”Атака” настоя президентът да смени името на връх Мусала

„Атака” предложи на президента връх Мусала да носи името на Св. Иван Рилски – духовния покровител на България, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров, след среща с Росен Плевнелиев на "Дондуков 2".

Обратно в новината

Коментари - ”Атака” настоя президентът да смени името на връх Мусала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аззз

човек без работа оправи всичко друго сега с Мусала се захвана.... абе аман от политици

Ти смяташ Сидеров за опозиция? Сидеров никога не е бил и няма да бъде опозиция. Той е използвал парламента за свое лично обогатяване, както всички останали там. Той е просто един политически демагог, който използва вълните на народното недоволство да се пише фалшиво за опозиция, за да събира електорат, който да го вкара в Парламента на топло. Твоето мислене показва,че българския народ продължава да не вижда гнилата си политическа система, която изгради пред прехода, за това и не може да намери своето истинско бъдеще.

Той вече е един от разграбилите България. Щом всеки месец прибира по 17 000 лева за партията си на парче свой депутат, смъкнати от гърба на най бедния данъкоплатец в Европа- българския и от без угризение на съвестта ,това е чист ГРАБЕЖ. Знаеш ли, че подобни пари няма да срещнеш в нито една друга европейска държава, дори и в най-богатите? И противопоставянето Сидеров -Стоянов става само за тези ПАРИ- не могат да си ги поделят...-:)

Грабежът на Сидеров не стигат до тук, разпростяха се и до Европейския парламент. Там вкара един мутримилионер с криминален морал и минало да преставлява България пред света и да я срами, да го прави за втори път милионер-.Да те говорим, че Стоянов без угризение на съвестта прибираше 11 000 евро евродепутатска заплата -пари пак взимана от вноската на България в ЕС и смъкнати от кожата на най -бедния данъкоплатец в Европа. Като е толкова принципен Митето, защо не поиска на глас да бъде намалена евродепутаската заплата за българите на ниво местен парламент, както например Полша направи ? Ами сега има и хъза с тези пари да прави нова партия, без да разбира, че партия за спасението на България не се прави само с пари, а с АКЪЛ!Какво ще направи неговата партия с 4% в Парламента? Ще стои там и клати крака, ще яде парите на данъкоплатците и комата на България ще продължава?!! Вие кога ще разберете кои са грабителите на България, ами ще ходите с розови очила и ще се кланяте на криминални по морал политици?

предлагаме да се смени името на КАПКА с името ПРЕДАТЕЛКА 1 и на Димитър Стоянов с ПРЕДАТЕЛ 2!

Много е просто, нарича се апартейд . За Ганчо - социални помощи, медицина....за Асанчо - НИЩО ! Кат не плаща осигуровки да си ходи в анадола !

Оххх ... Да ви имам проблемите ...

Шефът на "Атака"...пак се наака...

На тоя малумник сега и Мусала му пречи ...ама що не си смени и той името ..какво е това Волен ..все недоволен !!!

Правилно е това!Как ще се казва близо до Аллах,по конституция сме православна държава.Да се смени!

Моля, моля, всички у Сидеров е гола поза и въздушни лъжи, изречени без угризение на съвестта...От твоите приказки се вижда, че част от народът ни продължава да е гол и бос в съзнанието си, да вярва на политиканти и да гласува за гробокопачите си. Само се надявам да сте останали единици, а останалата част от обществото ни да е осъзнало, че сегашното положение на българина, докаран от мафията си най беден в Европа, с унищожена и разбира държава, се държи на политици като Сидеров!

А защо тогава стои в парламента и взима депутатска заплата ,плюс бонуси и екстри, плюс за всеки депутат от партийката си ЕТ той взима по 17 000 лева на месечно партийни( които ги няма никой друг народ в Европа), но ги дава само най бедния народ в Европа- българския?.Замисля ли се за това Сидеров? Отказал ли се е от тези пари и защо не го прави? 6 години седене в Парламента без нищо да се постигне показва, че той не е политик, не е намерил и не може да намери правилни пътища да обществото напред и да го поведе. България няма нужда от такива политици, а има нужда от нови политици, които със силни и градивни за бъдещето на обществото идеи го поведат в борбата му срещу политическата мафия( от която един е със сигурност е самият Сидеров).

Добре ти сериозно ли си толкова зле или просто се правиш на неинформиран/на. Къде ги видя тези заплати по 17 000.. 17 000 получаваха купените депутати по времето на управлението на ГЕРБ. Ако беше се заинтересувал/а малко реално как стоят нещата с партийните пари щеше да разбереше че на 2-3 месеца даряват по 60-70 000 за различни каузи от партийните субсидии. Вземи си пусни да гледаш Народното Събрание да видиш коя партия за какво гласува, малко да се образоваш. Като ти гледам и другите коментари (след като спамиш толкова много) ми става ясно, че е възможно да си от купените драскачи.

Май ние избирателите сме по луди че гласуваме за такива откачалки

Май тия дето не гласуват за АТАКА са МАЗОХИСТИ щом им харесва управлението през тези 22 години и искат още бандитско-милиционерско-физкултурковци да ги управлявят.

Е то и герберите това викаха през 2009....

Пък и Варна пак да я кръстим град Сталин.Как колоритно би звучало името на едно сладкарско изделие "варненска мента". Къде,къде по правдоподобно ще е СТАЛИНСКА МЕНТА!

Това не звучи ли също така имепративно, както казваме, че мислят мюсюлманите?

Доста елементарно мислене. За ударения върху думите не си ли учил... Едно е ударението да пада на буква И, и съвсем друго на буква О!

Най- после нещо смислено от АТАКА.

на тоя болен сидеров сигурно са му ко на,,,,,,,,,,,,ли османците хахаха ,че ляга става само с тях ,смотания оправи свичко в бг останаха само именета на местностите

Има и план"СИДЕРОВ" за повишаване на жизненото равнище на българите. Но трябва да спреш чалгата и да почнеш да четеш.

за името е прав - както примерно връх Юмрукчал сега се казва Ботев, трябва и другите с турско-арабски имена да бъдат преименувани

Името тук не е важно! Защо Сидеров не поиска линчуваkejf на мадридския крадец, който прибра самоковските гори и отсече дърветата на цялата западна част на Мусъла.m Даваш ли ис сметка че този нищговореш политиканj получава тлъста заплата като депутат и още по 17 000 леlа на парче депутат за партията си ежемесечно. Задай си въпроса какво е направил Сидеров 6 години за България седене в парламента?

Името тук не е важно! Защо Сидеров не поиска линчуването на мадридския крадец, който прибра самоковските гори и отсече дърветата на цялата западна част на Мусала?

Идея обикновенно пишеш смислени неща, но в случая си кривиш душата. КАК С 21 (вече 10) ДЕПУТАТА ЩЕ ПРОКАРАШ ЗАКОН. 2 ГОДИНИ АТАКА ЧАКА ГЕРБ ДА РАЗГЛЕДАТ ВНЕСЕНИТЕ ЗАКОНОПРОЕКТИ (не са 1-2) И ТОВА НЕ СЕ НАПРАВИ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА АТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАТО ПРЕДЛОЖЕНИ ОТ ДРУГИ. Припомям ти че АТАКА първа поиска в парламента забрана за добив на шистов газ в БГ. БЪДИ КОРЕКТЕН НЕ ДЕЗИНФОРМИРАЙ.

Докога ще ни занимавате с глупостите на този смешник Сидеров! Той трябва да се откаже от името "Атака"- омърсява го. ATTAC е известна международна организация на новите леви сили които търсят начини за борба срещу неолиберализма.

Върха може да се казва и Болен Сидеров.............

глупости

"Патриот" пълен с глупави идеи, жалко че има да му се вързват. Все пак опитва да реши най-големия проблем на България. Впрочем Сидеров на български би звучало като Желязков или подобно, но никой не настоява да си сменя името

Капка ми избяга ве ...

Сигурно си е българска. Това , че българският светоглед не се вписва в калъфчето на останалите не значи, че трябва насила да се забравя.А и като не се е разбирал от другите са го осмивали и/или изтривали.

България е това, което е! Смес между много култури, искаме или не. Ако ще заличаваме цялото си минало, да се прекръстим на прабългари и да яхваме конете. не че не звучи хубаво:)

Много точно си го написал. Тази смесица от култури я има и в българския език . Как пък не се е сетил да измисли нов български ....

м да, само че насилственото толериране на христяснтвото, го вменява като изконно българско. И то задушава едно време с меч, после и с благи думи, изконната справедлива организация от богарите.В същността е анти БГ

Защо Христов? Кой е Ицо? :)

Вбуквален превод МУСАЛА значи "близо до Аллах",което е срамно за всеки българин,защото става дума за най високият връх в България,а повечето от коментиращите тук са турци,гагаузи и всякаква друга паплач.За сведение най-високият връх в Гърция се казва "Митика" от митология-2918м.

Мус-ала - АЛ-МУШ АЛМУШ е старото име на град Лом, което е доста преди появата на тюрките... Алмуш е царско име при Волжските българи. На турски Мусала може да значи каквото си ще, ама не е турско! Аман от простотии.

За сведение ако искате да сте точни в превода трябва да казвате Близо до Господ, защото Аллах е арабското име на Господ така както английското е God. Що всеки пропуска тази подробност? И арабските християни казват Аллах!!!

"И арабските християни казват Аллах!!!" Аллах е арамейска дума! А на един още по-стар език МУШ е свещено място.

Единствения човек който защитава БЪЛГАРЩИНАТА. Носи БЪЛГАРСКО ИМЕ, Има богословско образование и ВИЕ КРЕЩИТЕ РАЗПНИ ГО. Народе,е,е,е!

Ти не си българин щом наричаш русофила Волен Сидеров - патриот. "Атака" е партия продаваща националните ни интереси. Разбраха го и дебилите.

Моля, разкажи ни, Българко, защо да предпочиташ Русия, пред САЩ и Европа, е лошо нещо. Много ми е интересно наистина. След като запада ни го слага много здраво, а през годините се вижда кой ни е помагал повече. :)

Публично Сидеров не е подканил за дисциплина и бойкот на гръцки и турски стоки, които се правят и от български производители. Смяна на географски имена е повод турци да смятат,че местата са техни и някой им ги отнема

Че кога пък българщината се прекланя пред хора? Измислените светци и култ са от еврейското учение християнство.То и ислямът са с общ корен- за да покорят духовно масите. Духовното книжническо робство е най-лошо

които и да доиде на власт се мисли за толкова велик и непогрешим, че светът започва и свършва с него. боленчо не прави изклучение. сега пък даи имена на върхове, градове, села и улизи да сменяме. скоро няма да знаем къде живеем. хаиде стига глупости, имената са им дадени веднъж и краж, стига експерименти и малоумщини ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Думите ти са пропити с омраза. Да не говорим, че разсъждаваш повърхностно и не вникваш в истинските проблеми. Пишеш на латиница значи вече си режеш корените. На света не всичко е пари има и ДУХОВНО измерение. Опитай се да се развиеш в тази посока. Успех ти желая!

Много умен ход. Да видим на кой бог се кланя новия президент. А)На Светата троица Б)На Аллах В)На Златния телец Г)На НАРЦИСА

Всяко залитане в крайности е вредно. Истинските националисти в лицето на АТАКА не са Русофили или Западнофоби, а РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ. Цитирам "Не трябва да изпълняваме заповеди от Москва, Вашингтон или Бруксел, а това КАКВО ИСКА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. С великите сили само ще се съобразяваме за защита на националния интерес. За едно ще сме с Бруксел за друго с Вашингтон за трето с Москва.

Ти първо си смени твоето гръЧко име от Сидеров на Железаров и тогава приказвай глупости!

Той носи БЪЛГАРСКО ИМЕ ВОЛЕН (и мъжко сърце според Д.Чинтолов) , а Сидеров е ФАМИЛИЯ. Може родът му да идва от там. Това не го прави родоотстъпник. Помисли как да се избавите от своята злоба. Успех!

ЧинтУлов- с У!

Аз пък съм за смяната на имета на връх Мусала! Сега разбирам че преди се е казвал Сталин и стигам до извода, че сме кръщтавали най-високия си връх на "силния на деня" (чисто подмазване да се харесаме на някой). А колкото до името на Сидеров ИЗМЕНЯК сравнението ти е тъпо! Сравняваш името на нещо преходно(човека) с името на връх, който ще си остане и след теб и след мен!

Къде беше до сега да кажеш нещо за Димитровград, Благоевград и др.подобни? Или само дигаш тупурдия и сееш излишна и вредна неприязън!

само волен и атака наи голем патриоти са те

Ех тия лоши турци бе, да казват на Одрин-Едирне, Тюююю ... а на господин - бей ...

Боже Испания е пълна с марокански имена на градове и улици,а има само три джамии. Хората там са чувствителни ,когато се дават пари за глупости,дори и не им пука. Казват е това е само едно име.

Че са предатели предатели са, но какво си мислят резаняците за мен няма никакво значение защото това си е Български връх наред България и съм сигурен, че щом си мислят такива неща много добре знаят и си спомнят какво им се е случило под един друг връх с чисто българското име Шипка. Били сме ги веднъж ще ги бием пак ако се наложи.

Ставаш си хем булка, хем жених:))) Кого си бил ти бе пръдльо:)

Аз никой но предците ми са се били с турците и са ги победили дришльо. Твойте крили ли са се под фесовете в мазъта при суджука ефенди или са били във влашко на сигурно?

Щото аз родово мога да се идентифицирам...

Ние също казваме Солун, а то е Тесалоники спорд гърците.

Сталин, Сталин да бъде !

Замислих се ... сталин - желязо, сидер-желязо ... желязото си е желязо, вари го печи го май ще се окажеш прав ...

има опции още, като "катуница" ... на чист български е, а и обощава нашето съвремие ...

Сталин май значи стомана, а сидер, може да е ябълково вино или редосеялка, пък мпже и желязо, но едно е ясно няма български корен ...

да де сталь е стомана... сталин е буквално стоманен, желязо си е железо :)

Не мога да определя дали това изчекнато семейство /капка синчето и боленчо/ или онзи мазник Яне са по продажни ама всичките са толкова жалки че ме забавляват повече от цирк Балкански. Иначе ако искате сменете името на Х.й мен пак ще ми е кеф да си се качвам там...

Най добре беше тоя руски агент да предложи да се смени името на Мусала с онова от времето на бащицата на народите - врьх Сталин.

ЯВНО не е руски агент, а БЪЛГАРСКИ АГЕНТ (предлага св.Иван Риски). А тоз който пише на латиница е агент на ....Прав е човека дето казва, че простотията ходи по хората.

Добре, че е Волен та да лъсне този НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИЗЪМ, тази ТУРЦИЗАЦИЯ, ЦИГАНИЗАЦИЯ, ЧАЛГАЗАЦИЯ,тази БЕЗНРАВСТВЕНОСТ и ДОЛНИ СТРАСТИ и най-лошото БОГОХУЛСТВОТО. Упадъка винаги започва с духовен упадък. Затова дребните душици се чудят това ли е най-важно. Страшния съд е близо ПОКАЙТЕ СЕ ИМА ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ АНТИХРИСТА.АМИН

Не петни святото име!

А ма ти още ли не си разбрал че господ и дядо мраз не съществуват?

ама разбира се. и също така трябва да изтрием от учебниците по история 5 века история, защото тя не е "правилна" и не се нрави на воленчо

че ручаме ли капама, кавърма, чеверме, имамбайълдъ, кифтета, кебапчета, че пием ли ракиня:)))) или че си останем на яйца от ощастливени кокошки?

Куфта, кабаб, халауа, шорба и т.н:)))

тая гнусна руска подлога воленчо.....национален предател!!!!

Чакай, той първо се подлага на Доган, за да го крепи в сарайте. РуснЯците са допълнителна опция, ама и те вече не кълват.

Не е сигурно кой се слага на Доган, но на Ердоган се слага ББ. Вече втори път му се слага. Явно му е харесал Истамбулския вазелин. Ашкулсум, машала, аферим Бойко ага.

Това не е най-важното, а подлагането на българското правителството на турците с посещението им в Анкара. А дали Мусала е арабско-турска абревиатура, нека го кажат историците, географите и езоковедите по български език, а не Сидеров!!

Не става въпрос само за връх Мусала. Наистина ли не виждаш връзката между имената (на хора и местности) и подлагането на българското правителството на турците? или просто бързаш?

Националисти русофили виждалили сте такова нещо ? Перфектната световната политика е перфектното лавиране между интересите и зоните на влияние на великите сили спрямо останалия свят . Когато те си противоречат до ,,болка ,, се разразяват малки или големи войни в пряк и преносен смисъл на тази тъжна дума . България има своите приоритети - Европейски съюз и НАТО . Интересите на Русия на Балканите не могат да бъдат пренебрегвани , но изцяло и безпрекословно да се подчиняваме на Великата мечка противоречи на интересита на ЕС и НАТО , това поне ни се обяснява от 2007 г. насам .

Истинските националисти в лицето на АТАКА не са Русофили или Западнофоби, а РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ. Цитирам "Не трябва да изпълняваме заповеди от Москва, Вашингтон или Бруксел, а това КАКВО ИСКА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД." С великите сили само ще се съобразяваме за защита на националния интерес. За едно ще сме с Бруксел за друго с САЩ за трето с Русия.

да задалжително трябва да се сменят имената

Не знаех ,че има толкова много турски имена на местности,градове,село и т.н.Трябвало е да се сменят отдавна.Според мене веднага това трябва да се започне.

Ха сега де.Досега не си знаел(а) и не ти пречеха , а сега изведнъж , хоп и хайде да ги сменяме.ОК.Нямам нищо против , само не знам дали знаеш , но приблизително 80% от местностите в БГ са с турски имена.А знаеш ли какво означава това за земеделските служби ( примерно).Давайте.Сменяйте