На Атанасовден зимата си съблича кожуха

Православната църква почита на 18 януари паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка. В превод от гръцки “Атанас” означава “безсмъртен”.

Обратно в новината

Коментари - На Атанасовден зимата си съблича кожуха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пореден път виждаме един типичен материал на българската журналистическа колегия, посветен на християнски празник. Подробно се описват всички езически и магьоснически иширети - заклани черни кокошки, пера, бобове, лещи, кожуси, копринени ризи, заклинания и т.н. След което с 2 реда се казва по нещичко и за светеца, обикновено с много неточности и пак с някакъв фолклорен уклон. Почти никога не се говори за делата на светеца, неговият морал, убеждения, за духовното му наследство, писмено творчество и т.н.

Хората изпращат зимата, а при нас тя още не е дошла!!!! Коя дата сме, а тук все още нищо не е валяло! Няма грам сняг! За цяр няма, за снимка 1 снежинка не е паднала!!! Сухо, кат на лятното време! И стуууууууууд, ужасссс!!! И прахоляк и болести колкото щеш !!!!!! ТУКА ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ЗИМАТА ДА ПОЧНЕ !!!!!!!

А така :)

halidas

Малко остана!Ще се хванем за зелено !:)))Имениците-весел ви празник, бъдете здрави!И дано дочакаме по-хубави дни!

Зима ли? И вчера пече слънце, навсякъде сухо. А по принцип тука вали много сняг. Таз година е аномалия

И аз чакам зимата да облече кожуха, а тя вече го съблича. Куда работа. Днес най-после наръси малко колкото да побелее, но всичко отдолу прозира. Май това ще е за тази "зима"

Къде живеете вие бре? При мен (на Витоша) има 40см сняг и е супер студено!

А при нас има много сняг и е кучи студ, сякаш сме друга държава