Арестуваха митрополита на прочут манастир в Киев

Десетки богомолци да се съберат пред манастира с икони

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха митрополита на прочут манастир в Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Украйна.Мир да има по-скоро. Браво,че ПЦУ се чисти от Путнеровци и КГБ Тата. Путнер ке падне.

Тоя Трол няма ли да го разкарате вече? Осира пейзажа във всички подобни сайтове. Един е, ама сере ли сере...

Гошо,много си умен бе.Как ти дойде на ум?малииии.

Сатаниста наркоман Зеленски изпълнява заповедите на англосаксонските безбожници за унищожаване на православието.

Сугурно, че се отделиха от руската православна църква

Ленин включва машина на терор и преследване на православните свещеници, Сталин я спира през 1941 г. Осемдесет години религиозен мир на територията на някогашния СССР, до връщането на Зеленски към ленинската репресивна политика към вярващите християни и техните предстоятели.

Доскоро приемах руската позиция за нацистка Украйна за пропаганда, но вече се замислям да го взема насериозно. Насред Берлин пред нацистите са се състезавали негри. Украйна сега иска вадене от Олимпийските игри на руски състезатели?! Притискат единствената законна православна Църква! Азовци бяха очевидно татуирани с нацистки символи! И накрая ми казват, че фалшивите новини са руски?

В този форум автоматично са генерирани по 60-70 плюса или съответно минуса в зависимост от текста на коментара.

Не е автоматично. Явно минава някой с админски права и ги слага на съответните коментари. Сутринта гледах как обратни мнения на 70-плюсовите коментари са с плюсове и почни без минуси. Явно не се беше събудил модераторът :)

"2023-04-02 05:18:33 ВангелияГущерова (нерегистриран) Показателно е,че само 4% от руснаците ходят на църква.Докато този процент в САЩ е доста по-висок.Там около 16% от населението посещават православен храм поне веднъж в седмицата.Но иначе Русия и Путин се борят за православието!Всеки религиозен човек в източна Европа и Русия,знае,че православието умря с идването на комунизма.Не се чудете,защо украинците арестуват попове и разни владики.Който им се чуди защо,нека просо да обърне внимание на пловдивският владика Николай. Този човек дори не е за затвора.Той е за разстрел!" Вангелия Гущерова /врачка е, а врачките са богопротивни ако не знаеш/, ако слушаме такива като тебе невежи и богохулници, трябва да затворим и храмовете. Православието било умряло, иска ви се да умре, ама не е. Пише си го в Свещеното Писание че просъществува до свършека на този свят и че "портите адови няма да и надделеят". А за така противните ти комунисти мога да кажа, че сега са първи демократи, бизнесмени, политици, хамериканофили, еврогейци и всякаква богопротивна измет. Върховни хамелеони са.

Държавата с най-религиозно население това безпорно е САЩ ( щвх да напиша най-религиозната нация, но се оказа, че не били нация) Почти 98% от хората, всеки ден, в продължение на по- голямата част от времето си прекарват в молитви към единстевния Всевишен Бог и се молят на Неговата икона - сто доларовата банкнота, която всички познаваме. Не съм виждал толкова искрени хора богомолци,посветени на вярата си освен тях.

Дааа, много са отдадени на Мамона безспорно. "Свръхрелигиозни" са.

Има едно писмо на Белински до Гогол . Дори за самото четене на писмото в царска Русия са издавали смъртни присъди. Не обичат и досега да го публикуват. Какво страшно пише там. Например , че руснакът няма страх от Бога. Моли се докато си чеше задника, а иконата използва за молитва и за капак на гърнето. Дори поповете не са вярващи . Пълно мракобесие и слугинство на властта , от което и досега не са мръднали.

демоНкрация и мракобесие. никога не е свършвало добре за тези, които са тероризирали свещеници! Леки сънища пожелавам на сатана, идеолозите му и изпълнителите!

По-сатанинско дело от това на комунистите да вербуват свещеници, включително патриарси в репресивните служби на диктатурата. Вълци в паството са това. Не е странно, че стадото у нас примерно е на изчезване.

За такива като тебе, които не са стъпвали на литургия и сеят антихристиянска пропаганда, е на изчезване, да.

нациститесе събудиха и почнха да цъкат минуси. А цветя пред паметниците на Бандера поднесохте и ръчица вдигнахте за поздрав? А ако ви е толкозза Украина , мешките и там на фронта, че украинците ги издирват с кучета из Европата да ги върнат да се бият на фронта. Та ходете ги заместете.

Това не са реални хора, манипулация на мнението! Гнус!

По-скоро кремълските тролове, включително тези дето се грижат за плюсовете са заети с изборите днес.

Това си е жив тоталитаризъм да преследваш свещеници и да ги екстрадираш. Цялата тази омраза срещу православието се подклажда от Полша. Време е Полша да бъде разделена между Германия и Русия, за да има мир.

Фашизоидните укри наистина трябва да бъдат изтрити от лицето на земята!!!

Нали помните един от преговарящите от Украйба как изчезна изведнъж? После си признаха, че са го очистили, а доказателства не са намерени.

Имаше такъв да, кой беше той?

Павел (Паша) Мерседес както е известен сред народа този "епископ" е полковник от специалния отдел на КГБ/ФСБ. Никой не го преследва заради православната му вяра, доколкото той въобще има вяра в Христос и православието. Арестуван е за сепаратистка дейност срещу държавата Украйна и подкрепата му за нахлуването на Русия и заграбването на украински територии. Много обича лукса и луксозните вещи също като другия полковник от ФСБ "патриарх" Кирил Гундяев. Часовникът на ръката му е "Patek Philippe" за 140 000€. От прякора му е ясно коя марка кола предпочита "светиня му", че няма да е Лада Калина я, тя е за погребални нужди на простолюдието.

За никой не е тайна нито мерцедесите (у нас, в Гърция, Русия, и Украйна) в които се возят светитре велможи.. Нищо ново уважаеми.. От друга страна, ако някой му се занимава да се порови малко то може да открие доста интересни книги и статии за това как Ватикана е помагала на нацисти да зибягат в Аржентина, и колко дълго банката на Ватикана е оправяла нацисткото имане а в последствие парите от наркотрафик и черни сделки на ЦРУ. Операция Гладио като за начало.. Дядото на Джордж Буш младши , същият равностранен тъпоъгълник при който си взривиха американците кулите, е държал банка основана и подържана изцяло с нацистки капитал. Същата банка има и голям дял в далаверите с банката на Ватикана... Та когто става дума за пари, вярата е на второ място..

Непоръбен, ти пък от къде научи тая информация!?! Да не си бил кадровик на украинското КГБ, което впрочем не съществува от 1991 година!!!

По същата схема бяха арестувани осъдени или дори без съд изпратени в затвори и в лагери български проповедници след 1945... Обвинението беше. че са западни агенти.

Агенти на ДС. Точно така. И така и досега.

Първи успехи за Зеленски превзеха манастир с монаси.

Зеленски е евреин, обкръжението му е от евреи, какво му пука за православието? Сега ако не можете да разберете каква гад е кокаиновото човече, не знам кога. Хубавото е, че историята е доказала, че когато някой обяви война на Вярата, губи и то трагично. Развръзката предстои. Клоунът ще остане в историята като голям позор. А всички, които сега му се радват, после ще мълчат като пълен памперс.

После украинците били нацисти. А?

:( ... ИДЕОЛОГИЯТА срещу ВЯРАТА !

идва му края на зеления наркоман в най-скоро време ще бъде денацифициран с един кинжал..който е за да слага минуси

Колкото и минуси да генерирате, няма как да скрие истината. Вече отчасти и по американските медии започнаха да показват и да признават за същността на Киевските управтици!

русороби , напомням ви че украинците са християнска нация , а във РФ са всякаква паплач и православните не са мнозинство....имат си и шамани,и мюсюлмани в изобилие. Тая мантра за православието можеше и да мине пред някои,а ко не беше прокарвана от путноидите (съветско-болшевишки отпадък). Самият им патриарх Гундяев е кадър на КГБ. Къде сте тръгнали въобще да коментирате и заклеймявате християнска държава като Украйна. В случая явно тоя поп е руско прокси и като такъв му бият шута. И да се вайкате, това е положението.,,,не минавате за православни, руските орки - тоже !

Украинците са православни, за разлика управляващите Сатанисти и Юдеи. Затова управляващите започват война срещу собствения си православен народ!

Никога не си бил в Украйна нали. Огромна част са католици и евреи. Православието не е толкова разпространено, а дори във вида си, в който е там то на практика почти не се отличава от католицизма - спазват едни и същи правила.

До: 681 Има много католици, но те не са Украинци, а Поляци. 1/3 от Украйна е бивша полска територия, отпреди втората световна война. Затова сегя поляците натискат за война. Ясно им е че Украйна няма как да победи, но имат шанс при Руска победа и разпадане на украйна, да изтъргуват с Русия бившите полски територии!

Амин, от твоите уста в Божиите уши!

As of 2022, according to a survey by the Kyiv International Institute of Sociology (KIIS), 85% of Ukrainians identified as Christians. 72% identified themselves with Eastern Orthodoxy, 9% to the Catholic Church (8% Eastern-rite, 1% Latin-rite) and 4% adherents of a Protestant Church or other Christian movement. А това че воюват дефакто срещу КГБ, по принцип и срещу КГБ в православната църква може и е единствено и само богоугодно. Амин!

Само да ти припомня, борецо за вярата, че в Стара България официалната религия е бил ислямът , а в днешната, т.н. украИна, на запад от Киев основната религия е католицизма, следван от юдейското. Православието е в руските територии на украИна!

Зеленски започна пролетната контраофанзива - атакува масирано и украинските военни превземат православни манастири в Киев :)))))))

После да ми обясняват, че режима в Киев не е Сатанински! Та ге си татуират дяволски символи хо телата, а сега открито почват гонения и арести на духовници! Коментар на тези действия на Киев си е направо ненужно - самите действия са достатъчно красноречиви!

И в Украйна се напълни с украински бежанци.

Явно с минисите и плюсовете сё работи ,,,имам повече минуси от колкото са читателите

Сега като се замислих бившите комунистически служби всъщност никога не са спирали да работят в някои държави като Русия, Украйна, Беларус въобще бившите съветски републики, а и у нас включително. Това се случва чрез някои мафиотски и "бизнес" структури, някои политически проекти и т.н. Отделно с развитието на съвременните технологии за функционирането им са необходими далече по-малко сътрудници на терен. Освен може би в църквите където контакта с масите е все още по-личен...

Разбира се продължават да са подчинени на Кремъл.

Значи, по твоята логика след като у нас дерибйстват хората на КГБ те са инициаторите да има американски военни бази (вече 4), същите кагебисти освен че управляват партии като ПП, ДБ, ИТН.. и ги пращат на седмични спявки в американското посолство за инструкции, също така пуснаха да работят на 3 смени заводите ни за оръжие за да могат да изнасят чрез америкаснко-израелско-немски фирми продукцията и боеприпасите в Украйна за да стрелят по руските войски! Браво пич! Наистина си гений.,.. Колкото до това какви точно са тия в Киев може да прочетеш и в така любимият ви Вашингтон поуст. В поседната статия описват шмекериите на тия американски доброволци дето уж ходят да се бият за Украйна, военните и от двете страни (САЩ/УКРАЙНА) които препродават оръжието още преди да стигнало в Украйна. Имаше преди месец статия за корупцията в Украйна и това , че не се знае какво всъщно ще става с парите отпускани им, и какво е станало с парите дарени през крипто борси особено като FTX където само едни 60 милиона за тях просто.. изчезнаха.. Имаше в немските медии критична статия точно за това какво започна да прави зеленски с журналистите и църквите в Украйна, но нито у нас, нито в еропа се даде гластност на същата..

Знае се кои партийни началници са били в службите и изброените не са сред тях. Партийните проекти на Кремъл също са ясни. И пак не са сред изброените, освен евентуално ИТН. Един дето се изпраска, че по няколко пъти дневно ходи до американското посолство, странно е същият "евроатлантик", който построи на Путин поток за рекордно време и му даде възможност да си почне войната в Украйна спокойно. И беше и в службите и в сенчестите структури след това. А иначе тайните служби и за това са тайни,за да се инфилтрират навсякъде. Особено в някакви потенциално вражески структури. Казано е че по делата ще ги познаем. Клептокрацията от кремълския тип е едно такова много показателно дело. Независимо от евроатлантическият камуфлаж.

Обвинение в религиозна агитация??? Там е преттъпление да изповядваш православна вяра? Или изобщо вяра? Ехаааа!

За " религиозна" агитация от къде го измисли?

НАШИ ПОПОВЕ, НАЧЕЛО С ГЛАВНИЯТ ПОП СА КАТО ЕЙ ТОЯ КАПУТ - ДУХАТ НА МАСКВА ! ДАЖЕ ГЛАВНАТА ЦЪРКВА НЕ Е С БЪЛГАРСКО ИМЕ ! ПРОКЪЛНАТА ТЕРИТОРИЯ , ОТДАВНА ЧУЖДА ИДЕЙНО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !

Не, не са всички. Ето аз НЕ споделям неадекватното ти писание. Но ми е тъжно като гледам колко много плюсчета са ти наслагали. Това означава, че има огромен брой хора с празни черепни кутии. Наистина е тъжно това.

Ако не си разбрал, това изкуствено се манипулира.

Посещавал съм "Печорская лавра", там има тунел през който можеш да излезеш от другата страна на река. Като минаваш по него, в ниши са погребвани монаси, които са се мумйофицирали. Явно този тунел евентуално ще биде използван за укритие или за военни цели.

Този да ходи да изповядва Путин всеки ден

С САЩ напред!

Майор? Или и той полковник като Гундяев? Да си се прибира в московия. Имат недостиг от попове, не смогват с опелата. Украйна си има автокефална украинска църква.

Краварските тролчета сън не ги лови. Добре ли плашат от Козяк?

Какова радост за българските католици американофили

В украйна се започна преди години с факелни шествия и лозунги " слава бандера" по късно се забрани руския и други езици да се говорят и учат започнаха да да тормозят и палят различните от украинци сега преследват друговярващите. Да ви напомнят тези действия и събития от трийсетте години в една друга държава???? И това е домокрация / неофашизъм/ по американски/ западен / модел

Забраниха Укрите Българския Език със Закон от еврея Зеленски и сега Забраняват Православието ! Искат Всички да са Юдеи ! Къде е ООН , Еп и ЕК , защо БПЦ не се изказа по въпроса ! Ние 500 години под Турско робство и никой не забрани Православието ? Ега си Банановата страна !

Каквито и фалшви минуси да слагате истината е тази и не можете да я промените. Това показва колко сте ограничени с промити черепни кутии поради липса на сиво вещество.

Тези смешни и тотално неверни опорки вече дори по руските телевизии не ги казват. Били забранили руския език? Половин Украйна говори на руски и в момента, да не говорим преди войната. Телевизиите и радиата са поне 50% на руски. Няма никакво оправдание за кремълското джудже и глупавата му война.

Евреин президент унищожава православието в Украйна! Да си припомним знаменитата реплика на Соломон Паси, майната му на православието! Соросоидите настъпват!

Братска Русия трябва да освободи Украйна от нацистко- американската чума.

фашизария на Путлер ли говориш, безродна подлого?

"Вържи попа, да е мирно селото"... Само, че няма да посмеят да го "вържат"! Но опре- делено ще предизвикат сериозен разкол в обществото, ще активизират привърже- ниците му, защото той вече е "мъченик"! Хората ще се търсят от страха и ще се отключи процес (досега потискан) на съп- отива срещу власта, а и положението на фронта ще допринесе за това!

Християните и православието не са приориет на евреина Зеленски. Нито смъртта на 250 000 украинци досега. Родителите му са на сигурно в Израел.

А жена му и децата живеят в Лондон.

да живее украинската църква ,,СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ И БАЙДЪН,,

капута с евроатлантическите минуси и плюсове, да не заспа?

гадно руско мекере ---не вярва в Иисус Христос , а в джуджето путя

Как може да се напише такава глупост!

За съжаление управляващите Украйна не се посвениха дори и да арестуват този свят човек. Много жалко...

Фашисти, сър!

Това продажно копеле Еленски,ще го съдят и в отвъдното!!!

ще го съдят ли в отвъдното?

Няма причина да го съдят.

Отново целенасочено са опорочени коментарите за статия свързана с гнусните укронацисти. Много сте жалки.

Недей така, мислят, че по този начин, ще спечелет войната. Не им разбивай надеждите.

САЩ е нашата опора, осъзнайте се хора!

Соросоидната уж проевропейска сган не си дава сметка ,че приключи ли Русия приключва и България в ЕС.Ние бяхме приети в евроатлантическите структури с една единствена цел-територия плацдарм в кампанията на САЩ срещу Русия.То и затова сме като страна от третия свят уж в ЕС и ни претопяват.Защото на никой не му пука за някакви славяни говорещи близък до руски език и с общи исторически и културни допирателни с Русия.Даже си ни топят съвсем умишлено с дрога хазарт беззаконие и толериране на малцинства.Та разпадне ли се Русия почва пир на големите лешояди а нашата роля на помиари ще е изпълнена и могат да ни махнат от ЕС.

От ЕС /може би за съжаление / няма да ни махнат ! Все пак им е необходима територията и робите.

На този ,,съюз" му трябват и роби, някой да ги издържа а това сме ние от Източна Европа.

русороб.

Тоя наркоман съвсем се с духа може би е от пролетната контраофанзива хаха

Трябва да се поставят духовници,верни на САЩ, които да споделят ценностите на белия свят. Изберете ПП-ДБ, тук те са нашия гарант. Патрионизмът е упадъчен!

Пазители, сега ще ви докладвам

Как не те е срам?!