Ананиев: Недоволните лекари са знаели за източването на болниците

Яйцата трябваше да бъдат хвърлени срещу тези, които докараха МБАЛ-Враца до това състояние, смята здравният министър

Обратно в новината

Коментари - Ананиев: Недоволните лекари са знаели за източването на болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ананиев то и мнозинството българи знаят и ви гледат вече бая години как крадете а те затъват така че се замисли кога тези българи им кипне както на докторите какво ще стане.. Не се мислете за цвете за мирисани защото вонята блика от всякъде около вас и само защото сте окупирали ''независимите'' правораздавателни институции още се перчите във властта.

ананиев ти например знаеш ли къде дават най много БОЛНИЧНИ?Аз ще ти кажа в ОРТОПЕДИЯТА.Защо ?В диска е проблема не всеки път се отваря.Даже повече от онкологията и кардиологията.Но ти си един счетоводител, само с числа работиш и от това разбираш. В медицината има много други тънкости.Болничните са бич №1.Колкото няма работещи ,толкова повече фалшиви болнични има,защото трябва да работиш за 2,3,а заплащането е на минимална заплата 450лв.И като ти дотежи ,отиваш при който си искаш лекар плащаш и получаваш даже до 6м.с измислена диагноза. Превенцията кой я прави? В НОИ отдела където лекари работят ,но народа е казал "Гарван на гарвану око не вади" Трябва със закон да се ограничи това безумие.

Лекарите са знаели за източването, а министъра не е ли знаел? Ако не е знаел защо не е знаел нали болниците са под негово разпореждане. Тогава излиза, че той не знае какво става в болниците, които повтарям са под негово разпореждане, не на някой друг, а под негово. Защо не се информирал по-рано и да вземе мерки? Ако предположим, че е знаел, но не е реагирал, защо реагира чак сега, а не го е направил по-рано? В България всички институции реагират само ако се шуми по медиите, тогава започват да работят поне за пред хората. Няма ли шум по медиите институциите разчитат на инерцията "кучетата си лят, кервана си върви".

ау ау ау - държавата почва да работи - сега ще има и укаушени крадливи лекари. милиционерите вече не протестират - намалиха им щата тихомълком с 30% последните 7 години и им преразпределиха заплатите от намаления щат. малко по малко се подмотатават и взимат с 50% процента повече. гедам и на даскалите им дигат заплатите до средни за страната. абе държавата почва да работи - жалко че голяма част от младите се изнесоха и никога няма да се върнат.

Депутатите са добре в болница Лозенец, бизнесът с лекарства процъфтява, нетрадиционната медицина - също, стимули да се осигуряваш на по-висока ставка - никакви. Правителството и здравният били направили максималното - всеки да се спасява поединично! И така - здравеопазването е нито платено, нито безплатно, лабиринт - или ще улучиш пътеката или няма. Кой ще реформира системата?

Този министър говори приказки. Нали в борда има представител на държавата. Какво прави този човек, освен да получава пари. Хайде сега той да плаща. На лекарят, сестрата, санитарят не му е работа да следи за финансите и нарушенията.

Г-н Минстре, а къде е било министерството през тези години , какво е контролирало и изобщо какво е вършило да не се стига до тук. Безсрамник , как може да обвиняваш персонала на болниците , а персонала на министерството не.Безобразие.

Всички частни болници трябва да минат на самоиздръжка ,държавата не трябва да плаща на тях ,от там идва голямото точене на пари от касата ,НО това няма как да стане като се има в предвид че голяма част от болниците са собственост на бивши и настоящи депутати ........

Прав е министъро. Лекарите трябва да бъдат полицаи и да борят корупцията. А полицаите лекари ли да бъдат - хахахах

къде бяха докторите на протеста?

Арестувайте ги докторите и да се свършва с тая корупция! 5 часа закопчани с белезници пред болницата, после пресконференции, знаете сценария.

НАНИев, иди си!Ти не си достоен да управляваш ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО на българският народ!Щом можеш да кажеш, че лекарите и сестрите трябва да търсят сметка на тези които източват Здравната каса!Те, драги ми министре, имат ДРУГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, които изпълняват с ДОСТОЙНСТВО, въпреки началническото ти безхаберие, че срещу отдаденият си продукт/знания и умения/, за тези 5 месеца, тези хора не са получавали договореното с ТЕБ, възнаграждение!ИДИ СИ НАНИев!ИДИ СИ, докато такива като тях и като мен не са ти сритали задника!

Имам белези от челен сблъсък с непочтеност в почти всяка една сфера: дали ще е общински власти; дали ще е мобилни оператори; дали ще е енергоснабдяване; дали ще е някоя си комисия или комисийка; дали ще е здравеопазване или съдебна система - порочността е навсякъде и тя идва от нас. ТЯ не се генерира от само себе си! Докато самите ние не се променим, т.е. самите ние не бъдем почтени, нямаме право да изискваме частност и добронамереност от другите. С други думи констатацията ми е: страната България е страна на непочтеността на всички нива на човешки взаимоотношения - всеки се опитва най-малкото да прецака другия, но самият той не обича да бъде прецакван. Ние, българите, забравихме поговорката "каквото повикало такова се обадило"...

И каква полза от това твое изречение. Лекарите ли обвиняваш?За калповото здравеопазвани не са виновни крадливите лекари ,а ти и Кривосъдието дето само ви има за големи заплати .Оня ,слънцето само дава ,а не вижда, че народа нищо не получава,но сметка на никой не държи.Занимава се само с екскурзии и даване на "съвети"и организиране на банкети. Затри България.

заплатата до последната стотинка! Просто имам наблюдение върху жизнения стандарт на лекарите

че за лекарите пациентите са клинични пътеки. Източник на пари!

А дали лекарите измислиха търговските дружества и клиничните пътеки??Всичко идва от главата на властващите ама винаги потърпевшите са виновни.. Този толкова години прави бюджети на България ама не му е направило впечатление нищо нали???Даже имаха нахалството да обвинят в лъжа шефа на нзок когато каза директно какви милиони дължим на други държави ама те нито ги предвиждат нито ги казват...

Е на това му казвам оперирани от съвест(не) човешки същества. Позор! и сега медиците вместо да се борят за достойна на труда им заплата са поставени на колене да се молят за възнагражденията си за 3-4 месеца назад. Хитро, нали? Е, кажете ми, хора, ние за това ли живеем- да имаме за хляба и да си плащаме сметките; ние нямаме право да мислим за хубав дом, дрехи, да общуваме с хора;не можем да вечеряме навън; кино, театър, разходка; забавления и пътувания- все неща които са включени като критерии когато се проучва стандарта на живот в една държава. Искрено се надявах, че морала, съвестта и човешкото отношение на властимащите към избирателите му ще се прояви някой ден скоро(е това го мислех преди повече от 10 год.) , но наивни ще останат само тези които не са роби на пари, пари и пак пари и власт. Накрая, не им вярвам че в бюджета няма пари- особено за лекари, учители, пенсии, инвалиди, социално изключени хора, ( о, простете това са екстри само за развити страни). Има пари, има защото в София се карат по-хубави и нови коли от Едмънтон, Канада

че съчувстваш на докторите. като ги нямаше след молещите се, молеха се само санитарки, огняри, счетоводителки и сестри

Това е резултат от една неработеща държавна система с хиляди държавни служители. Къде е бил Ананниев големия експерт през тези години? Иначе сме мн добри да си показваме CV-тата да видят какви големи експерти сме били. Измесленяци! Никой не може да оправи вече тази прогнила система. Само си лаламе напразно.

Аз да попитам вас г-н ананиев колко време сте на този пост без никакъв резултат? Защо тогава получавате голямата си заплата?Как тези хора работят и от месеци не са получили нищо.?Къде в ЕС,освен в България хората работят за таково ниско заплащане квалифицирана работа ,а даже и това се бави с месеци. Това вече не се издържа. Превозвачите престъпници ще протестират ,правителството зад тях,другите престъпници от хазарта и те се канят. Нека видим имотното състояние на тези и на мед .сестрите.

срок му даваш на Ананиев да разчисти авгиевите обори

Ами той е един от многото ''архитекти'' на тези обори та за това се чуди кого да обвини за да продължават с ''архитектурните си'' реформи без да намаляват постъпленията в джобовете си...

Добрутро, чичо Киро;)) Източвали системата в продължение на 13 г?! А ти, чичо, сега ли вдяна?! Ти именно, който преди да станеш министер на здравепогазването, беше шеф на надзора на източваната НЗОК?! ПИСНАХТЕ МИ! От 2000 г. насам "сметката " ми за здраве расте прогресивно и съвсем не е "мижава" , както се опитвате да ни внушавате! Към тази сметка се добавя и системното "доплащане" в "скромния" размер на около 50 % - защото толкова доплащаме българите за пустото здраве, което пък странно защо, вместо да се подобрява, става все по-калпаво! А става калпаво, защото КРАДЕТЕ - и крадете всички, които имате достъп до парите ни за здраве - висши и не толкова висши чиновници, висши директори на болници и "доктори" с морал на боа-удушвач ! Само пациента, който е принуден ежемесечно да ви подхранва кражбите, няма как да краде в тази схема! Говоря за пациенти, които си внасят ЗВ, а не за измислените "социално слаби и болни" членове на обществото ни, които набъбват с всяка изминала година! Или го променяйте този издухан модел, или си заминавайте!

Цялата държава е една порочна система от нищо въпшещи държавни служители, които е трябва да контролират изразходването на държавни средства. Жалкото е, че нищо не се променя и продължава по старомо. Къде е било Министерство на задравеопазването, което е регулиращ орган на тези в момента пред фалит болници, със хилядите работещи там служители? Къде е отговорността на директорите, които са лапали до сега? И като няма вече какво да лапат, защото всички доставчици ги отрязаха, почнаха да реват ид ай сега данъкоплатците да им бършим лайната и да наливаме пак пари в тази бездънна яма. Няма такава измислена държава!

Добре де като са източени милиони ,защо няма осъдени. До кога ще е така?Виновни има ,асъдени няма. Кога ще обърнете внимание на източването на касата с фалшиви болнични. Кажете къде най много се раздават такива? Здравната каца е без дъно,всичко потъва ,а вижте колко много нови болници се отвориха.От къде толково много пари? В България вече и здравеопазване няма,наред с много други неща.

Тоя до кога ще се порави на ''ни лук ял ни лук мирисал'' като толкова години беше зам.финансов при боко???Ако лекаритев са ''знаели'' къде бяха властващите че ''не са знаели'' толкова години при положение че има в бордовете властващ с допълнително заплащане???А приказките му ''излезнали в болнични и повечето били с една и съща диагноза'' говорят единствено че мутренското е принцип на действие при властващите. Вместо да решават проблемите които ТЕ са създали тръгнали да ровят из болничните на лекарите дето са без заплати..

са знаели, а министрите са участвали в източването. Това източване не става без участие ОТГОРЕ.

далавери на това ниво стават и без участие ОТГОРЕ!

" НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ" ! Време е най-после министрите да поемат отговорност! Тези фалити не са случайни! Това "пътят" за приватизация на болниците! Никаква поука от всичко случило се за тези 29 години! Здравето на изчезващата нация не е ШЕГА! Опомнете се най сетне!

А ,въпросният вечен държавен служител не е ли знаел ?!?Задължение на лекарите да си вършат работата като такива ,а вие представители на разни министерства ,агенции и здравни каси ,къде сте били ....

Факт е, че лекарите са богати хора на фона на мизерното здравеопазване. Ананиев се опитва да спре източването. Желая му успех!

минуси - че лекарите не са богати, че здравеопазването не е мизерия или че не се източва касата

Всички работещи в болници знаят за ограбването им, но ги е било страх да говорят. Особено в малките населени места ако не си затваряш устата ще те съсипят заедно със семейството ти. Нима вечният зам. министър не е знаел за кражбите? Защо той не е казал нищо за тях?

каза!. 3 млн за частната болница и 300 х. за държавната.

А министърО окъпан в бяло. Според мен чистачката е виновна, защото тя е станала свидетел на това как лекарите са знаели за кражбите и са си мълчали! Но чистачката също си е затраяла! Поемете отговорност!

Източванията на държавните болници от частните става, защото частните болници са на управляващите, но с подставени лица.

А къде бяха зелените/лекарите, когато ние източвахме/изсичахме болниците/природата?

Даже и да са знаели,лекарите нищо не могат да направят.За разлика от министъра,който има въаможност и даже отговорност за реакция.

нищо! Поне яйца да са меткали. Но са си кротували. Защото и те са в схемата. Факт е, че лекари нямаше сред протестиращите. Само чистачките!

Да му мислят санитари, чистачи, медицински сестри. Не вярвам докторите да не са си взели заплатите. А пък и повечето са и с частни кабинети с доста добра такса за преглед от порядъка на 40 лв. И с цялата си наглост ако са на смяна в държавната болница, когато ги потърсиш ще те прегледат в държавната, но ще си платиш като за посетен частен кабинет, само защото си го потърсил на личния телефон. Е, много ми стана жал!!!

май като обвинява медиците,да излезем и ние на протест срещу безобразията в държавата

Контролът сега ли започва от страна на министерството?

ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ, ЧАКА ЛЕКАРИТЕ ДА ГО УВЕДОМЯТ!

Хм, щом лекарите са знаели - значи и вие от министерството сте знаели ? Спахте ли та не го спряхте източването ? И на децата е ясно, че източване на болници за милиони не става без човек в министерството ! Та яйцата си бяха на правилното място, но не бяха достатъчно !

С това българско овчедушие няма как да се оправят нещата. Няма ли финансов контрол и дисциплина - има фалити. Хората, които получават мижавите си заплати от 600 лв , се надигат за тях, чак след като спрат да им ги дават. Най-голямото престъпление на ГЕРБ е, че позволиха на бизнеса и на БГ работодателите да бавят и да не изплащат навреме дори малките заплати, с които хората едвам преживяват. Преди такова нещо нямаше.

Типичен гробарски чувал пълен със свински лайна ... Веднага ще накисне най-ниското стъпало за да спаси задниците на боклуците от МЗ и НЗОК. Боклук

Лекарите не само са знаят, че се източват пари, те участват и ръководят източването.

Тъпако, кой трябва да следи за това дали някой източва болниците, Здравната каса или по принцип цялата държава??? Медиците, които са последната дупка на кавала или охранените шопари от една камара агенции, чиито единствени задачи са... клатене на онези им работи по цял ден, включващо паузи за кафе и цигари??? А после, нека да се чуди още някой, че сме последната дупка в Европа, ама и да се запита дали заслужаваме повече с такива... кЪртуни за управляващи?!?

ВСИЧКИ, НЕ САМО ЛЕКАРИТЕ ОТ ТАЗИ БОЛНИЦА ЗНАЯТ, ЧЕ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА СЕ ИЗТОЧВА. ВЪПРОСА Е КАКВО ПРАВИ ТОЗИ КОЙТО НАЗНАЧАВА ДИРЕКТОРИТЕ НА ТЕЗИ БОЛНИЦИ /МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО/ ? НЕ Е ЛИ РЕДНО И ТОЙ ДА ПОЕМА ВИНА ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В СИСТЕМАТА. А ТОЗИ КОЙТО НАЗНАЧАВА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, КАКВА ВИНА ИМА? ИМА НИЩО СГРЕШЕНО ИЛИ ПРЕСТЪПНО В СИСТЕМАТА! КАКТО КАЗА НЯКОЙ "ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН". ДАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ ВНОСКИ ПРИ ЛОШ СТОПАНИН?

Много е лесно да се каже недоволните лекари...а те какво да направят? При 600 лв. заплата ще се оплачат и ще бъдат уволнени. Освен това - тяхна работа ли е това? В такъв случай за какво са ни прокуратура, милиция, ДАНС и т.н. хрантутници? Още - всички тези частни болници не са били нелегални. Т.е. за тях са дадени разрешения, има документация и т.н. Тази документация е в НЗОК и МЗ управлявани 10 години от ГЕРБ. И сега - лекарите виновни!?!

Наглец,а ти не си ли занел,като това е публична тайна в БГ? Цялата държава се източва,навсякъде се шири корупция,а лекарите лекуват,не се правят на полицаи,прокрори,и министри. Винаги жертвите са виновни в тази шибана колония. Системата така е изградена,че да се шири корупция и несправедливост. Така трябва да е в колониите,иначе нямаше да сме колония.

"Защо тези хора тогава не са излезли на протест?" Ако бяха излезли на протест щяха да бъдат съдени за клевета и да бъдат без работа,за това(имаше и нещо подобно миналата година с Пирогов)! Пък и вие в качеството си на здравен министър какво постигнахте сега?Уволнихте човека отговорен за порочните практики и толкоз,никакви повдигнати обвинения,никакви опити за възстановяване на загубените пари само едно уволнение! Ако това вие е грандиозното решение за проблема съществуващ 13 години по добре ходете и се прегледайте.

че1000 лв. да станат на 100 или 10 - вече не си спомням, та се сещате колко е пратила. А после са си делили двамата ха-ха.

А той къде е бил - това се знае, всички ги знаят тези хора, които източват, но всички мълчат. И само излизат по телевизията разни и плямпам. Има голям страх в населението, но в повечето има и голяма лакомия.

А в продължение на 13 години какво са правили здравното министерство и Касата ? Какво са можели да направят лекарите и сестрите в тези болници ? А какво прави сега министерството и Касата за болницата в Шумен, например ?

Охо, Кирчо, в института Карл Маркс, който си завършил, ли те научиха да си измивали ръчичките с другите!

а кой е бил на власт през тези 13г?? БСП ли ? мошенници нещастни, вие е трябвало да ги контролирате.. ваши хора са ги източвали, не тези хора.. помяр..

Източваха ги всякакви-който не се е докопал,той не е източвал.Пример:Григор Томов-син на активен борец против фашизма,бивш кандидат депутат от БСП,бивш кандидат за кмет на Враца,който заради пребоядисването си от червен,получи шефския пост на Онкологията във Врачанската Болница,въпреки,че е се е доказал като лош ръководител на КВД Враца....

знаели са и са мълчаби защото са участвали яко в източването. Да не съм ги източвала аз?

Прав е човекът.

и с какво е прав, тези ли хора са ги източвали дето получват по 600 лв заплата ?? айде мисли малко преди да пишеш.. ама от такива малоумници като теб..

Тия хора са потърпевши, но всеки индивидуално носи отговорност за колективното поведение! Ако знаеш, че шефа ти краде, или прави далавера, ще си трайкаш да не ти изстине мястото ли? Ако комшията ти е дилър, ще го поздравяваш с лицемерна усмивка ли? Потънали сме в страх или егоизъм, естествено е, че ще има далавераджии и безнаказаност.

Прав е, че от ръководството на болницата и общинарите са окрали болницата. Но хората по места си траят и мизерстват, преклонили главици пред местните феодали.

Ако за състоянието на болницата лекарите са виновни, за състоянието на държавата кой е виновен, ти ли, че не си направил необходимото ?