Въоръжени военни се разположиха на западната ни граница

Жива сила и военна техника разположи Българската армия на граничните ни пунктове с Македония, като превантивна мярка срещу бежанската вълна.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжени военни се разположиха на западната ни граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що на западната бе, глупендери? От южната ни граница влизат паразитите. Що не сложихте войска на нос Калиакра да пази - да не дойдат с кораби? През Турция нека идват - оттам може, нали. Ако сложим "войските" там току виж се наложи и да стрелят - голям проблем.

Браво ненчев. макетата и сърбите сега ще се опитат да прехвърлят бежанци към България. Само по този начин могат да ги спрат. На всички пункотве трябва да парти!

Щом американския народ не е виновен и само определени кръгове били, питам- защо обикновения американски гражданин не протестира срещу престъпния режим в собствената си държава,така както е било през 60- 70 те години !!!!

Този картечар за какво им е, ще стреля по жените и децата ли? Само малоумник може измисли такова нещо.

Казва се психология. По никой няма да стреля, но като знаят че е там, ще се замислят дали да дойдат. Унгарците правят същото!

ТО Е КАТО ВОЙНА ТОВА!

Браво, на граница с дължина 177.550 км са разположени 25 войника.

Трябвало е да те питат тебе като спец. Нищо, че сигурно казарма не си помирисвал!

Ама многоооо армия ,бе..Цели 25 войникааааа!

Военните по границата не са 25, а 24 - единият се е разболял... Военните не са по Българската граница, а по КПП на границата за да плашат гаргите с чужда военна техника... Военните по контролните пропускателни пунктове на Българската граница са с Хамер за да покажат колко сме зле и че: и тук в България американците са дошли отдавна... Български армия вместо да охранява държавната граница виси по КПП защото нямаме граница и те не знаят къде е... Българската армия е на американска мисия да убива хора и за това 24 войници са на българска територия... с Хамър???

Какво имаш против Хамър-а? Картечница трудно се мъкне на рамо, а и по принцип придвижването с МПС е по-бързичко. Особено ако трябва да се реагира на момента. Джипа, камиона или каквато и да е транспортна техника, трябва да е произведен някъде от някого. Докато няма бълкарски завод, произвеждащ бълкарска марка (Great Wall е китайска собственост) все от някого трябва да се пазарува ...

Зад тебе колят , пред тебе стрелят. Това е положението на бежанците и аз ги оправдавам. Борят се за живота си , на всеки от нас може да се случи , една пушка в Б-я да гръмне и всички се изнасяме на някъде , защото няма политическа , икономическа и национална кауза около която да се обединим. Така е и с тях. А този с Хамъра едва ли ще стреля по жени и деца , защото сигурно и той има дете и семейство. На световната военна индустрия МИР не и трябва. Разбутаха целия арабски свят , дали заради нефта и газа или заради налагането на ДЕМОКРАЦИЯ , спускана със самолети от 10 км. Българите сме състрадателен народ , но просто нямаме кой знае какви възможности да приемем толкова много хора. Те са като бездомниците в София , с които гледах интервю на скоро по ТВ. Имам свободен имот на село и мога да приютя 1- 2 семейства. Само че там е тежко и трябва да си изкарваш прехраната с труд - а тези хора искат да останат в големите градове и богати държави на социални помощи . Не зная какво е решението на проблема , но определено трябва да се действа бързо и да участват всички държави от ЕС . България , сама е капка в морето . Планетата е една , а границите са само измислени географски и политически понятия . Мисля че след не след дълго време света ще стане място за свободно придвижване така както стана ЕС и няма да има нужда от расизъм национализъм и ксенофобия . Но все още ...... докато сме с по-ниско съзнание ...... ще се колим и ще се стреляме.

Това вече не е само бежанска вълна , това е преселение на народ !

Пита се в задачата,какво ще правят всичките тези мигранти в западна Европа като им се стварят там.Нали трябва да ядат поне по един път на ден.Да пият,да се обличат и пр.Моят отговор е:Ще работят.За жълти стотинки.Това са новите роби,старите вече не искат за без пари да работят.Просто робовладелския строй,от който светът никога не е излизал преминава в нов етап.

"Частта включва 10 войника..." И като за капак, имали джип "Хамър" и картечница, което толкова страшно звучи, че бежанците само като ги видят тези 10-на войника и ще се върнат...По-смешна статия за остатъците от БА не бях чел....Аз съм бивш командир на част, част се води от самостоятелен батальон нагоре, тоест, трябва да включва минимум 200-300 човека личен състав, с необходимото въоръжение и бойна техника!!Но нищо вече не ме учудва, нито министъра им с присъдената коса(какво МО и на какво, да ги махат всичките тунеядци),нито измислените им генерали, които могат да правят само чупки в кръста, още по-малко пък Върховният им Главнокомандващ(не е мой, нито ми е президент, просто защото ме е срам от този човек и гафовете му), който срича от листче дори и призива"Да живее България"!?!Бог да пази България!!!

защо не сте съгласни с истината?! Че как ще сте съгласни като сте от днешните тунеядци на хранилка при този дебелоок и нагъл продажник Ненчев?! Не ставате за войска и за това се чуствате засегнати, това е истината!

С една картечница върху Хамър. ;) Това сигурно ще ги спре. И кой е харчил пари за Хамър-а? Все пак си има и битови варианти на колата. И с тази картечница ще стрелят ли? С бойни или други патрони е? За картечница не знам дали има някакви тип технически пипер. Ще е голямо извращение. Иначе в арабския свят, точно така пригаждат пикапи с някакво оръжие на тях.

какви да са превозните средства, УАЗ ли?

Ало, военните,сбъркали сте границата. Пришълците от няколко години нахлуват на талази в България през турската граница!Какъв го търсите на македонската?По - добре да бяхте се "дислоцирали" направо на румънската.

Хубавото на тази новина е, че тези 60 милиона желаещи да се заселят в Европа не желаят да останат в България.

Новината щеше да е драматична , ако не беше комична.Изпратен на границата един взвод и това е събитие.Картечар върху товарен автомобил, че то свършихали се БТР-60ПБ или БМП-23, които ние си произвеждаме/произвеждахме/.Оказват много по-голям психологически ефект.Но най-интересно е количеството военни 25 просто дмях.Та една средно статистическа застава имаше повече граничари .Някога в едно по-голямо поделение караула е толкова на брой , че и повече.Я по-добре да дадат на бабите от пограничните села по една ловна пушка ,те май-по-добре ще се справят

Ти виждал ли си БТР на живо? И ако този БТР не може да запали? А колко харчи? А ако се наложи да ги гонят по чукарите? Всички са големи разбирачи! И от старите уазки да беше щеше да прегрее на първия баир...

Да виждал съм. Мотострелковия взвод включва 3 /три/ БТР-60ПБ, по един на отделение.Въпреки , че моя взвод бяхме парашутисти,тренирахме и на БТР. Аз бях по длъжност ПКВ , а по звание стар.школник.Въоръжението му включва две картечници куполна КПВТ 14,5мм, за калибъра си най-мощна до началото на 21век.На 1000метра пробива 20мм лист стомана при ъгъл на попадение 60 градуса и втора бордова 7,62мм.А колкото до запалването нещо немога да си спомня някой да е отказал/на никой шофьор не му се ходеше в ареста за 10 дни срещу огледало/ .Разхода е към 70-80 литра най-низко октанов бензин.Колесна формула 8х8.На баирите няма кой да му се опре.Но всичко това беше преди 40 години преди да се появят тези тюфлеци в армията.Бяхме на 19 години можехме на борда да скочим без засилка.А на сегашните шкембетата сигурно ще им трябва стълбичка

и не проумяваш какво ти казва Waffen SS! Казано по-разбираемо думите му означават че имаше вярна на България армия от добре подготвени и добре въоръжени 19 годишни мъже, които бяха готови на саможертва в името на своята Родина и физическата и психическат им им закалка са не една а безброй много степени над тези на сегашните платени "солджъри" и тюфлеци!

Стою

Каква "бежанска вълна"? Просто ислямът си завладява територии. Колкото и параноично да ви звучи...

Бежанците само през Кпп ли минават? Защо само 25 човека? Защо само на границата с Македония? Защо нямаме ограда с Турция? Защо там не се охранява подсилено?

то има ли невъоръжени военни?

Европа вече е преживявала мигрантска вълна преди стотина години. Всички на корабите и в Америка! Титаниците ли свършиха?

Щеше да е много смешно ако не беше трагично. Изпратихме двайсетина стойкаджии с навити ръкави с един хамър и една картечница да всяват респект у милионите бежанци идващи на талази. Най добре и безболезнено е тези наши велики войни да екскортират всичките тези бежанци до шенгенската територия и да остави "велика" Европа от празни бирократични кратуни водещи се по акъла на краварите от САЩ да си сърба попарата.

Милионите?!?!? Че на страха очите са големи ама чак пък толкова айде по-полека с глупостите!

Чети по долу.Австрия разполага полк,ние взвод.Ето това е армията която си брани границите.

Около 60 МИЛИОНА потенциални емигранти гледат към ЕВРОПА! Както се вижда колкото повече усилия и пари Европа хвърля да се "справи" с потока, толкова повече той расте катастрофално! Има телефони, има Интернет - цял свят разбра, че в Европа най-лесно се влиза и най-лесно се паратизира! Няма съмнение как ще свърши всичко това - вече започна!

А докато се симулира дейност на ГКПП-тата кой охранява ГРАНИЦАТА?

То Сериозни ли човек да гледа на "Това с хАмъра" или да се Смее? Ами то ми мяза малко на онзи руски вестерн "Въоръжен и много опасен" - вЪоръжени и Много, ама Много опасни. И какъв "Респект" само, ха да си посмял да минеш Бордера........

плюс не каква да е, а "ЖИВА" сила /сякаш някой допуска, че може да не е такава/.

Ама вие сериозно ли си мислите, че тези ще започнат да отстрелват бежанци на вълни? Само плашат гаргите и няма да стрелят изобщо. А и откога нелегалните пресичат границите през ГКПП след като могат да го направят навсякъде другаде, където не се охранява.

Не сме пратили 10 войници, картечница и един джип на КПП-то. Пратили сме дестетте войници, картечницата и джипа на БА. А танка ни бил в ремонт.

Верно е, спукал гума :-)

А ти кога ще отидеш?

Доста много - 25 войника. Мислех, че говорят за 25 000.

БГ Армията на Запад е изтеглена , а в Балчик преди няколко часа имаше Въздушен Десант на Турската Армия .

Една картечница готова да стреля, може да спре цялата бежанска вълна. А и така наречените бежанци не са луди, повярвай те ми, щом се разчуе че има картечници срещу тях, няма и да помислят да тръгнат насам. А ако случайно някой заблуден тръгне, стрелба на месо и повече никой няма и през ум да му мине да идва в България.

Не можеш да спреш 5-6 000мигранта в мирно време с оръжие. Тези хора са допуснати на територията на ЕС и до тук. Край, разберете. Важното е, че не искат в бедните държави да остават.Дори трябва да им дадем хлебец да имат сили да стигнат боогатия запад. Нека си направят палааткови лагери в Брюксел пред парламента, централата на НАТО, париж, лондон, берлин.

Виж откъде са бежанците.От държавите където едни идиоти демократизираха,праснаха едни цветни революции,кръстиха цялата далавера "арабска пролет"

Не са само от там! Пример: Пакистан, Албания, Нигерия, Камерун, Еритрея, Ливан.

Българската армия: Хамър с картечница и 10 военни. Ей на това му се казва армия!

Да пратим и другият джип.Едно време се базикахме с Албения,сега само това ли е останало от благоевградската дивизия.

Петричани, санданлий, нали са много люти македонци? Да ходят да си пазят сами границата.Можее да им дойде мозъка щото първо там ще се заселят ако Македония хллопне отново кученцата.

Забележете, сънародници. България няма военни по границите си, а сега разположила 25 за всеки случай.

Тарамбуката Хамър можеше да служи само за жива подвижна мишена при обучение на танкови екипажина Бог да прости БА. Човечето зад картечницата в бойна обстановка е мъртвец още с появяването. БГ правителството служи за шут-глашатай на Онбашиите и припка и подскача така като му дърпат юздичката. Българинът остана без армия и скоро ще остане и без география. Обаче копа разкопки, явно търси себе си, да е подготвен и открива музеи.Демек да е по-лесно за новите заселници. Музеите ще са последното убежище. Бъдещите поколения ще ги водят в музеите и ще им показват изчезналите нации траки, българи. Само будалата свят никога няма да свършиа и за тях музеите сще са безплатни.

N. S.

Майтапа на страна началник, обаче тази прогноза съм я чул преди доста дълго време и то от много сериозно место. Започвам да се замислям наистина сериозно по въпроса. Както го виждаш и ти ..... след много кратко време българи ще бъдат посочвани с пръст от туристически гидове, с коментар че това е било до скоро коренното население по тези земи.

РАЗБЕРЕТЕ-ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ. ТОВА СА БЪДЕЩИ БОЙЦИ НА ИД. ОТНАЧАЛО ЩЕ СИ ПОЧИНАТ И ПОХАПНАТ НА СОЦИАЛА НА НЕВЕРНИЦИТЕ. ПОСЛЕ В ДЖАМИИТЕ ЩЕ ИМ ПРОМИЯТ МОЗЪЦИТЕ С ДОБАВКА НА ДРОГА(ТОВА ЩЕ ИМ БЪДЕ ЗАНИМАНИЕТО ОСНОВНО) И КОГАТО ДОСТИГНАТ НУЖНАТА КОНДИЦИЯ ЩЕ ГИ ИЗПРАТЯТ ОБРАТНО ЗА ДА ПРАВЯТ ДЖИХАД И ДА ПОПАДАТ ПО БЪРЗО В ИСЛЯМСКИЯТ РАЙ. ОСТАНАЛИТЕ ОТ БЕЖАНЦИТЕ СА ЖЕНИ,ДЕЦА И РОДНИНИ НА ДЕЙСТВАЩИ ГЛАВОРЕЗИ ОТ И.Д. ,КОИТО КАТО ПОЛУЧАТ СТАТУС МОГАТ ДА ИЗВИКАТ И МЪЖЕТЕ И РОДИТЕЛИТЕ СИ.ТЕ ВЕЧЕ НАПЕЧЕЛИЛИ СЕ (АКО СА ОЖИВЕЛИ) ЩЕ ДОЙДАТ ПРИ ТЯХ ОФИЦИАЛНО СЪС САМОЛЕТ И БАНКОВА СМЕТКА,КОЯТО ШЕЙХОВЕТЕ ВЕЧЕ СА ЗАХРАНИЛИ ЗА ТЯХНИТЕ ЗАСЛУГИ ПО РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЗАНИМАНИЯ. (може би има малък процент истински бежанци ,които се спасяват от войната ,но твърде скъпа е тази операция с преминаването през толкова граници???)

Братле, само се успокой. Вземи пий една чашка вода и отдъхни. Бегло съм съгласен с теб, но държа да разсея едно твое твърдение. Тероризмът на във времената, в които живеем днес не се внася (или не толкова колкото преди). Терористичен акт, като част от инструментариумът за постигане на икономически и политически цели, може да бъде организиран във всяка една държава разполагаща с необразовано и капсуловано малцинство. Като пример ще и припомня, че още преди масовият проблем с мигрантите, ония лоши батковци с качулките от ДАНС, играха хоро на главите на едни брадати идиоти от Пазарджик. За това, не се товари толкова и остави тревогите на хората, които са се нагърбили с отговорноста да те пазят.

Демек според тебе риска не се повишава заради миграционния натиск?

Това някакъв майтап ли е ??? Цели 25 войника и то разположени на асфалта - на самото ГКПП - че кой е луд да пристигне по шосето ако ще минава нелегално границата ??? Има десетки километри зелена граница - неохранявана от никого за съжаление !!!

25 войника,това си е сериозна навалица,само не знам,как ще се разминават там,това е войска серозна работа.

Австрийците постъпват умно, като възлагат тази задача на армията. Ще им осигурят подслон, храна и ще спрат придвижването им, докато не се разгледа всеки случай по отделно. Нашите трябваше да постъпят по същия начин, не да изтапнават на преден план единствената си картечница. Хем нищо няма да опазят с тия 10 войника, хем изглежда зле като от гледна точка на имиджа.

Нашите постъпиха по същия начин и ползваха жандармерията за тази цел. Дали си забравил бежанската вълна от преди 6 месеца или чак днес си научил, че се случват такива неща?

Знам че границите ни не са защитени и че там трябват повече хора. Също знам, че от гледна точка на пиара е по-добре да се наблегне на тази дейност на армията, за която споменахме, а не на картечницата, сержант.

КОЙ ГИ ВОДИ И ОРГАНИЗИРА ТЕЗИ "БЕЖАНЦИ"???КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВИДИМ ПРОСНАТИ УБИТИ КАНАЛДЖИИ И АРАБИ ТЕРОРИСТИ. И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЕС ДА НАПРАВИ ЛАГЕРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СЕВ.АФРИКА.

Боже мили, какъв е този цирк!?Какво правят тези хора с картечници там! Какви са техните задачи? Да УБИВАТ, ДА СПИРАТ ЕМИГРАНТИТЕ ИЛИ ДА ПОМАГАТ!? Но както виждам май този етап сме на геройски пози пред фотообективите!25 човека за мен като професионалист значи само едно- изпълни задачата с цената на всичко- убвай, създавай хаос при врага, не му давай възможност да предприеме активни действия! Но нали оттатък границата са само жени, деца и мирни емигранти!Значи или правителството не знае какво прави и отбива номера или крие нещо от народа си! За това нека чуем конкретен отговор от тях/мин.. председател мин на отбраната, мин. на вътрешните работи!!!! НО КОНКРЕТЕН!!!!!!!! Иначе за мен това е циркаджийска работа в циркаджийска държава! КАКВАТО МАЙ СМЕ И КОЛКОТО ДА НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ГО ПОВЯРВАМ!!!!!

Нарича се въоръжено присъствие. Има възпиращ ефект. Не изпадай в комично положение да коментираш неща, които са ти чужди. И аз не коментирам дейности от твоята професия, за да не се излагам.

Аз заставам с името си- истинското!!!! И не правя скрити "геройски коментари под псевдоними!!!!! Най- лесно е да правиш именно това!!!! Пишеш ПЕШО и лаеш за публиката!!!! Аз изразявам гражданската си позиция и питам хората които ръководят тази държава - какво става! Прост въпрос на който очаквам само конкретен отговор! Сбит, ясен и конкретен!!!

Да де ама както винаги пак са с неустановени правомощия и функции и ако стане нещо ще го отнесе командира на терен. Имаше такъв случай преди 15 години по време на войната в Сърбия. Човека бая мастило изписа за похарчените муниции. И добре че нямаше жертви. Че тогава какъв вой щеше да се вдигне. Та проблема е какви правомощия имат ако талибаните ги нападнат при това въоръжено присъствие. И да не се окаже че картечницата е без патрони или само с 50 патрона. А проблема се решава с 10 метра бодлива тел и една табела на която се пише че е военна зона и се стреля без предупреждение. И две листчета хартия правилно написани от съответният началник.

За какво умряха толкова възрожденци,опълченци,участници във войните-за това сега да подарим Майка България на циганите и африканците???Събудете се братя! Искайте Гранични войски,въвеждане на Казармата ,Стена и въоръжена охрана с граничари. Няма никакви бежанци,а само нарушители на границата ,които Турция умишлено изтласква и гони към БГ да се приеме закон ,който да приравни каналджийството с роботърговията.

Южните граници са още по-голям проблем, но нашите идиоти там не разполагат военна сила и техника. Завардете ЮЖНИТЕ ГРАНИЦИ. Остава още да изпратят войници да пазят речната граница на Дунав, неадекватници.

Те първо нямат ресурс да пазят граница, това с 10 души и 1 джипка не може да се случи. Второ и южната и западната граница са рискови. От Гърция постоянно влизат хиляди бежанци в Македония. Комшиите явно подпомагат процеса, дали вземат пари за това, е друг въпрос.

Разбира се , че нямат. Разформироваха и унищожиха цяла армия, премахнаха задължителната военна служба, унищожиха заграждения, огради кльонове, унищ. Това си е направо пакана за нахлуване. Отделно не им стиска да изпратят войници на турската граница. Мухльовци, а не правителство.

. БЪЛГАРИЯ ВЗЕ СВОЕТО РЕШЕНИЕ: БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ЩЕ СЕ ОГРАДИ С ВЪЖЕНЦЕ И ТАБЕЛИ НА НЯКОЛКО ЕЗИКА:"СТОП-ПРЕМИНАВАНЕТО ЗАБРАНЕНО! СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ОХРАНАТА ЩЕ СЕ ПОЕМЕ ОТ СНАЙПЕРИ-ДРОНОВЕ,ЛОВНИ ДРУЖИНКИ И ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ.НАРУШИТЕЛИТЕ ДА СЕ ИЗГАРЯТ В РАЙОННИТЕ ЕКИРИСАЖИ.-КАЗАХ-КРУМ СТРАШНИ

Круме, БА дали има такива дронове? Виж ловните дружинки може и да поемат охраната срещу заплащане в бира и кебапчета.

води етническа,религиозна война с цел заличаването на малките държави и размиването на големите. И ,че просто държави като нашата България,Гърция,Сърбия,Македония просто ще престанат да съществуват

По никакви законни норми тези хор а нямат право да влизат в чужда територия. Половината са роднини -жени и деца на главорези от ИД,които тука се изпращат на топло и сито,а после като вземат статут"бежанец" да изтеглят и даденият боец от ИД,ако разбира се е жив до тогава на "заслужен"отдих в Европа на социалната система на глупавите неверници.Всички имат банкови сметки в турски банки,където шейховете им плащат заплатите.

The way I see it they ought to make it a vacation spot...OK, you want to come to the border, $25 for a permit, you can shoot all the people you want that cross illegally

And than what?

Австрийците пратили 500, ама в калабълъка кой ще ти брои 500 ли са, 2500 ли, и дали персонала покрай тях също не носи лично оръжие. А с тия нашите 10 войника и едната джипка най-много за смях да станем.

OOOOO, MNOGO BE , CELI 25 CHOVEKA STE PAZYAT GRANICATA.

И като има картечница, какво? Войникът ще стреля с нея по хората - вкл.деца, жени ?!? Това е поредното недоразумение в България... Ето например в Австрия изпращат 500 военослужещи с цел да се подобри организацията за подслоняване на имигрантите и регистрацията им. В Италия и Испания отдавна военноморски сили са мобилизирани да спасяват от удавяне имигрантите и т.н.

Ами хващай пътя за Австрия и помагай в мюсулманизирането им. Тук на никой не си нужен.

Направих това мноого отдавна, вероятно преди вие да сте бил роден :)))

Тоя трябва да е пълен дебил, за да си мисли че австрийците пращат армията не за да пази територията, а за да посрещат с хляб и сол новодошлите :))) Армията посреща по друг начин, принципно.

Ей, бастун! Като си такъв защитник на правата на тия мигранти, 'оди и им бърши задниците в Австрия тогава. Вместо да се покажеш, колко добро същество си, само се издаде какъв нихилист си всъщност спрямо твоето общество!

Няма 'мое' общество, има човешко общество ... Да се помага на хора в беда е характеристика на човешкото общество, което, съдейки по вашия коментар в съвременна България не съществува, уви.

loyola

Да де, ама него не го щат в Австрия, щото е щастлив европеец, макар и ор Б-я. Виж ако беше сириец или палестинец, друго щеше да е ... Интересно обаче, че и хората от Донбас не ги приемат а там си е направо геноцид, НО явно че са политически неправилно ориентирани ....

Напишете в тубата Ewald stadler и се наслаждавайте на доброто отношение на австрийските политици към емигранти и пришълци. Записите са на немски език. Имаше ги с български субтитри, но видеото обясними причини изчезна.

Дир, това е несправедливо, не съм употребила нито една цинична думичка, за да ми скривате коментара! Това, което споделих, е възмущение от думите на г-жа Бъчварова, че "връщането на стария тип граничен контрол в рамките на Евросъюза" било "решение на страните от шенгенското пространство"!?!? Това е нечувано! Нито сме в Шенген, пък дори и да бяхме, не сме длъжни да чакаме чужди инструкции как да осигурим сигурността на държавата! Просто е ужасяващо да слушаш подобни разсъждения на една семпла женица (надявам се, че определението "семпъл" в речника на дир не се брои за цинизъм!), която в прав текст казва откъде се дърпат конците на българското правителство! Управляват ни МАРИОНЕТКИ!

Ти откри Америка.

а, то отдавна е ясно и на малките деца. Марионетките разбраха, че хората се тревожат и тръгнаха по телевизиите да замазват очи, че правят нещо, нали избори идват... Но ето на, една две изпуснати фрази и става ясно "на чий господ служат" нашите марионетки.

loyola

"Австрийската армия ще разположи над 500 войници в помощ на властите, за да се справят с огромен приток на мигранти ..." ние пращаме 25! Юнаци

Абе, вие наистина не четете - "Войниците ще помагат при придружаването на хора и оборудване за мигрантите, в изграждането на места за подслон и в организиране на доставки на храна" Аз лично предпочитам 25 войника да пазят от навлизане на мигранти, отколкот 500 да ги возят, да ги държат за ръчичка и да им строят убежища В БЪЛГАРИЯ!

loyola

Абе я да видим кой не чете? Коментара ми е "колко" се пращат, а не "какво" ще правят

Войниците не помагат на бюрократите, те са бойци и единственото което правят е да се бият. Чети между редовете. Не се хващай на всяка глупост на журналистите.

Вие явно сте сериозни и затова ще ви отговоря сериозно. Към първия - Армията е задължена да изпълнява издадените заповеди и да спазва удобрените планове. Именно там се крие разковничето. Ти правиш съпоставка между подразделение със заповядани чисто логистични функции и такова със отбранителни такива. ТОВА имах предвид- двете неща са НЕСЪПОСТАВИМИ, следователно и твоето несериозно сравнение на броят военнослужещи изпратени от двете държави. Към колегата "глупак". Глупако, военните се ръководят от устава, според който трябва безпрекословно да изпълняват заповедите на своите командири. Това го знае всеки ИСТИНСКИ български мъж,заклел се във вярност на Родината. От това следва, че колкото и да му се иска примерно на австрийското войниче да хвърли лопатата и вместо да копае кенефи на мигрантите, да ги прогони от страната си ТОЙ НЕ МОЖЕ. Заповедите са му сведени и са изнесени доста ясно в горната статия. АВСТРИЙСКИТЕ ВОЙНИЦИ ИМАТ САМО ЛОГИСТИЧНИ ЗАДАЧИ. А какво се чете между редовете, можеш да кажеш само ти' като по-умен, понеже аз съм си проЗто глупак :)

Тези картечници са там, за да се използват при нужда. И трябва да се използват, ако се наложи, за да оцелеем като нация.

Картечницата е един брой, както и джипката. С тая военна "мощ" могат да опазят най много някой конкретен обект, не и цяла граница.