Работник почина след взрив в Завод 4 на ”Арсенал”

63-годишен мъж почина след взрив в мъглижкия филиал на "Арсенал" АД, известен като Завод 4. Експлозията е избухнала около 12 часа днес.

Обратно в новината

Коментари - Работник почина след взрив в Завод 4 на ”Арсенал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Нека да не плюем наляво и надясно без да знаем подробностите. Все пак "Арсенал" е една от славните български компании, чийто продукти са добре известни дори в Америка. Янките се избиват за автомати тип АК производство на "Арсенал". Българските АК имат реномето на продукти с върховно качество. Ако съм чувал името на България да се споменава с възхита то е само когато американците говорят за оръжия. Така че нека не злорадстваме, дано бързо се оправят нещата и да не попречи на производството занапред.

Бог да прости човека.Гаден начин да не дочакаш пенсия.Не ,че тогава е цвете но поне винаги можеш да кажеш ,,Аз съм до тук"и да си вземеш шапката.Работил съм на място където никога не беше сигурно дали ще се върна жив от работа въпреки ,че не беше с експлозиви.Винаги си е било гадно и опасно но когато стана частно направо работехме ден за ден на изживяване и кърпехме нещата по най-абсурдния начин поради принуда и икономии.Добре ,че тъпунгера дето го купи без пари накрая засра наистина всичко и го продаде парче по парче преди още да бяхме литнали.

Лека му пръст, но е бил пенсионер първа категория!!!

100% изгаряне??? Как може да се случи това, освен ако не е бил въртян на шиш над огън?? А това е експлозия, траеща части от секундата и той е бил обърнат с една част на тялото си към нея. 100% означава даже и ходилата на краката му да са изгорели.

При такава експлозия температурата надвишава 2 000 градуса.....представяш ли си при тая температура какво може да се случи с теб за част от секундата?????

ще доживея ли да чуя/прочета - загина началник ??? крият се като мишки , принуждават работника да не спазва техниката на безопасност - естествено не пряко. и в този инцидент - "работника е виновен". да дойде да доказва противното.

Нещо се промени в тия "началници". Или са назначавани по партийна линия или са природно тъпи или и двете. 30 г. бях нач.цех с непрекъсваемо производство с пещи на метан.Гореща пещ се пали лесно,студена е трудно.Не допусках никой от работниците да прави това,беше моя грижа след като съм сигурен че системите за сигурност сработват. Един началник носи отговорност и за персонала си,не само за произведената продукция. За тия 30 г.нямах фал,вече съм в къщи:)))

Абе днес все такива новини...

Бе много инциденти и все в мъглиж... няма ли някой по-тъп начин за крадене дето поне невинни хора не загиват? иначе то и на слепия е ясно че гръмват 200 кила а се отписват 20000...

Човек на 63 да работи в такова производство??????????? Изглежда са му оставали месеци до пенсия.....но Вдянков и ББ вдигнаха всяка година стажът с 4 месеца...проклети да са.

А инак сегашните народовластници го свалят,нали ?

Кажи ми сега, Върбане, какво се обърка през последните години, та толкова инциденти взеха да се случват? Техниката на безопасност ли не съблюдавате?

Преди просто не се огласяваха това е разликата за жалост

Глупости, всичко се знаеше.

Предлагам всичките филиали на този завод да бъдат закрити незабавно. Това е за доброто на България.

То е за добро, само дето хората вече няма къде да работят, уви...

само другаря Ибушев какъв палат строи само? А робите да мрат в мизерия!Това е то бг капитализъм!

Като странична дейност са произвеждали туршия от чушки, накой буркан е бомбирал.

след него Стара и Нова Загора.......

Три смъртни случая.КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ?

Колко години му трябваха още за пенсионирането на човечеца?

Отдавна е пенсионер първа категория.

Бог да го прости човека! Жалко за работниците, които заради хляба жертват живота си, за да могат богатите да стават още по-богати.

Лошо. Сега ще се забави доставката за Мозамбик!

Нямат ли край лошите новини!

ИБУШЕВ,КОМУНИСТЧЕ, МНОГО ТИ СТАНАХА ЖЕРТВИТЕ БЕ, ДРУГАРЮ?

Драги ми бай Стефчо,няма да ставам адвокат на Ибушев,нито ще съм негов сайбия на джоба му,НО от злобни изказвания-файда никаква.Нека Бог прости загиналия човек,а ние гражданите на Б-я да помислим как по-добре да се контролират военните производства от държавата,за да намалеят нещастните случай.

-,,Ние гражданите на България,да помислим ,как по-добре да се контролира военното производство"-Абе ти наред ли си???Дебил ли си???!!!Че за кво е тоя Ибушев бе???За кво е тоя директор???За какво е тоя собственик???Само да гепи кинти ,а хората да си чакат с месеци за мижавите заплати и да мрат по този начин.Че ако ние ще мислим за тези неща,тогава да изритваме Ибушев от местенцето му и да го дадем на прокурор-има защо.Както и защо преди години един човечец,на когото му бяха писнали подигравките на Ибушев ,а и на цялото ръководство на Арсенал изтърбуши буквално от упор един от заместниците му.Както и -кой уби Крум Христов-директор на Арсенал,преди Ибушев.Знаеш ли ги тези нещица а,или се отваряш само тук.Защо след Крум христов се смени ръководството на Арсенал,а-Иван Иванов,Чаков?Оооо,кой си ти бе?

В Мъглиж НЯМА цех "Барутно производство! Поради естеството на работа в завод 4 се работи в "локални клетки", което не позволява при инцидент да бъдат засегнати по-голям брой хора, независимо от силата на експлозия. Колкото до пожарната - в Казънлък и региона е по-нормално пожарната на Арсенал да помага при необходимост, отколкото обратното. Много градове могат само да мечтаят за оборудването с което арсеналските екипи разполагат!

Ти понеже си много грамотен (явно арсеналски трол на Ибушев) хайде да ми кажеш, ако беше в нормална държава от колко години босът на компанията щеше да е в затвора, заради лоши условия на труд? И той над закона ли е, че не допуска външни лица - ами следователи прокурори, инспекция по труда - или те не могат да влизат в "Ибушевица"?

Близо 70% от трудовите злополуки стават по вина на работника при неспазване на правила за безопасна работа

Смешнико, потърси си истинска работа

И с какво оборудване толкова разполага Арсенал? Два показни цеха, всичко друго не си знае годините. И освен това се работи без отопление през зимата. Къде е Инспекцията по труда?

Пише се Казанлък, а не Казънлък!