Андрей Ковачев: Провалът на сделката за Брекзит е катастрофа

Евродепутатът е категоричен, че няма как да се промени сегашното споразумение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бритките не искаха реално излизане от ЕС. Тръгнаха на блъф за да постигнат права на страна от ЕС и нула задължения като такава. Но не им се получи. Сега се чудят какво да правят. Големите лъжи имат неприятното свойство от един момент нататък да създават собствена реалност и лесно не може да се излезе от тях.

Каквото и да пишете и коментирате, към момента едно е ясно. Британските зад ници не знаят какво искат.

Искат да се махнат от кочината ЕС.А от ЕС им викат не излизайте много е лошо за вас.Ти да видиш грижовници.

Никаква катастрофа не е това. ЕС трябва да е цял, за да е силен. Плановете за разцепване на някои, отидоха по дяволите. Хаха.

Англия е хипер богата колониална държава която в продължение на столетия е ограбвала богатствата на маса държави , сега притежават активи в злато сребро и диаманти за стотици милиарди долари което означава че има какво да продават и от какво да живеят дори без да работят. Със или без сделка по Брекзит животът им няма да се промени значително , така че няма какво да ги мислим.

Хайде сега да ви видя как ще се справите, когато масово ес гражданите, заемащи позициите ви в средният мениджмънт на фирмите ви, напуснат ю.к.:) Не схващаш ли- британците нямате кадри, които да ги сменят, защото средното ниво мениджмънт е връзката и контролна между обикновените служители, които могат да са с всякаква народност, и висшият мениджмънт:) С две думи- имате работните пчелички, но нямате пчелите- надзиратели, които да ги контролират качествено и в срок да си изпълняват задълженията, и имате вакуум, защото нямате достатъчен брой подготвени британски граждани, които да запълнят вакуума, оставен от ЕС гражданите:) Хайде- честит фалит и несъстоятелност на над 80% от британските малки и средни фирми:)

Жалък фарс . Това българско нищожество тръгнало да кани англичаните в Европа. Все едно анадолски манаф да те кани във Версай или на виенски бал.

От днес ЕС започва Големи Отстъпки за Британия... .. Или се Разпада!! .. Разпада се при всички случаи. Еврочиновници те Нямат полезен ход. Нула.

„...Светослав Малинов (ЕНП, България) коментира:Аз си запазвам обаче всички притеснения относно това какъв ще бъде крайният резултат от Brexit и най-вече отношението към българските граждани на Острова. Като казвам това съм напълно наясно, че когато става дума за защита на правата на българските граждани, те ще бъдат формално така добре защитени, както са защитени и правата на всички останали европейски граждани, било то французи, германци или поляци. Въпреки това, вече познаваме някои от най-лошите практики на английските институции. Общественото мнение в страната още от 2007 г. е крайно негативно към българи и румънци. Трябва да сме много внимателни в преговорите и изключително твърди, когато става дума за специфичните гаранции за зачитане на договорените права на нашите граждани.““

защо катастрофа. говорите за UK като само за острова. анличаните са по целия свят. в пазара на британската общност членуват 52 държави. индия е вторият в света пазар. защо е този плач за англия. лошото е че аз нямам тъмно заления паспорт.

"В крайна сметка целият процес по напускане е иницииран от Великобратания, а до сега в ЕС не сме получили конкретна идея какво искат те и как виждат бъдещите взаимоотношения", допълни Ева Майдел." Е как така не казват, нали преговаряте 2 години за споразумението, те не казват ли какво искат и какво преговаряте тогава през това време?

Този е типична Сороска подлога ,вие ни го пускате да напомните че трябва да се гласува за този -НЕ НИКОГА !

“....Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, живеещи във Великобритания, ще запазят статута и правата си дори и Обединеното кралство да напусне ЕС без споразумение за преходен период до края на 2020г. или 2022г. Такова уверение е получил главния преговарящ за ЕС Мишел Барние от британското правителство....“ Ахаа- надай се Надо! Уверение може да има, само когато има британски закон, в който изрично да е вписано това! Кой българин вярва на “политически уверения“, особено, когато те са устни и във всеки един бъдещ момент могат да бъдат променени от един закон, гласуван в британския парламент? Отдавна сред българите няма такива балъци...

Всички ЕвроЧиновници на Огромни Заплати по Комсомолски надъхано ни обясняват как Британия щяла да загуби много. Да ама Британците искат Това! Искат Свобода от Смъртоносната хватка на ЕС (Германия). Губиещия от Разпада на ЕС е само Германия и стотици хиляди Еврочиновници като този Ковачев. Андрей Ковачев е един 200+ Евро депутати и чиновници работещи за Сорос. Официални данни.

Би ли привел доказателства за твърденията си? И ведомост на Сорос за раздавани заплати ще свърши работа ...

Ако погледнем пазара, когато обявиха, че ще излизат от ЕС, лирата се срина. След като приеха поправката да не се излиза от ЕС без споразумение, лирата скочи заради шанса да останат в ЕС.... пазарът казва най-добре, така че не бих бил така убеден, че е катастрофа.

Лемън брсдърс получиха 100% ов рейтинг.. Дни преди да Фалират! .. Те бяха от 5те най големи и вест банки в Света. .. Какво казваш за... Пазара!?

"Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията по отношение на ЕС доведоха до това, че Великобритания е пред сериозен проблем и то икономически, ако тя на 29 март излезе от ЕС без никакво споразумение" Ми не, не е вярно! Нещо подобно можеше да се твърди за референдума, който отдавна е история, макар че и на него не популистката риторика беше основополагаща. От там на татък всичко беше в ръцете на професионалисти, които знаят какво правят и управляват една бивша империя. Популизъм бяха новините, заливащи страните на ЕС около "драмата" по брекзит.

А какво ще кажете по въпроса дали в ю.к. има хора, които знаят и разбират какво всъщност е ЕС, след като ю.к. 46 години беше член на ЕС? Идиотия е да се твърди, че ей така просто, ю.к. ще поиска увеличаване на 2годишния срок за излизане от ЕС , ще се пробва всячески да прецака ЕС и ще го заявява на висок глас, в лицето на всички ЕС държави, а точно ЕС политиците и ЕС бюрократите няма да я прецакат:) Аланглетата се взеха много насериозно- те отдавна не стъпват по земята, а летят над нея, и така и не знаят, че това приземяване ще им дойде много тежко, защото целият просперитет на ю.к. и повишеното й БВП се дължи на факта, че е ЕС държава и се ползва от труда на ЕС гражданите от всички останали ЕС държави...

Гражданите на ВБ знаят какво е ЕС почти толкова, колкото и гражданите на България, може би малко по- добре, защото са по-начетени. Те научават основно негативите, ограниченията, нормите и задълженията, които им измислят чиновниците в Брюксел. И това прави имиджа на ЕС толкова лош сред населението, не популистката риторика на Фараж или други политици. Позитивите на ЕС са основно за големите корпорации и фирми, а в България за мафиотизираните фирмички, близки до политиката и силните на деня.И Във ВБ много хора знаят чудесно какво е ЕС, това са политици, икономисти, хора в големия бизнес, професионалисти, които знаят много добре какво правят и какво са ползите и загубите. И тези хора именно направляват брекзит от самото му начало. Да незабравяме, че Мей е съпруга на елитен банкер в британска банка, ако тя не е наясно какво прави, никога няма да я оставят на този пост.

Прекаленно много циркове ни представихте в последните години та още един с нищо няма да промени мнението на мислещите че интереса клати феса при многобройната скъпоструваща еврогейска администрация..

Една голяма част от гласувалите срещу плана за Брекзит английски депутати са го направили, защото искат втори референдум за Брекзит и се надяват на противоположно решение.

И да научат накрая, какво значи думата популизъм. Или опит да се харесат на хората. Да говорят неща които се харесват. Малко или много почти всички политици са такива. Не е задължително да е лошо. Ето Каракачанов говореше за наглите цигани и това се харесва. В същото време не прави нищо по въпроса. Може да считате изказването за правилно, в общи линии и аз, макар да е хубаво нещата да се гледат конкретно и да не се обвиняват невинни в ситуацията. Циганите трябва да знаят, че имат и нормален път, ако го изберат. Но самото изказване е също популизъм, с цел да се хареса пред хора. Бойко постоянно прави популистични изказвания и се прави на добрият. В европарламента е пълно с популисти, дето обявяват други за такива. Правилният въпрос е, защо хората искатнеща, които те не одобряват? И не трябва ли да следват поне частично, какво желаят хората? Вярно че всеки си има собствено мнение иначе. Някой се правят и на шутове, като Столтенберг от НАТО, че ПРО-то било срещу Северна Корея. ;)

Ковачев е направил каквото може. Надявам се и другите ни евродепутати да са подкрепили призива към Обединеното кралство. Но освен протегната ръка, трябва да се направи още, за да се върнат британците. А именно - да се отстранят причините за тяхното оттегляне. А те са свързани с един поляк и един ишиас. Макар че оттеглянето на Баба Меркел поражда известна плаха надежда за имигрантското фиаско на съюза.

Не трябва никакво връщане а още няколко ''брекзита'' защото еврогейския вече на нищо не прилича с неговите глупости дето приема ама харчи милиарди за издръжка ..

Гордостта предхожда падението.

Този евродупетат (както впрочем и всички други отиващи си депутати в ЕП) си дава дупето като за последно. Великибританците чакат патриотарите в ЕП на гюме, които с радост ще пазарят двустранни търговски споразумения поотделно, напук на общоевропейските мита и регулации, с Великобритания. Това ще бъде много силен жокер в ръцете, както на Великобритания, така и на патроитичните управници в държавите от ЕС. С една дума - икономиката на ЕС (и света) минава на ръчно, децентрализирано управление.

И как ще стане това бре, моме? Няма как дадена страна от ЕС да договаря "двустранни договори" с трета страна извън Европейската данъчна и митническа зона ... смешник.

Грубо. Под ефекта на мерки като макроновата мобилност и под заплахата от депортиране на нискоквалифицирани икономически мигранти. Първото е патриотични изблици, второто си е вътрешнодържавен стимул. Когато (а тя вече е почти тук) дойде следващата криза, ще има голямо предлагане на таксиметрови шофьори (бивши тираджик), както и на емигриращи нискоквалифицирани мигранти.. е точно там ще ги удари ЕССР държавите.. При разпадащ се ЕС всяка държава ще мисли за спасяване поединично..

Британците решиха, че няма да оставят разни от никого неизбрани европейски бюрократи и разни калинки и откровени мафиоти от източна европа избрани с купени за 10 паунда цигански гласове да им се месят в управлението на страната, разни отникого неизбрани европейски бюрократи, калинки и мафиоти ще се скъсат да им обясняват колко ще им е хубаво да останат и колко ще им е зле да си тръгнат.Айде оставете хората да си свършат каквото са решили, стига сте им дуднали на главата.

В пълна грешка си- фараж ясно си го каза- НЕ ИСКАМЕ В Ю.К. ЛОШИТЕ БЪЛГАРИ, НО НЕ МОЖЕМ ДА НЕ ГИ ДОПУСНЕМ В Ю.К., ЗАЩОТО ТЕ СА ЕС ГРАЖДАНИ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС- ТОВА, НЕУВАЖАЕМИ, Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА БРЕКЗИТ! Ю.К. ПРИЕМА С ОХОТА МЮСЮЛМАНИ ОТ ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ, а тези хора са полигамни, имат по 4 жени и 15 деца- българинът ли източва британската социална система, след като обичайно отива САМ да работи в ю.к.? Ти сметна ли колко помощи потребяват 4 жени- 3 от които със статута на самотни майки , и 15 деца, а? И как ще сравниш тези стойности със социалните помощи за ЕДИН българин? Наглеци!

Дали фараж предпочита българи, папуаси или пакистанци си е негов проблем.Това, че ние сме изпаднали в унизителното положение да се борим за трохите от трапезата на англичаните с папуаси и пакистанци си е наш проблем.И едното и другото нямат значение.Англичените са решили, че предпочитат да си управляват страната самостоятелно.Аз смятам, че те имат това право.Последставията от това, положителни или отрицателни, ще си ги понесат самите англичани.Така че всички тия плашения на гарги и неискани съвети от разни брюкселски бюрократи изглеждат много смешни и жалки от моя гледна точка.

Как да ти кажа, бейби ... на Фарадж и останалите мъпети подбудите са доста по-различни от това, което ти посочваш. "Лошите Българи" (румънци, ю нейм ит) са/бяха "плашилото", което размахваха пред очите на видиотените пиянки, за да гласуват "правилно" на референдума. След това се оказА, че примерно Джонката и Мей "били лъгали" и за парите за NHS, и за автобусите, и за доста други неща, на Джонката даже гориха чучело тъдява. Оообаче мандалцето хлопна, и който се пребал, пребал се. Честито на печелившите.

Да бе, дядо Йоцо, прав си.Използваха видиотените пиянки, това е вярно.Системата е такава, какво да направиш?Видиотените пиянки имат същото право на глас както и професорите.При нас не е ли така?Просто англичаните предпочетоха да ги управляват британски видиотени пиянки отколкото български, румънски или белгийски такива.Кои сме ние, че да им кажем че не са прави?

До “2019-01-16 10:21:38 ОТ АНГЛИЯ (нерегистриран)“ НЕ- НЕ МИ Е КИСЕЛО ГРОЗДЕТО, защото АЗ нося рокли от 3 д дантела на бър*б888ъри, живея повече от добре в София, а ти работиш като бял роб на британците, и си приел тяхната наглост за морален стандарт, като си съгласен те да оплюват собственият ти етнос- ако си от българският етнос, а не си неграмотно турч€ или циган€!

ЖЕНО, КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВАТ СУКМАНИТЕ ТИ, МА? КОМПЛЕКСАРКА.

Всичките пари на света да имаш, пак си оставаш глупава. Толкова си ограничена и пословично усилна, че бас ловя, че и любовник не можеш да си хванеш по простата причина, че няма мъж, който да те изтрае.

катастрофа е за ЕС, който загуби най големия си донор!

Мислиш ли? Катастрофата, май е най-вече в твоята глава... И запомни - на сила хубост не става + каквото човек сам си направи... нали знаеш? ;-)

Втория! Или даже третия, защото Франция им дишаше във врата. Но дори и така, загубата е изключително тежка. Още не се е почиствала, защото британците продължават да изпълняват задълженията си, като член на ЕС, дори след референдума от 2016-а. Но ще се почуства, много скоро. И ще съвпадне баш с края на европейското финансиране за България.

Налагат същите мита на стоки от ЕС и готово. Ние може би заради загубата на тези мита също загубихме, че отпаднаха тези приходи. Макар да е добре за износа. Другото което е зле за България е емиграцията, за което също помогна влизането ни в ЕС. Гърците това са се опитали да го спрат с изкуствено качване на стандарта и ефекта го видяхте, като за него принос има и купуване на оръжие, както ние с Ф-16. Но най-важното тук си е циганската раждаемост.

Така, така ... значи викаш да върнем кльоновете и граничарите да стрелят на месо по всичко, което иска да напусне страната. Машалла, ефенди, мапалла!

Ние ,малкото останали българи да гледаме какво се случва тук .Ако България реши да напусне ЕС,това ще стане за един ден.Кой въобще ни брои за Държава и напълно правилно.Провалена отвсякъде, без никакви изгледи за оправяне.

Смешен соросоид.

евродепутат ?! какво друго да каже? ще повтаря същото както останалите 750 безгласни узаконители, какво да прави

"Велика Британия", която винаги е гледала о високо, просто сам се прецака. Троянският кон на САЩ в Европа се сгромоляса... И естествено Тръмп, на чело на краварите, ѝ обърна гръб веднагически... Кофти, Тереза Змей, вече не може да бълва огън и жупел - пресъхна ѝ гърлото. Сега следват няколко прости неща: Великобритания, пораженски напуска ЕС. Северна Ирландия се обединява с Република Ирландия, оставайки членки на ЕС, на техният си остров :-). Шотландия също се отцепва и остава в ЕС. А Англия и Уелс остават да ближат рани заедно, чудейки се, как да кръстят новата си малка държавица... Ето го залезът на една Империя, по класическата, добре позната от Историята схема – „Възход и падение на една империя“... Защото, поуката е доказана - една империя, в мига, в който се обособи като такава, неимоверно поема пътя на своя неизбежен разпад, независимо, колко века може да отнеме това… Неизбежно!

Римският принцип "Разделяй и владей" е усъвършенстван до виртуозност от Британската империя. Така са владели света с векове. Точно като бумеранг се връща върху тях сега. Разпад. Самият ЕС също е на изкуствено дишане.

чакай чакай малко... и чети история

Безкрайно ме учудва, че през пет минути излизат статии, анализи и новини по събитие, което е безкрайно далечно и абстрактно за нас. Много трудно ще получат англичаните, пък и който и да е в ЕС каквото и да е съчувствие от хора с 600 лв. заплата или 200 лв. пенсия, които нямат никаква житейска перспектива пред себе си. Какво щяло да стане с някакви си ирландии, какво мислел Туск или Меркел ми е толкова важно, колкото фазите на луната.

И като сте почнали да пишете за съчувствие, къде е Вашето съчувствие за дискриминираните от фараж българи, в неговото интервю - ю.к. не иска лошите българи, от февруари 2013 г.,а? То не става така- ю.к. над 4 години да сочи с пръст българските граждани, да твърдите,че сме ви виновни за източване на социалната ви система, след като я източват полигамните мюслите от всички континенти, които вие с желание приемате, а после и с цялата си наглост да тръсите емпатия от нас! На това поведение му се казва “наглост“ в България и не ме засяга как точно го “фризирате“ в ю.к. - може би, вие го наричате лицемерие!

СТИГА С ТОЯ фАРАЖ И ЦИГАНИТЕ МА, КОМПЛЕКСАРКЕ! КИСЕЛО ЛИ ТИ Е ГРОЗДЕТО???

"Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията по отношение на ЕС доведоха до това, че Великобритания е пред сериозен проблем и то икономически" - сменете "дивият популизъм" с "дивата пропаганда", а Великобритания с България и кажете дали сме прокопсали.

"Около 100 евродепутати, сред които и Ковачев, подписаха отворено писмо до британската общност, в което я уверяват, че ако преосмисли своето решение, е добре дошла отново в семейството на Евросъюза." Втори референдум и открит урок по демокрация :) Да се смея ли, да плача ли. Откакто евродепутатите от ГЕРБ обявиха Пакета "Макрон" за "абсолютна и безусловна капитулация и пълна победа за българската позиция", стана ясно колко са в час и с реалността, и с прогнозите...

Добре,че Великобритания не е имала в историята си като нашите политици.

Написах правният си съвет, който разбрал- разбрал. Лично мен брекзит не ме засяга по никакъв начин и аз нямам проблеми с него.

Изказването е на евродепутат, което значи, че в европейският съвет няма да бъде сформирана единодушно решение за даване на удължаване на 2 годишният срок за излизане на ю.к. от ЕС. Което значи, че за сега ю.к. направо бяга към брекзит без споразумение. Нека всеки, който има познат българин, работещ в ю.к., да го предупреди, че на 30.03.2019г. ще се окаже имигрант в ю.к., може да му бъде прекратен трудовия договор, може да му бъде прекратен договора за наем, ю.к. може да изисква от него документи, с които да доказва защо пребивава в ю.к, а за британските граждани в ЕС важи същото. Не се приравнявайте с прост8те аланглета, а се подгответе за брекзит и най-добре се върнете в ЕС.

Всеки българин в UK е получил поне по 2 писма от Даунинг Стрийт и е уведомен за бъдещето си! не ти ли писна да доказваш коко си куха, вече на всеки е ясно.

Много си проста...чак дрънкаш на кухо! Стига лъга хората с незнанието, си прикрито под някакви бляскави словосъчетания, а всъщност абсолютно неверни твърдения. Развиваш някакви тъпи теории, подкрепени с абсолютно невежество и дезинформация. Никого няма да изгонят след 30.03. Няма как и да стане. Такива процеси отнемат години.

"Нека всеки, който има познат българин, работещ в ю.к., да го предупреди, че на 30.03.2019г. ще се окаже имигрант в ю.к., може да му бъде прекратен трудовия договор, може да му бъде прекратен договора за наем, ю.к. може да изисква от него документи, с които да доказва защо пребивава в ю.к," ЛУДА ЛИ СИ, МА?

Трудно се излиза от всякакви криминални и мафиотски организации!

Втори референдум и оставане в ЕС.

И за чий са ни?

Това което сам си направиш никой не може да ти го направи. Желанията се разминават резко с действителността.