Борисов: С пари ще асфалтираме и лунната пътека

"Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето", заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на заседанието на правителството в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: С пари ще асфалтираме и лунната пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асфалтирай лунната пътека на морето за да мине по нея ВиК Русе от тройната коалиция. Много вода крадлива, червена

Бойко,Бойко и като го асфалтираш, после накъде.....електората в небесата ...така ли?

Нямат стратегия, импровозират. Още преди изборите повтаряха като папагали "Само да вземем власта, после ще видим..." Е, получиха я. Ами сега?!Както каза Борисов, някои отнас тепърва се учат в политката. Това се прежалва, но то само едната политика ако беше. Цяла държава си е това, и грижа за хората също. И трябва да се прави нещо, всичката им политика се канализара единствено в две насоки - това, което най им се удава, като на полицайчета - гонене на бандити и хиляда акции и второ, харчене на траншове от ЕС по ТЕХНИ препоръки /и проекти/. Пък няма нищо по удобно за замазване на безпомощност от това някой да плаща, ти да прибираш, да го правиш и да си го приписваш за свое дело. Сто пъти съм питал по форуми и блогове - Какво щяха да преставляват ГЕРБ, ако махнем парите от ЕС? Само двама ми отговориха адекватно, акто единият каза "остави ме да помисля". Още мисли. Търси ползата от ГЕРБ, ако ги нямаше чуждите пари. Не ми пука вече за ничия полиутика, нагледах се на престъпници за тия 22 години. И на простаци в костюми, също.

Абе, асфалт му дайте...той знае какво да прави с него. С хората не знае... Всъщност ние не сме хора, а електорат.

е това е мъж.....а не като другите пасивни мъже-Станишев,ЦАРЯ

Само жена може да прецени доколко един мъж е мъж. Ти жена ли си?

"С пари..." или "Заради комисионни..." ?

Първо си плати задълженията към фирмите, цървул! После ако щеш и Млечния път асфалтирай...

Какво се случва докато ни баламосват с магистрали и приказки за някакъв мистеризен разтеж. Гледам в момента графика на покупателната способност на българина от 1997 г до 2011. Тоест потребление/ потребителска кошница. Има отчетност в проценти и пунктове. 1997 сме били на минус 8 пункта. Голяма мизерия. От 98-ма до 2001 сновем около 20 пункта. После навлизаме в "long-term average" - ot 2001 do 2006 почти права линия на 30 пункта. От 2006 следва много рязко покачване на цели 50 пункта и така до ноември 2009. И идва стагнацията - обедняването. Само за 3 месеца смъкваме от 50 на 8 пункта. До началото на 2010 сме на 4 пункта, а от тогава до днес сме вече на минус 2 пункта. Няма западен предприемач, след такава неблагорпиятна статистика, да се натиска за бизнес у нас. През това време Борисов бламира нацията, че с магистралите щял ги докара. Но те виждат, надали са толкова глупави?

те не останаха балгари в бг да патуват, а и малкото които са останали не патуват поради бедност, а и икономика нямаме, асфалтира да се види нещо обаче от цялата тая работа има далавера, чудя му се каде крие парите които отклонява

Българи има и бензиностанциите гъмжат и се плаща яко и пътищата - Българите пари имат обаче сме свикнал ида се оплакваме ...Ела да видиш колко пари се внасят в Банките от пенсионери - пари ли всички имат ама всички искат да са милионери това е проблема ...баровци е не става едни ще са по бедни други по богати ...а пари всички имат и бъгларите сме си 7 милиона в БЪлгария ....така че мисли рпеди да пишеш простотиите си

Пенсионери внасят пари в банки! Ииииииихаааааа!.... :)))))))))) Колко часа си го писал това? 2:12 Ясно, всичко се обяснява от раз. Хайде сега, като се събудиш по обед и след като си преодолееш махмурука, имай добрината и се поразрови малко за данни за спада на продажбите на бензин и дизел и С КОЛКО? Щом имаш нет да пишеш съчинения, ще имаш нет и да направиш справката. Виж и коя голяма верига бензиностанции прави съкращения на работна ръка... заради това, че са "гъмжащи". Иначе си прав - българите пари имат, колкото да си покрият най-основни нужди на цивилизован човек. Някой приключват с това покриване още на 20-тия ден след заплата. Абе общо взето много си прав, само да не забравил Алказацера.

Ама верно много си се напрегнал. Толкова си се напрегнал, че чак мозъка ти се е асфалтирал.

Основна причина за Френската революция е тежката икономическа криза. Цените на хляба нарастват с 50%, което предизвиква недохранване и глад, както и свързаните с тях болести и повишена смъртност. Инфлацията довела държавата до ръба на фалита. Ефектите на кризата се усилват от системни недостатъци на френската икономика. Освобождаването от данъци на съсловията на аристокрацията създава в обществото усещане за несправедливост. Данъчната система е неефективна, поради несправедливото разпределение на данъчната тежест.В същото време, на фона на икономическата криза, продължаващото демонстративно потребление на аристокрацията, най-вече на двора на Луи XVI във Версай, предизвиква все по-силна критика и нетърпимост.

да звучи ни познато - когато на влас бяха Комунистите преди Виденов и после Станишеф .. а сега дишаме спокойно ... за разлика от при тях червени крадливи мръсници

Много си се напрегнал бе, ше скъсаш некой менискус.

"Традиционният подход на едно управление е да тества търпимостта на избирателя, а тукашната търпимост към 2011 година се оказва доста висока. Толкова висока, че тестът може и да продължи." - Татяна Ваксберг

А бе ,тоя нашия ,много зопочна като Ентелигент да приказва...

започна и да фантазира. Но фантазии само за асфалт... Втори пуберитет... но с обратен знак.

Много точно се е изразил - образно за самата си същност

Добре,че идват избори...

И какво като идват-пак те ще са си навласт-дали се казват ,,бойко,,или ,,симеон,,или по друг начин пак са те-старите комунистически протежета-друг вид избори и трябват на тая страна

Изстреляли американците ракета с астронавти. Мисията - да боядисат луната с цветовете на САЩ знамето. Те се прилуняват и виждат с ужас, че там са вече руснаци и боядисват Луната с червена боя. Ужас обваща астронавтите. Каква мисия? Обаждат се в Кейп Каневеръл - шефе, тук вече руснаците боядисали кажи ,речи цялата Луна червена.Какво да правим. Босът хладнокръвно отговаря - оставете ги да я боядисат в червено перфектно.След това с бялата боя в баката, дето е във Шатъла, предоставена безвъзвездно от Бат Бойко фром Булгаристан, напишете върху червения фон - "Пийте само Кока Кола". The End.

той е решил да си асфалтира мозъкът ...

Мозъчетата на бесепарите отдавна са асфалтирани, пардон, бетонирани от вродена и придобита в последствие глупост.

Ти пък, къде виждаш умни действия на Борисов? Пусне някой и друг обект за рейтинг, пусне някой кьорфишек или недомислица, а отзад си плете кошницата (и то-яка!); в този смисъл, да, бива си го! На теб и мен такива видове ли ни трябват? Аз все още правя планове с децата да останем тук, в нашата България. А ти? С Борисов ще е трудно!

Много добър потрет на Тиквата! Бравос!

За пореден път в този форум ще кажа: ЩОМ ОТ ТАЗИ ВЛАСТ РЕВАТ МАРГИНИТЕ,БАНЕВ,БОЖКОВ,ГЕРГОВ, ДА ЖИВЕЕ ТАЗИ ВЛАСТ! ДОСЕГА ОТ РЕВЕШЕ НАРОДА А ТЕЗИ СИ ЖИВЯХА ОХОЛНО! ЩОМ ТЕХНИЯТ ИНТЕРЕС СЕГА Е НАКЪРНЕН - ТОВА Е ДОБРЕ ЗА НАРОДА!

КАКВИ МАРГИНИ БЕ ? ПО-НЕКАДЪРНО, АНЕКДОТИЧНО И СМОТАНО ПРАВИТЕЛСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА. ИЗБРАХА ЗА ПРЕМИЕР ЕДИН ОРГАНИЧЕН ТАРИКАТ, ТРЪГНАЛ ОТ КОФАТА С ПОМИЯ И ФИЛИИТЕ С МАС, НЕОСЪЩЕСТВЕН АГЕНТ НА ДС, СТАНАЛ ПОЖАРНИКАР. С НИЩОЖЕН МОЗЪК СИ ПРОПРАВИЛ ПЪТ ОТ МАГУРАТА ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ !

Докторе, и ти си за преглед...От бесепарска наглост. Но е разбираемо,БСП- то си отива като умиращ политически вид, кръгчето се затваря и нещата идват на място. За тебе остават безумните думички, които вече втръснаха на всички.

Абе ти олигофрен ли си или просто се правиш? Заплатите намаляват, безработицата наближа рекордните за последните години 12 %,, данъците скачат, кражби, престъпност, мизерия. И кои са тези простаци, които хересват подобно нещо? Явно вие в Герб сте просто генетично увредени от плюскането на филии с мас и подскаченето по цървулки на опашка пред кенефа на двора. Маргините реват, а тимаджиите се радват! И к'во, мутрите пак са на власт, начело с Рапона.

Надявам се следващото правителство да разнищи каква е била далаверата с това ударно строене на магистрали.Борисов се изцепи в Североизтока "за това не се развивате, защото се стига много трудно до вас". От което пролича пълния абсурд на цялото начинание. Мирише отвсякъде, доводите са ненормални. Живея в град, който преди 20 години беше 80 хиляден. Сега е под 30 хиляди. Затвориха заводи, фабрики и предприятия. Пустеят в момента, разграбени или превърнати в складове. Няма поминък, няма развитие, хората се разбягаха. Никой не си тръгна от тук поради причина "трудно се достигало до нас". Какво значи това?! Пътищата съществуват, който поиска дойде и направи нещо. Друг е въпроса, че върти на малки обороти, не заради "труднодостъпност", а от липса на икономическо развитие, липса на заетост и обезлюдяване.

Ta towa prawitelstwo li ти затвори фабриките бе пич, а ! И дали някои на запад сега шеще да отпусне и един лев на това правителство и България. Вие българите се сте недоклатени. и се недоволни

Що?! Ти като си доклатен качествено ти е харесало това, така ли? Запада като отпусна пари, ти какво прокопса? А хората около теб? Какво пише на фиша в края на месеца? Каква ти е професията и равно ли е заплащането поне на една четвърт от това, което взема твои колега на запад. За какво да съм доволен?! Да съм доволен че е същата мизерия, че и по-голяма стана, за това ли?! Ти като си свикнал да живееш беднотия, харесвай си я. За теб 500-600 лв може да са много пари, някой сме скроени по-широко. Мен ми писна да съм нежелан в собствената си държава и да ходя на запад. Като имат претенции сегашните, че струват повече от предишните, да направят така, че да спрем да миткосваме по света за по-добро.

Ами като не са ги затворили, те пък да ги отворят наново, бе! Нали са можещи, честни и работливи. Да ги отворят наново! Не да асфалтират до пустеещите им портали. Какво става сега: неработещ завод и неработещи хора - добре сме, ЕС даде пари за асфалт!!! Неработещо предприятие и хора бягащи от домовете си в търсене на пари - няма проблем, ЕС даде пари за канализации!!! Фалиращи фирми и претрупано бюро по труда - няма страшно, ЕС даде пари за пречиствателни!!! Орязани доходи, неизплатени заплати, невъзможност за покриване на данъци - спокойно, имаме Южна дъга, метро, голф игрища, спортна зала!!!

Разбира се, че мирише, разбира се, че има сметка от магистралите- тук пари падат, не е шега работа! И следващите не е нужно да загубят много време в разследване - ясна е далаверата. Това за фабриките го забрави по-лесно е с банките и търговийката (ама не на гащи и чорапи). И така, като се сдобием с магистрали (а Бойко- с много пари), ще процъфти бизнеса на магистралните проститутки ... ама нали все пак е бизнес, де!.. Този съвсем ни загробва!

мутрата от ипон - заслужихте си го + специалиста дянков - емигрант с богат опит за които никои не знае, но без работа в америка + цецо физкултурника = 0

Да,момчето ми! Наистина си го заслужиха! Заслужиха си го комунистите,Костов и Доган! Заслужиха си пожарникар да ги управлява и то да го прави по-добре от тях!

от жегата е...........

Аз наистина не мога да разбера къде видяха да е казал нещо лошо в статията Бойко Борисов всички тия комунистически подлоги,които плюят ли,плюят! ЗА кое гоплюете,бе нещастници? Че има държавническо поведение ли? ЧЕ иска да придобие по-културен облик кочината,която вие изградихте за 60 години ли? Или имате нещо против Созопол да бъде реставриран и да изглежда по-добрв? Или може би ви е яд,че ако има 3 милиарда излишък,иска да направи пътищата? Това ли? Това ли е яд? Ами нали тази римска инфраструктура си е била там от векове? Кой пречеше на Тройната коалиция да започне реставрация и да изгради едно историческо бижу в центъра на София? Нос ега умирате от яд,че най-накрая дойде един,който не мисли само да краде!

Допусни само за момент. Само! После мисли както искаш. Верно ли е правилото "Който вижда грешки в сегашното правителство и не е доволно от него, то би следвало този да се счете за комунист...и нищо друго". Не всички се интересуваме от партии. Някои бягаме на запад да поработим, виждаме там какво е управление, стандарт на живот и отношение към поданика на страната и се връщаме ...само за да видим поредния глупак в костюм. Който глупак вече втора година упорито се опитва да сложи каруцата пред магарето и си мисли, че така би трябвало да бъде. Запознай се с някои икономически учения. Виж кое е първо, второ, трето... Това, за което говориш е козметика, допълнителна екстра след като една държава се е развила добре икономически. Виж процента на безработица за 2010 и 2011. Разкопките ще оправят това и аз така си мисля.

ПОНЕЖЕ ИМА АСВАЛТ В ИЗЛИШЬК ША СИ АСВАЛТИРАМ ДВОРО И ПОВЕЧЕ НЕМА ДА САДИМ КОМПИРИ

След като мутрите БЕТОНИРАХА плажната ивица, сега за МУТРАТА БОРИСОВ остана да АСФАЛТИРА МОРЕТО. Така ще имаме най-черното море от всички морета на света. И затова хората ще ходят да почиват в Гърция и Турция... на пясък и зеленина. Че и по-евтино излиза!

Ще и се незнае и Луната, ами да и нейните пътеки ще оправим, няма да се грижим тук за разни "материали" и сакътлъци, Я! На когото това не му харесва да бяга от България или да си тегли куршума! Така ли бе Бат Бойко? И Цветанов снощи надрънка едни- и той е само за Лунната пътека, да знаеш!

Този е отмъкнал кола. Ние караме колите си в дупките. Пътищата са обрасли с бозалъци, а той Лунната пътека щял да асфалтира. Време му е да стане началник на Първи отряд в Централния софийски затвор. Той няма повече работа измежду нас.

Честито летище до голфигрище на олигарха и бившо ченге Гергов. Ете на това му викам борба с олигархията. А в Девин закриха болницата. Както каза някой: до всяко голфигрище-летище.

Тоя не се търпи с тъпотиите си вече,сега е ясно защо живее сам с кучетата си.

Шакил О`Нийл каза да започвате да оттренирвате...рупането на стари асфалтови парчета, че иде зима и требе да се руча. Мое и у буркани да ги затваряте, само не знае как ше се спраите с чушкопека, ха-ха-ха.

Производството има нужда от инфраструктура, а не като у нас - инфраструктурата има нужда от производство.По принцип пътища се правят от необходимостта, която имат производителите да изнесат и продадат произведената продукция, нали ? А нашите вождове правят пътища за да си почиват от глупостите , които са вършили. Никой няма да дойде да си даде парите за да спечели нещо, само защото пътищата ни са добри (само магистралите), а законите, полицейщината, мързеливите политици, бюрокрацията и раздутата администрация, разбитите пътища до производителите, ще ги отблъснат.Грешна ви е политиката за излизане от кризата.ПОЛИТИКАТА НА "КАМШИКА" ВЕЧЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА. Колкото и каквито проверки и който да ги провежда на могат да доведат до желания от правителството ефект, ТРЯБВА МОТИВАЦИЯ. ВСЕНАРОДНА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗА МЕЖДУ ПАРТИЕН КОНСЕНСУС .

ТОВА Е ДА СИ ГЛУПАВ, ДА НЯМАШ РЕЧНИК, ДА СИ ЦИНИЧЕН ,ДА СЕ ДЪРЖИШ ПО МУТРЕНСКИ МАКАР И ДА ЗАЕМАШ ВИСОК ПОСТ ТОВА Е ! БАИ ГАНЬО В СЪВРЕМЕНЕН ОБРАЗ.

До сега никой не е оспорил това, че този на снимката е мутра , че ползва няколко думи в речника си, с които трудно съставя изречения. Той говори на езика на опаразитените ( въшкавите въшльовци).

ужас!!!!!!какъв език,какъв премиер!доплака ми се.

при Коритаров: Водещ:Вие казвате, че сте десен. Ето, пред мен седи вашата автобиография и там пише, че през 1982 г. завършвате висшата школа на МВР с чин лейтенант в специалност Противопожарна техника и безопасност. По-късно защитавате дисертация на тема Психо-физическата подготовка на оперативния състав и получавате научна степен "доктор". От 1982 г. до 1990 г. работите на различни служби в МВР. Бил сте комсомолски секретар и после член на БКП. През 1990 год. отказвате да подпишете декларацията за деполитизиране, напускате системата на МВР и започвате личен бизнес в областта на охранителната дейност. А, ето, има и снимката Ви като бодигард на Тодор Живков. Кога разбрахте всъщност, че сте десен? Бойко Борисов: Еми вгледайте се по-внимателно в тази снимка. От коя страна на Тодор Живков стоя аз?. Водещ: Така като я гледам, не си личи много. Стоите точно зад него. Бойко Борисов: Ето, виждате ли как всичко е манипулирано. Всъщност не стоя точно зад него, а зад него и вдясно! Водещ: Вдясно? По-скоро вляво, ако питате мен. Бойко Борисов: Вас никой не Ви пита, нали Вие сте водещ и Вие задавате въпросите. Казах Ви, тази снимка просто е обърната, за да изглеждам ляв, а не десен. Водещ: Да оставим снимката настрана. И все пак, нали комунистите са убили Вашия дядо? Защо станахте член на БКП? Бойко Борисов: Аз се гордея с това!. Водещ: С какво се гордеете? С това, че комунистите са убили дядо Ви или че сте били член на БКП? Бойко Борисов: Може да се каже, че и с двете. Аз съм им простил. Те ми дадоха всичко. Водещ: Простил сте на кого? На комунистите ли?. Бойко Борисов: На тях. Съветвам Ви и вас, направете го и вие. Водещ: Аз не мога да им простя. Бойко Борисов: Защото не сте участвали в създаването на десните формации ИПОН, ВИС и СИК.

Всъщност пожарникарят тормози цялата нация с един свой тежък психологически проблем. Той преследва миналото си, мрази себе си в миналото, било като дете, лишено от любов, (затова насъсква срещу майките с малките деца), било като мутра, било като комунист, било като монархист. Било поради факта, че е искал да работи в ДС, но там не са го приели поради липса на лични качества. Ако се вгледате внимателно ще разберете, че той атакува най-ожесточено именно своите сенки от миналото. Но България не е клиника. И вие гражданите не сте криви за неговото собствено още мрачно минало, нито за неговата неуспешна терапия!

"Уникален случай: станал комунист, въпреки антикомунистическия си произход, сега пък антикомунист, въпреки комунистическото си минанало "

РАВНОСМЕТКА Казах аз, но кой да чуе. Пожарната не е държава. В пожарната са два маркуча и със малко пипе става. Държавата е сложно нещо- здравеопазване, финанси. Проблемите са твърде много за неопитни стажанти. Колко пъти да те лъжат теб, народе глуповати. Сбирщина от кол и въже да направиш депутати. Защо бе братя нискочели избрахте тоя главанак. Не го ли виждате-не фели, не става даже за чирак. Дадохте му много време, да седне да се обучава. Но къде ти, няма начин, свикнал е да поучава. Проблеми купища се трупат. Прииждат нови на пълчища. А министрите нещастни, са като пилета в калчища. Прекарал се е и си трае. Такъв е нашият народ. Одери му десет кожи, няма да се мръдне пак.

Това сичко е добре, но не е за прости пожарникари и физкултурници и може да стане, ама га ги изритаме тея нефэлници

Бойко, не ми говори за "цар", че направил нещо, щото вдигам кръвното. Нали обеща ревизия на имотите му, хайде, че проплака гората, както не е плакала и по турско. Че я секат тия бандити. Не се набогатяха, не се накрадоха, брей.

Добре,бойко бил такъв бил онакъв хубаво идеамни хора и примиери няма и не е имало от доста години.Хубаво бойко ще си отиде кажете тогава кой да дойде и управлява популистите начело с крадливите комунисти мазните депесари и лицемерните демократи начело с Костов или пък смешния цар на гоито лизаха г...а и който изработи всички...!? бойко нее идеален но е разумния компромис на този етап поне се опитва да промени нещо друг е въпроса какъв е ефекта от това и как реагират политическите му опуненти ишени от възможноста да крадат като преди и заблуждавайки наивния електорат с кухи обещания.Не съм фен на бойко но мисля че на този етап той е по малкото зло от останалите боклуци които отново се опитват да се домогнат до власта и да се облагодетелстват за наша сметка.

До психиатрията кога ще асфалтираш пътя да не ти друса?

А ! Ама нали уж го бяхте внимателно селектирали ?! ;-)

Прекаленото самочувствие на Бойко Борисов няма граници. Как така ще асфалтира дори лунната пътека? Все едно да асфалтираш поезията и прозата като литературни жанрове. Той е един самохвалко, също като Тодор Живков. Интелигентност няма кой знае каква, а това изказване не е най-добрата му публична изява. Ако мисли да управлява с такива тъпи негови публични фрази (шментикапели, лош материал...) по-добре да си ходи още сега. А той иска да е като "идола" си Живков, и да царува поне 33 години. Нито един политик от кабинета няма качества за да бъде там един ден дори. А те си мислят сега и за нов мандат. Но... това е кощунство! Срам и позор! Когато един премиер има прекалено самочувствие, тогава е най-добре да отиде на избори и то веднага. А не да показва такава прекалена самонадеяност.

Егати тъпанара. Боже спаси България!

в северна Б-я нас не ни греят магистрали,нямаме си,караме по лунни пътеки и кратери от десетилетия,но за сметка на това живеем в недоимък ,глад и нищета.Бойко гласувах за теб,но ти ме предаде......

Не бе глупшак комунистите ти взеха парите с години и на теб и на родителите ти и на бабите и дядовците ти .. Бок осе опитва да нарпави нещо ама като си на минус в една игра айде да те видя как ще дръпнеш нагоре като постоянн оте атакуват ...

Абе кондуктор, вземи си пий хапчето и излез навън. вътре ти се размеква асфалта -(мозъка) ако ти е останал такъв!

А от млечния път шейк ли ще си направите?

Параноичните КРАДЦИ плащат с ОТКРАДНАТОТО за да се плюе по тези, които питат какво направиха с парите, КРАДЦИТЕ долни! Тоя форум, а и горе-долу всички останали, са оцапани от неистовото квичене на КРАДЦИТЕ, с което искат да прикрият въпроса - къде са ОТКРАДНАТИТЕ пари. Просто е, горе-долу и Боко го схваща и затова трижди по-удовлетворително е да гледам как се гърчите на дебелашките му шегички...

Абе хора...на мен ли така ми се струва,или Борисов наистина не владее добре българския език?

Летище Варна имало монопол над северна България! Бургас пък има монопол върху южното черноморие. За Софииското летище пък да не говорим. То има пълен монопол над столицата. Ей туй географията голяма наука!

Ивайло е български цар в периода 1277-1279 година. Византийските автори наричат Ивайло с прякорите Лахана и Бърдоква. Думата Лахана произлиза от гръцкото , което означава зеле, в някои случаи кисело зеле. Този прякор на Ивайло е свързан и с друг - Кордокувас, който произлиза от думата бърдоква - маруля, зеле. Според някои автори с прякорите Лахана и Бърдоква Ивайло е назоваван от аристократите, поради факта, че се е хранел предимно със зеле и маруля: само с хляб и диви зеленчуци ...Ивайло успява да оглави народното недоволство и да стане водач на бунт. ...Войните обаче продължават прекалено дълго и селяните започват да напускат Ивайло...