Жена се бори за живот след взрив в ”Арсенал”

38-годишна жена вече четвърти ден се бори за живота си и е на командно дишане в Многопрофилната болница в Стара Загора след взрив в завода за изработване на пиротехнически изделия на "Арсенал" в Мъглиж.

Обратно в новината

Коментари - Жена се бори за живот след взрив в ”Арсенал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

взривни вещества,ловни патрони,барут,капсули,детонатори, фоерверки.за 400 лв месечно.

а какво происвеждат в тия живи "касапници"? ако има виновни нека строго да ги наказват. стига до тука!!! дано бог я пощади!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Арсенал открай време я кара така. Преди 4-5 години се води едно тежко дело в продължение на цели три години срещу арсенал от една такава жена останала без ръка и с други тежки усложнения. Знаете ли какво беше отношението на всички институции - Окръжен съд Стара Загора прекратява делото, Арсенал не се явяват по дела, опитваха се да вляят върху експертизите, адвокати правеха всевъзможно пропуски за своята клиентка за да не успее да спечели и стотинка за уврежданията и усложненията. Слава богу, че се появи адвокат, който не му пукаше много от това, че съди Аресенал, и делото излезе от Стара Загора и влезе в Апелативен съд -Пловдив.Така Арсенал беше осъден да плати една прилична сума (недостатъчна разбира се , но все пак нещо!). И до ден днешен никой нищо не прави и няма смелчаци да се захванат с това предприятие, защото се оказва, че е мисия невъзможна.

Какво е 'Арсенал',какво се произвежда там,бомби ли?

Да. Обаче ни ми е ясно защо за предимно жени?

Защото се считаше, че жените са по-дисциплинирани отколкото мъжете. Спазват правилата и не правят безсмислени компромиси. Времената се менят - нравите също. Правилата за безопасност са написани с кръвта на пострадалите от неспазването им...

Арсенал е английски футболен отбор! При това столичен!

Предстои продажба на остатъчния държавен дял на Арсенал и естествено цената му трябва да бъде намалена до минимум.

За огромно съжаление правилата за безопасност са само на хартия, за да могат собствениците да се оправдаят пред съответната инспекция. Всичко ще наред при проверката - инструктажи, подписи, работно облекло, почивки. Само горката жена не ги спазила, не и е мил живота.

дреми му на ибушев,ще го премести в другия крачол *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От три години Ибушев този месец дал хранителни купони за първи път и щял да даде заплата и копони преди 23-и. Сещате ли се защо? Освен това, защо едно предприятие с такава скъпа продукция осигорява работниците си на минималните осигорителни прагове за съответната длъжност, а им плаща по 300-400лв. на калпак. Къде отива голямата печалба? В паралелния завод на Ибушев в САЩ и фирмата на сина му която е пласмент на производството. И Казанлъчани ще избират всички шефове на Арсенал анблок за общински съветници, че да си приватизират и целия град! Гласувайте за тях балами!!

да разбираме, че от 2007г. до 2011 освен шест смъртни случая в едно мероприятийце, което носи гръмкото име Арсенал, са станали и 178(!!!) несмъртни злополуки. Така, 4 за четири години това прави близо по 50 на година, или почти по една Злополука Всяка седмица. Хора?! Това НОРМАЛНО ли е?!?! Журналистите?? Ехо, само труповете ли броите? Я идете разучете, искаме Истината около АРСЕНАЛ!!!

Тия хора толкова ли пък няма къде да отидат, че стоят там. Едва ли им плащат големите пари.

В малко градче като Мъглиж къде да работят?

има вода има земя, има пасища все отнякъде се почва. Има и традииции за жишотновъдство. няма бърза печалба,но да не би в цеховете да има?така поне мръвка има. От завода заплатите и за кренвирши не стигат.

Там лъжиците гърмят през ден,само когато е с фатални последици се чува и пише.Да го роботизират това производство,и да не работят жените под стрес всеки ден на отворена врата...Това да не знаеш кога ще те отнесе взривната вълна е страшно.Трима роднини имам работили там едната е с трайно увреждане.

През целия си период на съществуване,бившият завод 12 не е имал толкова злополуки, да неговорим за тези с фатален изход!Така е когато не се спазва технологичната дисциплина и липсва елементарен контрол!Вероято тези отдели за контрол за били закрити при новата структура!Печалбата над всичко!Да живее капитализма!

Пак някоя преса е издумкала.Затворете завода.

За 4 години шест фатални злополуки и над 170 не фатални са ужасно много за подобен завод. При съвременните заводи са много по малко. ние даваме жертви колкото по време на война.