или причастие.Българските свещеници бяха най-чистите,високообразовани и говорещи много ясно и без догми.Много жалко,че ги няма вече повечето!А папа Йоан XXIII е казал,че на прозореца му ще свети свещ винаги и ще очаква някой гост българин/25.12.1963г/ без значение католик,православен или мюсюлманин.Той е бил апостолически визитатор в България 9г под със собственото си име-Анджело-Джузепе Ронкали.

Знаем за малтийското вино , не злоупотребявай чадо мое.

Собственото име на Папа Йоан-Павел Втори е Карол Йозеф Войтила, той е поляк. Ако всичките ти познания за католицизма и религията изобщо са като за този папа - ярко изключение от традициите на Римо-католическата църква, - по-добре чети нещо преди да пишеш по форумите. А аз познавам католици, българи и чужденци от Европа и САЩ. Повечето безобразия на католицизма ги знам от тях, както и от медиите. А ако теб не са те обиждали на кръщене или сватба, това не значи, че в тишината на манастирите всичко е само божия благодат - не, не е, за съжаление! Точно там е блудството и развратът, както и безобразната демагогия.

Имам чувството, че ми говориш за днешен Афганистан, Пакистан, Иран, Йемен и прочие подобни страни с една друга религия. Поразови се малко из нета има прекрасни снимки на технмите видове инквизиции по стадионите им- рязане на ръце, носове, полови органи, пребиване с камъни, заравяне живи в гробове, избиване на целия род. И дори е за по-дребни неща от отстъпничество от религия. Неща като гледане на телевизия, употреба на алкохол, заговаряне на мъже по улицата, оголване на лице или други части от тялото... Все неща заслужаващи цялата човешка жестокост!

О неграмотний юроде.....

Всичко, което си написала е обичайна сатанистка пропаганда. Обаче как да го разбереш това като си стабилно зомбирана и то толкова отдавна, че вече ти е абсолютно невъзможно да го осъзнаеш. Както се вижда от написаното, първо си неграмотна исторически, и второ си доста надменна, поради което ти е трудно да различиш истината от лъжата. Хора като тебе се поддават най-лесно на манипулация именно, защото се мислят за големи умници. И да ти каже някой реалните факти ти няма да ги асимилираш, защото си кондиционирана да виждаш само определени неща. Ми не се сещам какво друго мога да ти пожелая освен да продължаваш все така да ръсиш "мъдрости" из форумите и да си повдигаш егото колко си "Ентелигентна"...

Ами мюсюлманството с войнствения си характер през всчики векове на съществуване, както и днес? Нима милиони не са пострадали от същото, което описваш и като кръвожадност на християнството? Въпорсът не е в едното от двете, а в осъзнаването на духовната цел, което осъзнаване липсва и в едната, и в другата религия. Опира до хората, а не до религията им. В този смисъл ти, който търсиш вини в християнството, си един от виновниците за разделение на хората, понеже съдиш и противопоставяш. Такива като тебе групират хора по верски признак и създават враждуване между тях. Способен ли си да го осъзнаеш?

Християнсрвото, Юдеизма и Исляма са религии с общ корен , общ произход. Имат разлики от няколко века в създаването си , като най-млада религия е Исляма - около 5 века по-млада от Християнството. Но Нито една от трите не е кръвожадна !!! Кръвожадни са само някои от формите на прилагане и налагане на религиите ! А религиите всъщност са много мъдри философски учения ! ;)

Не знам кой какво мисли, но съседа ми сподели по обед, че за няма и два дена имал толкова поръчки за тениски с образа на Брайвик, че си съкратил почивката в неделния ден, за да насмогне.

Този съсед в Осло ли е, или в София? Или някъде другаде в Европа? Вярно е, че няма лоша популярност -всяка популярност в нашия сбъркан свят е добра - ставаш адски известен, дори и с това, че си избил безжалостно стотина невинни и ранил тежко още толкова ... Девалвация на ценностите, което за кой ли път доказва тезата ми от горния пост за християнската религия... И за политиката и "демокрацията" може да се каже същото. Деградираме, това е, губим исконните човешки ценности. Жалко, но е факт.

И аз се чудя на хора, носещи тениски с надписите СССР и USA. Тези два "надписа" са донесли повече смърт сред хората, отколкото двете световни войни. Спомни си думите: "Когато избиеш малцина - ти си убиец, когато избиеш хиляди - ти си завоевател!" Хората сме такива. Ако Брайвик беше избил тройно, петорно или десеторно повече, утре вече щеше да е икона с последователи.

Sens, най-вероятно клиентите на твоя съсед използват мозака си за тежест между ушите си и за поддържане на естествена дихателна дейност.

Всеобща практика е по цял свят е да се носят тениски с образи на масови убийци и психопати. Това нещо като течение в модата. Виж Че Гевара, Хитлер, Сталин, Мао Дзедун, Тито, Чикатило, Чарлз Менсън, Бостънския удушвач, Вашингтоския снайперист, Марк Дейвид Чапман....

Съседът ти е кретен и напълно лишен от съвест човек - печели пари на гърба на скръбта и трагедията на хората, ами да вземе да прави и фланелки с Хитлер - щото той е другият луд, намерил начин да реализира лудостта си в действия. Срам ме е, че в България има хора като твоя съсед. Както ме е страх, че има хора, които си поръчват тениски - това не са хора!!!

Както и да разглеждаме нещата, бъдеще за исляма в Европа НЯМА. Ако не ги е още страх, скоро ще спрат да се правят на бабаити и да полят колите след полунощ. Маскирани уж "европейци". Срещу тия аутсайдерир престъпници и лентяи се надига вълна която трудно могат да спрат. Изхода за тях е един: да се изселят от ЕСл Колкото по-рано, толкова по-добре. Заедно с джамиите си.

Цвете за Норвегия

Не е страшно че този престъпник и Волен използват един и същи речник. Страшно е че Волен е водач на партия с такива идеи. Но най-страшното е че тази партия е коалиция на правителството.

... А още по-страшно е,че всички български правителства са в коалиция и осъществяват геноцид срещу собственният си народ !!! От тук следва въпросът: Как да постъпваме с УБИЙЦИТЕ си !? С по 50,или по 100 тояги на гол депутатски ГЪЗ !?

Съгласна съм и се присъединявам ком коментара на ДЕПУТАТ. men.... ти имаш ли въобще представа как стоят политическите работин тука? Бъди сигурен че голяма част от тях са против интересите на българския народ. Ама едно е човек да чете и види, друго е НАИСТИНА ДА ЧУВА И ВИЖДА ОКОЛО СЕБЕ СИ КАКВО СТАВА, И ПО-НАДАЛЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ..

и волен коъ е убил бре магаре с магаре,или и ти си от циганската паплач ?

Добре, това взрива в центъра на Осло може да се разбере като някакъв протест срещу правителството, обществения ред, имиграционната политика или каквото и да е, въпреки че и там има погубени 7 човешки животи. За стрелбата срещу десетки младежи аз вече не мога да го проумея... Що за идеология може да оправдае смъртта на толкова невинни хора само за да си направи реклама? Най-доброто наказание за него би било абсолютното пренебрегване на всички идеи, които е възприел...

На Роженския манастир при Мелник ни разказаха пред гроба на Сандански за един македонец който изклал вързани двайсетина младежи комунисти. Казвал им да са спокойни защото "леко колел" и така му останал прякорът. През 1945 година го хваналили и осъдили на смърт, а той се позасмял: "Достатъчно изклах от вас, спокоен съм за моя край."

Чух днес един мъдър човек да казва нещо във връзка със случилото се, което звучеше горе-долу така ''Всеки психопат може да използва дадена религия или идеология за да причини зло, уж в името на доброто......както и всеки от силните на деня.''. Не бързайте да заклеймявате религиите. За исляма не знам, но християнството категорично осъжда всякакъв вид убийство - физическо, а дори и духовно (обиди и всякакъв вид психически тормоз над ближния). Това е истината и друга няма.

Разгледайте снимката му. Вижте и снимката на Алексей Петров. Кой ви хареса повече ?

Ломброзо познаваш ли го? Чезаре? Престъпникът се раждал - а па Чезаре го познавал по антропологични белези! Недотрепани фашисти!!! Ама то фашизма вирее там дето няма книги, четете бе мка му!!!

Искам да формулирам въпроса по-друг начин: БЕЗ ДА ЗНАЕШ ДЕЛАТА НА ТИЯ ДВАМАТА НА КОГО БИ ИМАЛ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ ПРИ ДИСПУТ ПО ПАРЛИВИ ВЪПРОСИ КАТО ИСЛЯМИЗМА И НЕГОВИТЕ ПЪКЛЕНИ ДЕЛА ?

А комунизма къде вирее?

Изгледах видеото. (Много е просто: написваш в link на search - "Knights Templar 2083" и излиза цялото видео. Макар интерпретацията на фактите да е плод на болен мозък, самите факти, върху които е изградена са меко казано притеснителни. Общо взето описано е как някой паразитно отглеждайки огромно поколение в европейското общество (паразитно в биологичния, а не в обидния смисъл), та паразитно отглеждайки огромно поколение в европейското общество, за сметка на другите, които не оставят достатъчно поколение след 18 години, когато това поколение достигне пълнолетие и може да гласува, може да вземе властта по чисто демократичен начин, пък след това - не се знае........ Впрочем не е ясно как по мирен начин можем да се справим с този проблем - с надпревара в размножаването ли???......

link'a е на Ю тюб.

Много е силно и не е за всекиго. Правят впечетление цифрите: Исляма е "поженал" 300 милиона глави, а СССР "само" 100 милиона. На този фон фашизмът с неговите 20 милиона жертви е слабак, но най-оплюван от предходните две места.

Исляма е на векове СССР на десетилетия нацизма едвам върже 12 години.

Няма достъп до клипа.

потърси в "гугъл" търсачката. Копирай посоченото име и го копирай там без кавичките. Избери първото. Оригиналът е унищожен, но има копия.

Трябва да се регистрираш в Ю тюб с и-мейл.

Много сте се смръзнали всики тук. Отпуснете се малко, отворете прозорците и подишайте чист въздух. Помага да се мисли реално. Докато се смързвате, България стана турска тоалетна, а Холандия таралеж от минарета. Има време да се смръзвате, докато можете дишайте спокойно.

Ами скандинавските ганювци от идеазабулгариа също призовават за радикални промени и честичко отправят и заплахи. И за тях всичко що е извън онази част на Европа е второ качество. Те са същите графомани като този и също се смятат за лидери промените. Имат си някаква измислена идеология, която отрича всичко, което не разбират и приемат. Да продължавам ли с аналогиите...

Най-долна инсинуация на твоето графоманско маргинализирано и мултиплицирано съзнание на смешен наш "опонент" на когото винаги можем да намерим майстора....-:)

Това "да му намерите майстора" скрита заплаха за посегателство върхо неговите живот и здраве ли е? Службите трябва да обръщат по-голямо внимание на заплахите, отправяни в интернет - ако норвежките служби не бяха дремали, може би щяха да предотвратят трагедията. Да попитам още веднъж - в думите ви има ли заплаха?

Не се ли уморихте с тези първосигнални квалификации по адрес на Волен Сидеров. Дори и да приемем, че са искрени - т.е. не са ви внушавани, или още по лошо - плащат ви за тях, все пак постарайте се да изслушвате хората добронамерено и непредубедено и да се опитате да разберете какво искат да кажат. В случая със Сидеров би трябвалода се давате с/ка , че "посланията" му са умишлено пресилени, за да извадят публиката от безметежния сън, в който пребивава. Разберете, че нещата са стигнали предела - не само тук, и ако не се свестим и опомним, такива изпълнения като на този зомбиран индивид в Норвегия, ща се увеличават. Само вижте ставащото в Ирак и Пакистан!...

Този манифест е на английски, но това е и плюс (ще отсее по-образованите формуци) за дискусията...

Аз владея много добре френски, италиански и испански език. Живал съм по няколко години в съответни страни и съм се справял добре. За съжаление от английски нищо не отбирам, а и не ми е бил необходим. Според Вас незнанието на английски език прави ли ме необразован. Между другото и в трите държави в които съм живял, използването на английски в основни сфери като администрация, образование, култура и т. н. не се толерира и се счита за слугинаж към определена велика сила.

Манифестът е доста дълъг наистина, но тук дават обща представа донякъде. Аз изчетох част (в началото, средата и края) и направо се смразих...

до 2083 има време да се размрази...

хм , написано е че освен исляма не понасял и мултикултурния живот- това ще рече, че и ние българите влизаме под обстрела .... не само мюсулманите

бе обявен за провален и от г-жа меркел,най-вече по повд не-интегриращите се ниско-квалифицирани тюркич и арабски говорящи,част от които уж са отишли като гаст-арбайтели,но въпреки,че програмите са спрени след 3 г през 60-те години ,те не са се върнали към Турция ,а са останали и са искали безкрайно помощи ,с което обременяват социалната система ,източник са на престъпност,обиждали са местните ..,а също и англ министър-председател каза същото по повод подобни проблеми в Англия,където прекалено често данъкоплатците,които основно финансират социалната система за подпомагане консумират по-малко и като жилище,и като образование,и като храна и т.н. -т.е социално несправедливо е според местните избиратели по тв

Мулти-култи е факт в Западна Европа, независимо дали това харесва на всички или не. За Ваше сведение по фирмите работят предимно чужденци, във всеки по-голям град има частни лекарски практики на турски лекари, има турски адвокати, навсякъде има турски магазини, дори има доста хора от турски произход, които са заели началнически позиции във фирмите. Така че туското лоби е много силно, едва ли ще има някога българско. Преди 30-40 години хората са били набирани от бизнесмени от турските села и са прекарали живота си предимно в работа, за разлика от доста германци, които никога не са работили и били са по професия "жена" или нещо друго подобно.

Ами, вместо да разсъждаваш върху нещо, което не знаеш - просто изгледай видеото. Много е просто написваш в link на search - Knights Templar 2083 и ще ти излезе цялото видео. Не пише нищо против българите, а че Европа трябва да не се занимава с империализъм, а с изолационализъм.

Този човек със сигурност не е обикновен, имал е някакви идеи, но в един момент е превъртял и хванал оръжието ... Трагедия! Но е прав за това, че мултикултурното общество няма лесно да се случи - доста години ще минат, докато се наместят разните пластове и съставни етнически групи, а на "старите европейци" няма да им е лесно да ги приемат ... Кой знае още колко трагедии има да видим, дано да не са много последователите на лудите идеи на този тип.

Дано! Ама в манофеста си, той говори изрично, за създаване вече на формална оранизация и наричат себе си рицари... Май има доста повече последователи, отколкото се знае... Дано този случай поне поразплете минали случки и връзки... Иначе- не ми се мисли....

Рицари казвате ... Море като ги подбера язека тез не-знам-какви-си -- ще работят като хората, та и за още ще питат ... и данъци ще плащат "като поп" ... а за зулуми ( Камо ли като тази ужасия ! ) хич няма и да помислюват .

Идиота имал стройна "теория"! Да бе!! Пречели му мюсулманите, норвежките деца и комунистите (виждал е той комунисти, ако беше видял, щеше да е станал Мечо Пух, ама без козината) Извадил нашия чифтето с оптическия мерник и започнал шибаната си "електронна игра". И сега 80-90 дечица няма да видят утрото! Това не е човек! Няма оправдание за действията му! Ебаси недоучените идеолози! Ако зависеше от мен бих го набил на кол, и щяп да пея докато му го начукват кола! Да, стига милост към идиотите! Сега ще го сложат в луксозен норвежки затвор, за удобствата в който обикновенния българин ( маани тунизиец или етиопец) може само да мечтае и ще го отглеждат до старини! Неее... това не е справедливост !! Трябва да му изсъхнат месата на някой хълм над Дсло, така че всички да го видят! Баси гадовете, взели се за Господ!!!!

Ти, братче, си типичното зомби. Посочиха ти избрания за виновен и ти нададе вой: убийте го! Такъв атентат не се прави сам и от такива мотиви. Медиите и полицията лъжат като дърти цигани и ти им вярваш. Може тоя фермер да е участник в пушилката, може и да не е. Но със сигурност организаторите са други. За тях не се говори и това означава, че те имат власт и пари. И ако ще би всичките емигранти да си отидат от Норвегия, организаторите на атентата ще останат. Понеже не е по силите на луд фашист и на емигранти да правят атентати и преврати. Това става с участие на хора от тайните служби на Норвегия. Иначе никой няма шанс да се приближи до премиера.

така са те научили! Гад-и ти казваш Зееви, смрад - уфф... Софийското сметище, яд- баси, пак ни преебаха със Шенген! НЯКЪДЕ НЯКОЙ СТРЕЛЯ- те туй е еманацията на световната конспирация! Норвежките тайни служби обичат да виждат кат 80-90 техни деца умират! Те може и да не го знаят - ама ти го знаеш!!! А относно премиера - обичай е по Скандинавия премиерът да не преминава в "турски" кортеж!

Че има тайни сужби намесени е повече от ясно, но със сигурност НЕ СА норвежките. Можете да бъдете сигурни в едно - нещата никога не са такива каквито ги представят, колкото и логично да ви изглежда на пръв поглед.

Драги ми и умни форумци, Изяснете ми понятето "комуняги" Ако не можете спрете да го използвате, че се обърках.

Нещо като "злото", с което "световните борци", директорите на планетата, се "борят". Архаичното название на "тероризма", който "добрите" вече победиха в предишната серия.

"Комунягата" е човечец, неспособен да направи нищо с двете си ръце и поради това (има и други такива хора, но те не са завистливи, затова не са комуняги) доста завистлив. Обича да се занимава с чуждите неща ( по времето на социализма "комунягите" решаlаха дали ще абортира една жена или не, а после я наричаха "курветина") Когато са на власт са злобни и безмилостни (хранят прасетата с хора, някои недоубити), а когато са паднали от власт (спомни си отчаяния рев на Станко Тодоров, предаван по радио и телевизия на 12 ноември 1989 и тъпните на Добри Джуров - "Аз не съм знаел????" ) се влачат по корем и викат "Не бях аз!" Това е то "комуняга" от стар стил.... скоро ще ти обясня и кво е "комуняга" от нов стил... ама ти виж Жени Живкова... и ти стига

разбирам, че се изказваш страшно неподготвен/а. Аз съм комунист и сега за пръв път чувам, че за да си комунист трябва да си завистлив и да не можеш да правиш нищо. Но с прост човек като теб, няма смисъл да спорим, съгласна съм, че не сме си на нивото.

"Комунягите" са креатури /не хора!/ които лъжат простите хора, че искат да ограбят богатите и че ще им дадат нещо и на тях. Последно 11 милиарда долара се стопиха на....400 хиляди лева. Останалите са на твърда лихва във Виена и на Сейшелските острови. Не ги бутат за да си дадат пенсионерите и последната стотинка на тях. Това са накратко "комунягите".

Има комунисти, които са тъпи като овцете - тръгнали по ума на другите. Те са за съжаление, прости хора. Но има и комунисти-болшевики, които майка си, баща си и брат си могат да заколят, ако не им вървят по сбъркания ум, а умът обикновено идва от някой краен сбърканяк и извратен лидер. Те подменят ценности (честност подменят с единомислие; вярност на идеите - с груповщина на всяка цена; уважение към личността - с негативна селекция, фаворизиране на простака пред интелигента, за да се спази работническо селския генезис на идеологията, но и с простака можеш да свършиш къде по-големи простащини, а с интелигента ти е спукана работата в тази сбъркания), само и само ЗА МОМЕНТA да съхранят диктатурата на интелектуално низшата група. Болшевиките са неталантливи по отношение на човешки ценности хора, които обаче са комбинативни на примитивно психологическо ниво и това резонира с низшата прослойка, която е многочислена. Именно многчислеността използват, за да изиграват пъкления си сценарий. И винаги за сметка на обедняване на всички прослойки, включително и подопечната им класа.

Попитай някой либиец колко му е било "зле" преди янките да осерат страната му с бомбите си, в съучастие с шепа магнати и от Европа. Попитай въобще някой, който е бил там, а не янките и инфантилната им пропаганда. Статистика за Либия всъщност: БВП на глава от населението $14 192; Помощи за безработен $730 месечно; Заплата на мед. сестра $ 1000; За всяко новородено се плаща $ 7,000; Младоженците получават $ 64 000 като подарък от държавата за покупка на жилище; При започване на частен едноличен бизнес еднократна финансова помощ $ 20 000; Големи данъци и налози забранени; Образованието и здравеопазването са безплатни; Образование и стажове в чужбина за сметка на държавата; Верига от магазини за големи семейства със символични цени на основните хранителни продукти; Част от аптеките отпускат лекарства безплатно; Наем на държавно жилище не се плаща; Ползването на електроенергия е безплатно; При покупка на автомобил до 50% се заплаща от държавата; Бензинът е по-евтин от водата. 1 литър бензин струва $ 0.14; 70% от семействата живеят в собствен дом;

как ти се струва информанционния мрак в Либия и как тълкуваш показония по тв тук откъс от съдебния процес срещу бг мед сестрите там когато излезе като свидетел майка на едно жт ХИВ-позитивните деца и каза,че "е видяла как сетрата заразява детето и със спринцовката със ХИВ "-това вижда ли се с невъоръжено око или с микроскоп ? Как се поставя такава диагноза ХИВ позитивен -толкова ли е трудно да прочетат или не могат да четат /но съдията не я обвини в опит за клевета,след като така говори без доказателства /и как се търси източника ? И при друг протест по същото дело -бе умрял бащата на такова дете -извод ? -бащата е бил в по-напреднала фаза,защото той е бил заразен първи и е предал най-вероятно по полов път инфекцията,която твърдят е ендемична в онзи район -защо ? Не забравяй,че в либия имаше убити около 1000 души от протестиращите срещу режима и много ранени,преди либийците да поискат външна намеса срещу вътрешния геноцид ...

Какво значение имат парите или облагите когато ти резнат главата ? Или когато ти кажат, както е примерът с Либия, че ако приемеш исляма ще ти дадат 10 хиляди долара? Или когата Кадафи каза в Италия, в Рим, на Берлускони, че тези хубавици, италианки, ТРЯБВАЛО ДА ПРИЕМАТ ИСЛЯМА ?

Взех ника си от спомена за един мъченик на България -Отец Матей Миткалото - сподвижника на Дякон Игнатий - Левски. Един ЧОВЕК, който стой по морални добродетели до Левски, но за който рядко се сещаме. Като мина покрай скромния му паметник край Ново село ме обхващат не особенно оптимистични мисли за наследството и потомците му. За разлика от теб не съм особено очарован от Европейския съюз и перспективите му. Защото ми прилича на мантрата "от демокрацията по-добро не е измислено". Онази Европа, която даде част от скелета на цивилизацията - не е днешната Европа. Днешната Европа ми прилича на дядо Горио в развитието му към Бай Ганьо.

Аз също не съм очарована от сегашното лошо състояние на ЕС, но търся причините за това и съм ги намерила. Само ако се намерят ясно причините, ще могат да се отстранят повредите- добре и качествено. Ще ги прочетеш в материала им в сайта ни НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ - ЗЛИЯТ ДУХ НА АМЕРИКА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА. Аз обаче държа на ЕС като политически идея, която промени Европа и я поведе към друго ОБЩО БЪДЕЩЕ. Трябва ад се разбере едно. До 15 век Европа се движи след Балканите, след прекарване на едно страшно чуждоземно робство Балканите са откъснати от Европа и изостават с векове от нея . След 19 век, когато географски Балканите отново са включени в нея, те започнат да се движат духовно след Европа.. А Европа е родила в нашето съвремие най прогресивните идеи на човечеството и най -високоразвитата демокрация в света. Това може да бъде добра храна за демократично най неразвитите Балкани (и България) в Европа. Трябва само да се изгонят неолибералиситте от ръководството на ЕС, като се намерят ново леви(условно казано противопоставящи се на неолибералима) политически идеи и се осигури добро ръководство на ЕС. ЕС за България е жизнено важно, защото то и дава възможност високоразвитото обществено демократично съзнание на българския народ да черпи най-прогресивното от своето естествено цивилизационно лоно- Европа. Ако е вън от ЕС, България попада автоматично в желязната прегръдка на Турция , която използва унищожената пред прехода икономика на България да я завзема отново по мирен икономически път и да и налага ново робство на по -ниската развита цивилизация и демокрация-Турция . Виж какво става в Търговище с Щишеджам, прочети го в материала ни ЧИЧО , И У ВАС ЛИ БИЗНЕСМЕНИТЕ СА МУТРИ ?

Кой беше дядо Горио?!?! Ти им говориш на непонятен за тях език. Те преподават политически и обществени науки и не си губят времето да четат художествена литература;)

Той пише "политическа художествена проза", това ми стана пределно ясно и за това му отговорих. "Политическа художествена проза" е не с по -малко резонанс от чистия политически език, даже има по- ефектно въздействие. Но понеже е рядко срещана, се отчита за "майсторлък" , който не всеки го умее.

"сии смята действията си за зверскки" Каква е тази неграмотност? Хора, пускайте една проста проверка на правопис. Най-добрият сайт за новини сте, но напоследък страшно много се излагате.

ами прав си е човека.

Що не идеш и ти да се прегледаш?

Истина е, че Европа има нужда от независимост! Но, защо му трябваше на този младеж да я оцапа с невинна кръв?!

СВЕТЪТ ИМА НУЖДА ОТ НЕЗАВИСИМОСТ - НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ШЕПА МАГНАТИ ОТ САЩ В СЪУЧАСТИЕ С ШЕПА МАГНАТИ ОТ ЕВРОПА, КОИТО ХОДЯТ ПО ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ И ГИ "РЕФОРМИРАТ" ДО ПРЕВРЪЩАНЕТО ИМ В ТЕХНИ КОЛОНИАЛНИ ТЕРИТОРИИ. КОИТО НЕ СЕ "РЕФОРМИРАТ" "ДОБРОВОЛНО" С ПОМОЩТА НА МАРИОНЕТНИ ПРАВИТЕЛСТВА КАКТО СТАНА В ПО ПРОДАЖНИТЕ БИВШИ СОЦ. СТРАНИ, БИВАТ ЗАВЛАДЯВАНИ С КОНВЕНЦИОНАЛНИ ВОЙНИ - КАКТО СТАНА С ГОРДАТА ЮГОСЛАВИЯ, А СЕГА - С АРАБСКИЯ СВЯТ. ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА НАВЛИЗАНЕТО НА МЮСЮЛМАНИТЕ В ЕВРОПА - НАИЛСТВЕНОТО ИМ ПРОГОНВАНЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ ИМ ДЪРЖАВИ С ВОЙНИТЕ НА МАГНАТИТЕ СРЕЩУ ТЯХ - ЕДНО ИДЕОЛОГИЧЕСКО ПЕРПЕТО МОБИЛЕ НА ВОЙНИТЕ ИМ - "БОРБАТА" С "ЛОШИТЕ". АКО ГИ НЯМА, СИ ГИ ОТГЛЕЖДАТ, ВЪОРЪЖАВАТ И ПОДСТРЕКАВАТ, ДЪРЖАТ РЪЦЕТЕ ИМ В АТЕНТАТИТЕ, ОКЪРВАВИЛИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, НО ВИНАГИ "ТРЯБВА" ДА ИМА ПОВОД ЗА "ВОЙНА" С "ТЯХ". КОЙТО ИСКА ВОЙНИТЕ И ГИ РАЗПАЛВА, ТОЙ СЪЗДАВА И ПОВОДА ЗА ТЯХ, НАРИЧАЙКИ СЕБЕ СИ "БОРЕЦ СРЕЩУ ЗЛОТО".

Съгласна съм с корекцията - светът се нуждае от независимост. И всяка жабка да си знае гьола! Ако в Изт. Европа се справят чрез продажни политици, а другаде с ракети, то какво става във великите северни демокрации? Как завладяват правителствата в Зап. Европа? Защото не може да се отрече, че тяхните форуми са пълни с призиви за етническа и културна независимост. Не може да се каже, че цялото население в Европа са екстремисти, нацисти, фашисти, расисти. И ако говорим за световна независимост от шепа магнати, защо светът не открива начин да се противопостави всеобщо, едновременно, повсеместно?

Съвпадението между действията на тоя луд и на НАТО и Пентагона е драстично очевидно. Борел се бил срещу работническата партия и децата, които вярват в социалната справедливост и равенство. Както и срещу "мюсюлманите". И янките се бореха с "империята на злото", както сами си определяха социално устроените държави - държавите без идиотското класово разделение на шепа избрани с маса пари и маса "простосмъртни", без никакви пари, мизерстващи и слугуващи на тези с парите. След като спечелиха "студената война" със социалните държави в Европа, "борците със злото" тръгнаха да борят социално устроените арабски държави - тези с безплатно образование и здравеопазване, каквото бяха постигнали вече в Ирак. На ред за унищожаване дойде Либия - заради същото социално благоденствие и тя "трябва" да бъде унищожена. А що народ си мисли, че е само, защото шепа магнати от САЩ в заговор с шепа магнати от Европа искат да окрадат петрола и милиардите на Либия, съхранявани в техни банки.

Да бе, Ирак и ЛИбия - социално балгоденствие.....

...светът се променя...засега в Норвегия, а може би скоро и в други европейски страни...

Този не трябва да излиза никога от затвора защото сигурно ще направи още някоя глупост. Дано само не се намерят последователи, които да продължат делото му :)

"Последователи" трябва да има, но трябва да воюват със свободата на словото и перото, за смяна на общественото съзнание по мирен път, а не с оръжието и антихуманното отношение съм себеподобния.

Притеснява ме това, че неговата идеология е призив за война. Даже и да я изразяват само с перото, тя си остава агресивна.

След очевидното отпадане на немалко варианти за обяснение, пред всички се изправят в пълен ръст/ужас думите, изказани от един скромен мислител при разграждането на Стената в Берлин ( относно съмнителната готовност на човечеството за наистина-правилното водене на процеса по-нататък ... и високата вероятност за поява на невиждани деформации )

Изключително оригинално казано! Разбирам го така= файда от разграждане на Берлинската стена няма, и 22 години след нея източно европейците останаха и на няколко стъпала по- долу с по- ниско обществено съзнание от западноевропейските си колети.

Да има такива хора по фирмите и никой не ги счита за луди.Никой не ги подозира.Работят си, имат си приятели въпреки че са психопати способни да убиват!

Изглежда този изповядва официалната политика на НАТО и Пентагона. Остава да се изясни какво точно искат тези от Норвегия.

Хайде няма нужда - точно САЩ и пентагона подкрепят муслиманите и комунягите (не Русия, тя вече не е комунистическа, напротив).

Кои точно комуняги тея дето са им ударили ембарго от 50 години или другите които са обявили за терористи?

Норвегия може би не иска да върви съвсем по свирката на НАТО и Петнагона? Това е някакво предупреждение, а не просто солова акция на един случаен луд?