Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница

Пострадала е една жена, останалите 7 са се разминали само с уплаха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой им е виновен,че са неграмотни малоумници..сега е редно фирмата за поддръжка на асансьора да ги съди ,за повреда при неправилна ескпроатация...

Случката може да се разгледа от много страни: 1. Населението ползва асансьора като дошли от гората. 2. Дали асансьорите са недостатъчно, та населението се тъпче като сардели? 3. Тоя обществен асансьор защо няма защита от претоварване? 4. Тези, които са "спасявали" дали имат техническа грамотност да го правят. 5. Най-важното - как така при спасяване на хората асансьорът е тръгнал? Представям си каква касапница щяха да организират спасителите.

като пише 5 се качват 8. Сега фирмата била виновна. Дебили! Тарикати! Балъчета не останаха от тарикати! Ама се оказа че не са безсмъртни

tonk11

Бе в другата новина пише 100% друго! За едно и също ли са новините или днес са паднали 2?

името на фирмата поддържала асансьора странно не се споменава да не излезе някоя от големите мултинационални компании любимци на баце за които или добро или нищо

Между другото, преди много години, когато бях малък с приятели се състезавахме, кой ще слезе по-бързо до партера. Част от групата тръгнаха по стълбите, а останалите се натоварихме на асансьора и скачахме вътре, докато се движеше. Асансьорът пропадна 2/3 в мазето, успяхме да излезем всички от кабинката, а самата кабинка се качи до последния етаж, след като излязохме, но без двигател. Не знам въжето ли се беше скъсало, но сервизния техник през седмицата като ни видя щеше да ни счупи на всички ръцете :)

Противотежестта е винаги с по голямо тегло от празната кабина, тя е вдигнала кабината до последния етаж, на свободен ход, а ел двигателя е бил аут.

Ами с вместимост 6 са се качили 8...какво повече да се обяснява?!

Аааа можело и по-малоумно! Ся видях...рязко потегляне на асансьора с хора вътре...късмет пак ли, Божията ръка ли...ама с тази малоумщина само е въпрос на време да стане голяма трагедия!

Цитат : "След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на". Точка.

sawo

Наистина - колко малоумни трябва да са, за да не спрат захранването на асансьора?

АФРИКАНСКИ стандарти

Български стандарти. Можело е още няколко да се накачулят вътре, просто само 8 са се набутали вътре, щото толкова са били чакащите. Че тъй де, аз да се прекарам да го чакам още 2-3 минути? Ооооо, няма го майстора.

Тъпия матрял е виновен!!! Бойко е ПЕДАЛ, но това дето го каза за материяла е вярно! Тия последните, като са видяли колко е пълен що са се наврели и те вътре? Сега ще ореват телевизиите, че пак някой е винове.

Те това е абсурдно: "След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение." Така можеха да разкъсат човек на части, докато го вадят. Асансьора трябва да е спрян, докато вадят хората. Сигурно последният в асансьора трябва да натиска поне стоп-а. Но не знам и него как ще извадят, ако няма аварийно генерално спиране на асансьора. Най-важното нещо е да не тръгне. Отделно трябва да има табла за колко хора са асансьорите. Лошото е, че преди бяха метални и циганите ги окрадоха. Ако все пак е имало табела, то би трябвало да осъдят последните двама влезли, надвишили бройката.

Е, след 10 години отговорните тук ще се разминат без глоба.

Отговорни са зеленчуците, дето като са видяли врата и са се набухали всички вътре. Сакън да не използват стапалата, като е пълен асансьора, че да не им отслябнат гъзовете.

60 см!!! Това си е апокалипсис. Отставка на правителството и смяна на системата на управление Веднага!!! Баси проблема.....

Schilo

Айде стига с асансьорнте фирми. 8 човека надвишават максималното подемно тегло на асансьора. Хората са им написали до колко килограма може. Ама, на. Българинът не чете, не спазва правилата и все друг му е виновен.

...точно... пък и стъпалата са за глупавите и бедните. Я че си возим 300 килограмовия гъз в асансьора и че пия диетична кола с 3 биг мак-а

Асансьорните фирми, да нямат комисионни договори с погребалните агенции?

Като има само местни новини, например млади свине разбили асансьор за инвалиди на мост, та си рекох, абе няма ли нещо днес за Путин и Тръмп, вече започват да ми липсват тия хора, брей.

кой бушон ще изгори сега за този случай или ще се размине както обикновено?

Кой е виновен, че тия са плитки като на калинка шутката, та са се набръчкали толкова хора в асансьора!??!!?

Асансьорите в тази болница са пълни "гробници".

Това е то късмет да пострадаш до спешният център.

Имал съм подобен случай в болницата в Стара загора. Асансъор за 5 души, а вътре се натъпкаха 7 и един възрастен тръгна да влиза да станат 8. И аз му изкрещях--хвана ме страх направо. Излезе и след него един друг и аз включително. И други ситуации съм имал по моловете например. Хората са станали овце--казвам Ви!

офцата си ти-защо не излезе и да направиш място на възрастния ?

Отново го казвам :"Неспазването на правилата води до инциденти! " За съжаление такъв ни е манталитет на българите. Все се опитваме да заобиколим, да надхитрим някого или нещо. Инструкциите за безопасност са написани, за да се четат и спазват, а не защото някой си е нямал работа. Сега ще се чудят кой да изкарат виновен.

Шейба и мнагали

Българинът вече е забравил и да чете.

Тея седмината да не са се качили върху жената, че само тя е пострадала.