БАБХ: Фермерите не тъпчат животните с лекарства

Във връзка с изнесената информация за прекомерната употреба на антибиотици от животновъдите, БАБХ излезе с позиция в официалния си сайт.

Обратно в новината

Коментари - БАБХ: Фермерите не тъпчат животните с лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости на търкалета! Карентните срокове на препаратите масово не се спазват и това е реалността от десетилетия насам. Просто тази новина не е никаква новина. За да се изхвърли даден препарат от организма (без значение дали става въпрос за антибиотик) са необходими дни дори седмици. Масова практика е лекувано животно (с неблагоприятна прогноза) да бъде заклано по необходимост. И тогава, разбира се, тия препарати стигат до нашите стомаси. Да не говорим за дойните животни - маститът е може би най-често срещаната диагноза при кравите. Нали се сещате, че без антиобиотик няма как да стане. А по време на лечението и дни наред след това мялкото трябва да се изхвърля - просто щото е тъпкано с препарати. Да, но ако една крава дава 20 литра мляко дневно, сещате се какви загуби ще претърпи собственика. Така че... работата е ясна, и то, по български ясна. :)

Антибиотици ясно, че слагат. Не сме ние дето слагат най-много, Италия, Испания, много по-големи производители от нас, слагат в пъти повече. Що не слагали скандинавците, че какво селско стопанство имат скандинавците? Някой ходил ли е там? Храната им е страшно скъпа и е масово вносна (освен рибата). В южните страни, при по-високи температури е нормално да е по-лесно разпространението на бактериални инфекции, които точно антибиотиците третират. Почти всички използвани антибиотици се разграждат при топлинна обработка над 130/140 градуса Ц., което е под температурата, на която си печете пилето във фурната. Не яжте сурови/пушени и подобни меса (поне не често), печете месото или просто не яжте месо, ама то съдейки по храните като цяло, трябва да спрете да ядете изобщо на този принцип. По-страшното е хормоните, защото те не се разграждат така лесно при топлинна обработка. Относно антибиотиците, опасното е при самите живи животни, когато ги тъпчат яко с тях повишават риска от развитие на резистентни супер-бактерии, които после могат да са опасни и за нас хората и да не реагират на антибиотиците.

БАБХ заявиха, че в България няма заразени с фипронил яйца, а накрая се оказа, че са унищожени повече от 1,5 милиона яйца и 18000 кокошки. А колко сме изяли, докато БАБХ си свършат работата? Трудно ми е да повярвам сега на БАБХ за антибиотиците в месото.

Явно тъпчат не само с антибиотици нещастните живптни и купувачите, но и с подкупи роднте агенции да си мълчат, на европейските агенции трудно ще натъпчат устите да лъжат , като тях. Хората не могат да со позволят да ги тровия българския скот, само бългатския скот оставя бългатския скот да трови с антибиотик българския скот и чрез него безсловесния и малоумен български скот.

Хора, абе погледнете от позитивната страна - месо натъпкано с антибиотици значи че няма нужда да си ги купувате, когато се разболеете. Просто почвате да ядете повече месо. Да не говорим, че и не би трябвало да се разболявате чак толкоз, зер - месо с антибиотици, зеленчуци с нитрати и пестициди - кой микроб ще е луд да тръгне да ви заразява... Ми така де.

Абе аз ли нещо бъркам, или антибиотиците по принцип не може да се използват като растежни стимулатори, щото те изобщо не стимулират растежа, а служат за намаляване на бактериалната флора? Понеже според изявлението на БАБХ излиза, че е забранила да се ползват за стимулация на растежа (което антибиотиците така или иначе не могат да правят), но пък не е забранила да се ползват за превантивна профилактика ей така за всеки случай? Що така не са излезли с изявление, че са забранили да се ползват антибиотици, ако няма открита болест, влияеща се антибиотици, примерно?

Купувате българско месо...... лекувате грип.

ДЪРЖАВНА агенция тръгнала да защитава клетия частен производител, а не потребителите... Хммммм, това е "wrong on so many levels"... :/

И аз не се ТЪПЧА с бира. Ами ПИЯ по няколко на ден.

"Твърдението, че фермерите тъпчат животните с лекарства за всеки случай е невярно, обявиха от Агенцията по безопасността на храните." Е много ясно, че фермерите не дават лекарства на животните. Това го знае всяко хлапе. Животните сами отиват в аптеката и си ги купуват, после си ги пият. Напаст, казвам ви! Фермерите са вдигнали вече ръце от отчаяние...

БАБХ: "Фермерите не тъпчат животните с лекарства" Уаауу! Направо итрещявам! Ама верно ли не ги тъпчат с ЛЕКАРСТВА! Ама да попитам: Бре, мамини сладки чиновници от БАХБ, от 'де знаете че ги тъпчат или не не ги тъпчат с лекарства? Вие от кочинката си не подавате носа, камо ли да превите ПРОВЕРКА относно това, какво ядат животните. Пуста лакомия!

loyola

Лъжат като брадати римляни! слагат яко фураж с антибиотици на пилетата... иначе ще умрат всичките и няма да реализират печалба. Тия журналисти защо не пуснат някой по прикритие та да заснеме какви ги вършат "фермерите"?!

"За да бъде произведен един медикаментозен фураж трябва да има издадена рецепта от ветеринарен лекар, сочат от агенцията." Да ви е.а мамата лъжлива!!! Че нали за да имаш ферма за пилета трябва да имаш договор с ветеринар, един познат си направи ферма за носачки на яйца преди години... да не говорим че от първите дни на пиленцата се дават антибиотици по схема, да не ги изтръшка пипката...кого лъжете?!?

Спрях да ям пилешко, мирише ужасно на лекарства.

Ммдаа...затова пилешкото и каймата вонят на урина,нали?!?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

някоѝ виждал ли е БГ свинеферма.....но не от тези които показват по телевизията...коѝто е виждал му става ясно защо антибиотиците са толкова много

Интересно как скандинавците гледат животните с ч0 пъти по-малко антибиотик от родните фермери, при по-лоши метереологични условия. Ами всичко е обяснимо с всичко , което знаем за Ганя. Ами Ганьо е мизерник и садист - държи животните в отваратителни условия , чудо би било да оцелеят. Ганьо е Андрешко и е хитрец , за да не загуби от садизма си ги тъпче с антибиотици, щото иначе остава без животни. Ганьо е не просто прост , той е с култ към собствената си простотия и има недоразвитостта си за върха и ненавижда по -развитите - и като неземно прост нарича нарича това с принципно непознатото му понятие Патриотизъм, което си е култ към Ганьовщината и анадолските му културни корени. Затова и народът му гине от собствения му патриотизъм . Единственото спасение /по-точно проклятие , че продължава да се поддържа въобще жив такъв изрод/ е, че има други да дърпат Ганя като магаре , докато той ги кълне.

Няма смисъл! Всичко отива на гибел! Бавно, но сигурно!

Напротив, вече няма кой да остави местният боклук да се трови и разлага в собствените му помии, опасни сме за околните. Рано или късно нещата ли ще се подобрят или ще ни отделят да загинем бавно и мъчително в нечистотиите си .

И така, БАБХ ни уверява! че на хартия не тъпчем животните с антибиотици. А статистиката на изследването показва, че България е на ОСМО място в Европа по закупуване (съответно ползване) на антибиотици за животни. Нека БАБХ да си говорят, а тия шефове там за какво взимат заплати, ядем боклуци на високи цени. Другото изследване, което не беше много отразено, че в БГ цените на повечето стоки са по-скъпи от запада (а и доста по-некачествени). За едни бизнесмени говорим...

Охооо, ама те тия слагали и кайма веее... ?!?

Глупости! Какви ги говорите бе? В България никой никога не лъже и всички винаги спазват законите и разпоредбите

ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР ! ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !ТРЯБВА ДА СЕ СЪДЯТ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ ЩЕ ЛЪЖЕ !

те фермерите нищо не им дават. Въпрос на селекция и изкуствен отбор - организмите им сами си изработват въпросните антибиотици и хормони. Биопродукция отвсякъде - биоантибиотици и биохормони

Да бе, повервах им на БАБХ.

Това трщбва да е самата НЕистина.. Затова на момиченцата им растат мустаци , а на момченцата ц..и... Горките деца..

Да бе ... Оставаше и да си признаят с едно голеееемо "Да". Така става в страната на Ненаучната Фантастика - нищо не е истина и всочко е позволено...

и неадекватни. фуражи.....

Не ги тъпчат ли? В една кравеферма имат повече лекари на щат от кравари! Виждал съм крави останали без зъби от зобене! Телешко не ям от тогава!

Като ни хванат пак с подобни проби и ние отречем като щангистите от националния отбор преди години ще забранят износа на всички за ЕС и тогава БАБХ ще трябва да ядат сами боклуците , които стимулират да се правят. Хванатите антибиотици са като ваксина срещу икономически саботаж, защото на мен ми се струва, че има хора, които обикалят и заразяват добитъка, който не се пази добре. Повече от прозрачно е защо българите бичат антибиотици да не се разболява добитъка. а той до магазина сигурно свети като мартеничка фосфорно кученце. Готино, но фосфорът е вреден също. По- редно е БАБХ да извърши проверка и да огласи резултатите на Запад. Има интернет, но сещаме ли се? Ако не се прави ще потърсим сметка след проверката. Дали не се дават анаболи и стероиди ми е чудно?

Чакайте, че стана интересно - значи, трябва да ядем месо само, когато сме болни (да пази Господ) - и то поне 3 дни поред и то от едно и също място купувано - че да е същия антибиотик. Ами не е лошо, да ни информират, да сме наясно какви антибиотици, хормини, анти-гъбични и - всичко какво слагат - хората няма да се лутат по доктори, ами си купуват директно от супермаркетити лекарствата.

тя от БАБХ кретат на една заплатка ,а и работа не им се върши къде ще се цапат да проверяват птицефермите ,то си е изморително, като им дадат по 5 лева ако ще да има в храната цианкалий те ще казват че всичко е нормално как така ,те и прокурорите викат че нямало корупция ама ние си ги знаем тия къси разкази!!!!

Проблема за месата, предлагани на пазара, не е в антибиотиците, а в химията, с която ни зобят под формата на разни оцветители, овкусители, освежители, консерванти, антиоксиданти и т.н.... и т.н. Това, обаче, не се прави от отрудените фермери в малките им стопанства, а от кланниците и търговците! Не обиждайте хората, които по тъмно стават и по тъмно се прибират в домовете си! Засрамете се!

Точно. Чудят се как да съсипват работягите, а търговци и пр. под чадъра

Аз пък щото им вярвам на българските мутро-предприемачи. То и по документи и заявления на Боко Тиквата, България е процъфтяваща държава с благоденстващо население ... ама аз нещо имам съмнения.

Сега на кого да вярване? На лабораторни тестове или на общи приказки.

Вярвай на това, което сам отглеждаш в собствената си градина и в собственият си двор!

метнеш ли го на нея и всичко си казва, това е! БДС кашкавал ли? а що тогава се сбабичосва на шупли вместо да се разтече като лава? айде у кофата. Истинско пилешко? а що църка гнас на 100 градуса и остава сухо и спаружено? айде у когата... щото скарата не можеш я заблуди.

от утре вместо морално остарялият антибиотик Пеницилин, ще се предлага вече по-мощния му аналог: Пилешко бутче. А за спешни случаи вземете Пуешки бут, напоен обилно с комбинация от антиобитици, той действа ефективно и при най-острите простуди.

Системата на контрол на купувачите е по-сериозна от колкото си мислите и злоупотреби с антибиотици трудно ще минават незабелязано.

съм подписал заповед пилешко да не се купува. Не може от излюпване до клане да минат само 40 дни без зобане на нам кво си.

И кво ядете? Грухи да не мислиш, че от Коледа до Коледа само ги колят...чакат ги да си пораснат от весело пасане по ливадата? Там е същата работа.

разбира се, че не ги тъпчат. просто фермерите им дават пари и животните сами си купуват лекарства от ветеринарните аптеки...

Всичко се продава ! Рецепти , химии , разрешения , болести , здраве...всичко !!! Капитализъм !

Те и с хормони не ги тъпчат. Изобщо.

много ясно, те просто хрупат билки... и животинките като спортистите са си невинни

Значи животните сами се тъпчат с лекарства, профилактично...

тия ще убият бизнеса на аптекарите :-) яжте месо и ще сте вечно здрави. животновъдите ви го гарантират :-)

Интересна работа! Никой от коментиралите, съдейки по написаното от тях, си няма и най-елементарно понятие нито от животновъдсдтво, нито от птицевъдство, нито от градинарство! Никой от тях не е отгледал дори едно пиле или стрък домат! А иначе, големи специалисти, от всичко разбират, всичко знаят и могат! Разбирачи висша категория! Особено ме изкефи коментара за бай му Пешо с торбата амониева селитра в зеленчуковата градина! В панелката така ли отглеждате чушките и доматите? Хахаха! Били за пазара, та затова. Боже, каква нищета!...

е, като не си съгласен, дай доводи. какво странно виждаш в това, че някой слага изкуствен тор? слагат не, ами ги зариват с тор и пръскат като за последно.

довод?! ми ето ти довод! 35 лв. за 50 кг. без транспорт и труд.

разбирачев, азотни торове се слагат за листна маса - щото плодът от там идва. Като върже плод спираш. На листни зеленчуци по-добре не слагай

Аз откакто ям пиле пет пъти в седмицата не съм хващал грип от поне шест-седем години. Приди боледувах поне два пъти в годината. Вече не - и микробите имат вкус. пп:

Тази Агенция защитава Бизнеса . Трябва да се направи Агенция Която следи за Безопасни Храни в България . Всеки един може да си купи лакмус от Аптеката и да провери Храните за Антибиотици . Има ги в Огромни Количества опасни за Възрастен камо ли за дете .

то и в аптеките е пълно с антибиотици и са опасни за възрастни и деца. и за там ли трябва да се създаде агенция ?

Явно си назад във Времето . В Аптеките вече НЯМА Антибиотици , от 5 години .

Аякс Стара Загора - доставчика им на хранителни добавки не смогва с поръчките :-) Дебилите продължават да правят хората на маймуни. Някой въобще наблюдава ли изменението на темпа на внос на хранителните добавки спрямо произведеното месо :-) Щото темпа е впечатляващ :-)