Съдът отказа да пусне от ареста Джулиан Асандж

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж остава в ареста, след като британски съд отказа да го освободи под гаранция.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отказа да пусне от ареста Джулиан Асандж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, аман от червени тъпанари! На всичкото отгоре и не знаете как се е сдобил със секретното инфо. Американците вече са го намерили - това е друго американско гейче, което докато е скучаело и давало наряд пред военните компютри в Азия решило да изкара някой долар от хакера Асандж. И нещата са потръгнали добре, както се вижда :)

Ами собствениците на информацията, Пентагонът и американското правителство, не си спомнят да са му я предоставяли...

Ще стане легално придобита, като си изпее източноците.

Ал

Откъде-накъде? Според теб е карадец на информация, докато не се докаже, че не е крадец на тази информция. Не слагаш ли каруцата пред коня? Да си чувал за презумцията за невинност? Представи си, че някой ти пусне в пощенската кутия пари в плик. Ти крадец ли си?

Ако знаеш, че парите са придобити нелегално и ги приемеш се превръщаш в съучастник.

как от Легано - Нелегално, премина на Крадци на Пари? След което ми обясни, как секретна информация, която е достъпна за тесен кръг от хора, може легално да попадне в ръцете на някой, който няма никакъв легален достъп достъп до нея...

Стига сте величали един обикновен хакер, който при това е глупав дотолкова, че да се опълчи срещу цялата система, на която се крепи света. Не само американците не са щастливи с него, но и руснаците са на тръни, защото те са следващите, а при тях дал господ кирливи ризи. Не са щастливи и китайците, защото се разкриха тайните им планове за С.Корея. Не са щастливи и арабите, защото лъсна двойнствената им политика спрямо Иран. Не е щастлив и Кадафи, защото стана известен антуражът му от 4 украинки. Не са доволни и много други, сред които и банковите среди, защото заплашва да публикува открадната информация и за банките. Е, прекалените светци не са удобни и богу. А когато пък действаш и с нелегално придобита т.е. открадната информация не би трябвало да имаш очи и за обществена защита.

Човека е пристрастен към постановките и снимките. Майка му Клер се жени за директор на пътуващ театър и Джулиан прекарва детството си в непрекъснати снимки. Пък в Уикито пише, че бил и Интернет Активист. Така се наричали хакерите официално.

Петров, Уикилийкс публикува секретни документи, разкиривайки истини, които всъщност не са чак толкова фрапиращи или неочаквани. Там няма лични коментари по документите, демек сайта не носи пропаганден характер, така че това, кой е доволен или не няма никакво значение. Важното е, че сега всеки дори силно предубедените и наведените пред по-силните, може да осъзнаят, че няма добри и лоши. Няма империя на злото. Има само политика.

Ако смятате, че Асандж е сам, то значи дълбоко се заблуждавате, точно както се заблудиха и онези, баш демократите - лицемери, които осъдиха Китай за Лю Сяобо и които започнаха да преследват Асандж веднага след последните разкрития на течащата платформа.

На мен пък не ми пука какъв е този Асандж - дали е изнасилил две шведки при тройка или е гей. ИНТЕРЕСУВА МЕ ДАЛИ НАПИСАНОТО В САЙТА Е ВЯРНО ИЛИ НЕ. Нали няма нормален човек, който де си мисли че той сам е съчинил и подправил 250 000 документа! Ако е така заслужава Нобелова награда за работоспособност, която да му връчи Швеция. Вероятно сам е заснел видеята как америк.войници бият иракчани, или стрелят по журналисти от хеликоптер и т.н. Сигурно и това за Абу-Гариб той го е измислил и фалшифицирал (снимките от затвора в Ирак). Ами Базата Гуантанамо, дето президентът я закри и дори ни прати един затворник в Бг... Пичове, свестете се малко! Не бъдете тъпи като говеда! Няма чиста политика без лъжи и насилие, без измами и шпионаж! Всички политици са мошеници и лъжци... всяка война е гадна... всяко разузнаване прави мръсни номера и използва компромати...! Щом не си удобен - значи си педал, педофил, изнасилвач и т.н. Що не го обвиниха, че е подправял кредитни карти или е източвал банкови сметки? Щото няма как да докажат нещо такова. А иначе е много лесно - една жена казва, този ме изчука насила, аз не исках... и готово. Няма нужда от доказателства. Ако са две жени - още по-добре. Само че този прилича по-скоро на гей, който не може да принуди дори диван да му пусне, камо ли жена. И как ги е склонявал към проституция? " Дай да се чукаме - ще ти платя 100 долара ако ми пуснеш!" Това се казва изнасилване може би, а?!? Пълни глупости!

човешките взаимоотношения не са ли една политическа сцена, бе умник? Ха ха ха ха Ама ако вземем да се ровим в твоята политика, лошо ще стане, затова дай да се ровим в другата, под която може да се покрием всички! Ха ха ха ха

Изпаднали сте в някакво дълбоко, генерално заблуждение за да смятате, че човешките взаимоотношения са някаква си политическа сцена, а това, че всички сме актьори на сцената на живота е отдавна известно. Когато се поразровите в мръсното бельо на когото и да е, то няма начин да не намерите нещо нечисто поради простата житейска причина, че в каквото се ровиш - това и намираш. Основната разлика (която очевадно ви убягва) между личния живот на гражданина на държавата и управляващите го е тази, че когато гражданина нагази лука на държавните закони, които никога не е одобрявал лично, държавата включва целият си апарат за да постави гражданина на мястото му. От друга страна, този гражданин е не само избирател, но и данъкоплатец и в това си качество той има пълното право да бъде осведомен какво правят не само с парите му платените и избраните от него служители. Свободата на словото също е основно Конституционно право на всеки човек, независимо дали му е мръсно бельото, черна кожата, бяла косата или нещо съвсем друго.

Сред хората има и боклуци и възвишени. Какво те интересува кой какъв е?! Освен ако ти не си от боклуците разбира се. Тук говорим за мръсни практики на една "велика нация" и по-точно за нейното правителство. Писалият преди теб е тотално прав. Само ще добавя, че това се знае отдавна. Всеки средно интелигентен може да чете между редовете, като гледа ТВ или чете новини.

това е към: Моралистите и борците за свобода ( нерегистриран ) 08.12.2010 00:13

Интересуваш ме ти и личната ти "възвишена" история. Следващият хитрец, моля! Но преди да се появи, нека отговори: Що е то нация? Или смяташ, да се прикриваш тъй удобно зад общонационални ценности, използвайки лични мръсни практики? Хе хе хе

Знаеш, ама друг път. Ти не си знаеш родословното си дърво, ни какво правят тези, които са ти в къщата (нали отдавна висиш пред телевизора) но знаеш за великата нация? :))))

Дир.бг Редакторски/писачески неграмотни бисери: "...Асандж се предаде по-рано днес сам се предаде на полицията ....."

Абе всички ли са толкова малоумни ии така ми се струва ? Ако деиствително е имало ,,изтичане на информация,, и тя се е появила на тоя сайт и тоз Асандж е такъв герой то всички служби и държави замесени в това трябва да се закрият ....да да ама не . тоя е такъв проблем като сомалийските пирати - всички викат и се вайкат заради него ама никой няма интерес да го махне и да закрие сайта ....както и с пиратите - дават им парички ама не ги унищожават .....а и за двата проблема са нужни няколко часа само - ако искат заинтересуваните ....така че не се изхвърляйте да го защитавате или плюете ....това са нечии проекти :-)

си отчел. Всички не, но 99% са глупави и то много :))) Щели да бутнат Америка, колкото бутнаха и Германия :)))

Само не очаквах шведите да паднат толкова ниско,така тъжно е да гледаш разсипията на една горда и достойно в миналото нация.Колко грозно и гнусно е да загубиш достойнството си и да станеш маша на чужди интереси.Всичко това е сйшито с бели конци и толкова смотано,колкото могат да го направят само американците.Правят всичко възможно,със всички мръсни методи за да запушат устата на истината.Явно натиска върху Виза и ПейПал е бил огромен,след докато до сега те не са имали никакъв проблем и съмнения и 5 дни след публикациите изведнъж започват да си смучат глупости от пръстите за да се упражни натиск върху Асандж.Сега е вече ясно за всички,че такова нещо като свобода на словото и печата или демокрация в САЩ няма и то от много отдавна.Под фалшивия слой морал,лъсна истинското лице на тоталитарната американска държава!Една машина за убиване на всяка свобода!

Господа, защо да не лъсне и истината за вас - защитниците на Асандж, публично? Или всички тук изказващи се, сте почтени и истински в отношенията си с другите? Лицери! Искам свобода на словото и печата, за да стане публично достояние вашият ЛИЧЕН МОРАЛ...документиран за всеки поотделно, с всички възможни подробности. Да се чуе и види дори в Америка истината за ВАС.

Ал

Ти май не правиш разлика между държави, институции, публични личности и обикновени хора. Нима ТРЯБВА обикновения човек да се държи в неведение какви ги вършат с неговия мандат държавниците?

Проблем на сървъра и сървъристиката. Това, което видях публикувано преди 15-20 минути - вече го няма. Да благодарим на бога и цензурите, че някои мисли могат да бъдат излъчени, поне за няколко минути!!! (преди да бъдат изтрити от сървъра - естествено по грешка) Здравейте неокомунисти. И вашата е свършена, в момента в който започнахте да действате като комуномутри! Да пребъде цензурата ви, до вчера.

Централното разузнавателно управление на САЩ най-любезно би желало да уведоми всеки, който възнамерява да пише негативен пост спрямо "случайно" предприетите мерки спрямо Асандж, че утре ще осъмне с блокирани дебитни и кредитни карти, запорирано МПС, възбранен недвижим имот, дисциплинарно уволнен и с прокурорско постановление за задържане за 72 часа поради изнасилване, блудстване с малолетна, масово убийство, склоняване към проституция, кражба, грабеж, умишлено убийство по особено жесток начин и други "несвързани" с поста ви в този форум престъпления!

арестуването му. Човека е на правилното място! Под контрола на донорите си, че се отпленал да се занимава с глупости- да изнасилва някакви си жени.

Мисля, че е проблем за службите и съвременните средства да премахнат подобен неудобен човек, без никакъв шум и много преди да стане толкова популярен. Сори, но това ми намирисва на друго.

Ей, на това му се вика "Световна конспирация" във всичките й най-извратени форми. Сега само си представете, че Асандж не беше толкова обществено известна личност какво щеше да му е направило вече ЦРУ. Неудобната истина също е истина и затова изниква незабавно въпроса - как САЩ като баща и защитник на свободното слово сега се опитва да му затвори устата със всякакви мръсни номера. А гъзолизците на САЩ цъфнаха в този казус като тиган на месечина.

Ако написаното от този австралиец е лъжа,защо американското правителство сменя всички свои дипломати замесени в случаите посочени от него по света ? Защо всички имена,факти,случки,събития съвпадат ? Как е "съчинил" истински персони и събития ? Защо ако написаното от него е лъжа американското правителство се оправдава на най-високо ниво ? Защо един "лъжец" започва да е толкова интересен и опасен за правителствените среди....лъжци по света много ? Защо пишещите против този човек във форума са толкова настървени,като че ли им зависи хляба от това - или е така ?

АЗе, то това обвинение повече ме разсмива - мацките са правили с Асандж шведска тройка. И шведите го обвиняват за нещо, което им носи славата по целия свят - шведската тройка... А компанията "Виза" вероятно пере американски пари или по подобен начин е свързана с Щатите. Не е случайна тази активност на душманите на Асандж. Сега американците направиха от него символ на потъпканото слово, на потъпканата правда. Каквото и да говорят след ареста на Асандж, Вашингтон и Лондон си остават злодеите, на които истината не им отърва.

Ама злодеи, пар ексаланс. Откак се помня, тормозят света и избиват хора по широкия такъв. А аз се помня от петдесет години.

Работата е по-засукана. Скъсал му се е кондомът, но той се е направил на разсеян. Бил е помолен да спре, но той не го е направил, а това е престъпление по шведските закони. Дори проститутките имат право на безопасност.

може пак да турсите заговори на ця и да си разтиягате конспиративните теории за злите (и "тупи" ...) американци, обаче за мен лично този педерасоиден малук мошеник - асанге не е никакув герои и глас на истината както иска да се представи. просто е един калтак, турсач на сензации, на слава и наи-вече на нова бизнес-ниша! може и да е неудобен, може и да има план срещу него, но това не промения сущността и намеренията му. не казвам че истините не триябва да се знаият и не защитавам никоия страна, но помислете коия глобална империя, особено америца ще позволи такова подхвурлияне на секретни документи, а?! да не би случаино любимата ви руся на бащицата путин, или небесната имперя - китаи, а? ако беше там отдавна да е увиснал на месарска кука или да е изчезнал безследно! само че там такива като него изобщо не се пробват, нали? нали е уж голиям смелчак де, що не опита, а? и там има мрусни документи и преступления колкото щеш, при това от световенмащаб, не е само уса диявола де ... обаче в уса все пак има ниякаква свобода на словото и демокрация, колкото и да не ви харесва и да плюете, та затова разни гниди като тоия мошеник асанге си развияват кония! да отиде тои в афганистан или ирак - като юрналист примерно и да турси "истината" на миясто, ама маи не му стиска, а?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Толкова си тъп че е излишно да те коментирам. Тези които са ти платили да пишеш тъпизми в мрежата просто са си дали парите не на когото трябва.

понеже и на мен са ми платили да мисля същото. Само че, няма да го напиша, понеже човека по-горе го е казал много точно. Вижте му мутрата на този австралийски герой. Отговаря точно на описанието, което му е дал Нереза. Ама глупаци, които да вярват в подобни герои винаги е имало, има и ще има....

последното което може да стане е ниякои да ми плаща да пиша постинг-и в дир-а! маи в неандерталската ти балканска кратуна има само "антиматерия" - продухана е добре от чалга, мастика и смехотворни нео-комуноидни "конспиративни" теории! буди сигурен че сум и видиял, и прочел, и опитал и разбрал доста повече неща в живота от теб - и за хора, и за нации, и за култури, и традиции, и тенденции. така че наистина нищо не коментираи по-добре, защото не е работа за теб и просто ниямаш какво да коментираш! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сама дето тя се дава от Шведи :)))

АБЕ ГЛУПАЦИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТОЗИ ШВЕДИТЕ ГО ТЪРСЯТ ОТ МЕСЕЦИ? ТОВА НЕ Е НЕЩО СКАЛЪПЕНО СЕГА.

Разследването е започнато наистина преди месеци... съвсем малко след излизането на документите за Афганистан. Наистина, обвинението няма нищо общо с Уикилийкс. Ама нищо общо. ПП: КАПС-ЛОКА ТИ СЕ НАМИРА ПОД ТАБА. А ОТДОЛУ СЕ НАМИРА БУТОНА "ШИФТ", С КОЙТО СЕ ПИШЕ ПО-ЧЕТЛИВО.

Уики Лиикс е създадена през 2006г. от китайски дисиденти, както журналисти, математици, техници и др. В началото страницата е била "хоствана" от шведската фирма PeRiQuito AB (PRQ). Първото разкритие на Уики Лиикс е през 2007г. По-късно поради финансови причини страницата е била занемарена и от май 2010 отново е отворена с пълните си функции. Обвинението за изнасилване срещу Асандж е от м. август 2010, но бива превърнато в международно преследване едва след последните разкрития на свободния портал Уики Лиикс.

Поредния неудобен с обвинение в сексуално насилие? Много ми е чудно как всеки който тръгне да вади кирливи ризи на някое правителство, се оказва, че в миналото си е извършвал сексуално посегателство, най-вече срещу малолетни.

на всеки мъж това му е слабото място и рано или късно сам си пада в клопката, на какъвто и ще да се прави :))) Никой не им ги скалъпява, те просто са си такива и няма какво да разсекретяват държавни документи - нека разсекретят на всеки мъж личния живот, да видим за какво иде реч:)))

Ти пък къде ги видя малолетните тука?!?!

къде ги е видял... в собствените си сексуални фантазии, което е доказателство за по-горното ми твърдение.

до Свердлов - Подкрепям мнението Ви и в същото време тайно се надявам лошото да не се случи

Невероятен театър. Официалните медии се скъсват да изкарват тоя съмнителен тип едва ли не герой. Тоя тип е прекарал детството си в някаква секта в Австралия, където нравите са били доста разкрепостени. С две думи, типично творение на ЦРУ.

Много грешно мислиш, вземи се съсредоточи в това което пише в сайта, а не кой е Асанж. А в сайта не е нужно да четеш дори, може да прегледаш едно видео в което се вижда как застрелват мирно ходещи хора по улуците на Афганистан. Сред тези мирни хора и двама фотографи на BBC. Може и да си прав в твойте хипотези за ЦРУ, но според тебе редно ли е да се убиват така хора ? Значи да се убиват хора е нормално, но да се разкрива информация за това не. Много извратено мислене.

да не е по-малко извратено? Ние пък защо да не получим информация за това какви ги вършиш ти в ежедневието си и какво си предизвикала с действията си на близки и далечни...по веригата?

Всеки знае, че по време на война загиват цивилни. Това, че има видео не променя този факт. Имаше видео на умираща застреляна демонстрантка в Ирак, но никой нищо не каза. А да споменаваме ли колко са цивилните убити в Афганистан от `славната` Съветска армия? Цифричка `само` с 6 нулички. Е, някой да се възмущава от това. Това не е ли двуличие?!?!

Прав си, но народа не може да се концентрира чак толкова и да помисли. Вярва в сензациите.

За съжаление, това обвинение, както и последвалият отказ за пускане под гаранция, е типичен пример какво може да се случи, ако някой се противопостави на "великата сила", и разкрие част от мръсните й ризи...

Не се заблуждавай! Не само Великата сила, но НИКОЯ СИЛА не харесва това, което той прави. Ако не беше така, досега да са скочили много страни да го защитават...

Явно наближава грандиозен скандал. Целият западен проект е под въпрос. Интересно дали има връзка и с фалшивото злато на федералния резерв във форт Нокс?

Какъв скандал, какъв западен проект, какви 5 лева, бе човеко? Ти съвсем си се отнесъл нанякъде...

Мисля, че се ражда нов световен герой.

нали знаеш че никой преживе не е станал герой ;)

Може би нов Георги Димитров?!?!

Ха-ха-ха-ха! и така нататък ... Добър виц :)

Аз също имам копие на файла "застраховка", и ще участвам в декриптирането и разпространението му НАВСЯКЪДЕ - ако случайно нещо се случи с този човек.

..службите вече пътуват към теб, спокойно!

Това няма да реши проблема на службите а ще влоши положението на БГ. Виждам в бъдещето още едно дело в Страсбург спечелено от него а такива като мен и теб ще плащаме наложените санкции от съда.