Неизвестна крепост открита до Приморско

Напълно неизвестна на науката крепост откри археологът на Националния исторически музей д-р Иван Христов в лонгоза на Ропотамо в близост до Приморско.

Обратно в новината

Коментари - Неизвестна крепост открита до Приморско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да звучи доста екзотично.Неизвестна крепост, но я има в картите на ИАГ/изпълнителна агенция по горите/ и даже името и.Предполагам, че картите не са от преди новата ера.

Дайте снимки бе хора!

Неизвестна крепост, ама отбелязана на стари карти,, и дори и е записано името.

Откривани са и скелети на гиганти наоколо, но всичко това се пази в тайна!

"НЕИЗВЕСТНА крепост открита до Приморско", обаче "В стари карти на Горското стопанство д-р Иван Христов е открил, че крепостта се е наричала Фармакида"! Вероятно и картите на горското стопанство са били "неизвестни"? За някого си ...

Печената червена тухла, направила революция в строителната технология , е открита в Одриската държава по времето на царуването на Цар Севт иии. Чийто син Ройгос и снаха са иконографисани в Казанлъшката гробница. Жалки сенки на някогашните българи са днешните им оскотели и подивели от комунизма и пост комунизма наследнидници.

Маронея е в днешна Гърция на Бяло море и има и сега хубаво село там.

Един пример ще дам как НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ туризъм: Това е Приморско: отивам нарочно дотам, разглеждам светилището Беглик таш (искат ти 2 лв за вход, ама пътя дотам е черен 2км, ако не те спрат на бариерата още и да ходиш из прахоляка!). Спираме да хапнем в града в една пицария, наглите местни от ОБЩИНА Приморско те издебват докато си си оставил колата (която естествено не е с бургаска регистрация) и ти я вдигат с паяк (39 лв удоволствието)!Ама защо, къде има знаци, къде няма, нямат синя зона, нямат табелки за паркирането- искат и те ПАРИ да правят от жертвите- туристи! Така ли?!Аз им го казах: от година на година балъците ще намаляват, всички ще са в Гърция/Турция! Сбогом Приморско- без правила: няма туризъм, българинът ЗАХИТРЯ!

Затова повечето чужденци, а и вече българи, предпочитат Гърция и Турция. Там получаваш отношение, непонятно за тукашните чукундури, които до преди 5 години са копали картофи, а сега се изживяват на бизнесмени :) Та.. хотелиерите да не пискат, че няма туристи. Заслужават си го. Както и да е. По темата сега - интересно ще ми е да го посетя това място :)