Райчев: Властта у нас е двуглава и слаба - Борисов и Нинова

Светът на консуматора ще обрече много хора на съдба на домашни любимци с чип в главата. Докато, без да мислим, искаме все повече, ще загубим свободата си.

Обратно в новината

Коментари - Райчев: Властта у нас е двуглава и слаба - Борисов и Нинова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да се гордеем с умове като Райчев, Иво Христов, В. Вацев, Хр. Смоленов,.... и философи, историци, журналисти като Тома Томов....които имаме, защото те са мерилото пред света на нашия интелект и са резултат на предишния ни живот, строй, образование. И много ме кефят, въпреки политическата им ангажираност в някаква степен, защото без нея, няма да стигнат до нас, поради цензурата - световното зло. С удоволствие слушам Райчев с червени окраски, но дали е дал в книгата си отговор на престъпното забогатяване на недостойните. Приватизацията, отишла в частни ръце - ДОБРЕ, но в чии? Все трябваше някакви българи да вземат тези заводи, но защо още стоят като зловещи Паметници на Разрухата? Значи не са в ръцете на правилните хора, значи, че трябва да се отнемат, щом като четвърт век не се ползват и развиват за благото на народа. Този факт, водещ до супер бедност на народа ни, разглежда ли го Райчев? Не посъветва ли политиците да въведат срок за реализация на приватизираните обекти, след като разсъждава върху Маркс? Ще прочета книгата му и ще се радвам на стила, аналитичността и подвижността на българския мозък и интелект, НО... КАК ТАКА ниско платените журналисти и хора на интелектуалния труд в България успяха без производство, без доходи да построят голф-игрище с бази? Какво ипотекира пред банките, за да вземе кредит Райчев? Какви доходи декларира, за да плаща лихви и главници от заплати на журналисти и социолози? С какви доходи купи терен, за да кандидатства за кредит, проектира, строи, развива? Значи ли това, че всеизвестната истина, че социолозите са говорителите на партиите, на властта и опозицията са високо платени манипулатори? С такива ли очи, уши и съмнение ще прочета книгата му? Обидно ми е заради вярата ми в интелекта на българския интелект и интелектуалци... но Животът е Политика... Без нея не може никъде по света.

ЕВРЕИНА РАЙЧЕВ ПО НАХАЛЕН ДАЖЕ ОТ СЮЛЕЙМАН ПАСИ , КОЙТО РАЗБРА ЧЕ СИ ВРЕДИ КАТО ПЛЯМПА И СЕ ПОКРИ КАТО ДОМУЗ ДОГАН , ЛЮТФИ НАСРАН И ВОЛЕН ПЕДЕРАСТ :))

Не показвайте този изрод, има хора със слаби нерви и деца.

Тази нагла нинова, не може да разбере разликата между власт и опозиция. Тя не е власт. Тя е срещу народа.

Този яко го пере сачмата.

С няколко думи - консуматорското общество се самоизяжда. Фалшива свобода, фалшиви ценности.. Вместо култура на свободата - култура, дирижирана от пазара...Глобализация и онлайн пазаруване - модерният диктат. "Купуват ни" и "ни продават" без да се усетим...А от нас се очаква да консумираме, да консумираме и пак да консумираме... Всеки иска да е пряк участник в консуматорското общество. Ислямското нашествие е следствие от този стремеж. Обзаведохме се с терористи. А те вече са признати за мъченици не къде да е, а в сърцето на Европа: Изложба в Берлин, наречена "Музеят на мъченците" Авторите й са двама датчани, които смесват героите на свободата с терористи джихадисти в провокативна творба. Инсталацията бе открита на 29 ноември в творческия комплекс "Кунскартие Бетаниен" в германската столица и целта й е да покаже личности, "загинали за своите убеждения". Редом с Мартин Лутър Кинг, Сократ или свети Аполоний Александрийски се оказват Исмаел Омар Мостефай, чиято бойна група изби 90 души в зала "Батаклан" в Париж през ноември 2015 г., Мохамед Ата, лидер на бойна група по време на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, както и авторите на атаките в Брюксел през март 2016 г., пише германският в. "Билд". Според аудиогайда на "Музея на мъченеците", Исмаел Омар Мостефай "смятал, че трябва да пожертва себе си заради борбата си срещу западната култура"...

Това червено злобно псе само като си отвори устата, цветата повяхват.

"Светът на консуматора ще обрече много хора на съдба на домашни любимци с чип в главата. "

Опозицията се занимава с дребно заяждане, което е нормално след като отлюспиха цяла плеяда "врагове с партиен билет" . Така Борисов си разиграва мустанга както си иска.

Не очаквах, че е толкова умен. Приятно ме изненада! Не разбирам, защо се чувства длъжен да оплюе социализма. Е, не можеше да си мечтаеш че ще станеш милионер. То и днес не може да си мечтаеш, че ще ти се паднат 40 девственици на онзи свят.

Изчетох коментарите и да, сигурен съм,че само 4-ма са чели книгата.

Този червен грездей е един нагъл идиот, даже физиономията му е като на сърдито злобно куче, да си .бе футката пайчина.

Много отдавна трябваше да се спре да се дава трибуна на този неврастеник, който има изваден 15-сантиметров ръждясал гвоздей от мозъка му.

хляб на такива тпанари като тизи бръщолевещ малоумник народа ще се лута кого да слуша и след 20 години ще се питаме защо не се реформираме.

Господинът Райчев да не предвижда как ще се създадат нови раси като КРАСИВИ,УМНИ,ДЪЛГОЛЕТНИ и РАБОТЕЩИ или НЕРАБОТЕЩИ, а да обясни как сегашните управници са изпълнили някои от "ЗАВЕТИТЕ" на Хитлер и са ги приложили върху Българския народ,като например: "ТЪПО,БЕЗВОЛЕВО общество,което се подчинява на стадния/инстинкта на стадото/ и се бои от собствената си сянка ,се управлява по-просто и от ПРОСТИЯ", ИЛИ: "Хората трябва максимално да се отвличат от ВОЙНАТА/проблемите/ и да бъдат развличани.ПОСТОЯННО развличани,за да нямат ВРЕМЕ и ЖЕЛАНИЕ да мислят и разсъждават за нещо СЕРИОЗНО" Господинът Райчев да каже кой от горните тезиси не се изпълнява от управляващите???? Мачлета ли не щеш,тенисчета ли,гафове с географски тъпотии,представяне БЕДНА България едва ли не като световен фактор във всяка една насока,ВИСОК интелект на управляващите,напр."Тук всички парле ву франсе" и др. Юлиус Фучик преди много години е казал:"ХОРА БДЕТЕ!!!!!",защото така са започвали диктатурата,култа към личността,а от тях до репресии и изповядване на фашистки идеи е много близо. ЗАТОВА ХОРА БДЕТЕ!!!!!!!!!!

Комунистически малоумник!!!

Райчев е умен човек, обаче да спори с Маркс ---е тъпо!:))))) ...100 години лумпен-интелигенти от всички страни го правят без успех!:)))))

Интересно в кой момент мошениците станаха физици и кога светът е бил по-осмислен..!?? ..Съжалявам но подобни глупости просто не се четат. Този човек е само един изглупял старец, заслужаващ съчувствие.

Отначало започна ужасно - тъмна материя, космогония, не е за него това, пък и как после ще слезе до Борисов-Нинова !? Но после се поправя, да, вижда ги проблемите на народа, историята на нацията. Вижда много повече, отколкото смее да каже. И за да не каже коя е истинската власт, кои са собствениците (най-страшната тайна) и завива стремително към Марс и Киркегор, там му е уютно, защото кой ще го последва ...

Райчев, ВЛАСТТА у нас е ефна! Наглата хидра, която само изсмуква парите на държавста и населението и която нищо не право. Освен това се самоназовава Независима Съдебна ВЛАСТ. Ако нещо не ти е ясно, питай.

...Вилхелм Рьонтген е отказал публична реч при връчването на Нобеловата награда. Бил е отявлен противник на вулгаризирането (принизаването на езика) на науката, т.е. на излагането на сериозни научни знания пред лаици. В случая имама точно обратния случай - лаик, без каквито и да са познания в областта на физиката и другите точни науки, да се опитва да обяснява света, нелепо жонглирайки с познания от тези науки. Дали е смешно или тъжно, все едно. Във всички случаи не е интересно. А каква власт има Нинова в тази държава само той си знае. Навярно се е объркал нещо, както с желанието си да обяснява света с жалките си познания във физиката...

...сигурност и Червен Колю скоро ще ни ощастливи с поредния шедьовър за устройството на света. За да не плагиатства, вероятно ще твърди, че сме се предоверили на ...химиците. Хем оригинално, хем различно... Червеното котило не е малко. Ще се появи и том трети, в който ще се твърди, че сме се предоверили на...биолозите. Какво лошо има? Пак оригинално. Е, между другото ще се каже по някоя добра дума за Маркс и социализма...С малко клизма, но все пак не може криптопартийна литература без това...

Само не разбрахме, колко краднал луджев от народната пара и трябваше поимненно да ги наименува всички. вива дс и крадците на прехода, а и този горе колка пара у банка има, давай инфо журналиста

...и този се захвана със същността на света. Няма как, като ортодоксален комунист, да не си пообщува с вечния комунистически тартор - Маркс. Но един мъничък въпрос му се изплъзва май. Добре де, комунистическите идеи се пръкнаха в западните страни (главно Германия), а намериха развитие, че и реализация(!!!), в Русия и някои други държави (в т.ч. и нашата). Защо ли? Май има един разумен отговор: Защото средното IQ на гражданите на западните държави е доста по-високо и при тях комунистическите лакърдии не се прихванаха. А иначе да се опитва да обяснява строежа на мирозданието и да интимничи с физиката е твърде смешно при неговите познания и убеждения. Добре известно е, че комунистите бяха натикали всички точни науки в Марксиската философия, т.е. тя бяха части на "великата философия". Апропо, довела до разпада на СССР и социалистическата система и забраната на КПСС. Всяка жаба да си знае гьола се казва в една мъдрост. Строежът на мирозданието си е работа на по-грамотни и с по-широк кръгозор хора!

IQ на западните страни "по-високо" ?!? А стига бе, това от дойчевелето ли го чухте ?

...броя на нобеловите лауреати от СССР (Русия) с тези от западните държави и ще разбереш нещо по въпроса...Съотношението е около 1:100...Или ще кажеш, че Нобеловата награда се дава по политически причини? Сравни тогава учените от двете страни, допринесли за развитието на човешкия прогрес: Боберт Бойл, Фарадей, Нилс Бор, Айнщайн, Гей Люсак, Лавоазие, Вьолер и т.н и т.н. Е руснаците имат и те - Менделеев например, но той е от Русия и няма нищо общо със СССР, а още по-малко с комунистите...

но, идеализмът и човечността на православните е по-висок. Затова там могат да се подемат революции за идеи. И днес е така. Православието ще спаси света! А за пияндурите, кримитата и примитивите - всеки народ си има своето простолюдие, само че н капитализма, ако пиеш и не идеш на работа - край с теб. На другия ден няма с какви пари да си купиш пиене.

Ти много си написал, а мисълта ти се губи по средата. Умните западняци добре - не се хванаха на комунизма, но се хванаха на фашизма - едно безспорно зло. Умното е че го забраниха, включително и от свободата на словото. А понеже не знаеш марксизма почваш с лъжи като "добре известно е" - чисто руски синдром.

..като много добре зная марксизма (държал съм изпит от кандидатски минимум на времето) по марксистка философия) и затова с пълна увереност мога да твърдя, че това е най-идиотското учение, сътворено от човека. Да вкараш всички точни науки (физика, химия, математика) в една наука - Марксистка философия, си е пар екселанс идиотизъм от висша класа. А колкото до фашизма, той не беше десетки години обществен строй в западните държави, както социализма (повече от половин век) в бившите съветски сателити. А в СССР той беше господстващо устройство 70 години...В западните държави по същество спомени и рецидиви от фашизма няма, докато ние още не сме се отървали от идиотизма на онова време...Огледай се в огледалото и ще видиш добър пример.

Райчев казал... Който има уши ще чуе,който има очи ще види,който има мозък в главата ще разбере,останалите ще драскат тъпизми и цинизми във форума и по стените на тоалетните.

Защо сте толкова злобни? Става дума за една наистина качествена книга.

На бедният духом не му остава друго,освен злобата и завистта човешка.

злобен май е само изобличения крадец на общински пари за частното си голф игрище

имаме носталгия не по социализма, а за парите ни, яко ни обраха и от ляво и от дясно, не всички разбира се и така да живеят капиталистите, а и днес по канал 3 професорът димитър луджев от дс, мънка ли мънка, роден 1950, на 39 години по времето на прехода, неук, а сега в сегашно време ни говори, че трябвало тогава това да стане, онова да не стане. Според мен едва ли е бил с тия мисли, а все повече от тяхното обкръжение, кой повече да вземе от пая на народа. А за райчев той е като вятърна мелница, безинтересен, Весела Коледа!

анализи след като знам че финансирането им е от европейски средства, от неправителствени организиции или направо от партии. Наглед звучи нелогично...но в същност логиката е в това че свързвам финансирането с това....кой раздава средсвата. Ако са управляващите....то е ясно какъв анализ ще ни се сервивира,ако са НПО същата работа...ако пък са самите партии...направо анализа е за боклука. За това сама съм си анализатор,и не се доверявам на платени .

никой българин не им се доверява, просто тези платени райчевци доминират навсякъде по всички телевизионни студиа, където не се дава думата и не се се пуска мнението на хората от улицата, на милионите граждани на българия, на народа, който гласува с 3,5 милиона гласа например за премахване на партийните субсидии, крадени от партиите от бюджета, т.е. от нашите данъци,.....абсолютно беззотчетно

Вече 28г., България се управлява от примитивни управници .

Примитивни, ама друг път! Спомни си времето на ЖАН, когато България беше на върха, с цели 5$ средна заплата! А Бойко дава някакви си жалки 600$, с тях не можеж да купиш дори 1100 кила мундарини или протокали!

спомнян си преди 89г , когато хората имаха култура и бяха човеци и образованието, здравеопазването, храната, отоплението не бяха непосилен лукс и когато нито бойко , нито жан бяха фактори в дъжавата...

Като на всеки гербераст ти куца и мисленето и смятането!!!600 долара по ДВА лева са=1200 лева!!!1100 кила портокали по ДВА лева са 2200 лева!!!ма гербераст и акъл-нема таковаживотно!!!

Властта е била ''слаба'' ? А властта кога е била , ''силна'' ? ''БЪЛГАРИЯ НЕЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''... Това са резултатите на ''силната'' и ''слабата'' власт !

Властта е само в стоманената десница на непобедимия държавник, български самодържец и народен закрилник- Бойко Борисов!! Каква власт притежават разюзданите шафрантии рада дълбоката ДСБ и курнела лъжкинята от БСП ,като дори сополивите мингянчета не ги ебават и за 2 стотинки!!

На най-важната институция в България пише ''Съединението прави силата '' , и това е много вярно , за тези които са вътре !!! За останалите важи максимата '' Оставете ни да крадем , рушим , и унищожаваме на воля и не ни закачайте '' !!!! Не знам дали сме 80% ''дебили'' , но със сигурност е по-голям процента на хората които при всяка възможност крадат и унищожават като за последно , и са безкрайно верни и предани на тези които им позволяват и ги покровителстват !!! Райчев е ПРАВ за много неща ,но са много малко хората които имат потенциал , познания и най-вече желанието и капацитет да се замислят върху думите му !!! Някой се питат защо сме такива и не сме като другите нации : НЕ можем да бъдем други - това е въпрос на манталитет и култура , и това не е ''феномен '' от вчера или създаден от ''прехода'' ! Именно така са се родили и образите като Бай Ганьо , Андрешко , хитър Петър и т.н. - Това сме ние ХИТРЕЦИ НА ДРЕБНО, които обаче с времето станахме и доста безскруполни и жестоки !!!! Дълбоко се съмнявам , че членство в ЕС , НАТО или каквото и да било , ще ни промени , докато се краде от бензин , дърва , въглища , банки ,здраве и се стигне до интелектуална собственност !!! Ще мине и това прословуто председателство на ЕС ,въпреки че имам големи съмнения че ще се изложим , въпреки че то вече няма накъде повече , след всички скандали и простотии които се случиха и се случват у нас , но ние пак ще си останем същите , и когато влезем в шенген и Еврозоната , АКО влезем изобщо , пак ще си е същото , само дето ще се говори в Евра!!! Едва ли вече има човек на света който да не е чул за нас и нашите простотии ?! Това за което Райчев е много прав , е че в манията си да грабим и да имаме , изгубихме и своята идентичност , и морал , и ценности , и не разбираме че просто се самоунищожаваме като народ и държава - Процес който за съжаление е НЕОБРАТИМ !!! Бог да ни е на помощ , защото ние сами нищо няма да направим !!!!

значи сподед тебе ние всичките сме си изгубили морала, райчев си го е намерил на частното си голф игрище, поддържано с общински пари , т.е. с данъците на хора , на които им се закриват общинските болници..о тая схема райчев къв се явява - хитър петър или бай ганьо ( а смисъла на разказа Андрешко не си го разбрал с гладкия си мозък)

Моят ''мозък'' НЕ е важен ! Де така да питахте за всички общински и народни пари потънали в нечии джобове през годините !!! Не знам дали Райчев има голф игрище или не, и не ме интересува ! Това е работа на институциите - не моя !Тези институции също харчат общественни пари - Нали ?! Жалкото е че от цялата кочина в която живееш виждаш само едно голф игрище и общинските пари за него и нищо друго - в това е проблема !!!!Не съм казал нищо лошо, и мен ме боли както всички останали , и ми се иска нещата да стояха друго яче - Просто не можеш да разбереш , че има неща по-важни от парите , и докато не го осъзнаем - няма оправия !!!! НИКОЙ не ти казва как да живееш - Живей както си искаш , но не вреди ако се вслушаш и в чуждото мнение , все пак може и да има нещо стойностно в гледната точка на другите !!!Не ме плаши толкова голф игрището на Райчев , колкото това че ценностната ни система се равнява по Динко , Джино , Луна и подобни , докато държвата се руши и в това което Райчев е прав , а че се превръщаме в немислещи консуматори , лесни за манипулация !!!!

''Съединението прави силата '' е най-фашисткия лозунг в света! Спомнете си Кубрат, който пред синовете си държи "ФАШИОТО", снопа пръчки! Оттам е и лозунга на фронтона на Народното събратие! Май Кубрат е първият фашист на планетата! Да се гордеем и с това????????

А какво е ,,Пролетарий -чукундури от вси страни ,съединявайте се!,, червена отрепко?

Добре си преживява този анализатор.А анализите му.....

Райчев ни внушава несигурност и страх за утрешният ден от който като,че ли няма изход...Но следващото внушение ще бъде,че изход от уж ужасяващото положение на България и Българите е ... ??? Абе изхода той ни внушава,че е червен,но всъщност е още по пагубен за България! Абе много дрънкам! Райчев е по висшестоящ руски трол!Имащ право да получава повече пари и да не плаща рекет!

Според мен, се налагат два извода, първият е че държавата трябва да се управлява от един мозък. Президен както е в родината на републиката (модерната). И вторият е да се научим, като народ да работим в екип, това може да стане , като се въведе предмет в училище "Работа в екип" . В някой училища вече го има хората са разбрали, че е по-добре да научим децата ни да мислят заедно, отколкото да зубрят по единично.

Андрей Райчев написа книга. Защо?

ТОЗ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН.

каква власт има Нинова?? Откъде, накъде? Аман от глупости.

Голяма власт има! Ама тайна!

в "Разследване с Васил Иванов" ви показахме кмета на Балчик - Николай Ангелов, по чието настояване общината налива десетки хиляди левове общински пари за близкото голф игрище. 20 хиляди лева за клуба, който е собственост на социолозите Андрей Райчев и Кънчо ...

Райчев е гоуем умник.

Написал книга? Можеше просто да издаде наръчник '' Как се правят платени социологически изследвания'' . Или ''Как се придобива и управлява голф игрище''

двуглава ламя няма , все са триглави...значи че трябва да сечем две глави...една женска и една мъжка...мдааа ха ха ха

В момента върви по канал HISTORY една поредица за създаването на НАЦИЗМА... Гледайки го, човек вижда сегашните творения на глутницата герб!Имам усещането,че генетично увреденият глупак от Банкя и съратниците Му, следват тази утъпкана пътека! Загледайте "Проекта NAZI" и ще се убедите.

Ами че тя топлата вода е измислена отдавна... Така че нищо ново под слънцето последните 2000 години. схемата е същата - малко ерес за философия, после малко платени провокатори да поведат баламите и хоп революцийка или прееврат според ситуацията. Така си отидоха Римската , френската руската и германската империя.

Гледах! Имам усещането,че генетично увреденият глупак е 5656!

40-те милиона жертви на "Червения терор" имат ли нещо общо с нацизма? А 250 000 утепани жени, деца и старци в Чечня, имат ли нещо общо с нацизма! А нападението на Русия на Украйна! А разрушения до основи двумилионен Алепо в сирия, 500 000 жертви, и 13 000 000 бежанци, мирише ли ти на нацизъм или направо вони! Сравни го с България, с жертвите на "Бойковия нацизъм"!!

ЗДРАВЕЙТЕ!!!Радвам се,че мислите като мен.Ако половината Българи мислеха като нас,то гербаджийската измет щеше да е до сега издухана право в СЦЗ!!!!

Въпросът е защо на гърците не им сее отразило на психиката турското робство и продължават да са единни. Това означава едно, че в самото си ДНК сме склонни и предопределени на глупостта за оцеляване поединично, което е обречено, както и на раболепие и преклонена главичка пред всеки господар, който ни даде мъниста и огледалца. Тъжно, но факт.

Tи май не четеш. "Държавата Османска (турска) а религията гръцка в смисъл, че фанариотите са упражнявали духовната власт. Горили са книгите ни на кирилица столетия на ред. Но пак сме оцелели. Просто в момента трябва да се научим да работим в екип. предмет в училище, трябва да има с това заглавие. Според мен.

рано рано са поели дежурството.

най-обезчестената и едва дишаща ,дори не се забелязва. най-големите боклуци през последния век се представят за бг елит ,майко моя !

"Ние напълно сме се предоверили на физиците да ни кажат каква е картината на света" Не е вярно. Вярно е друго: Ние напълно сме се предоверили на ПОЛИТИЦИ и СОЦИОЛОЗИ да ни кажат каква е картината на света,

сега чакаме поредната порция "акъл" от Дичев, Кръстев и Дойче зеле