Хора на ”Атака” саботираха молитвата в джамия

Членове на партия "Атака" са били задържани днес в полицията, след като са нарушили петъчната молитва в централната софийска джамия "Баня баши".

Обратно в новината

Коментари - Хора на ”Атака” саботираха молитвата в джамия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Волен може да е болен, но аз съм против мюслюманите и в знак на протест не ям даже "Мюсли". Но Волен с тези протести ги храни и размножава, та да расте и крепне ДПС, което без Волен е немислимо!

Явно просто хората от атака искат да покажат, че като не ги слуша държавата, то те ще действат. Добър политически ход, имайки предвид как обикновеният гражданин вижда дребни житейски проблеми и нежеланието на държавата да се бори с тях. Например - циганите без билети в транспорта, цигари по пазарите, 12 годишни пушачи в заведения за пълнолетни през деня...

"Като ни ги слуша държавата"?! Волен е най-тясно до Бойко. Съучаства във властта. Ако сега не може да прокара програмата на Атака, то кога?

Дир, защо се страхувате да публикувате правдата, това ли са ви разбиранията за свободата и демокрацията или там все още тържествува СТАЛИНИЗМА.

Да, с камбанния звън от църквите и обезателно от медения глас на имама от джамиите, това е равноправието, защото с нищо те не отстъпват на християните, а даже напротив, престъпността например при мюсюлманите в България е на 30% по ниска от тази на християните. Виж википедия.

Ти ме разсмя бе, сусак! "Престъпността при мюсюлманите"... Та Османската империя, на която се смятате потомци, е престъпна от началото до края! Крадци, убийци и насилници! Ей това са били османците. А меденият глас на имама да си ходи в Турция. Тука е Европа. Във Франция вече забраниха бурките. Сега в Париж. Скоро и в България!

А защо трябва в една държава, в която по конституция официалната религия е християнството, да се търпи това мучене от високоговорителите в центъра на повечето градове, при това по два пъти дневно. Ако си изповядват религията мирно и тихо, вътре в храмовете, без да я натрапват на минувачи и хора, които хич не ги интересува ислямът, надали ще има подобни проблеми. Защо официалната религия в РБ не се натрапва по този начин, а религията, изповядвана от малцинства в страната ще бъде толкова "агресивна" и ще звучи по високоговорители?

Никъде в конституцията не е указано че България е християнска или пък ислямска, България е светска и еднакво принадлежи на всички равноправни свои граждани имащи лични карти на РБ. Както местните християни са потомци на героичните защитници на страната, така и мюсюлманите са потомци на славните завоеватели на империята.

Хайде да те светна, Свет. Империята, за която говориш, вече я няма. България е независима страна. Обърни внимание на името - БЪЛГАРИЯ! Ценностите са български. Не споря за правата на гражданите ни. Никой не е забранил на мюсюлманите да се молят в джамиите. Обаче обществената тишина в БЪЛГАРИЯ може да се облагозвучава само от камбанния звън на църквите. За това българите са плащали с кръв, с душа, с живот. Колкото до завоеванията на любимата ти империя - те започват и свършват в Тамерлановата клетка, при Баязид.

всичко е цирк и преподготовка за не6то по-големао и дебело, пак 6и изострат отно6ениата между българи и малцинсва

Запитвал ли си се защо отношенията се изострят, когато турското малцинство е недоволно, а не когато българите са недоволни? А бе, момче! Знаеш ли какво ми е казвал един по-възрастен човек, живял и в царско време? Аз, казва, бях хлапе, не по-висок от козите, които пасях. А възрастни турци ми сваляха шапка, защото царският закон ги задължаваше да се отнасят с почит към българите!

Прави впечатление че в София се е напълнило с араби, пуштуни, перси, цигани и всички ходят да ги облъчва ходжата - поне 2/3 от тия 1500 са имигранти, останалите са бачкатори от строежите от турцизираните села.

Този 6556 по-долу е много точен! Тези са като скачени съдове -Атака и ДПС! Рожби на едни и същи "родители"! А тук пукнат християнин не пише, щото христиените са много кът сред червените.

В Испания е забранено да си пускат високоговорителите! Така че тук това си е чисто нахалство. Всъщност резаците са нахални когато централната власт е слаба, иначе са като плъхове, крият се по дупките!

ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ САМО Е ГРАБИЛА И УНИЩОЖАВАЛА В ТЕРИТОРИИТЕ,КОИТО Е ВЛАДЯЛА. НЯМА ЗА КАКВО ДА ИМАМЕ ТОЛЕРАНТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТУРЦИЯ И ТУРЦИТЕ,НЯМА ЗА КАКВО ПРОСТО!

Моля ви спрете Волен, щото се кани да атакува покоите на Дядо Максим! Само Синода не е атакувал още.

Искренно ме съмнява, пишещите тук, защитници на християнството, въодше да са влизали в църква последните 1-2 години. А до непросветените - атака работи за дпс - избирателите на дпс се обединяват около доган, не заради идеите му, а от страх, провокиран от подобни на атака и вмро дс партии. дс=държавна сигурност

Не разбрахте ли че тая Атака с болния психопат Сидеров е станала КЛОАКА.

последнят пут когато проверих булгаря беше свободна дурява така че ако искат да си слушат зарковна мусица нека си слушат. кои са тези фрези да се оплакват, на тях някои казва ли им нещо за мученето на техня ходя? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно уточнение за всички пишещи тук - християнството не е религия, докато исляма е религия, както всички останали религии от сорта на йеховисти, мормони, будисти и пр.

Вземи си гореща вана, после си изпий хапчетата и лягай да почиваш.

Абе бушмени не разбрахте ли че религията се използва за контрол над хората бе. Дали чрез тази в която вярваш или тази която мразиш или не приемаш, няма значение. Контрола над ума ти е важен.

Правилно !!! Какво е това ??Джамия до джамия..Паметници вдигат,претенций колкото искат..Все пак тук е България,а не Турция..На който не му изнася...автобуса и пътува директно за Турция..Там ще го дундуркат в кълки..

Добре си го написал - турците са наистина на едно ниво с циганите.

то ВИЕ щото са и различавате много от циганите нали :D

Колкото сме християнска толкова сме европейска страна!

Не, българите не се гаврят с ислямските ценности. Ако беше така, по заповед от най-високо място у нас щеше да запалят джамията ви. Полиция и военни щяха да убиват хора в джамията ви. Щяха да опожаряват и избиват цели мюсюлмански села. Български военни щяха да убиват духовниците ви на прага на джамията. По такъв начин е постъпвала турската империя с българите-християни и с християнските ценности в продължение на 500 години. Това е нетолерантност.

Ако османците бяха избивали клали и унищожавали в продължение на 500-600 години в ден днешен кьорав християнин нямаше да остане. За способностите на един народ говори друго, защо от всички балкански страни единствено българите се освободили с чужда помощ.

неверно твърдение, че е срам за теб

да и вие за това сте оцелели нали щото са ви избивали хаи сиктир бе манго,убиици сте вие българите ,много бързо забрави за убитите през 1985 год и за изгорените джамии

избивали са ви гърците или си забравил за ослепените 100 000 българи

По принцип, действията на "Атака" в случая са крайни. Но те запълват празнината в действията на правителството - в християнска и европейска страна като България не може от минаретата да се вика из града. Духовниците да си служат вътре без да вдигат шум навън. Ама християнските камбани... Естествено, че ще пеят нашите камбани. първо, гонят злото. И второ, това е България. Ценностите са български.

Да, но все някой трябва да каже, че в територията наречена България живеят около 1 500 000 - 2 000 000 нехристияни!!! Или това прави около 30% от населението на страната. Какви християни сте изобщо - ако нямате толерантност към другите общности!? Какви европейци сте - щом системно и вече век не уважавате правата на други общности в тази страна!? Как никога не може да видите обективната истина за събитията, а всичко трябва да гравитира към безскрупулната ви лична изгода и избиване на комплекси на малоценност!? Това е положението - затова тази територия, наречена България е на последно място в Европа и е по-близо до Молдова и Беларус, отколкото до Албания и Хърватска!!!

На територията на България живеят БЪЛГАРИ, а това кой каква религия изповядва си е лично негова работа.

Какво значи толерантност - да оставиш някой да ти бърка в джоба, да го питаш дали не му трябва още нещо и накрая той да те напсува. Тази теория за толерантността е измислена от някакви генетично сбъркани индивиди и рано или късно ще се разбере и в Европа че това не е в интерес на цивилизованите хора - но е в интерес на исляма и диваците които напират да превземат нови територии. Откъде накъде квартирантите ще казват на хазяина как да живее, на какви езици да говори, как да си пренареди мебелите или да им търпи магариите? Или вече е нормално да се слага каруцата пред коня?

Българите да сме толерантни не значи да сме толерасти. И, като гледам, духовниците от джамията също не страдат от толерантност - замеряли атакистите с яйца. Духовник! Божи човек! И замеря с яйца! Представям си на какво учат в джамията - по делата им се вижда.

Нормално - в тази страна се вярва на първия казал нещо, а след установяване на фактите реда е да се вайка и да се посипва главата и езика с пепел!

С риск да предизвикам отрицателни емоции ще спомена, че двете религии - християнството и исляма имат близък произход. Те са "програми" за насочване на мисленето и поведението на последователите. Трябва да подкрепяме всякакви позиции и течения, които ни отделят от бедната част на света и ни приобщават към богатата, т.е. да сме егоисти. Населението на земята е голямо и в основната си част бедно. Глобализацията заплашва нормалното съществуване /и забогатяване/ на хората в Европа и Америка, т.е. заплаха е. Свободното движение на хора също е заплаха, която трябва да се неутрализира. Най-голяма заплаха обаче е собствения ни "елит" от криминални елементи.

Едва ли е необходимо много да ровим в незначителния случай. Колкото по-малко внимание - толкова по-добре. Когато политиците са напълно неспособни да родят позитивни идеи се случва това, с което ни занимават в момента. Болен Лидеров предаде и окарикатури национализма, за което ще си ходи, заедно с господарите си. Между другото обещанията на Атака от едно време за разправа с приватизаторите са актуални и само чакат нов носител да ги подеме ! Прехода не може да свърши с победа на олигархията и организираната престъпност. Трябва ново управление, което да възстанови нормалността. На първо място да премахне плоския данък и да повиши корпоративните данъци. Естествено да отмени всякакви пенсионни реформи и да срита монополите. Това за начало. Лицензите на БТВ и Нова също трябва да са обект на разглеждане - назованите са неспирен извор на простотия и деградация.

Само в Истанбул има 79 православни църкви в т.ч. гръцки,български,руски,турски, отделно 25 арменски, 9 католически катедрали, 4 англикански, 5 протестантски и много джамии, но дивотии като в София няма, хората са цивилизовани.

Instanbul има колко 25 милиона народ? 75 църкви да са в такъв град-държава все едно ги няма. Пък и кой ходи в тях, като в Турция 99% от населението са мюсюлмани.

Не знам не сте ли ходили в чужбина, в околните на нас държави, и не разбирате ли, че България е светска държава и то християнска. Не може в центъра на София да пее мюмюн ли е там, мюазин ли е. Това не е нормално и трябва да се прекрати. Джамията да си стои като култирен паметник, но да не е действаща. Не знам как изобщо това пеене по няколко пъти на ден се позволява от общината. Сус сигурност има законов начин да се прекрати това или най-малкото да се водят дела и да се прекрати за неопределено време. Просто никой от общината не се е заел с това, защото няма да му доне се пари. А къде отиде българщината, родолюбието, колко хора са изгинали за свободата на нашата държава, за да сме европейска държава днес и жените да ходят свободно по улиците и да са равноправни, а не като в Турция да ходят със забрадки и да не могат да се движат спокойно по улиците!

ти не си добре ,докато има мусилмани джамиите ще се използват за молитви ,защо си толкова злобна км другите ,ква българка си ти госпожо,злобата ражда злоба ,пречи ли ти нещо молитвата на тия хора.

Arno Brenner

Точно защото Е българка! Крайно време е ние българите да докажем, че не сме само само стадо от толерантни олигофрени, а народ, носител на традиции и уникална култура!

ако искате да се молите ,молете се ,но тия високоговорители требва да се забранят,от къде накъде требва да ви слушам воя и целия град да кънти от воя на некакъв побъркан,молете се там в кои си бог вярвате но си го дръжте вътре в джамията!!!

Да преяи ми! не ми харесжа гледката на тези които са се надупили и не ми е приятно да слушам мученето на имама ви.ако не може да се държите катои цивилизовани хора, просто си вървете в Анадола!

Нарко зависимият гей, с голите снимки и малката пишка, Болен Сидеров е бита карта! Той излъга избирателите си! Ще развали дипломатичните отношения на България с много държави! Да се вкара в Карлуково спешно!

Измекяр и отрепка си ти,ибрик.Погледни изявлението на мюфтията пълно съсъ заплахи и претенций-свщенна молитва,заплаха за национална сигурност и.т.н.Само заради това бих го тикнал поне две години да прави магистрали.коя религия не е свещена бе кюлхане.Аз не се ли дразня от всекидневното ви по пет пъти провикване от високоговорители на мрънкалниците ви.Ама вие пищите и заплашвате,щото ви отговорили със същото което вие смятате за свещенно и нормално.писна ни вече и от свещеноста и от наглоста на религията ви.Молете се правете си каквото искате,но тихо и без да ми натрапвате религията си по пет пъти.Тихо и вътре.На коя църква има поставени високоговорители,а мизерници.

Абе, много сте отворени атакаджиите, застанали да им пречат на петъчната молитва в центъра на София, защо не си пробвате късмета в някое кърджалийско село?

България е една от толерантните държави в света. Нито закони, нито населението пречи и дискриминира, освен може би ромите,те са дискриминирани. Толерантността обаче е лукс, който трудно си позволяваме, когато положението в държавата се влошава. Не съм фен Волен Сидеров и АТАКА, но те ще си останат и рейтинга им ще расте. Може дори да е от полза за България, ако не се окаже подобие на Хитлер или поредния безсмислен политик.

gorodjan

Само така!!! Следващия път освен църковна музика да закачат на колата и няколко свински глави. Правоверните като видят домуз съвсем ще изперкат:)

ходжата пее, доколкото знам, "елате да се поклоним на Бог и да прославим неговото име !". как един Християнин би се противил на такъв възглас ?

" Бисмиллах нур рахман нур рахиим..." А след това какво пее? Моля, преведи!

Не сте го написали провилно-Бисмиллях ал рахман ал рахим---В името на Алах всемилостивия и милосърдния-Нур на арабски е светлина,но светлина божия-озарение на български.Това пее ходжта.

И поредната простотия, направена за отвличане на вниманието на народонаселението/ гласоподаватели. Сега 10-на дни ще се обсъжда, говори, ще се правят радио- и тв- предавания, интервюта и т.н. И ще се забрави, защото предстои поредната по-грандиозна профанщина. Хора, не Ви ли ПИСНА от целият този цирк и полюция?! Родината ни стана ОГРОМНА КЛОАКА, на повърхността, на която плуват най-миризливите изпражнения, а ние народонаселението/гласоподаватели се давим в нея, поемайки големи глътки. И миризливковците ни обясняват и увещават, колко добре си живеем, колко сме щастливи...

Аз съм българин, православен и патриот ! Смятам, че идиотизма на Болен Лидеров няма граници ! Това е отвличане на вниманието на обществото от сериозната некомпетентност на покрепяното от атака правителство ! Без изобщо да се мисли, има поговорка "Който сее ветрове жъне бури". Това не е патриотизъм, а простотия на Н-та степен, ако Атака иска да промени нещо,може да го направи защото е в парламента и е неофициален коалиционен партниор !

:-) Явно има и други достойни Българи,които имат моите разбирания. Радвам се ,че не съм само аз. ПЛАНЕТАТА НИ Е ОБЩА.НИЕ ВСИЧКИ СМЕ СЕ РОДИЛИ ТУК ,И ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ЩЕ УМРАТ ТУК.Наистина ,има какво да делим ,но не смятам че най-важното е кой как нарича бога си.

:-) Явно има и други достойни Българи,които имат моите разбирания. Радвам се ,че не съм само аз. ПЛАНЕТАТА НИ Е ОБЩА.НИЕ ВСИЧКИ СМЕ СЕ РОДИЛИ ТУК ,И ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ЩЕ УМРАТ ТУК.Наистина ,има какво да делим ,но не смятам че най-важното е кой как нарича бога си.

Arno Brenner

Не е важно наистина, важното е да не ме карат да наричам своя Бог по техния начин и да ми вменяват чужди ценности, натрапвайки ми чужди на рода и произхода ми порядки и обичаи!

БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз съм турчин служил в редовни войски и съм положил клетва За разлика от Волен дето не служил в БНА.

Олигофрени като теб гласуваха за Герб.

Писна ми от мангали и от толерантност,айде сиктир

Волен Сидеров е измекяр и долна отрепка, чиято цел беше да вкара ззаражждащият се български патриотизъм в "девета глуха". Така той излъга 600 000 избиратели и блокира здравия национализъм за няколко години. Това днес е поредната му провокация, с която той прави услуга на палачитее на България. Ще си плати за всичко.

Абе я се осъзнайте малко бе!!! Кой сте вие ,че ще ви слушам всеки ден противните молитви? Да сте чули някъде така ние да натрапваме нашите молитви??Това не се търпи!Трябва нещо да се направи по въпроса... защото така не става.. и по зле ще стане тярбва да спре това нахалство от тяхна страна!

Хейтърчо,след някоя и друга година мюсюлманите като станат мнозинство дали и те ще те търпят?

Arno Brenner

А теб устройва ли те да са мнозинство? Или си съгласен с лека ръка да дадеш дъщеря си на мюсюлманин, когото изцяло го устройва твоята толерантност ?

Ей говедо. тва ли ти е проблема бе. Сложи си тапи за уши. 1/3 от този свят са мюсиолмани. Я да те видя как ще промениш начина по който се молят.

Arno Brenner

Ти в коя 1/3 от този свят живееш?

Ами има разни демократични средства от сорта на налалм, Little Boy, Fat Man. Но аз предпочитам някои тоталитарни средства като кассетных авиабомб, ТОС 1, Царь Бомба и прочие технологии за дълбока обработка на почвата.

link Аз съм туркиня, и съм на 100% съгласна с теб!

Представете си ако това се случи в Турция например,тамошни националисти да правят подобни изгъзици спрямо християни по време на молитва в църква.

това в турция не може да стане. по простата причина че там отдавна са изклалии изгонили християните.

На мен лично ми писна от Атака, егати смешниците!

И на мен ми писна от депесоиди шалварни,като теб,ама трая.

Баня Баши е една от най-красивите джамии на Балканите, построена е от Мимар Синан в типичния изящен стил с удължени пропорции и хармония. Тя била най-ценна като архитектура,затова е запазена. В резултат на демократичните реформи и градостроителни усилия да направят София европейски град-столица,в края на 19 и нач.на 20 в. останалите 128 джамии са разрушени - остават само Буюк Джами, без минаре след земетресение - днес е Археологическият музей, и Баня Баши. Баня Баши си е много красива сграда и трябва да си стои там, но децибелите на езана трябва да се намалят, за да не дразнят. Също много ценна е Синагогата, особено след като я ремонтираха,тя на никого не пречи. Новата огромна католическа катедрала наблизо развива сериозна дейност и чудесни концерти,без да пречат на околните - и мюсюлманите трябва да започнат да се съобразяват с немюсюлманите.

Уникално е съчетанието на религии в центъра на столицата ни. Историческо наследство не е собственост на партия. Права си за децибелите. Но наблизо са ми досаждали с микрофони и костюмирани млади проповедници и будисти са ми тикали в ръце книги, които не са чели..Има проповедници, които се навират в работното място на хората, звънят на врата, зад която има дете. Така че, все пак кого е заплашила атака в храм? колко са им платили и колко сме изгубили? Атеист съм, но дълбоко уважавам истински вярващите. И малко им завиждам. Че има кой да отговаря за тях.

Дрън-дрън, Авроро! Запазена е по чиста случайност! Чети, бре!

Подкрепям Атака .Така трябва да се процедира срещу исляма!!!!

абе що не се срещнете с ответните националисти и да си решавате проблемите ама някъде по-настрани да не ви гледаме простотиите,може на някой стадион!