"Артекс": Решението на ДНСК за "Златен век" е репресия и административен произвол

Случващото се е лош знак към всички инвеститори за липса на предсказуема инвестиционна среда, твърдят от компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия високи сгради са опасни за ползвателите, стойте далеч от тях. Ганьо няма никакъв опит в проектиране и строеж на такива сгради.

Тънкият момент в цялата работа е, че тъпоглавите гербаджии са направили мечешка услуга: първо са забравили да включат преходна разпоредба за чл. 153 от ЗУТ и второ са забравили да изключат началния срок на действие на разрешителното - вместо от откриване на строителна площадка е могло новия срок да тече от презаверката например. Добре, че накрая се отървахме от това крадливо и крайно неграмотно упраление на гербаджиите, по-неграмотно не е било и през турско робство.

Дали са забравили? Защото не бяха ли точно тези, които споменаваха, когато говореха за приемането на лобистки закон в полза на конкретна частна фирма, които случайно продали апартаменти на депутати и Цецо крадецо с вип асансьорче под пазарните цени?

Да де, не са забравили просто неграмотно и нескопосно са написали поправката "Артекс". Горе-долу както новата Конституция на Барни Ръбъл и Захариева - тая патка вика: "те редакторите в Парламента ще я дооправят". От простотия е. Инак бартерът на Цвъки си е кон за кокошка. В САЩ за такава трампа щеше да лежи в пандиза 12 години. И не само! Имотният регистър е публичен и като така много лесно може да се провери на кои политици и съдии от ВАС още са им продадени апартаменти от Артекс и свързани лица. Съвсем на зелено. Като в стария български филм: Ами то палтото е от умрели норки, пето качество.

някаква руса АРТЕЧКА, по ТВ виеше трели на умрело - умрели и рушветите

Да се радват, че са живи. Аз ако бях щяха да гният под земята! Първо продаваш апартаменти на Цветанов и сие, после ревеш че след всичките подкупи дето си дал ти спрели сградата! Мълчи си там и не се обаждай, ако искаш да живееш!

спри да пиеш до зори. Имаш сериозни проблеми с алкохола!

Магнитски казва друго, И не само за България. Стига сте се иолаквали от България!!

Да правиш легален бизнес в БГ е мазохизъм. Кажете в коя държава в света някой иска със собствени средства да построи нова сграда,плаща си данъците като поп,вади си документи от държавата, построява я наполовината и му казват" А чакай бе ние мислим че според нас ти нямаш право да строиш". След това Върховния съд казва,че долументите са ти наред, но това явно няма значение,защото България не е държава на правото доказано в съда, а е държава на болшевиките събрали тълпа да ти унищожи бизнеса.Ами изгонете и последните бригади строители от България та да няма повече строежи и да си умрете във вмирисаните панелки.

Така е да. Или пък Пепи еврото да ти вземе бизнеса

А за Магнитски да кажеш нещо? Значи всичко е ясно

Ами като си лапал на властта и тя си замине - неминуемо гризваш дръвцето. Разбраха го тия с фабриките на 8-ми септември. И пак не си научиха урока .

При среща с хора от Артекс - "Пиши го на фирм а и няма да плащаш ДДС, ще го прехвърлим на данъчна оценка" , като им казах, че не е законно - "Такава е практиката." Сега да не реват.

Много, ама адски много незаконни строежи има в България. 90% от циганските колиби са незаконни. Тия дето е трябвало да си вършат работата са си затваряли очите (или заради банкноти или по партийни повели)!! Почти съм убеден, ЧЕ юристите на Артекс са си свършили работата и ДНСК ще се окаже прецакана!!

Мен и ти ли си от балъците които са си купили кутийки от артекс на зелено?

Явно НЕ може да се вярва на НИКОЯ институция!! Съдът казва едно, ДНСК диаметрално противоположното!!?? НО щом има случаи на оспорени пред европейския съд казуси и санкциите се понасят НЕ от издалите съответните присъди, а от ВСИЧКИ нас, ТО и на решението на съда не може и не трябва да се вярва сляпо. Все си мисля, че с всякакви хватки, прокарани подходящи закони и направени подаръци (торбички с ром и хавански пури), тия бандюги от артекс са си изплели кошницата.

Четейки изказа на юристите, в изложеното сърцераздирателно изявление, мога да заявя, че не са били от отличниците...

Га ядохте кифтетата, не ривахте! Защо не ревахте като давахте на себестойност апартаменти, даже црли етажи на себестойност??? Аз лично, ако имаше как щях да им спра половината обекти, грозни и огромни бетонни чудовища на неподходящи места. Ама не е виновен тоя дет яде баницата...до като ме почнат да гният по затворите опг- тата като гербспдпс няма оправия

Хейтърче си май и завиждаш хаха.

Да ти кажа честно, от "разсъжденията" ти става ясно едно нещо - чугунен комунист си, пич! И е нелечимо, уви! Каквото и да ти обясни човек, нищо няма да схванеш. Безнадеждно състояние.

Дране за тоя народ ,защото е прост,дране до кокал! Тук не трябва да инвестира никой докато не изпукате от глад и не се изпоизядете едни други...

Каквото и да коментираме,щом Артекс са сигурни в правата си и са стигнали до там,че да осъдят България в Страсбург,явно цялата тупордия е политическа,а накрая ние ще го отнесем,защото сметъпи! Ние ще платим бъдещото построяване на Златен век и ще ни излезе през гъза,а нищо чудно ние да платим и ITOWER,който е спрянпо същата причина! И накрая Артекс ще построи сградата безплатно,а на политиците не им пука,че народа ще плати всичко! Прости ми народе,ще плащаш цирковете на управляващата мафия! А тези,които наричат тази сграда небостъргач са смешни,това не е небостъргач,небостъргач е сграда над 150 метра,докато тази ще е 108 метра,просто по висока сграда ще е,построена за съжаление с нашите пари,а не на тези,които правят целия цирк и вас на маймуни,ама явно вие сте си такива...

На тези преди им опростили Горанов 20 милиона лева и отделно разрешение за такива строежи. После разни от ГЕРБ си накупиха имотчета от тях, а Ц.Ц. цял етаж.

Бегето и Софето, смешно и жалко!

Атаката на червените кхмери не е срещу Артекс, а срещу строителния бизнес, даже като цяло срещу бизнеса и дори достига още по-далеч, срещу активните хора! Ремонт на ремонта, свлачища, срутища, тези обиди се ползваха като бухалка срещу строителите. Срещу полицаите атаката продължава, не се разследват опитите за запалването им със слама, а защо се подслушвали лица, които застрашавали националната сигурност. Атаката срещу медиците е в пълен ход, най-атакувани са най-важните болници. Само в това да успеят чугунените глави, да прогонят строителите и медиците, лекари и сестри, планът им за завземането на държавата ще се реализира, ще управляват още сто години! Всичко активно ще се изнесе, тук ще останат само пенсионери и цигани, ще търсят пари за пенсии и помощи и ще бъдат без конкуренция.

От 100 коментара 30 са негови. Почини си малко бе, инфаркт ще си докараш.

Ти пък си БСП тулуп.

Гледай как веднага смени ника

ДооооооВижданее, алчници всичко у гробищата ще занесете, може ли на такава тясна улица и ланшафт небостъргач да строите при положение,че им норматив за високо строителство в Столицата, от алчност ще свършите като Наско Буров.

А бе човече, не разбра ли, че според градоустройстгвения план на София е предвидена тази сграда, с такава височина на това място! Строителите не могат да си избират нито местоположението, нито височината!

бива ли такава алчност! взе ли сте 2-3 парцела с фамилни къщи и и искате да построите хиляди квадрати рзп. Корумпитате и без това корумпирани политици и община и после продавате на по 2-3 хил евро кв.м. Егати наглеците сте, Нито инфракструтура създавате,нито ел.мрежа,нито нова Ви К в района,всичко на готово ползвате.И еб@вате мамата на околния пейзаж Като сте толкова силни -вилни вземете един пустеещ терен и го направете от А до Я,па продавайте тогаз,ама не ви стиска лайнари

Защо не ползваш главата си по предназначение? Инфраструктурата кой я строи? Искаш да кажеш може би, че инфраструктурните обекти трябва да се финаснират не от обищната, а от строителните фирми, те да са не само строители, а и инвеститори? Правилно ли те разбирам? Ъпсурт, братчед!

много,много си зле.само това

много си тъп

Много си прост баце

Да ти кажа честно, от "разсъжденията" ти става ясно едно нещо - чугунен комунист си, пич! И е нелечимо, уви! Каквото и да ти обясни човек, нищо няма да схванеш. Безнадеждно състояние.

Трябва някои наши задокеански партньори да се поинтерсуват как се строи този обект. Кой е издал разрешение, какво и на кого е дала строителната компания. И ДАЛИ ТАКАВА КОМПАНИЯ, КОЯТО ЯВНО Е ПОДКУПВАЛА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЗАКОНА МАГНИТСКИ?

Кви задокеански приятели те са завоеватели - водят агресивна политика а закона Магнитски в Европа не важи -Парите в Китайски банки и Американците да го гухат

В Дианабад какъв туч курдисаха, не ги жаля. Какво качество на живот предлагат на 5000 души в един бетонен кафез. Да не говорим за щетите за другите, които вече няма да видят Витоша повече. В общи линии л*йно в целофан

Комунистите дойдоха за малко при Орешарски, ама успяха да ограбят КТБ! Сега пак са за малко, ама пак започват да грабят, ще фалират не само Артекс, ще фалират и други фирми, особено в строителството! В това отношение еша си нямат! Хора, опомнете се, излорайте я тази чума! Помните ли румънците как ги гонеха чумавите по митингите си, имаше хора и с български знамена!

Дори да го правиш за пари, неспасяем си.

За мен не знам, ама КТБ не можа да се спаси, и то при положение, че беше най-добрата банка! Комунистите я обезмесиха, не беше тлокова отдавна!

на активно корумпиращи строители е това на артекс. Но няма разследващи и правораздавателни институции да ги вразумят.

Червената армия вече я няма, иначе представа си нямаш какво щеше да ги чака! Ще си търсят правата ли?

Трябва някои наши задокеански партньори да се поинтерсуват как се строи този обект. Кой е издал разрешение, какво и на кого е дала строителната компания. И ДАЛИ ТАКАВА КОМПАНИЯ, КОЯТО ЯВНО Е ПОДКУПВАЛА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЗАКОНА МАГНИТСКИ?

Тука браво. Строежът да се бута. Бартекс да се закрива за търговия с влияние.

Петре, и с бетона да запълнем едно дере на Витоша! Красота!

Не САЩ, а България е страната на неограничените възможности. Само тук човек произхождащ от обикновено семейство и винаги бил общински и държавен служител, може да придобие жилище за 1.6 мил. лева в престижен квартал на столицата.

Февруари 1997-ма са спестили милион и половина от закуски и сега са си купили апартамента с тея пари. Моля ти се!

Славата тежи и започват да си мислят, че Боговете са им като братя. Дано сега атмните бомби малко да са им раздрусали мозъците!

Аз да питам сега Цецо ще връща ли апартамента. Имам един гараж тухла, пред панелката викам да го заменя за тризонета с джакузито и частният асансьор.

Да му мислят Гробарските депутати които си взеха апартаменти без пари от тази фирма...

Гледам че застъпниците на законноста не искат законност! Хубаво е законите да важат, ама не за нас, а за някой друг! Коментарите за противопоставяне на Артекс са в две посоки. 1. Защо ОБщината е разрешила да се строи толкова висока сграда точно на това место, освен тове е предвидено да се строят толкова високи сгради и в други райони? Защото така е предвидено в градооустройствения план на София, такава е визията за София. В резултат на това е проектиран и одобрен Общия Усройствен План, а на него ПУП. Такава е била визията на софиянци за техния град, те са искали София да е модерен град! На какво основание го твърдя това за софиянци! На това, че те са избрали местната си власт, която е назначила експеретен съвет, който е одобрил ПУП-а. 2. Защо хора от властта са закупили апартаменти в тези модерни сгради? Защото те са могат да си го позволят, не са от елита на нацията! В противен случай нямаше те да са в управлението, а да коментират в нета като нас! Дали са занижени техните цени от пазарните? Вероятно, пазарните цени в общия случай са по-високи от реалните. Възможно ли е да са занижени цените им и от реално изповяданите на останалите купувачи? Възможно е! Цената на всеки апартамен за кв. м. е индивидуална и зависи от няколко фактора, изложение, етаж, разпределение, големина. Възможен ли е отбив от реалната цена за апартамента? възможен е, в зависимост от начините на плащане, срок и други подробности. Съмненията обаче за търговия с влияние и за възползване от служебно положение са в резултат на младата ни демокрация. Все още се смята, че щом си във властта, вероятно си се възползвал от нея, докато не се докаже обратното, а дори и да се докаже, гарван гарвану око не вади!

работодатели, бая са в час.

Аз съм работодател!

всеки да си строи където каквото си пожелае и може да си плати подкупите. Съсипахте всички големи градове,запричали са на посткомунистически ориенталски гета за Черноморие и планински курорти да не говорим Прекрасна земя и и природа е бЪлгария,но не случила на читави и хора и население,не народ

аве препишите един мезонет на Узунов който хареса ген Деса, дайте му една каса уиски и 25 000 лева за хавански пури, там да купи на Радев и кат минат изборите ще строите.

Го играят, а обратните им тролеи пишат тъпотии.

Виновни са тези, които са издали някога подобно разрешение. Тези които се чувстват потърпевши нека съдят кметство и община.

Не, те ще осъдят България в Страсбург и то за милиони

Не могат да осъдят държавата затова, че спазва законите. Законите са задължителни за всички! Точно обратното. Държавата, ако бяхме нормална държава, може да осъди тях за нарушение на законите

Държавата спира строителството, ДНСК е държавна структура.

Много сте прости, семейство Мирянови! Как очаквате хората да застанат зад вас, като им продавате на 2500 евро квадрата, докато всички бяхме свидетели как някои си купиха в същите сгради на 350 евро квадрата. Не ви ли мина през акъла какво обществено мнение ще се създаде за вас? Или си вярвате прекалено много и сте тотално неадекватни и откъснати от реалността?

Е, да се сърдят в "Артекс" на адвокатите си. Те са ги нагласили да вкарват и изкарват разрешения за строеж - сега те да им измислят как да връщат 21.5 милиона Евро на Булбанк. Прочие, такова чудо като на рисунките сигурно и в Дубай няма. Сградата ще е баснословно скъпа за изпълнение и в случая се разиграва най-удобния за Артекс вариант - фалит, съд тука и в Европа още 20 години а инвеститорите с парите ... откъдето дошло там отишло.

Не може без разрешения, какво да им кажат адвокатите! Адвокатите нямат друг избор, как да възстановят въпросната сума, освен по съдебен ред!

Ще си го построят блока тези. И обезсщетения ще платим и то много. То е ясно, че всичко по документи ще им е изпипано, все пак са голяма фирма и имат добри юристи. Едвам ли така лесно ще ги прецакат, по-скоро ще прецакат държават. Но уви никой от управляващите не му пука за бъдещи загуби за държавата всички ги интересува само изборите.

Строежът беше спрян поради неизправности. Те обаче вече са отстранени и това е констатирано от съда!

А дали няма да се наложи при това положение Цецо с асансьорчето да си зоплаща луксозните апартаменти.

Мошенници, и в Дружба правят нов Златен век, два пъти по голям. Тези общинари са за бесилото. Как дават да се строй блок с 500 апартаметна.

Е, ще внимаваш, като се срути, гледай да си по-далеч.

Кочина направо!

Милинките! А когато подарявахте апартаментчета на ГЕРБерастите не ревехте ,а? С вашите строежи ни дойде до гуша,изядохте цялата зеленина и пространство. Интересно кой толкова купува при условие,че нацията загива.

Представа нямате, колко е некадърен главния арх. на Столична община... Имам документи зо които трябва до го уволнят още тази нощ/ без да се чака изгрева/

По - добре да я няма тази сграда там.

ЗАЩО БЕ КОРУМПЕТА ГНИДИ ОТ АРТЕКС ПРОДАВАХТЕ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ КРАДЦИ МИЛИОНЕРИ ЦЕЦО КРАДЕЦО И ЦЕЦКА МЕЦКА ПО 670 ЛВ НА КВ, А НА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ПРОДАВАХТЕ ПО 9000 ЛВ КВАДРАТА??? КАЖЕТЕ КАК ВИ ТОЛЕРИРАХА КАЛИНКИТЕ И ВЗАЙМНО СИ ПЪЛНЕХТЕ ГУШИТЕ, СЕГА СВЪРШИ ЛАПАНЕТО И ОРЕВАХТЕ СВЕТА

В топ центъра на всеки областен град стърчат, извисяват се 30 годишни арматури, а Варна си има 20 годишна дупка, трап!! Та не се сещам, каква е добавената стойност на тези ръждиви руини? Вместо в София да има още една, красива сграда, ще има 30 годишна стърчаща руина. Щом сме закона държава и настояваме да сме такава, за пропуснати срокове и административни нарушения има солидни глоби, за издалите "законно" разрешително и за инвестира има административно и наказателно производство.....! Тези процедури се точат с години, ясно е, че има нарушения, но спирането на строежа си е див популизъм! И ако някога ви се наложи ограда да построите, а комшията ви през 3 вили не иска, ей тогава ще разберете колко несъгласни ще има и що е това- закон!

Законите трябва да се спазват от всички. Айде стига извъртания. За един може, за друг не. За милионерите незаконното се узаконява. Как става тази работа? Ръждивите сгради са строени по държавни проекти, с контро0л на качеството на материалите. Сега не знаеш при кое земетресение ще падне иу те затрупа. С речен и морски пясък дето ще ми строят, толкова ще е здравината.

А бе човече, още ли не разбра, че в тази сграда няма незаконно строителство? Имаше отклонения от проектите, но те са отстранени и това вече е констатирано, доказано! Това е парекселанс политическа атака на държавата срещу фирмата!

Айде събаряйте я тая кула, и да се забрани да се строят в софия такива чудовища, направете един бизнес парк в Кремиковци -там да си строят каквито искат небостъргачи..

Кой е кривоустата проститутка Калинов, уволнен поради некадърност и върнат на висш държавен пост???

Интересно - шефката на Артекс каза сутринта, че лично Бойко Борисов е спрял строежа и е съсипал фирмата. Троловете навсякъде казват, Бойко е взле пари за строежа. Кое е вярното? Предлагам на тролчетата, да попитат господарите си какво да пишат, че мног се объркаха. А и нещо друго - по молба на кмета на района, който е ор Да България, ДНСК спря строежа днес.

Ама едно знам Цвъки, Цецка и Веждичката (всички от ГЕРБ?!) си взеха апартаменти от тях за без пари.

Някой БСП тулуп може ли да обясни, как става така, че цените на имотите се покачват. Ако българите са толкова бедни и не ги интересува нищо друго освен да си купуват хляб и чесън, кой тогава купува имоти в България.

Цените се покачват защото има картел между строителите и големите агенций,нещо повече те дори изкупуват имоти от дребни собственици и ги обявяват след това на по високи цени....

А апартаменти купуват такива като Цецо апартаменто, ама те купуват на преференциални цени,за простолюдието -дебело..

хм

Светът вече не е същият - спряха им незаконният строеж…

Хора, най-важното сега е масово да гласуваме за ГЕРБ, за да спрем хаоса в държавата. Тази сграда на Артекс е спряна напълно незаконно. Като осъдят държавата за нанесените щети и за пропуснатите ползи, Артекс да я дарят на Министерство на културата, проф. Минеков да я консервира и да я превърне в паметник на комунистическото безумие. Тази сграда трябва да служи за нагледен пример какво се получава, когато комунистите се домогнат до властта, па макар и през задния вход! Да се снимат хората и да показват на близките си, да знаят, какво ги чака, поемат ли властта хората с чугунените глави! Всяко зло за добро, така Артекс ще има принос към цялото човечество!

Ало тук КРЕТЕНИ и ИДИОТИ има ли ???

Як риторичен въпрос, но горният коментар няма да го оцени.

Георги, защо не ти допадна идеята тази сграда да бъде един актуален паметник на комунистическото безумие, та чак си се обидил? Кажи ми, ама честно! Нали знаеш, че има петно за строителство точно на такава сграда, точно на това место?

Наличието на подобни идиоти като теб ме кара да се срамувам, че съм Софиянец и Българин!

Много ти е мъчно нали?

ДПС и ГРОБ са най-курумпирана част от комунистическата партия майка. Крадливи и много прости тъпунгери. Вижте си вожда - МУТРАТА Борисов три пъти по-тъп от другаря Живков, сто пъти по крадлив дедо ЦАР и пълен кретен и ИДИОТ !

Бандите от АРТЕКС защо реват ? Кой продава имоти и апартаменти на политици, съдии и прокурори срещу "услуги" ? Говеда от Артекс това не е ли КОРУПЦИЯ ? Сега си бутнете скапаната сграда за своя сметка и после с раирани дрешки в пандела заедно с Борисов, Доган, Гешев и Цацаров !!!

Заклинания не вървят! Продават апартаменти на политици, защото искат да ги продават. Ама че имало корупция при продажбата или други престъпления, който го твърди, нека бъде така добър да го докаже! Дотогава, няма корупция, няма престъпления, така е още от римско време!

Но на пазарни цени. Когато са на 20% от пазарната цена, това по цял свят се нарича корупция, търговия с влияние и злоупотреба със служебно положение. Жалък, по-жалък, гербераст.

Ако приемем, че гербераст е нещо като педераст и се смята за аргумент, добре, минава! Дали обаче продажбата на един апартамент на цена с двайсет процента по-ниска от пазарната е корупция? Не, категорично не! Първо, пазарната оценка се прави по няколко методи, като по всеки метод има различна стойност. Второ, тя има индикативна цел и не е задължителна за изповядване на сделка. Трето, дали има търговия с влияние от страна на политика, в резултат на която се редуцира реалната цена на апартамента, подлежи на доказване от този, който го твърди. Дотогава търговия с влияние няма!

Страшна логика на хора, които само четат "новини". Първо, че имаше съмнение за непълни разтешителни, но не се направи проверка с месеци. Второ, аз живея на 100 метра от обекта и когато се спря строежа пъвия път, строителни дейности на проекта имаше редовно. Трето, даже на знам на кой са човек и на кой са платили, за да се строи небостъргач на такова място. То по света си има закони за големина на улица и отстояние от съседни сгради. На познат строител на по нормално място му забраниха повече от 7 етажа.

Бизнесмени, научете се ДА СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ на тази държава! Законите са ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ! Не може само за нас работещите на една заплата да има едни закони, а за вас ДРУГИ, СПЕЦИАЛНИ. Ако някой от нас не спази правилата идват и му събарят обекта. Вие не сте над закона! Тази държава затова никога няма се оправи, защото част от населението се смятат за големи тарикати и за тях законите не важат. Имате изтекъл срок на разрешителното. Какво искате? За вас да бъдат правени изключения от закона? Заради вас да бъдат нарушавани законите ли? Айде пак по старата максима: Всички сме равни (пред законите), но някои са по-равни!