След трагедията в тунел - участък от ”Хемус” остава затворен

АМ "Хемус" е затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове коли след трагедията в неделя.

Обратно в новината

Коментари - След трагедията в тунел - участък от ”Хемус” остава затворен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 млн лева за 800 метра осветление... по 12000 лева на метър... бравос!

Мърляви сме си като народ! Не сме прилежни в работата. Дори Иречек като е дошъл по-миналия век в София е възкликнал "Какви криви тротоари". По време на правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев фирма получава от държавата 2,4 милиона лева за ремонт на тунел "Ечемишка", но не прави нищо. Справка в регистрите на Агенцията за обществени поръчки показва, че обществената поръчка е обявена на 20 март 2005 - а година. Още тогава тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" е обявен за опасен и създаващ предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Поръчката е спечелена от Консорциум "Техностил 2001 - Курортно строителство", за която вестник "Капитал" твърди, че е свързана с ДПС. Компанията получава авансово 2,4 милиона лева, но така и не започва работа.

Топлата вода е открита отдавна,няма защо разни ,,спецове" и ,,експерти " да се напъват":светлоотразителен таван и лампите закрепени на стените на тунела.Така няма тонове желязо и кабели да висят над колите.

Тия панели корозират мигновено - докато еврофондът прелее в нечий широк потур. Жалко за жената.

За съжаление, точно такова е положението и на Българската държава - тежка ерозия, която не се забелязва от отговорните органи.

Ако това се бе случило в Румъния ,тези всичките лица ,шефове на агенциите щяха да бъдат изринате на момента.Как ще затвориш половин държава защото не си си свършил с години работата ,а си стоял на постове и си вземал големи пачки всеки месец. За три дни могат да оправят и осветлението и други пропуски ,имат хора ,имат ресурс за това , и пускат тръбата.Сега ги мързи да мислят дори.Обикаляй народе глупав като вол по неразорана нива та белким ти дойде акъла след още сто години комунизъм.

Така де. Само не разбрах какво общо има комунизма, освен, че комунистите построили тунел и от тогава никой не го е поддържал.Пък и какъв трябва да си да изчистиш примерно магистралата от снега - комунист, демократ, извънземен или просто някой който си върши работата!

цялото население да бъде временно изнесено в немско,може и на палатки ,немски, с или без статут на бежанци, задължително с право на работа ,за да се изхранва,докато тук хабитатът бъде преустроен и стане държава,така и българите и Германия ще са доволни! Рестарт на нещото наречено българия ,друго решение ,вече,няма!

Да им имам и експертите, които виждат тежка корозия, но смятат, че е ОК. Само сменили крушките. Прости българи!

никога не е имало нужда от ам хемус. достатъчно беше стария път софия - варна да се удвои и да заобиколи населените места. без тунели, без виадукти. отдавна щеше да е готов

ти или не си пътувал по стария път и не си катерил Витиня през 70-те години или си тотално изветряла пенсия за да напишеш подобна глупост. Е, сега ще катерят за да могат да оценят какво удобство от време и пари се губи без този преход на Стара планина.

Ебахти тъпаците, тия от АПИ не стига, че са за затвора ами дори и оставки не подават. А на всичко отгоре и не отварят тунела. Пълни идиоти ръководят не само държавата ами и държавните служби.

не стига че поради немарливост при поддръжката на тунела убиха жена , ами сега затварят тунела за неопределено време ......още щети за икономиката и за пътуващите. Станалото не може да се промени , бог да прости загиналата жена, НО ЗАЩО ОТГОВОРНИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКАТА НЕ СЕ МОБИЛИЗИРАТ И ДА ОРГАНИЗИРАТ ДЕНОНОЩНА РАБОТА ЗА РЕМОНТ НА ТУНЕЛА И ДА ПУСНАТ ДВИЖЕНИЕТО - ТОВА Е ПЪТ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГУБИ И ЧАС ЗА РЕМОНТА МУ И ПУСКАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО . Приоритет трябва да се дава обекти с национално значение каквито са пътищата , а не милиарди да се дават за саниране на частни имоти . Частните имоти трябва да са грижа на собствениците. Пътищата са общодържавна собственост, ползват се от ВСИЧКИ граждани затова трябва да са приоритет за държавното ни управление!!!!!

Абе какво говориш! Те една нищо и никаква авария на топлопровод в София вече 3-ти ден не могат да оправят ти искаш за дни да ти ремонтират тунел. Забрави! До напролет ако го отворят ще е чудо. Няма да се учудя, ако вземат и за това накрая да докарат "експерти" от чужбина.

Прав беше бай Тошо.Това което е построено по негово време сегашните управници не могат да го боядисат и ремонтират за 100 години.Ха сега слагайте минуси вашта м..а!

Нали, нейскате магистрали, ремонти и асвалт не се яде!!!Айде сега за какво квичите!!!!

Много си прост ,гърбав неграмотник.

От Варна и Русе през Свищов,Лом и Враца ,през Петроханският проход и директно на магистралата за Ориента, значи прав е бил Доган че пътя за Европа минава през Босфора.

Къде е оня с мазната и тъпа мутра, гдето непрекъснато по всички медии ръси "мъдрости" какво е направил, колко е платил, какви кашпи и градинки ни е построил, как цялото Черноморие е обезпаразитила и колко пречиствателни съоръжения е изградил, какви нагънати магистрали ни е обезпечил?! Защо се е скрил и си трае като бълха в гащи? Защо не излезе и поне веднъж не си признае колко гадости е натворил, колко човешки съдби е опропастил? Няма ли бесило за тази тиква?!

Къде е КИФЛАТА ,ексмистрийка на регионалното развитие да каже някаква ГЕРБЕРСКА лъжа,защото констатациите за състоянието на тунела е станала по нейно време,когато се размотаваше по магистралите????????

ЛЪЖАТ .МИНАВАМ ОТ ТАМ И ТЕЗИ ТУНЕЛИ СА БИЛИ ЗАТВОРЕНИ И СЛЕД 1985 Г .ДАЛИ СА РЕМОНТИРАНИ НЕ ЗНАМ . НО СА БИЛИ ЗАТВОРЕНИ . АКО НЯКОЙ Е ЛЪГАЛ И КРАЛ ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС

виновни - няма, да влезе убития. Ако и тук няма виновни - живеем в кочина и помия. Ама септември нямало индикации, ама ясно - че изобщо не е правена проверка, а само отчитана дейност. И правилно, когато за всичко си мълчим, ще ни правят не идиоти. Виновни никога няма - Топлото, Масларова, Бисеров, Софиянски, Доган и всдя осталная сволач. Тука и фактически няма живот.

Къде е онзи папунек със скиорската шапка на голямата си чутура? И да не забравите да си купите финетки. Лилито и агенцииките и правеха изчисления. Пак ще ни управляват ли герперски боклуци??!!

Преди ревахте че асфалт не се ядяло. Че не трябва да се инвестира в пътища, а в помощи на ромите. Сега ревете че не бил направен ремонт. Честно казано не ви разбирам.

и трите дядо попе , и трите.......

Е как тъпа селска пръчка като теб да разбере другите как мислят

си се размечтал ама. Направо с това твое въображение трябва да те вземат в някоя партийна централа да им напишеш предизборната програма.

нещо обърках та не излезе като реплика към него.

Престанете с тези писания на политическа тема - половината сте платени писачи. Пиша по същество като инженер: Само мен ли ме възмущава дебелокожието на шефа на поддръжката Георги Златев? Какво означава "Никой не го е очаквал"? Какво означава "Не можеше да го затворим за оглед-има страшен трафик"? - Ами правете ги през нощта бе г-н началник, след предварително известяване на населението по медиите. Как така никой (освен служебния премиер) не се извини, че поради некомпетентност и внимание, ангажирано единствено кой ще направи правителство и как да се "нагласят" поръчките по ЗОП оттук нататък се стига до трагедия с висока обществена опасност. Представяте ли си ако стане верижна катастрофа какво следва. Нека всички водачи на МПС да знаят, че в тунелите на Витиня вентилацията се осъществява единствено по естествен път от разликата в атмосферното налягане между двата портала. Няма вентилационни шахти, противопожарните хидранти са компроментирани, телефоните за спешна връзка също. Докога ще продължава така - докато изгорят живи 300 човека при верижна катастрофа ли? Какви действия ще бъдат предприети след поредната супер компетентна техническа експертиза от старци разбойници теоретици от ВИАС? Насрали са се тотално. Трябва някой да бъде подведен под отговорност най - накрая!

по принцип си прав. Не е тука мястото и времето за политически анализи на тоя или оня. Фактите са си факти, трагедията - голяма, хората трябва сами да си направят изводите кой крив, кой прав, защо и колко. Но пък и да ти кажа по въпроса за човека който те е възмутил - този "началник" и той е имал началници дето са го турили на поста му и са знаели какво представлява. Щото това не е първия случай на безхаберие. Въобще не само пътните съоръжения са ни леш. Леш е всичко в тази наша страна за жалост.

А аз си мисля, че са го целели....сега ако бяхме нормална държава договорът с изпълнителя, който отговаря за поддръжката на тази част от магистралата се прекратява на момента, а управителят се задържа от органите на реда, 10-15 човека от високите етажи на АПИ си подават оставката докато тече разследване срещу тях, но понеже ние не сме такава държава най-вероятно пак няма да има виновни, а далаверата ще продължи с пълна сила! Това не е държава.

Е , българи ! Имате магистрали за милиарди ,имате си "ТАТО"- герой ,който с назидателен тон от медиите ни обяснява как да живеем и как да му целувам г--за. Мрете и не се оплаквайте ! На никой не му пука за вас,защото на вас не ви пука кой управлява , краде и наглее ежедневно в "купените медии". Сами сме си виновни за това ,което ни се случва.

Сега ще проверяват дали колата е имала винетка и дали е била със зимни гуми.

След такъв тежък инцидент, нормалната процедура е да се затворят веднага всички тунели за инспекция, или да се въведе скоростно ограничение при преминаването им до 5-10 км в час. Мога да се аргументирам за това дори в спор с Господ!

експерт предлага да се затворят за експертиза....... и си осигурява добри хонорари за дълго време , НО НЕ МУ ПУКА КАКВИ ЩЕТИ ЩЕ ПОНЕСЕ ОБЩЕСТВОТО ОТ ЗАТВАРЯНЕТО ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ НА ПЪТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ........... Стигнало се е до аварийно положение и сега се налага всички които знаят и могат да се включат спешно да се реши проблема и и ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО ДА СЕ ОТВОРИ МАГИСТРАЛАТА!!!!!!

Това, че никой не го е целял, не означава, че никой не трябва да носи отговорност, освен в България!!!

ИЗЛИЗАЙТЕ!

fall_out

Ай стига ве, никой не го е целял. Ама вие имате директна цел да трепите народа?

тези, дето са написали заглавието,са идиоти. естествено, че никой не седи горе на лампите и не чака да метне желязото срещу някоя кола, дето не му харесва как кара... въпросът е в безхаберието на АПИ (ама те ще кажат, че не е техен ангажимент да поддържат лампите, то някой подизпълнител ще се окаже виновен, а на него пък държавата не му е плащала, изобщо....)

fall_out

То цялата работа ни е така в БГ-то. Накрая го отнася дребния рибок. Иначе лилито и компания невинни и изпълнили всичко както е по закон. Жалко, че трябва да гадаем къде ще е следващия инцидент заради алчността на тия Гербери и всички други партии

За всички пропуски от 50 г. Насам са виновни само ГЕРБ? Ама няма ли някой да пита другите премиери за техните пропуски? Или само ГЕРБ ви е виновен?

ГРАБ, прощавай. Всички предишни са виновни щото са имали пропуски, ГРАБ не са. И ние сме виновни. Вместо да си седим в къщи както ни казаха юрнали сме се по пътища и тунели.

За 8 години управление на ГЕРБ, виновните трябваше да са в затвора. Нали затова куцо,кьораво сакато гласува за тях. Те какво направиха? Напълниха си джобовете и се изнизаха като фъсня. ГЕРБ просто са съучастници на престъпниците.

Заплатите ще станат по 1500 кинта, пенсиите ще де удвоят, изборите ще са мажоритарни, кражбите ще спрат, образование, здравеопазване, абе въобще кой квото поиска. От вас се иска само едно - изберете ги пак.

бай Тошо е виновен. По негово време е строен този тунел. Затова - цялото БСП - на гилотината. До вчера БСП ревеше че асфалтът не се яде. И няма нужда от магистрали, и въобще пътища. Но се оказва че липсата на път8ища убива. Неремонтираните пътища убиват. Когато се планираха пари за ремонт на мостове и тунели БСП-то бяха против - това лесно може да се провери. ББ е подал оставка преди 3 месеца. От две седмици ББ не управлява. Управляват ни някакви си некадърници, избрани от един шофьор на самолет. И резултатите са налице. До март нещата ще продължат да се скапват. Защото основната задача, която си е поставило служеното правителство на клепоухия фатмак с генералски лампази е да направи чистка на кадрите на ГЕРБ и РБ. Да настани свои хора на местата където с еразпределят многото пари. БСП-то много ги бива по лозунгите. но когато трябва да свършат за 5 ст. работа - никакви ги няма. След затварянето на този тунел магистралата няма да стане по-безопасна. Напротив. И жертвите ще се увеличават. Ако досега на този тунел се чакаше межди час и половина и два сега нещата ще станат критични. Всеки, който е пътувал по стария път добре знае това. Добре че я има магистрала Тракия, иначе не знам как ще се организира трафика. И горките хорица от Сев. България какво ще правят. Че се краде, краде се. Но при ББ поне крадците ги е страх. И който не си върши работата бива изхвърлян като мръсно коте. Сега нещата ще се забатачат. По стар болшевишки обичай. И после всички ще сме виновни. Любимият прийом на комундетата

Ей, умник! Два полумандата при Тиквоча заварките бяха лъскави чак! Ама сега от две седмици при служебното правителство чак ръждясаха, нали бе умньо!

Братчед, не се плюнчи толкова много в празнословие - като дойде време за избори, спокойно може да се изплюеш върху герберската бюлетина. А сега върви си легни, че махмурлука още не те е пуснал.

Бай Тошо май го изключиха от БСП-то, а Дженерал Борисов му беше бодигард. Веднага сменявай опорната точка, не Бай Тошо - Путин е виновен. Той е забранил да се рехабилитира тунела, хакерите на КГБ са проникнали в кАмпютрите и са изтрили плановия ремонт. Тъй галиба по-става а?

Бойко се хвали,че строи магистрали,обаче след него веднага се рушат я дупки,я голям сняг. Лилето вдига винетките по пътищата и се хвали че ги потдържа,обаче след нея пак дупки,сняг и смърт! Абе защо не си повикаме румънците да ни покажат какво да правим с тази сган -корумпирана,лъжлива и безотговорна!

Шефа на АПИ в затвора!

Колко много смърт тежи на "съвестта" на ББ и Свинетка!

Тези са оперирани от съвест.

То затова са кавичките....

Свинята Лиляна и Боко Мисълта - доказани некадърници, директно в панделата.

Големите кражби в АПИ водят до жертви и блокаж на пътната ни система.Сега пътуващите от и за Русе,В.Търново ще обикалят половин България за да стигнат София.То да го е страх вече да се качи на магистрала.Ужас!!!И това е подарък от наследството на ГЕРБ.ДА ГИ ИЗБЕРЕМ ОТНОВО ,ЗА НОВИ "ЕКСТРИ".

Убеждавам се, че морала е дефицит на нашата географска ширина.

Ние сме виновни. Не марсианците гласуваха за ГЕРБ. Не марсианците търпят крадците в Парламента. Не марсианците се оставят да бъдат лъгани с години от разни измамници като Боко, Гоце, Доган, Царчето, Съсела и подобните на тях утрепки.

Дори и с избори по Цветановски, болшинството гласуваше за тях. И то не един път.

Чета коментарите и попадам (и то не един и два) на бисери , писани от наистина интелигентни българи: ...." забилата се в предното стъкло греда на позволява да се види има ли годишна винетка на него. Да се състяви акт на шофьора" или: " Шофьорът не се съобразил със скоростта на бързо падащо тяло- да му се отнеме книжката" и още много други. Като съпоставям IQ то на тези наши сънародници, демонстриращи интелект, леко , феерично чувство за хумор и при това писано без всякакви интелектуални напъни, в някакъв си форум между две глътки кафе и ги сравня с мучащите , алчни, затлъстели умствено и физически партийни лидери на високи постове като оня, който обясняваше , че продал Царските конюшни на тази нищожна цена , защотото те били в окаян вид и никаква печалба не носели, си задавам въпроса къде са качествените българи днес? Лутащи се по улиците, търсейки и приемайки каквато и да е работа за насъщния на децата си, или оядените мозъчни скопци като тоя , който повече от 7 години ви обяснява , че сте много добре, но не сте достатъчно умни да го оцените.

големата МУ гордост - строенето и подръжката на пътищата да оплюете. Ама чекайте вие, ще се разсърди ТОЙ, ще се обиди и ще видите тогава. Няма да иска вече да ви е ПРЕМИЕР. Фнимавайте в картинката ей!

Пътищата са опасни, Виновни са шофьорите. Българинът умира от болести, виновни са пациентите( на виновните се взимат пръстови отпечатъци). Градовете ни са мръсни и презастроени, просто вече няма въздух. Виновни са бедните граждани(тези същите от които се взимат данъци, за да си раздават кметовете бонуси) Децата ни са не образовани. Виновни са децата, щото не учат(А кой пише учителските програми?) Да за всичко сме виновни ние, стоим и чакаме, чакаме, да падне небето. Няма да падне . Ама ние ще чакаме. А едни хора ще ни обясняват, че е нормално да мрем и да страдаме, но за смета на това ,те много работа са свършили.

бсп асфалт не ядат, не ядат мостове, тунели, железници. но атомни централи ядат. тъпанари.

Боклук, ти ли ще върнеш живота на жената? Да знам, че поста накърнява доброто име. Но, да се оправдава престъпна небрежност, е съучастничество.

са виновни. От некачествения ток са изгнили ламБите. Засрами се бе, човек е загинал, а ти на БСП-то централите са ти в окото.

Къде е Лили?! Миналата година по това време ни обясни най-подробно, как вдига винетките за да имаме по-добри пътища. Може ли сега да излезе и да каже парите от винетки колко са и къде са отишли? А парите от акциза на горивата? Те къде са?

а бе човек, какви въпроси задаваш. това са все въпроси без отговори...

Ейййй какви сте бе! Хайде пак да ги изберем тези същите! Колкото онова дебелоокото си увеличава диаметъра, толкова на мен ми се намалява! Не ми се яде, пие, гледа ТВ, само като ги видя и чуя как всичко било правено от тях за мен и подобните ми и само за нашето, не тяхното добруване!

'Ми щом лампите в тунела Ви пречат , махнете ги и карайте на тъмно ...

ЗА ОСЕМ МЕСЕЦЦА ПЛАНИРАН РЕМОНТ на осветителните тела и тунела , СЕ СТРОИ И СЕ СПУСКА НА ВОДА КОРАБ ОТ ПОРЯДЪКА НА 1000 тона тегло , с дължина 100 метра , височина на борда около 7м , широчина около 15 метра , полагат се тръби с обща дължина над 10 км и кабели над 20 км . За какво говорим тогава ? Ако има такива проблеми и касае живота и здравето първо се обезопасява, ако трябва и затваря за движение , а второ се работи на 24 часов режим , на три смени съглацно кодекса на труда . ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО . Ако беше в Румъния отговорните лица трябваше вече да са си подали сами оставката .

Ако беше, в Китай, щеше да има разстрел. И АЗ, в случая, напълно го оправдавам. А тук системата толерира това ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО.

Мрсна, прокжена държава. Срам ме е , че съм българин.

То остави че ме е срам,но и да си българин си винаги ощетен за разлика от други раси.

И нас щеше да ни е срам, ако бяхте българин. Но се съмнявам.

Ти срама нямаш,ако имаше нямаше да пишеш на латиница и да се имаш за Българин!

Той още Ботев се е срамувал от същото, Станкоу. Подир него - Петко Славейков и Алеко Константинов. Ама ти явно не си ги чел, напук на това, че явно се гордееш, че си българин. Това се нарича "парадокс", а също и "гьонсурат".

Покрай работата си имам постоянен контакт с една друга държавна агенция. Виждам, какви са им кадрите. Експертизата им клони към нула, заплатите са ниски, служителите са незаинтересовани да си вършат работата, отговорността е нулева, корупцията е висока, назначенията са партийни. Не вярвам в АПИ да е различно. Как да очакваме, че въпросните огледи се правят качествено и заключенията им са на ниво?

Е то само това оставаше - нарочно да сте го направили...