Коментари - Избраха новия ”арменски поп” | Днес.dir.bg

Избраха новия ”арменски поп”

Архимандрит Исахак Похосян е новият архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България.

Обратно в новината

Коментари - Избраха новия ”арменски поп” | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време е да се закрие омбудсманът като излишен дубльор на архиерея с голям бюджет.

И що за просташко заглавие сте турили от Дир-а, засрамете се!? Църквата на православните братя-арменци е една от първите в християнския свят и е напълно достойна за уважение. Има ли редактори, има ли модератори в тоя сайт, или новоизлюпените дописничета могат да натракат всякаква простотия безконтролно?

Основната беда е в редакторите - обикновено ниска култура, включително езикова.

Желая Ви успех господин архиерей. Вие сте единствената надежда на българите.

Арменците са имали самостоятелна патриаршия, арменските архимандрити и епископи са имали сериозно влияние и някои от тях реално са помагали на българите примерно епископа на Диарбекир. Също поради конфликта между гръцката и арменската патриаршия последната е помогнала сериозно на българите в борбата им за независима църква както и в организирането на такава след султанския ферман

Не знам, дали няма отново отчаяни и онеправдани българи да искат застъпничеството на арменския поп пред институциите! Аз съм чувал следното. Арменският поп играел на табла с управителя на Диарбекир. Когато се е застъпвал за определен заточеник за нещо по време на играта, ако управителят му откаже, това означава, че проблемът е такъв, че и арменският поп не може да помогне.

Заглавието е изключително вулгарно. Не може да се нарича така хъшлашки главата на една сестринска православна църква.

Бащи с отнети права да виждат децата си отидоха да се оплачат на арменския поп! Разбира се съвсем символично, да им се обърне внимание, че няма кой да им реши проблема!

в същност изразът за "арменския поп" не идва ли от времената на геноцида над арменците? т.е. да се оплачеш на нещо, дето го нема, защото е било "потурчено". според мен, от момента, когато човек загуби чувството си за хумор той престава да бъде и човек. все пак, бе редно да предоставите адреzа, талифонъ на "арменския поп" за да могат да го ползват от свое име държавните институции, като прокуратура, милиция, съд, антинародното събрание, президенството и etc.. че да има кой да помага на хората в бедстващата от действията/бездействията на "институциите" си територия.

Израза да се оплачеш на арменския поп идва от заточените в Диарбекир българи. Местният арменски поп бил близък със султана и се застъпил за осъдените ни на смърт сънародници.

благодаря ви. значи пак същото, което казах. само че представено и пренесено и за/върху днешните дни.

на нас пък по история ни обясняваха точно обратното че след оплакване на диарбекирските затворници до месния арменски архиерей не последвало нищо и за това нямало смисъл от оплакване, та затова се бил появил и тоя израз"да се оплачеш на арменския поп"

Другата по-дълга версия е, че по времето на борбата за създаване на независима Българска Църква, гръцките свещенници се противопоставят на това, а Арменската Църква ни подкрепя в начинанието. Оттам гърците започват обидни подмятания към българите, когато бъдат помолени от тях за нещо "Оплачи се на арменския поп". Те така са наричали арменския патриарх. Израза е еднакво обиден както за българите, така и за арменците. Благодаря за вниманието.

благодаря за допълнението. добре е човек да научи и нещо ново. все пак на много хора не им е известно откъде идват подобни изрази, които се ползват все още твърде често. аз лично този израз не го намирам за обиден, дори и в смисъла му, че те пращат "на майната си".

Това заглавие е крайно обидно ! Не се ли сетиха редакторите ? Сменете заглавието !

Само простаци като вас могат да сложат такова заглавие на статия. Прости, по-прости, дирбегейци! Не ставате за журналисти, цялата редакция е за разгонване.

Приемам оплакване от понеделник.

Ц-ц-ц и сега като започне едно оплакване...

ДАЛИ ИМА НЕЩО ОБЩО С Д.С.,КАКТО НАШИТЕ ПОПОВЕ???

Много хубаво заглавие, link

То бива , ама простотията по хората ходи. Къде точно видяхте връзката между поп и архиерей?

Попай,скачай в цървулките и на нивата.Освен бръмбъри,в главата ти няма нищо друго.Сполай ти!

Това е хубава новина.Честито!Радвайте се и стига сте плюли,нали сте ТОЛЕРАНТНИ?

Или ще прави самостоятелно шоу, за да ни гъгне английски парчета? леля Койка

Учил гръцки пък си останал поп.

Е сега вече стана добре -ЩЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАКВАМ !!!!!Да започвам ли ?

Жалби и оплаквания че приемаме от понеделник.

Шило

"Арменски поп"... Нека, преди подигравателното наименование, прочетем все пак от къде е тръгнало...Че иначе е срамота.

ДИР , цинично ви е заглавието. Меко казано. С арменците сме императорствали Източен Рим, с арменците делим една горестна съдба от кланетата на исляма, създадени от ционистите. Преди да пишете за арменците щуротии...прочетете стиховете на Големият Яворов...

E имаи малко чувство за хумор де!

Българин съм, срамувам се от заглавието и се извинявам на моите съграждани арменци. Простотията и глупостта на написалия заглавието не са оправдание.

тои един голям,яворов ама няма що,кое му е голямото,това,че е убил жена си ли

Попчето си е готино само да не се кара с грузинчетата и ако може да съдейства за обединението след 1000 год. католици православни

Избраха новия арменски поп Дир, преценявайте заглавията си. арменски поп звучи подигравателно. Архимандрит Исахак Похосян е новият архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България. Прочетете и МНОГО смисления коментар на: КалПазанКа (регистриран) 20.06.2015 21:43 Има какво да се научи, поне за мен е така.

това им написах на дираджийските скапаняци, ама не го харесаха!

Моля обърнете ОСОБЕНО внимание на нерегистринания потребител, с разни идиотски никове, "Данс", "богаташчета"... Дир, разкарайте този боклук от форума. Осира, при това МНОГОКРАТНО с някакви тъпизми за "Данс", "богаташчета"... Явно има си някакъв текстов файл с простотии, от там copu/paste и ги бълва към всички теми. Направете му един IP-BAN и да спрем да го виждаме по 5-6 пъти към всяка тема.

докато всички мълчим все така ще е , ще ни обират , ще ни крадат , ще ни продават и убиват !

Принципно си прав, чета и пиша, но ми се искаше да спра спама по темите, това беше смисълът на моето изказване. Не беше зле да прочетеш внимателно написаното от мен.

jingiby

По време на турското робство българските заточеници в Диарбекир имали право ползват услугите на християнски свещеник. Единствените християнски свещеници в района били арменските. Но те не били православни, не знаели български, а и не били пускани в затвора. И оттам идва приказката оплачи се на арменския поп, т.е. да опиташ да направиш нещо безполезно...

Арменските свещеници не били православни? Тъкмо обратното.

dobrin

дали не мозе да суджства за граниза на пулнолетието в булгария от 19 години?

извиняваи, но на какъв език си написал мнението си?

На набъбнал след десетата ...

Преведох го -Дали не може да съдейства за граница на пълнолетната възраст в България -да бъде 19 години !Ох изпотих се докато го преведа!!!

Браво дано само да не тръгне и той, както по предния си предшественик...по дискотеките на Варна да се изживява на дон...с любовницата си макар, че всички знаем във Варна как приключи неговата кариера....

Да не се подиграваме с вероизповеданията, доста примери напоследък за негативна реакция на общности с примитивно мислене, които доведоха до лоши последици. P.S. атеист съм, но източно православен

атеистси , но прамвославен ?! по същият начин може да си атеист мюсолманин , евреин , будист , католик , съботянин и каквото се сетиш , защото в същност си нищо .

Човекът ако знае с каква тежест е натоварено названието"арменски поп", благодарение на това, че само арменския свещеник се е застъпвал за несправедливостите върху християните. Седем милиона българи приемат това като "върховен омбудсман"

Адмирации, внесе яснота в изкривената представа за тълкуването!!! 6+++ P.S. Хубав НИК (КалПазанКа), сложи и нещо в профила си, ще ми е интересно да зная още нещо за теб ;-)

От предишните ти постинги виждам познаване на темата Армения. Радвам се, че те открих КалПазанКа ;-)

КалПазанКа

Имам много съученици арменци и знам съвсем достоверно със снимки и документи какво е правило арменското духовенство в поробените земи. Там където живея двете диаспори българска и арменска са много близки. Децата ни учат и играят заедно.

Четох му автобиографията. Той е доста начетен архимандрит, роден 1978 г. в Ереван, не е стар като нашите, дето всеки момент може да се срещнат с ... :)

с ... шефа? :)))

Отдавам уважение на обстоятелството, че само арменският свещеник се е застъпвал навремето за несправедливостите върху християните. Според мене, обаче, е невярно твърдението, че "седем милиона българи приемат това като "върховен омбудсман" - милионите българи всъщност употребяват оня известен израз, за да кажат колко безполезно е дадено оплакване. Допускам, че застъпването от страна на арменския свещеник по правило е оставало без последствия и това е породило израза. Което в никакъв случай не омаловажава акта на застъпничеството му.

Хубаво го запомнете,защото това е последната инстанция на която можете да се оплачете,тъй като на другите едва ли ще ви помогнат.

Може би имахте предвид: Еревански университет? Справка GOOGLE

Да му е честито и с чест да носи високият си сан!

от 2013 до 2014 учи в еверанският ... къде е еверан ?

не е еверанският ! евереванският е ! ако не вярваш питай дира !

Някой знаели откъде идва приказката да се оплачеш на арменския поп?

да

Да и аз знам.

от където идва и няма го майстора ! виж ми окото . не на мене тия . когато се връща еврейн от жътва . питай брат ми ,ако не ми не вярваш . и тнт .

Айде честито, комунистите ще имат на кого да се оплакват.

Първата му работа е да открие изнесено работно място в БГ.

Коментари - Избраха новия ”арменски поп” | Днес.dir.bg

Избраха новия ”арменски поп”

Архимандрит Исахак Похосян е новият архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България.

Обратно в новината

Коментари - Избраха новия ”арменски поп” | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време е да се закрие омбудсманът като излишен дубльор на архиерея с голям бюджет.

И що за просташко заглавие сте турили от Дир-а, засрамете се!? Църквата на православните братя-арменци е една от първите в християнския свят и е напълно достойна за уважение. Има ли редактори, има ли модератори в тоя сайт, или новоизлюпените дописничета могат да натракат всякаква простотия безконтролно?

Основната беда е в редакторите - обикновено ниска култура, включително езикова.

Желая Ви успех господин архиерей. Вие сте единствената надежда на българите.

Арменците са имали самостоятелна патриаршия, арменските архимандрити и епископи са имали сериозно влияние и някои от тях реално са помагали на българите примерно епископа на Диарбекир. Също поради конфликта между гръцката и арменската патриаршия последната е помогнала сериозно на българите в борбата им за независима църква както и в организирането на такава след султанския ферман

Не знам, дали няма отново отчаяни и онеправдани българи да искат застъпничеството на арменския поп пред институциите! Аз съм чувал следното. Арменският поп играел на табла с управителя на Диарбекир. Когато се е застъпвал за определен заточеник за нещо по време на играта, ако управителят му откаже, това означава, че проблемът е такъв, че и арменският поп не може да помогне.

Заглавието е изключително вулгарно. Не може да се нарича така хъшлашки главата на една сестринска православна църква.

Бащи с отнети права да виждат децата си отидоха да се оплачат на арменския поп! Разбира се съвсем символично, да им се обърне внимание, че няма кой да им реши проблема!

в същност изразът за "арменския поп" не идва ли от времената на геноцида над арменците? т.е. да се оплачеш на нещо, дето го нема, защото е било "потурчено". според мен, от момента, когато човек загуби чувството си за хумор той престава да бъде и човек. все пак, бе редно да предоставите адреzа, талифонъ на "арменския поп" за да могат да го ползват от свое име държавните институции, като прокуратура, милиция, съд, антинародното събрание, президенството и etc.. че да има кой да помага на хората в бедстващата от действията/бездействията на "институциите" си територия.

Израза да се оплачеш на арменския поп идва от заточените в Диарбекир българи. Местният арменски поп бил близък със султана и се застъпил за осъдените ни на смърт сънародници.

благодаря ви. значи пак същото, което казах. само че представено и пренесено и за/върху днешните дни.

на нас пък по история ни обясняваха точно обратното че след оплакване на диарбекирските затворници до месния арменски архиерей не последвало нищо и за това нямало смисъл от оплакване, та затова се бил появил и тоя израз"да се оплачеш на арменския поп"

Другата по-дълга версия е, че по времето на борбата за създаване на независима Българска Църква, гръцките свещенници се противопоставят на това, а Арменската Църква ни подкрепя в начинанието. Оттам гърците започват обидни подмятания към българите, когато бъдат помолени от тях за нещо "Оплачи се на арменския поп". Те така са наричали арменския патриарх. Израза е еднакво обиден както за българите, така и за арменците. Благодаря за вниманието.

благодаря за допълнението. добре е човек да научи и нещо ново. все пак на много хора не им е известно откъде идват подобни изрази, които се ползват все още твърде често. аз лично този израз не го намирам за обиден, дори и в смисъла му, че те пращат "на майната си".

Това заглавие е крайно обидно ! Не се ли сетиха редакторите ? Сменете заглавието !

Само простаци като вас могат да сложат такова заглавие на статия. Прости, по-прости, дирбегейци! Не ставате за журналисти, цялата редакция е за разгонване.

Приемам оплакване от понеделник.

Ц-ц-ц и сега като започне едно оплакване...

ДАЛИ ИМА НЕЩО ОБЩО С Д.С.,КАКТО НАШИТЕ ПОПОВЕ???

Много хубаво заглавие, link

То бива , ама простотията по хората ходи. Къде точно видяхте връзката между поп и архиерей?

Попай,скачай в цървулките и на нивата.Освен бръмбъри,в главата ти няма нищо друго.Сполай ти!

Това е хубава новина.Честито!Радвайте се и стига сте плюли,нали сте ТОЛЕРАНТНИ?

Или ще прави самостоятелно шоу, за да ни гъгне английски парчета? леля Койка

Учил гръцки пък си останал поп.

Е сега вече стана добре -ЩЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАКВАМ !!!!!Да започвам ли ?

Жалби и оплаквания че приемаме от понеделник.

Шило

"Арменски поп"... Нека, преди подигравателното наименование, прочетем все пак от къде е тръгнало...Че иначе е срамота.

ДИР , цинично ви е заглавието. Меко казано. С арменците сме императорствали Източен Рим, с арменците делим една горестна съдба от кланетата на исляма, създадени от ционистите. Преди да пишете за арменците щуротии...прочетете стиховете на Големият Яворов...

E имаи малко чувство за хумор де!

Българин съм, срамувам се от заглавието и се извинявам на моите съграждани арменци. Простотията и глупостта на написалия заглавието не са оправдание.

тои един голям,яворов ама няма що,кое му е голямото,това,че е убил жена си ли

Попчето си е готино само да не се кара с грузинчетата и ако може да съдейства за обединението след 1000 год. католици православни

Избраха новия арменски поп Дир, преценявайте заглавията си. арменски поп звучи подигравателно. Архимандрит Исахак Похосян е новият архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България. Прочетете и МНОГО смисления коментар на: КалПазанКа (регистриран) 20.06.2015 21:43 Има какво да се научи, поне за мен е така.

това им написах на дираджийските скапаняци, ама не го харесаха!

Моля обърнете ОСОБЕНО внимание на нерегистринания потребител, с разни идиотски никове, "Данс", "богаташчета"... Дир, разкарайте този боклук от форума. Осира, при това МНОГОКРАТНО с някакви тъпизми за "Данс", "богаташчета"... Явно има си някакъв текстов файл с простотии, от там copu/paste и ги бълва към всички теми. Направете му един IP-BAN и да спрем да го виждаме по 5-6 пъти към всяка тема.

докато всички мълчим все така ще е , ще ни обират , ще ни крадат , ще ни продават и убиват !

Принципно си прав, чета и пиша, но ми се искаше да спра спама по темите, това беше смисълът на моето изказване. Не беше зле да прочетеш внимателно написаното от мен.

jingiby

По време на турското робство българските заточеници в Диарбекир имали право ползват услугите на християнски свещеник. Единствените християнски свещеници в района били арменските. Но те не били православни, не знаели български, а и не били пускани в затвора. И оттам идва приказката оплачи се на арменския поп, т.е. да опиташ да направиш нещо безполезно...

Арменските свещеници не били православни? Тъкмо обратното.

dobrin

дали не мозе да суджства за граниза на пулнолетието в булгария от 19 години?

извиняваи, но на какъв език си написал мнението си?

На набъбнал след десетата ...

Преведох го -Дали не може да съдейства за граница на пълнолетната възраст в България -да бъде 19 години !Ох изпотих се докато го преведа!!!

Браво дано само да не тръгне и той, както по предния си предшественик...по дискотеките на Варна да се изживява на дон...с любовницата си макар, че всички знаем във Варна как приключи неговата кариера....

Да не се подиграваме с вероизповеданията, доста примери напоследък за негативна реакция на общности с примитивно мислене, които доведоха до лоши последици. P.S. атеист съм, но източно православен

атеистси , но прамвославен ?! по същият начин може да си атеист мюсолманин , евреин , будист , католик , съботянин и каквото се сетиш , защото в същност си нищо .

Човекът ако знае с каква тежест е натоварено названието"арменски поп", благодарение на това, че само арменския свещеник се е застъпвал за несправедливостите върху християните. Седем милиона българи приемат това като "върховен омбудсман"

Адмирации, внесе яснота в изкривената представа за тълкуването!!! 6+++ P.S. Хубав НИК (КалПазанКа), сложи и нещо в профила си, ще ми е интересно да зная още нещо за теб ;-)

От предишните ти постинги виждам познаване на темата Армения. Радвам се, че те открих КалПазанКа ;-)

КалПазанКа

Имам много съученици арменци и знам съвсем достоверно със снимки и документи какво е правило арменското духовенство в поробените земи. Там където живея двете диаспори българска и арменска са много близки. Децата ни учат и играят заедно.

Четох му автобиографията. Той е доста начетен архимандрит, роден 1978 г. в Ереван, не е стар като нашите, дето всеки момент може да се срещнат с ... :)

с ... шефа? :)))

Отдавам уважение на обстоятелството, че само арменският свещеник се е застъпвал навремето за несправедливостите върху християните. Според мене, обаче, е невярно твърдението, че "седем милиона българи приемат това като "върховен омбудсман" - милионите българи всъщност употребяват оня известен израз, за да кажат колко безполезно е дадено оплакване. Допускам, че застъпването от страна на арменския свещеник по правило е оставало без последствия и това е породило израза. Което в никакъв случай не омаловажава акта на застъпничеството му.

Хубаво го запомнете,защото това е последната инстанция на която можете да се оплачете,тъй като на другите едва ли ще ви помогнат.

Може би имахте предвид: Еревански университет? Справка GOOGLE

Да му е честито и с чест да носи високият си сан!

от 2013 до 2014 учи в еверанският ... къде е еверан ?

не е еверанският ! евереванският е ! ако не вярваш питай дира !

Някой знаели откъде идва приказката да се оплачеш на арменския поп?

да

Да и аз знам.

от където идва и няма го майстора ! виж ми окото . не на мене тия . когато се връща еврейн от жътва . питай брат ми ,ако не ми не вярваш . и тнт .

Айде честито, комунистите ще имат на кого да се оплакват.

Първата му работа е да открие изнесено работно място в БГ.