Ананиев няма да подаде оставка, шефът на НЗОК потвърди, че 50 млн. лв. са влезли допълнително

Необходимия ресурс за медицинските сестри са го направили чрез изменение на цените на клиничните пътеки през бюджета на НЗОК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кирил Ананиев: " НЗОК Е НАЗАВИСИМА, НО НИЕ РАБОТИМ ЗАЕДНО, колегиално и не виждам нищо лошо." По Закон Резервът на НЗОК стои във ФР и е НЕПРИКОСНОВЕН. Харчи се целево. Резервът на НЗОК е от ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ на материала. И може да се харчи САМО ЗА ЗДРАВЕТО МУ. Бай Кирил реши със здравните вноски на материала да спира протеста на мед. сестри! Това ако не е престъпление, здраве му кажете! Но щом ГЕРБ-авите ОТКРАДНАХА БЕЗНАКАЗНО 2 МЛРД. лв. от НЗОК, и продължават да управляват, ще продължават ДА КРАДАТ ОТ ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИНА. Точка!

Дааа, игра на "Тука има, тука нема". Той и Костов навремето обеща на учителите по една минимална заплата за 24 май, за 15 септември и за Коледа. И така го разтръби по медиите, че и до днес хората го вярват. А на практика се оказа 1 минимална заплата, разделена на три. Влезли парите в системата, а в заплатите на медиците - нищо. Мътна работа, г-н Министре. Ако парите са били дадени за заплатите, т. е. за увеличение на фонд "Работна заплата", то защо е трябвало да се осигуряват средства за него чрез изменение цените на клиничните пътеки. Не е ли твърде заобиколна подобна икономическа логика. И, г-н Министре, не замазвайте нещата с това колко и какви нови линейки щяла да получи Спешната помощ.

Извинявам се, Някай разбра ли нещо ,какво става с тия пари

още ли сте тук бе Маьтряла....

тоа торбест плъх вечно гравитиращ около финансите по съвместителство и чичо на "гения" незавършил Свищовския ПУЦ Горанов е много нагъл не стига , че назначи сина си за "консултант" в аджъбадем за 25 бона на месец ми се праи и на света вода ненапита

YCBM

Всички решения за разходи, увеличаване на бюджет, на заплати и тн. се натъртва, че ще се вземат след изборите със ясната цел хората да бъдат под натиск и да не направят грешка при гласуването.

Всички в системата спират да работят. Ама на истина. Теглят им една майна и кой от където е. В същия ден тия изчезват от политическата карта. Едва тогава чиновници, полицаи , армия и цялата паплач наречени държавни служители ще обърнат палачинката. Тия които не са платили и един лев в шибаната каса и пенсионни фондове ще напълни гащите. Веднага щи обърнат палачинката

YCBM

Този отдавна трябваше да си е подал оставката щом успя да загуби 50млн.

Дали ги през касата и увеличили цената на лекарствата. 70% от допълнителните средства отиват за покриване на надценките на гелосания и сие. 20 % за рушвети и остават 10% медицинските сестри, санитарни и работници. Ама боко се заканва да остане на власт докато построи магистрала Хемус. Тоест докато се откраднат 5-6 милиарда от бюджета и още толкова от Евро фондове

80% дебили.

Не 80 а 110

Иво Христо да се накаже за заниваване на процента

Този човек не знам какъв специалист е, но е закоравял лъжец. Спомняте ли си миналата година как нагло лъжеше , че не е знаел за задълженията на НЗОК към чужди държави ( скандала с проф. Камен Плочев)? Какво повече да се коментира?

Погледнете този красавец , как ще се махне ? Тука в това Министерство ще стане като племеника си мулти милионер ! Как краставите магарета се събират около този с магистрала Хемус , която му е майка родна ! Наглуста в Герберските Министри е пословично наследствена ,нека се задавят ! Както е казал Господ не съди и няма да те осъдят !!!

врътки, врътки. Колко са законни да кажат органите. Направени са само защото г-н МП-ят обеща да намери пари. А той може да ги извади само от бюджета. Касата не се захранва от бюджета. И не може така да се източва по нечие желание. След като шефа на касата се дистанцира от процеса, днес потвърждава, че парите са от касата. НЕ ОТ БЮДЖЕТА т.е. пак се извиват ръце и се източва касата. Другото е неразрешена държавна помощ според ЕС. Така че: ББ обеща нещо, което не може да обещава. Накрая извиха ръцете на Касата и прите дойдоха от там. НИЕ ПЛАТИХМЕ новите заплати на болничните служители, а ББ пак е в "бяло" !! Така поне излиза !????

Ония милиард и шестстотин милиона прилапани от касата не са ли помощ от болните за шибаната държава?

Как не ви е срам.Мафия!!!!

Шефът на НЗОК потвърди, че 50 млн. лв. са влезли допълнително - в чий джоб ?

ОСТАВКА !!!

Без оставки моля. Да си носят отговорност и двамата /ББ и КА/, но не политическа, а предвидената по закон. Това не е ли измама в особено големи размери? Само питам.

Прекалено е сладък кокалът, за да го пусне без бой по кратуната...

Докато изп.директори на болниците и приближените около тях докторя си раздават петцифрени месечни възнаграждения,правителството чрез НЗОК и 100 мил. лева да налеят в здравната система,пак няма да стигнат.Ножът е опрял в кокъла,а това значи арестувани ,разследвани и изхвърляне от системата преалчните управители,изп.директори на болниците и шайката докторя около тях.Там е заровено кучето.Не може доктор да взема месечно 56 хил.лева от клинични пътеки ,а мед сестрите чисто 750 лв.Всичко е в ръцете на ръководствата на здравните заведения.

"а именно гласуваното увеличение по над 120 клинични пътеки, на обща сума 50 млн.лв. да бъде пуснато в действие, считано от 1 юли." Двама се карат - третият губи. И кво се разбира? Пациентите ще плащат тези милиони, чрез завишените услуги по клиничните пътеки. Реално постъпили 50 милиона няма и няма да има. На всички печеливши /пардон прецакани пациенти/ честито бръснене с подстригване.

Не са намерили по доходоносно място и за това няма да подава завалията:((((((( Това изменение на цените ЗАЛОЖИЛИ ГО в бюджета господинчо дето правеше бюджета преди да станеш министър?????Не се наядохте, не се накрадохте, не се налъгахте.....

По думите му, ако това се случи, ще се информира ЕК и могат да произтекат неприятни неща за страната.???? колко неприятни неща ?? значи жителите на страната да умират ,за да избегнете ; неприятните неща ; защото сте крали и с двете ръце ?? или сте спонсорирали някоя партия преди изборите ?? или средствата са изчезнали в нечия офшорна сметка ??

Поредната му ЛЪЖА и хората се връзват........

ВЪПРОС към УХИЛЕНИЯ на снимката : РЕДНО ли Е Личния лекар за зелена рецепта да иска 5 лв.?????? И като си на зор --ПЛАЩАШ !!!!!!! Защото се намираш в БОКОЛАНДИЯ, ТИКВОЛАНДИЯ, МУТРОЛАНДИЯ !!!!!! НО ВИДОВИЯ ДЕН ИДВА !!!!!!

Както е редно личен лекар при който си да поискаш направление за очен да ти каже че няма ама да иска потребителска такса че нещо е ''свършил''', Дали ще дочакаме този видов ден:((((

ДАНО!!!!! ДАЙ БОЖЕ !!!!!!

Ами напиши си я сам,бе.

Ананиев изключително точно обяснява какво пише в наръчника на Борисов: - притиснат в ъгъла обещава и звезди да сваля само и само да престанат да го стресират; - много искам да я свърша тази работа... ама или Европата или законът не ми позволява; - е, ако няма накъде ще сгазя правилата и ще се надявам да ми се размине; - пак ме хванаха... ; - почвам да врещя че всички са срещу мен, че и атентат ми готвят; - скривам се някъде докато бурята отмине; -пак съм в ъгъла... то и затова само 17% от регистрираните в България гласоподаватели все още подкрепят ГЕРБ;)

Опашати лъжи. Вдигнати са парите само на няколко пътеки. За сведение, парите се разпределят 3:2:1 - лекар/сестра/санитар. Кой прибира парите бе нещастници ? Вие смятате докрай ли да се радвате на непоклатимо здраве? Чакаме ви! Баста!

е тоя не идвали на профилактичен гъзобрък ?

Благодарение на янаниев и горанов че правят някакви т.н.''бюджети'' милиони излишък се появява в края на годината който тбоко си разпределя по собствена инициатива защото НЕ сме парламентарна където трябва да се разрешават харчовете на изпълнителната .. Спали, бляли, гледали как да нагодят цифрите ама не заложили както е редно преоценка на клиничните защото и сметката им е била такава да поизточат резерва на касата след като ревнат здравните работници:((((( Не им се правеше като предишния път да си го вземат директно и да си го поразпределят както тогава...

Значи са влезли 50 млн., а по предназначение са излезли 6 млн. Не знам кой от всички е прав, но накрая май мед. сестрите ще са му виновни на Б.Б., че не са усвоили парите.

Нищо не е влезнало от вън не проумявате ли а само някакви 6 милиона а другото от резерва на здравната...Боко милиарди даде за някаква магистрала ама тука 6 милиона му се видят много и затова си ги приказва 86 милиона за тежест...

Senator1

БЛС и НЗОК подписват договор, който в същност се яява договор на двама срещу трети.Хич не питат потенциалните пациенти, а си решават ей така на своя глава какви средства за влизат в НЗОК.Таки каса е неконституционна, следва да се премахне.

Ей кой лъже сега бе, тоя министър ли, касата ли, Боцето ли, друг ли е лъжеца? Абе скапана работа, скапана псевдо държава и най-вече тъп и глупав народ който е силен само на приказки, ама е слаб на действие. Никой май не ще да си разваля рахата, макар мнозина да твърдят,че било много лошо, даже и нетърпимо. колкото до мед. сестрите...ами като не ви отърва напускайте бе, махайте се, мигрирайте и вие като останалите 2 милиона и кусур българи и си оправяйте живота навън! Който може, напуска, заминава и макар и с трудности успява навън, а некъдърниците и готованците стоят и само се оплакват. Тъжно е наистина, но държавата ни на практика умря, тя се крепи на някакви фондове и на малкото все още работещо тук.Да не забравяме и емигрантите ни, те на практика са основен "инвеститор", сиреч те са тези дето наливат отвън пари тук.

Поредната въшка която изпълзя на челото на премиера ... Лъжатам, че "дава" 50 млн. лва за да се увеличат запалатите на медицинските сестри. После финансовият и здравният министър (чичо и племенник - иначе няма шуробаджанащина в герп) се разбират, че ще дадат само 6 млн. от тези уж 50. Да, ама не ! Вече всяко пеленаче, всяка баба, всеки човек в БГ знае, че премиерът лъже като за световно ... И номерът "... Аз ще ви говоря едни хубави неща - вие вервайте !..." не върви ! ВЪРВЕТЕ СИ БОЦЕ и ГЕРП ! ПИСНА НИ ОТ ЛЪЖИТЕ ВИ ! Май ще трябва да бъдат отстранявани от властта като Чаушеску в Румъния ...

Срам нямат да се изпъчат и да лъжат и мажат за да защитят ментора си... Има бюджет изготвен от ''бюджетаря'' дето и той незнае какво е. НЗОК разботи според бюджета си , резервите си а не според министерски постановления.. Престанете да повтарят лъжите си ''влезнали'' 50 милиона когато се разбира от вашите приказки че не е вярно,,,,И сега вече като се върнал оня ми ти от варна и сте се обяснявали и той и вие ''проумяхте ли'' че лъжете????защото хората го разбраха много отдавна...

за очакванията на сестрите, но парите май през НЗОК отидоха пак при лекарите или къде другаде, кажете гледайки в очите цялата нация, щото цели 50 млн лв ей така да не свършат работа или са на друго място, или формулата през НЗОК е фатално грешна

Кой идиот направи този объркан човек министър ? На кое кръстовище го срещна ? Кога ще спрете да се Унижавате , като гласувате за ГЕРБ ?

Не разбрах ще има ли 950лв. заплата или не .? Или поредните глупости на управляващите.

абе ще им дадете ли по големи заплати или кво? , "били влезли в системата", ще получат ли повишение от по 400-500 лева или не

Айдееееее малко Предизборен ПР ся да пуснат фъндък на сестрите ........ Наивния народ ся да отива пак на работа и да забива за пореден път главата в земята. Който можал се оправил

По времето на Дянков "усвоиха" над милиард.Сега по друга схема "бюджетна технология" ,хем дали пари ,а не са отишли на тези които ги искаха,а може би пак на техни хора.Ех български данъкоплатец има много да даваш и пак на ръка за здравето.

Нищо не са дали властващите а само здравната е прехвърлила на хартия едни 50 милиона от резерва натрупан от нашите вноски.. Та те здравните си не плащат от джоба си вие си мислите че ще дадът от бонусите си...

Обаче пък имаме мостове и магистрали, както каза папата! Браво на Бате Бойко! Само той може да даде достатъчно пари за заплата на медицинските!

Слушах го този "капацитет" какви ги плещи на брифинга. Завършен тулуп, при това е бил толкова години в държавната администрация като зам. министър, преди да го изтъпанчат като министър на здравеопазването.

Поредния бушон след ананиевия и тоя на здравната излезна да забърсва... Тези 50 милиона са си наши здравни вноски и бяха в резерва така че няма как да ''влезне'' нещо когато то е било вътре,,, Лъжат мажат, крадът и манипулират а ние си траем:((((

Киро е боклук! Оставка! Некадърник!

Безобразни лъжи. Тотално незачитане на Закона.Голи обещания.Бла-бла. Оставка-никога!