Априлското въстание е българската Голгота

Невиждания ентусиазъм и кипеж в подготовката патриархът на българската литература Иван Вазов справедливо нарече "пиянството на един народ"

Обратно в новината

Коментари - Априлското въстание е българската Голгота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наполеон: Историята е една торба пълна с лъжи. Да ни опази господ от такива историци като автора на статията.

" Жестокото потушаване на Априлското въстанието още веднъж показва несъвместимостта на османския деспотичен и кървав режим с европейския хуманизъм. То събуди гузните съвести в мрачните дипломатически кабинети." Прочетох това и веднага ми дойдоха наум два въпроса: 1. И какво направиха онези, в "дипломатическите кабинети", представители на "европейския хуманизъм" по този повод? Написаха протестна нота, след което, по повод добре свършената работа, отидоха да играят крикет или на коняк с пура! 2. Какво ли мислят по това време сума ти африкански държави точно за въпросния "европейски хуманизъм". За Русия, нито дума! То, бива политическо слагачество, но историята си е история, не можеш да я промениш.

не знам дали знаете че хвърковатата чета ... истинската хвърковата чета ... е на полските рицари разбили еничарите при Виена ... най голямата битка с рицапи в историята ... а наш Гаврил Хлътев откраднал паспорта на полския дисидент Бенковски просто се опитал даоткрадне и името на тази чета .... избягал страхливо и оставил хората в Батак да операт пешкира за убийствата на хора от съседното помашко село.

Истината е че огромното болшинство от българите не са искали да имат нищо общо с ,, въстанието,, Истинско въстание по същото време има в Босна и там е редовната османска армия.

че болшинството българи и сега и тогава - не са искали да имат нищо общо ...с москалите !!! факт ! те не са си и помисляли, че "освобождението" за което копнеят, ще се превърне в ново робство, при тово - психологическо! . за това свидетелствот позоциите на всички известни българи от онова време, с изклйчение на ранният вазов, които са били твърдо против блядовете !

Всъщност истината е че Козяк не са ''българите''...но наистина,... българите не искат да имат нищо общо с хамерика за бълхария или отровено общество

Голямо триене тук, явно не е полит-коректно да се казва какво учат или по-скоро какво НЕ учат днес децата за ТУРСКОТО РОБСТВО!

ли го турското "робство" ! . беше ли там ? . ако си бил 500 години роб, от къде знаеш - "кой си?" ??? робите нямат история, нямат произход, нямат род, нямат име, нямат религия, нямат поколение ...нямат нищо ! . та от къде си сигурен , робе, че имаш нещо общо с българите , преди 1396 година ?

пак ли не го виждаш??

успяхме да се превърнем в нихилисти и безроднци. Колко от нас ще излезнат сега с оръжие в ръка да защитят свободата си ще запалят домовете си за да нямат място за отстъпление и ще жертват своят живот и животът на близките си заж вободата си. Нас ни яхат типажи като тиквата, шиши , кирчовците и мравоядите и търпим и си мълчим. С какво право обсъждаме тези които възстанаха срещу една империя и мнението на половин Европа

" който ни "освободи" , той ще ни пороби !"

Страшно робство...една от най-либералните конституции за времето си...Търновската независим цар оставен да прави квото си иска...мъка братче...ма Ганьо реши да се съединява

тече "априлското въстание" за украинците ! . москалският башибозук , с негласната помощ на шумкарският булгаристански башибозук, до момента успешно потушава въстанието с много кръв и разрушения!

Споко...ще дойде Ънкъл Сам ще ги освободи.,... Сега шият Алабамското знаме...

показал Бенковски как се мре за свободата ... предрешен като овчар бягайки към Румъния на 200 км от селата които с провокации предизвиква кланета. икъв е проблема да го наричате с името му Гаврил Хлътев а не с името на откраднатия паспорт на убит полски дисидент?

Ми овчарчето Джендо!? а другия боклук апостола търновски Стамболов...де се ската

един от най-срамните факти свързани с възстанието .. човек работещ като шпионин и шмекер с нищо не свързан с революционната борба пристигнал няколко седмици по рано и яхнал възстанието ... страхливо избягал и аха да се шмугне през границата. какво знаете за този човек освен фалшивото му име?

Учителката: коя нация обичаме? . иванчо: руснаците, другарко . учителката: правилно, иванчо! а защо ги обичаме ? . иванчо: защото са ни освободили два пъти - от турско и от германско робство . учителката: правилно иванчо! а коя нация мразим? . иванчо: американците другарко . учителката: правилно, иванчо! а защо ги мразим? . иванчо: защото още не са ни освободили от руско робство!

Я си намести потурите, че ще ти паднат, да си бе стоял с феса .... дебили бляд.

че кажеш че Кара Ибрахим те шибал у гъзо и ти е срал фостата......башибозушка ибрикчиийска клесавя......

е тъпо бе

Много полит-коректна статия бре! Прочетох я цялата и НИТО ВЕДНЪЖ НЕ БЕ СПОМЕНАТО ЗАЩО И СРЕЩУ КОГО СЕ ВДИГА ВЪСТАНИЕТО!!! Младеж, не знаещ историята ще я прочете и ще си каже, тези пък защо са въстанали?!

Голготата не е въстанието, то. Голготата е неизлечимата простотия...

пред истинските Българи родолюбци загинали за България!

А какво имаме сега? Какви депутати,...Какви прасета.....

Това е статия за заглавна страница, безродници! А не разрушените мостове в Германия. Не се гаси туй що не гасне, няма да заличите българската памет!