Съд отмени акт на КАТ заради нечетлив почерк

Нечетлив почерк стана причина акт на КАТ да падне в съда, без въобще да се обсъжда дали посоченото в него нарушение е извършено, или не.

Обратно в новината

Коментари - Съд отмени акт на КАТ заради нечетлив почерк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За подходящ брой ФИНИКИЙСКИ знаци ще отменят акт и заради НЕПОДХОДЯЩ цвят на мастилото например.

Може да се въведат типови бланки с най-често срещаните нарушения, а катаджията да попълва само часа и данните на нарушителя.

...Дай Боже, все на тоя катаджия да попадаме!! ;-)...

Срещу 20 лева...

,,...Катаджия глобява нарушител: - Десет лева глоба! - Добре, старши, ама имаш ли 20 лева да развалиш? - Какво да ти развалям, давай ги направо... Нали и без това пак ще минеш от тука довечера...,,!!!

писал го е или ханко брат или винету.

А може да е бил последовател на един бивш министър на културата от бсп известен и с написаното от него Збогом.

ПОСЛЕДОВАТЕЛИ :-))

Съдията-педеррр,,,,-ша-ла-ла-ла !

'Ми купете им лаптопи на момчетата бе ! Пишат си акта на електронен формуляр , после принт и готово ! ОТКЪДЕ обаче ще се намерят толкова компютърно грамотни полицаи - това вече не знам ...

,,дебилни,, им били ,,пръстите,,...!!!

Той този катаджия е бивш доктор. Та не му се сърдете - това е от образованието :)

до visita Преди години кандидатствах в Медицинския. Не ме приеха защото съм пишел красиво и четливо. Приемат само които пишат грозно и нечетливо. пишат грозно и неразбрано.

със ,,сиганските,, водачи затова нямат ,,проблеми,,...??? едните не знаят да ,,пишат,, а другите да ,,говорят,,...!!!

Единия дал, а другия прибрал...!!! :::))) Дааа...!!!

Моля не плюйте полицаите от КАТ. Те са си наши момчета на демокрацията на по 30-35 години. Скачала съм по площадите наред с много други когато те са били по на няколко годинки или още на са били родени. Това е наша продукция - калпава не калпава но Българска. А това шофьорче не знае ли правилника че когато шофира не трябва да говори по телефона. А приятна работа на момчетата от КАТ.

Днеска на един Ваш колега му предлагам да си напише сам фиш, за неправилно паркиране на пешеходна пътека, а той ми иска личната карта. Познайте с каква цел? Иначе за заплати и пенсии могат да плачат като .........

Dimitar Dimitrov

като вдовица за ХУЙ...

Разхождам си кучето Роки и една ме пита: Много хубаво куче, хапе ли? Отговарям й: Не, аз този наморник съм му го сложил да не се прозява!

ТЪП ВИЦ! Наморник е задължително да се слага, независимо дали хапе или не!

Ти твоя сваляш ли го?

До всички, които адмирират това съдебно решение: Утре на пътя на същия този шофьор може да е вашето дете и той да не го види, защото отново ще говори по телефона. Щом си нарушил закона трябва да си понесеш последствията, но не по-мъжко е да се хвалиш как си свалил акта от КАТ в съда...

Когато КАТаджиите са ти будещи смях и съжаление клоуни, не е мъжко, ами е в реда на нещата.

Това е типично за нашите катаджии. Там неграмотността е потресаваща. Спомняте си онзи "Ханко Брат", но истината е че болшинството от тях наистина не знаят български , не могат да боравят с компютър, какво остава да имат и юридическа грамотност, че да напишат правилно Акт. Те са научили само "Какво правим сега ?" и това

По скоро "Ко прайм ся"... :) Те толкова им е и речника и дикцията...

Ама с т'ва култово словосъчетание, и с този си "речник" пра'ят 'илядарки, и 'ич ни им пука, чи съ ниграмотни...!!! Ха, ха, ха... :::)))

Този 50 годишен гражданин вероятно е прокурор, или съдия, или нещо такова и е задействал приятели, защото съдът се произнася по този начин, когато са нарушени процесуалните правила - тогава самото нарушение не се гледа изобщо по същество. Първо въз основа на АКТ-а (неграмотната хартийка) , Началникът на КАТ издава Наказателно Постановление, което е написано на компютър, подписано и подпечатано. След като получи Наказателното, вече може да го жали в съда, а там ясно е описано нарушението, както казват по селата 'черно на бяло' .

А като АУАН е написан "с гъ.а си" и нищо не се чете, аджеба нарушителя и съда как точно да разберат в какво се състои нарушението и какво наказание е наложено?!?

бе бая си тъп - след АУАН-а му се издава и връчва НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ, то е на компютър, с подпис и печат, с него отиваш в съда и какво, заявяваш че не можеш да прочетеш какво пише на Times New Roman - 12 ? И съдът ще каже да, айде пробвай като случаен гражданин, да видим дали ще стане..

Поради неграмотността на автоконтрольорчетата около 90% от актовете им падат, поради факта, че не са спазили процедурата за спиране , легитимиране, както и законовата форма на акта. Даже няма защо да чакате решение на КАТ и тогава да обжалвате в съда, ами направо- на следващия ден, след като ви напишат неграмотния акт- възражение до началника на регионалното звено на КАТ, и не само решение няма да има, но и самят акт ще бъде скъсан и хвърлен в коша. Келешите от КАТ могат да ви спрат , само ако създавате опасност за движението, ако поведенито на пътя ви е съмнително, ако не се сложили колан или сте без аварийни светлини, ако не сте спазили ограничението за скоростта или някой друг знак или маркировка. Спираки ви, малоумниците трябва да го направят на място, КОЕТО НЕ ПРЕЧИ НА ОСТАНАЛИТЕ ВОДАЧИ И НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОПАСНОСТ ЗА ДВИЖЕНИЕТО. След това автоконтрольорчето трябва да ви се представи не само със сухото- Добър ден, пътна полиция, а със своето звание, длъжност, име и фамилия, което до сега никога не ми се е случвало. само заради това- възразявате акта и той отива на май-ната си. Освен това на пардесюто си, трябва да имат закачена карта с характеристиките и имената му. Нямат право да ви искат лична карта , само шофьорска книжка и талон.Вследствие масовата им дебилност и неграмотност, никой от тях не знае, че там, където пише АКТ номер- трябва ръчно, в моментана съставянето на акта да се изпише съответният номер. Неизписването му автоматично превръща акта- в хартия за тоалетната. Не бъдете овце, търсете, четете, интересувайте се за правата си!

Внимавайте и какви глупости изписват като дата, място и час на нарушението, да не се окаже накрая, че на тази дата и в този час въобще не сте били там.../имал съм и такъв случай, най-готиното беше, че заради тази простотия на наказващия орган хвръкна в канала снимка от камера "като кукла"/

и като се събуди отвит ли беше ? Снимките си имат дата, ден, час и GPS координати, а уредите са тарирани в срок. Стига лъга като брадат циганин, знаеш ли колко тъпанари сега ще скочат да си жалят актовете за нищо и ще олекнат със 100-200 лева за адвокати, отделно после ще си платят актовете..

Да им вземат принтери...

Всички актове са за отменяне! На мен досега когато са ми писали акт, съм го подписвал като селски кмет. Никога не съм бил в съсътояние да разчета какво са ми писали, особено като вземеш индиговата страница. Ама какво искате от милиционери, били комунисти, станала полицаи и инспектори, а дълбоко захранени с комунизъм.

Стига с тоя комунизъм. Повечето от полицаите са млади хора, които са родени по времето на демокрацията, или пък ако са преди 1989г, то са били на не повече от 10 годишни.

да си видял от ,,тиквено семе,, да се пръкне ,,любеница,,...???

80%-ен дебил

Съдебните разходи за сметка на КОЙ ?! Пак ли аз плащам ?! Докога тъпите милиционери няма да си плащат за отменените им актове ?!

Браво на полицая. Всички трябва да са като него. Голям проблем е това говорене по телефона и каране на колата.

Ей....че онзи е карал говорейки по телефон е ясно на всички, ама ми писна някак тая наглост никой да не поеме последствия заради действиета си. Истината е ,че това е смешно и жалко. Ми поне малко морал трябва да има .

Ми като искат нарушителят да си поеме отговорността, да си напишат черно на бяло в какво го обвиняват хахахаха

Сещам се за един стар виц от времето на милиционерите, ама като гледам - важи си още:;) Катастрофа. Идва милиционер да прави оглед и да състави протокол. Вади молива, наплюнчва го и почва: Енъ ръкъ на шусету. Точка. Енъ ногъ на шусету. Точка. Енъ глъвъ на тру.., тра, трот... следва мощен шут и довършва - на шусету. Точка!

Това може да е виц, но случая с "ханко брат" си е родна действителност и май ежедневие за родната полюция! Но като гледам културата и грамотността по форумите не се учудвам нито на политиците, нито на полЮцаите, защото и те са хора като нас, не по-различни!!!

Вицове милиционерски колкото щеш, ама и общинарите не падат по долу. Например улица "График Натиев" из нета е доста популярна вече снимката

Хич не е виц, за съжаление - малоумният полицай така го беше изписал в АУАН - " и улица "Ханку Брат"..." - пълна трагедия и въпиюща неграмотност...

не стига че можем да пишем ами сега и четливо да било!тои кат ни мои да чите кои му е виновен?

Съдът саботира работата на полицията. Че колко от нашите полицаи могат изобщо да пишат,че на това отгоре и четливо.

Адмирации за мотивите на Съда! Не се научиха как да си пишат актовете тия неграмотници... Помним онова прословуто "Ханку Брат"...да не говорим за масовата практика да се замятат факти и обстоятелства между АУАН и НП и после съда се вижда в чудо кое аджеба е вярното от двете...май няма да е зле за всеки съборен в съда акт, на база на НП, написалият го тюфлек да отнася по 50 лв дисциплинарно наказание за непрофесионално свършена работа...

Ханку Брат си е чист, ама кристално чист фотошоп. Все пак има хора престъпно добри с всякакъв софтуер за обработка на снимки и клипове. Имаше една снимка с трима полицаи, като единия беше показал среден пръст - благодарение на фотошоп. Има и още случаи. Полицая си е свършил неговото. От там на нататък, калпавата ни съдебна система не е могла. А тоя индивид, защо преди да се подпише на фиша не го е погледнал. Нали се е подписал? Как ще се подпишеш на нещо, което не разчиташ или може да има невярно съдържание?

Явно е толкова кристално чиста фалшификация, че самото МВР призна, че било истина.

Да ми бяха взели направо книжката и тогава нямаше да се оплаква :)

И аз не бих се оплаквал! Какво ми пука за твоята книжка?!