Огромен айсберг е на път да се откъсне от Антарктика

Айсберг с площ 5000 кв. км е на път да се откъсне от антарктическия шелф Ларсен С, съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Огромен айсберг е на път да се откъсне от Антарктика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Toва журналята от неграмотност измислихте ново име, няма Антактика има Антарктида.

А става ли за салата? Понеже много обичам салата с айсберг, месо не хапвам /но понякога хапя/, само айсберг, айсберг....Ауу, да не взема да изям цялата Антарктика и за вас нищо да не остане? А кога ще се откъснат и доматчетата?

Как така ще се откъсва и ще отплава бре ? Кога пита то бат Бойко има ли право на подобно нещо ? Спукана му е работата сега на айсберга като се ядоса нашия човек.Няма да види ни попътен вятър нито подходящо течение.Ха да го видим.

Леда дебел 350 метра Пукнатина 100 метра Дълбочина 500 метра Разлика 150 метра Къде са в земята или във водата

Аз пък не разбирам каква е тази Антарктика? Учила съм за Арктика /на Северния полюс/ и Антарктида /Южния полюс/.Който може,моля,да ми обясни,без да се подиграва

Pesh0

Антарктика е Антарктида Но включва и прилежащите и морета. Нещо като обща еко система ,взето всичко , земя лед морета , защото там е доста относително . Ама не съм много сигурен :)

арктика е северният полюс на земята - антарктика е южният - буквално името означава "срещу арктика". Антарктида, от своя страна е един от 7-те континента на Земята, върху който се намира Южният полюс.

г-н тръмп начело с новия държавен секретар тръби наляво и надясно, че глобалното затопляне е една измама, готви се да увеличи потреблението на въглеводородни горива, а Енсон Мобайл чака обещаните от путлер концесии.

"...и плува над водата..." Следователно щом вече плува то при разтапянето му нивото на океана няма да мръдне изобщо.

някой да обясни на неграмотните профани от дир.бг, дето преписват тия новини от гугъл транслейтър, разликата между плУвам и плАвам. иначе ще помоля да ми обяснят в какъв точно стил ще отплУва айсбергът - кроул, гръб, бътерфлай?

е айде сега, ти какво искаш, ми то просто та просто, то книги не е чело, само телевизия гледало и фейсбук, изпростяване масово

Тяхната основна задача е да цензурират. Качеството е на 3то място

британските учени има от какво да се плашат. Като потъне британия ще си сипя една ракия и ще гледам шоуто по телевизията.

А ни в Холандия кво да праим?

Вземете си плувки и плавници и се ориентирайте към подводен начин на живот.Успех.

От Холандия ще дойдете в България например.

откажете се от самолети и климатици и готово

Поредната психоза...след 2-3 дни когато измислят друга всеки ще е забравил за тази.

Последно? Антарктика или Антарктида?! Едното е на север, другото на юг.. Аман от пишман редактори...

delly

Антарктика е географски регион, обхващащ континента Антарктида и водите и островните територии в Южния океан разположени южно от Антарктическата конвергенция.

Южен океан:)? Дай линк да го видя моля:)

Няма да ми казваш какво да правя бе!

Бъркаш Антарктика с Арктика. Пишман читательо!

Ето заради такива гугъл-интелигенти като теб, със самочувствие на познавачи и нула знания, тая цивилизация отива към залеза си.

Арктика е на северния полюс дето аз си живея.а срещу нея на юг е анти-арктика демек антарктика

да го довлека до тик. Хем да се затъкнат гладните усти на политиците с него , хем водата за пиене да е без пари за 10 години напред, че с тези водни цикли гроб изкраде милиарди и сега ще трябва и тях да връщаме.

10 см от световното водно равнище въобще не е малко и незначително. Това е огромна маса сладка вода, която въздейства на морската плътност и може да промени морските течения. Ако едно такова, като Гълфстрийм, се измести или спре, Европа я чака ледников период.

Точно така:) Голяма маса вода е, няма спор, аз имах предвид че за бреговете не е чак такава драма. Иначе си прав за течнията, най-големия проблем е че променят скоростта и посоката си.

За някои островни държави 10 см си е направо апокалипсис и е равносилно на неизбежна миграция.

Достатъчно соли от човешката немарливост се вливат.

Е па оти чекат антарктидците? Баа ги у ломперете. Тури му отпред кофражец, сипи в цепката бетонец, па го чекай да избега...

Американските злодеи унищожават света -бавно, системно и методически.Само силата на Руското оръжие може да ги спре,нищо друто!

Е как нарасна с 18 км, за да стане 100 метра?

Има се предвид дължината на пукнатината, ширината й е 100 м!

Ти да не си онзи по-горе, който не прави разлика между Арктика и АНТАРктика (Антарктида) ... че даже и на коректив на редакторите се прави?

Лошо се пише на продавачите на нефт...И въглища

Пак дело на Путин. На бас, че стои отзад и с гребло го направлява към САЩ. Още санкции.

Според мен Бойко е виновен, но и Путин също става.

Айсберг... тия евреи немат спирка...

Пълно е с разбирачи, както винаги, истинско удоволстиве е човек да ви чете:) Ако целия световен лед се разтопи ( а той е основно около полюсите ), нивото на Световния океан ще се вдигне с 80 метра. Тук се говори за 10 см, което не е такава драма. Драмата е, че в океана се вливат огромни допълнителни количества сладка вода, което променя плътността, температурата и тн...Почетете малко повече това вече докъде може да доведе.

Ше доведе до това, чи ши умрем по особено мъчителен начин.

Иван Петров

ще стане интересно, щом сладката вода спре морските течения или само ги промени... най-вероятно ледников период за Европа

Безотговорната политика на ГЕРБ е довела Айсберга то това положение.

Боци, върни се към охранителни бизнес. Може да те наемат да охраняваш президента Радев.

Или безпрепятственото откъсване на ледника и последващото му разтопяване

Голяма новина, наистина.

Значи ледника ЛарсенС плува над водата....!Няма лошо! А сега си направете един опит: -напълнете една чаша с вода, но не догоре, а на 2 см от ръба; -след това пуснете вътре една голяма бучка лед (това ще ви е ледника ЛарсенС): -отбележете с маркер нивото до което е стигнала водата след като сте пуснали леда; -изчакайте да се стопи леда; -проверете вдигналоли се е нивото на водата след стопяването... Ако нивото се е вдигнало, можете спокойно да повярвате на статията, че "ако леда на ледника, плаваш във водата се стопи, то нивото на същата тази вода ще се повиши... Ако нивото въобще не се е помръднало, отговорете си на въпроса защо ако оставте бутилка с вода да замръзне, то бутилката ще се счупи...И няколко свързани с това физични зависимости...

Принципно си прав, но този път Дир са също прави.Те казват че ако ледниците авлязат в океана, нивото му ще се повиши.Тъй като голяма част от този лед не е във водата все още.

10 см "увеличаване " на нивото се очаквало ако целият лед на шелфа Ларсен се стопи в морето!А по-нагоре пише, че шелфа си плува във водата!Движението на ледниците е все още във сферата на вероятностите!

Едно питане. Ти как по бързо ще влезеш във водата. Когато някой те дърпа към нея или когато този някой е във водата и не те дърпа. Да се твърди, че водата оказва съпротивление върху бавно навлизащи в нея обекти е смешно.

При замръзване водата увеличава обема си с 10%. Това помня от физиката...

не си прав. В чашата с вода пускаме 100% плътен лед който е тежък и си стои във водата, а при ледниците е по-скоро пресован сняг,който е по-лек и се показва огромна част от него НАД ВОДАТА. Когато цялото това нещо се стопи, нивото ще се вдигне и то доста! Няма как да правиш такива сравнения! Тъпи са!

А това не е ли нормално? Защо никой от тези "учени" не каже примерно "лед се топи 5% повече от нормалното" или "с 500%" или нещо такова? Там сигурно постоянно вали сняг. Ако той не се връща обратно в кръговрата на водата, то сигурно само за 2-3 милиона години цялата вода ще се концентрира във вид на сняг и лед по полюсите.

отдавна е доказано, че ледената покривка на Антарктика се увеличава в последните десетилетия, за разлика от ледените маси на Арктика, които се топят! Но учените мълчат като пръдли , защото това прави на пух и прах теорията за глобалното затопляне!

Филмът " След утрешния ден" май почна така;-).

Така е след като гнусните пияници се оставят да бомбят безконтролно Алепо и огромни бежански вълни заливат Европа, свободния свят трябва да се противопостави на тази агресия

Нещо искаше да кажеш или просто се уригна...?

И за подобни тъпни ти плащат? Или пробваш, ако дадат 50 сента - добре, ако не - здраве.

Милите животинки. Дано не пострадат

Дайте повече снимки! Много е величествено и уникално!

Ай стига, беее.. Пак ли?...

Това е кръговрата на живота.Кракатау ще изригне.Калифорния ще се отдели.Комета ще ни удари.Голям праз.

агонията ни ще се съкрати...

Това е добре. Значи има шанс да се оправим. :P

дреме ми наил имам лодка и мога да плувам!

Пратете Свинетка за затвори Северния полюс и да реши проблема.

Еврикаааа! Извикал Архимед от ваната и тя притичала да му изтрие гърба :-)

И къде ще живеят белите мечки, като айсберга се откъсне и стопи надолу?! А също и другите животни които са живеели на този огромен по територия айсберг?! Всички живеещи на него са обречени ако се откъсне, защото по течението надолу ще се стопи!!!

От кога в Антарктида има бели мечки?

Има бели мечки! ! Гледайте дискавъри! ! !Вие тримата сте неграмотни!

Бухтичке, на Антарктида няма бели мечки. И течението там не е надолу, а е нагоре :)

Какви бели мечки те тресат, бълнуваш ли или си неграмотен

Белите мечки ще доплуват с айсберга до България.

Пингвините,ма како,пингвините.къде ще живеят...А там надолу... няма .В случая има три посоки-север,изток и запад.И ще се стопи като тръгне на север.

Баси якото... ще се напълни морето с вода! Ха дано да измие мизерията, която настроиха по бреговете!

Страхувай се народе...................... това ни трябва да ви държим в подчинение.

Аре те видим смелчаго, кат един ден ти влезе у дворо тоя айсберг к'во че праиш как че го риеш...

Един ден (може и да е през ноща:) ) СЛЪНЦЕТО ще угасне ....

Ако Путин не не убие преди това

е виновен.

Хапчетата! Че съвсем закъса.

Знаех си, че без теб Слънцето няма да свети:)))))))))

Слънцето преди да угасне, ще се разшири и повярвай ми дано не се случи идните поколения, но ще ти изпепели задника.

чел-недочел, пък тръгнал ник-а ми да ползва. Слънцето ще се разшири ама след няколко милиарда години. Това са доста поколения по мои груби сметки.