Голям астероид прелетя рекордно близко до Земята

Астероид с диаметър 46 м прелетя безопасно рекордно близо до Земята тази вечер, предадоха информационните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Голям астероид прелетя рекордно близко до Земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, разходката на Фидосова е минала без проблеми за Земята.

Не съм сигурен, но "прелетя" не се ли отнася за целенасочено движещи се обекти (птици, самолети и т.н.)? Може би "премина" е по-точната дефиниция.

Жалко, че след още 40 години почти няма да има жив българин, да го види отново.

"Толкова близо не минават дори някои сателити, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА." Това тълкувание направо "цепи Вселената",хаха

Вие си говорете,но аз усетих полъха му.

в земята и да причини глобална катастрофа, загубата няма да е голяма. Неолиберализъм, войни, религиозни предразсъдаци, простотия, алчност, злоба , лихви, итн придобивки на "цивилизацията" ще отстъпят място за нова еволюция на ново място, някъде.......

Човек вече не може да си легне да спи спокоен. Отгоре - метеорити, тук долу - ЧЕЗ и сметки, сметки, данъци, мачкане...... Прочие, приятен уйкенд.

Глупости, не може да си легне спокоен. Тук медиите само всяват паника. Говорят за това от един месец насам. Вчера се върнах от Германия. Въобще нямаше информация за нещо такова. Защо да се стресират излишно хората щом няма опастност. А тук " армагедон , апоколипсис" и.н.

В българия медиите са като погребално бюро за жалост

Човек вече не може да си легне да спи спокоен. Отгоре - метеорити, тук долу - ЧЕЗ и сметки, сметки, данъци, мачкане...... Прочие, приятен уйкенд.

Като оставим настрана страховитите неща, които може да се случат, Земята погледната от Космоса изглежда прекрасна!

-линк линк *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не са предупредили ли? Ами защото това не е астероид, а човешко творение. Обърнете внимание на скоростта му и сравнете със скоростта на така наречените падащи звезди. link Това е очевидно несполучливопит с ракета, а астероида е за правдание. link

Не знам на някого направи ли му впечатления скоростта, с която се е движил? 7,82 км/сек!! Известно е от физиката, че за да стане едно тяло спътник на Земята, то трябва да се ускори до 1-ва космическа скорост = 8 км/сек!!! Реална е била опасността тялото да да се захване от земната гравитация и ... тютют!!! Освен това ми се струва (няма как да го докажа), че метеоритите паднали в Русия, са парчет, отломки, които са съпътствали това голямо камиче...

Как бе младеж, как парчета, летяли са в противоположни посоки!

Много просто... до голямото лети едно малко, което е доста по-напред. Земната гравитация го улавя, то се завърта половин оборот около земята и се оказва в противоположна посока, когато пада.

Тази скорост е за земната повърхност. На разстояние от близо 30000км. скоростта на откъсване е съвсем друга - много по-ниска.

наистина ми е смешно и тушно като чета коментарите...не разбирам как може нормлни хора да се лигавят и подиграват на нещастието на други подобн....какво още трябва да се случи по дяволите за да се вразумим????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

жалко, че не ни е треснал за да се отарвем всички веднаж завинаги от мизерята и мрасния долен живот. ха дано следващя пат ни уцели. бедняците ще загубят само скоцкя си живот, а богатите ще получат божието наказание за кражбите и золумите над бедните.

Подкрепям!

Бедняк си, защото си неграмотен

На земята ползваме двигатели за всичко, а някакъв си камък, се движи с 28000км/ч Какво го кара да се движи с такава скорост? Та това е само камък, не е машина!

Отвори някой учебник по физика за 7 или 8ми клас и ще разбереш... Надявам се...

Не е камък, а е силно намагнитена месингова буца, която се привлича от Земята и Луната.

Може би и в учебник за 5-ти клас е обяснено, а имаш и гугъл. Днес при всички информационни източници невежеството е въпрос на личен избор!

Попрочети нещо за гравитацията...

Мизантроп

Преди това да почне с Първия принцип на Нютон!

А от какво беше огромната диря оставена в небето малко след 19 часа тази вечер ?

На уебсайта на НАСА има детайлната траектория.

Това е новата магистрала, по която Семерджиев и приемничката му ще отпътуват за небитието.

Абе не знам за големия, ама един по-малък така гръмна над Челябинск че изпочупи стъклата из цял град.

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ В РУСИЯ (ЧЕЛЯБИНСК) 1200 ДУШИ, 200 ДЕЦА, КАК ДА ПОМОГНЕМ, ОСТАНАЛИ БЕЗ СТЪКЛА, ПРИ МИНУС 18-20, ДА ПОМОГНЕМ!!!

Ти си психично болен честно ...

помислих ммм... ами не мисля че ние ще будем техните спасители *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е що да не помогнем,аман от такива като тебе

Ако позволите (още вчера следобед го казах) - БАН да се включи в екипа по анализ и генериране на превантивни мерки - екип Наши огнеборци/спасители там - екип Наши строители за възстановяването - наши лекари от 'Лекари без граници' там (ама ме изпонаплюха, за срамотите)

Най-естествената човешка реакция е "как да помогна". От това което видях по телевизиите и любителските кадри в тубата, оставам с впечатление, че в този случай руснаците се справят сами. В болниците имат хирурзи, инструменти, лекарства, превързочен материал. В Челябинск в стъкларските работилници свършили стъклото за прозорци, но в цяла Русия то не е дефицит. Имат си полиция, която да спира вандалите и военни, които да издирват и изследват. Разбира се, шокът който са преживяли, никой не може да промени вече. Това ще да е било кошмар на яве - изневиделица започва да гърми и трещи, а не знаеш, от къде ти идва и защо. Така че, за нас остава да окажем морална подкрепа. А всеки ползва глобалната мрежа по свое усмотрение.

Ако има пострадали чавета, съм готов за секо 1 пострадало, да им правим по 2 чисто нови.

Тоя вагабонтин неможа да ни улучи от първия път,но опитите продължават май!...

Боко е виновен. Костов е виновен Станишев е виновен Царят е виновен Моле да и дадете кебапчето сега!

Възхитен съм от бързината и прецизността на екипа ви, Дир.бг ! (По всички Теми !)

Размина ни се и този път. Астрономията е точна наука и не лъже. Ако искате хороскоп с лъжи и измислици, давайте си парите на астролозите.

Астрологията е астрономия + влиянието на движението на небесните тела върху живите същества. Накратко, гравитационни и други вълни, насложени под различни ъгли и с различна амплитуда. Цялата вселена е огромно поле от безброй вълни, някои от които се движат праволинейно в пространството (енергия; фотони напр.) а други (материя) са ограничени в част от него. Това че, т. нар. астролози са главно разни смешни лелки, които хабер си нямат за какво става дума, а само повтарят като папагали няколко заучени нещица, не значи че астрологията е глупост!

Астрологията е глупост и измама.