Анатолий Макаров: България забави “Турски поток”, но Борисов обясни защо

Изгонването на наш дипломат не беше приятелска стъпка, взехме ответни мерки, казва руският посланик у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... посланика и Борисов са пичове - те няма как да не се разберат по между си...!!!!!!

А бе, "ПРЕКРАСНИ" са взаимоотношенията ни. Посланикът защо не коментира Катерина З. за реакцията й за 9-септемврийската изложба в руското посолство?! Че "щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави"?!

Ти би ли я коментирал на негово място и изобще...

А как опитен дипломат да коментира думи на васал? Освен да произнесе дежурни фрази и вътрешно да се изпсува.Какво друго очакваш?

1. Вашят дипломат-разузнавач не беше изгонен без обяснение, с позоваване на съвсем конкретните му действия, които наистина не са в унисон с цитираните от вас приятелски отношения. 2. Думите на Путин, не бяха, че сме забавили "старта", а че бавим строежа на Тупски поток. 3. що ли ви се връзвам....

че сме го забавили е нищо! вчера президент радев каза, че борисов с наши пари строи газопровод на србия и россия и трябва да га спрем

Ти какви пари вадиш. Не си влизал в кръчмата.

той-чо, президентът Радев ТИ каза, че Борисов строи с БЪЛАРСКИ пари газопровод за Европа. Усещаш ли НАМЕКА?!

Да се връзваме по-скоро с Падишаха,..за да не ядем зимъс големия...студ!

Хитри лисици са не можеш да ги излъжеш.

Явно ББ е бил в обяснителен режим

А на България що и е Патока да минава през нас

Отде да мини че да закара газ на сърбити

кой им тоз газ бе

Не четох огромния ферман, ама вероятно причината за забавянето се казва Станишев, Орешарски или Триглава ламя...

Във всеки договор има срок за изпълнение, за забава се говори след изтичането на въпросния срок, всичко друго са лъжи, опити за сплашване и набеждаване - неща типични за путиландската политика. малинов/ онова дребно русофилистиче/ защо не си го задържахте у московията, където му е мястото? Изпъдения от България руски шпионин беше заловен на местопрестъплението и експулсиран, а българският дипломат беше изпъден от московията за реципрочност???-това наказание е типично за всерусийската имперска политика. Нищо ново у московията или в поведението на путкин....

Лично аз спрях 3 руски проекта! Така каза еднокнижника безперспективен! И неговото име е..... Той е.... Ма си го знаете бе! Точно така - ташунко сапа от Хераково!

Какъв е извода, който отказва южен поток, после строи турски поток. Най-забавното е, че се хвали с провала си. Може ли да провалиш изгодния за теб проект, а когато хората реализират конкурентен, да ходиш да се хвалиш с това. Нелепо!!

Кого лъжеш? Цената на Южен поток през България за строителството му от Варна до сръбската граница беше близо 4 милиарда евро. Ужасно скъпо, неизгодно за България и с очевадно включени гигантски корупционни схеми. Цената на Турски поток през България за строителството му от турската граница до Варна и след това до сръбската граница е близо 1,2 милиарда евро. Т.е. близо 50% по-дълго трасе на близо три пъти по-ниска цена. Къде е изгодата и пропуснатите ползи за България от неосъществения Южен поток??? Отделен е въпроса и този Турски поток всъщност как ще се изгради и дали действително ще позволи диверсификация на доставките на газ за България или ще ни заклещи в прегръдките на Газпром.

А шпионажа на Русия е много приятелска постъпка

Има една малка подробност за броя на тръбите и количеството газ, но кой ти гледа това.

Прекалено, прекалено комфортно. Благодарение на наведения премиер-домакин.

А марш веднага от България...свиньо

Коя е спящата красавица отзаде?

Някава руска пача...

екстра!

Руская сучка - се казва :) Как мислите, че е постигнала назначение на тая служба - с много сучкане!

Няма значение какъв е Макаров. Няма значение какво иска Русия. Само едно нещо има значение за нас българите. Да се защити българският интерес! Гнусното нещо не е че България се отказа от ЮП, не е че Тиквата била забавила Турски Поток. Гнусното, мръсно и НЕПРЕИМЛИВ ФАКТ е че за да се стигне до тези решения не се изхожда от българският интерест а от Американският и Брюкселкси/Немски интерес!!! За нас руската газ е лоша! За нас ЮП е лош! Ама за Германия и други европейски държави руската газ е добра и Северен Поток е супер!! Айде бе!!! Как става така!!!? За Турция и за Германия може. За нас обаче..не може!!! Няма да имаме държава и няма да имаме бъдеще докато на власт нямаме хора които да изхождат от това което е добре за Българският Национален Интерес, а не се ръководят от потупване по рамото, покани в Белият Дом и галене по плешивото и легендарно тъпото си и продажно теме! Няма обективен българин с поне средно ниво на интелигентност който да не вижда и да разбира тези елементарни факти. Дори тъпата и проста Тиква се оплака чрез медийте че ЕС прекара България като спря ЮП но одобри СП. Не се мисли за Българският Национелен интерес! Мисли се само на кого да се подмаже една шайката мутри и прости бадити, за да останат още малко на власт, щото ако паднат, хора като Сретен Йосич, може да им дайдат на гости в някоя късна вечер!

Не се юркай толкова. България не се отказа от Южен поток. Орешарски го замрази временно, след яростната забрана от ЕС и натиска на американските сенатори във връзка със събитията в Украйна. Истината е, че Южен поток бе спрян от "великия" Путин защото разбра, че е икономически неефективен във връзка с изискванията на ЕК за Трети енергопакет и най-вече защото западните му партньори се отказаха от инвестиции и покупки на газ през него.

Разбира се! Такива като тебе, ще ми донесат вода от 10 кладенеца. Путин е виновен. Той е виновен за всичко по света. Това го знаеме. Като еврейте са виновни за потапянето на Титаник, щото нали Айсберг го е потопил. Путин дойде в България да ни каже по телевизията да замразим ЮП..нали? Путин после се хвали с думите "спрях всички руски енергийни проекти в България!"..и разбира се Путин, направи Майдана в Украйна...все пак Путин е кръвожаден звяр който яде малки деца за закуска и има много сметка на границата си да има военнен конфликт! Нали? И да не забравяме че Путин накара Германия да направи СП - макра САЩ да не искаха - и Путин реши че е къде печелившо тръбата да влезе през Турция, вместо чрез България...щото нали Турция е член на НАТО а както всички ние знаем, Русия и НАТО са като дуБе и гащи!

това са фактите трол.

Правиш немного умни анализи и изявления в защита на заробващите България руски енергийни интереси и правиш внушения,че Борисов е спрял запобващият България руски проект ,,Южен поток” .Но този проект беше спрян от Орешарски КОЙто беше кукла на конци и конците много ясно се виждаха

Точно така е, газта за България е мръсна, когато не ни се предлага при правилните условия! Тя трябва да е скъпа, за да могат да си го позволят само малка част от населението, иначе няма да има достатъчно за богопомазаните западноевропейци! Тя трябва да е като отпаден продукт, да се доставя по колатерални пътища, за да ни се пробутва по-некачествената стока, или когато има излишък сред богоизбраните, да се пробутват на плебса. За целта плебса трябва да е снабден с възможност да усвоява "излишъка" на богопомазаните, или ако е нужно задължен да го прави, под един или друг претекст. За тази цел богопомазаните могат да отделят подеяния за "общото благо". Българите нямат право да свикват на нищо хубаво и удобно, защото са част от елитния клуб на ЕС, но тази част, дето почиства клуба след празненствата. Ако българите масово свикнат да се топлят на евтина газ, както го правеха доскоро и украинците, къде ще му излезе края,а? Нали и украинците вече ги "демократизират". Надявам се, че повечето българи вече схванаха какво е да си част от голямото европейско семейство и да си част от едно дълбоко разслоено семейство.

Ей ватници , лично ще отида в Крим , ще ви сдъвча и ше ви изплюя бе кат плюнки бе , ватенки вмирисани !

как с тези меки китки бе! А а а! Ти за друго, А!

Ще пратим кадъната. Тя знае как.

ти спрат евтината газ и ще плащаш като западните европейци. Тогава има да скачаш. Мишка се сили на лъв.

Бой на русняци в тъмна нощ ! Носим с бокс в джоба и чекам с нетърпение да напукам някоя руска каска

Изгонването на шпиони не е приятелско, а инфилтрирането им в БГ е много приятелски акт!

Докато се ослушваме и се оплитаме все повече в европейската бюрокращина съседките бавно, но славно ни задминават икономически

Много ме дразнят тия нагли ватенки. Скоро идват нашите Ф16-ки и ще ставаме да им напукаме руските каски !

А какво те бърка да ги напласкаш още сега със..задник?

Винаги е приятно и полезно да се гледа и слуша руския посланик. Изявите на Макаров са уроци по дипломация и етика. Мустафа хич я няма, но си допада с Бойко

Много е приятно как откъм руското посолство не идв анито една критика по отношение на корупцията у нас. Другите току виж измънкали нещо, че спъвала бизнеса, само на руския помага.

ЕС и Русия нямат друго бъдеще освен обединение. Китай и САЩ са толкова агресивни, вглъбени в севе си и егоистични, че този съюз е жизнено важен. Сама Русия е напълно безпомощна. Китайската анаконда ще я глътне за секунди. САЩ са враг на целия свят и Тръмп го показа по безспорен начин. Точният съюзник за Русия е ЕС ( история, манталитет мисъл - Всичко в Русия е под влияние на ЕС от Петър 1, насам ). ЕС също има нужда от уголемяване , за да противостои на САЩ и Китай.

Е как ще се отърси Россия от монголския си менталитет да напада на запад за роби, които да продава на централноазиатските робски пазари?

Дано в следващата петилетка се присъединим към рублосъюза, а в по-следващата - и към рублозоната.

ген. губернатор на прате от Путин.

- Джеймс, какъв е този шум? - Русофили, сър! Искат в Русия. - За какво крещят, да заминават? - Ами педераси, сър!

- Джеймс, какъв е този шум? - Русофоби, сър! Искат в САЩ. - За какво крещят, да заминават? - Ами педераси, сър!

- Джеймс, какъв е този шум? - Русофоби, сър! Искат да бесят русофили. - За какво крещят, да ги почват? - Събират пари за бесилка, сър!

Е, малко сме ви пошпионирали (като братушки), голяма работа, все пак сме големия брат...

А приятелска стъпка ли е да вербуваш виш офицер?? "Братушките" са свикнали да си правят тук каквото искат и ние да си мълчим. Сега са ядосани, че започнахме да имаме някакво достойнстово.

Каква мъка лъха, че не може да дойде Червената армия и пак да станем "лагер", ограден с бодлива тел..

За това пък американската армия е тук и сме обградени от мека тел и обречени на мизерия.

Тъпанар!

Нямам нищо против руския народ, когото уважавам. Имам против путинската шайка корупционери, която го мачка и стриже, опирайки се на силовите структури.

И в нас са техните протежета - цялата партийна-политическа върхушка! Не знам, как ще се оттървем оттях! Най-способните необвързани с тях избягаха!

Гледал съм филма ,,Цар и генерал,,още преди промените.Тогава се гордеех с постъпката на ген.Заимов ,обвинен в шпионаж в полза на Русия.Там показаха че го разстрелват за шпионаж в полза на Русия.Сега обвиняват в полза на друга държава че работи наш сънародник и нищо ,най много да го разпитат в някое РПУ.Как са се променили нещата.Може би в наш ущърб.Дали в Русия ако някой го заподозрят само с това ще му се размине

Научи български, бляд еб@н.

Мустафа ли!

Господин Макаров Плевен ти Благодари !

Соросоидната русофобия няма почва в България

почва българският интерес ?

Соросоидните смешници пак хвърлят къч във въздуха

Много приветлив и позитивен човек е Макаров. Не е като западните джендъри, които участва в гей парадите на соросоидите

как са се активирали тук продажните соросоиди . Или е само един идиот, който плюе под различни псевдоними !? Но, да допуснем че са повече от един, защото синдрома на Даун е заразен, простено да им е ! Те не знаят какво правят ! Все пак на фона на целия български народ, който симпатизира и има искрени братски чувства към руския, ТеЗи дебили са незначително малък процент ! Те са от тези, за които още Джордано Бруно се провиква от кладата : О, Свещена Простота !!!

2 вагона сте вие русофилистиците...малко е преувеличено за "цял народ":)) скоро ще ви товарим...ако не сте ритнали камбаната по естествен път :)

Българите нямаме "братки" чувства към Путин, Сталин и Брежнев. Изпитваме само отвращение. Благодарни сме на онези, които са загинали за нашето освобождение от османско иго. А те нямат нищо общо с КПСС и СССР. Недей да говориш и пишеш простотии от името на народа си. Срамно и предателско е, а и хората не желаят да са заробвани отново от "братята" ни. Разбра ли или трябва да ти се набие това нещо по друг начин в кратуната ти?

и същ клошар русофоб усмърдява с коментарите си навсякъде. И сигурно е с украинска жилка

Екселенц, ние, българите, ви приветстваме .

С удоволствие бих слушал лекции на Анатолий Макаров.

Още по-доволен ще си ако слушаш лекции на калашников, нали?

Всяка руска подлога би го направила, те нямат национално самочувствие!

Шпионирането на "приятелска"страна е приятелска постъпка не е намеса в суверенитета ви. Много е важно България да купува руски суровини докато най-приятелски българските стоки в русия се облагат с 300 % мита, което също е приятелска постъпка, на което някъде по света му казват ембарго. Естествено това "приятелско ембарго" за което неработещите за руските интереси български политици и журналисти не обичат да говорят, защото не е приятелски да се разваля приятелския тон за "такива глупости". Българските крепостници не трябва да се притесняват защото може много по-лошо да стане, ако много знаят, така по приятелски да ви го кажа !

Щом България ,,налага" санкции на Русия, какво да се очаква ?

От 30 години ли мършо !?

Макаров е истински представител на руската ,,мека" сила. В дипломацията е постигнал много успехи с усмивка и премерени думи. С такова поведение вбесява соросоидната паплач в Бъгария

ги пускат за да си получат медалите от шпиониралата държава?

Значи изгонването на нахален и нагъл руски шпионин било неприятелска отстъпка? Хм. В Израел направо ги разстрелват такива. В отговор в българсокото посолство кгб се чудеше кой от своите да изгони, затова доста се забавиха.

С всяка своя публична изява проличава, че Макаров е прочел много повече книги от Борисов и цялото ГЕРБ. Неслучайно е бил посланник в Холандия, в ЕС, в Ю. Африка ...

Този е Макаров...следващия сигурно ще е Калашников.

Това изказване на Макаров е лекция по дипломация и етика за долнопробните и тъпи български русофоби.

Удоволствие е да се контактува и общува с разумни и културни хора. Макаров, несъмнено е с класи над българските управляващи

Този руски дипломат е повече българин от всички български соросоиди и русофоби взети заедно

Става ясно че САЩ ще вземат и те пари от Беляне за да спрат да пречат. А за турски поток какво взеха? Или там турчина изръмжа и те подвиха опашка?

снощи играх с внука "МонОполи"...мдааа..