Анадолската агенция: Карадайъ не е преведен вярно, Турция за него не е родина

Според държавната информационна агенция скандалът е бил използван „от черната пропаганда на расистките и ултранационалистически партии преди предстоящите парламентарни избори“

Обратно в новината

Коментари - Анадолската агенция: Карадайъ не е преведен вярно, Турция за него не е родина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Местан също ходѝ да се кланя на Ердо и после Доган го нарита. ДПС е проруска партия и е важно да се знае от електората. Доган и Пеевски купиха навремето Булгартабак само за да могат да изнудват населението в района че няма да им изкупят тютюна ако не гласуват за ДПС. Пълен контрол батка това е.

Изказването на турчина политик в България...карадайъ е предателство към България!! Или карадайъ трябва да бъде Арестуван и осъден за измяна на Българската държава в която се е клел като Депутат, или Ено-Религиозната организация ДПС трябва да бъде Забранена ! В следващият Парламент ще има огромно Мнозинство от депутати ,които спокойно и с желание ще го направят !

Айде сега превода виновен. Манафа много добре е знаел какво казва. Я как се е ухилил до уши.

Човекът е казал каквото мисли и е на сърцето на 89% от мюсулманите в България. В крайна сметка е бил искрен.

Да го духа ДПС, сбирщина от предатели и подлоги на Ердоган !!!!

И какво може да, се обърка толкова при превода? Той си ги е казал, а те превели. Между другото и аз смятам, че КОНСТАНТИНОПОЛ е християнски и трябва да, бъде такъв! История, както се позовава и Карадаиъ! Ние сме тук поне 1300 години, а те нямат и половината, че да претендират! И ОТКОГА ПАТРИОТИЗМА Е НАЦИОНАЛИЗЪМ? ТО, АКО Е ТАКА ЦЯЛА ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА СА НАЦИОНАЛИСТИ!

Константинопол е християнски доста по-дълго. И е реално част от много империи. Фесовете го завладяват напълно случайно и с предателство . Самия ислям е създаден 680г. и в него пророците са споделени с християнските. Та... Чисто с исторически Тази земя , а и онази земя не са на мюсюлмани, което няма никакво значение , Защото границите в момента са определени така.

И кое мое твърдение не е вярно? Никъде не съм писал, че КОНСТАНТИНОПОЛ е 1300 години християнски! Никъде не съм писал, че ние сме 1300 години тук, а съм използвал израза"поне"! А за уточнение Константинопол става "КОНСТАНТИНОПОЛ", когато император Константин го прави своя столица-на ХРИСТИЯНСКАТА ИЗТОЧНА РИМСКА ИМПЕРИЯ! Преди това се е казвал ВИЗАНТИОН,откъдето идва и руската лъжа "ВИЗАНТИЙСКА ИМПЕРИЯ"! История! И чисто исторически след като "границите в момента са определени така" защо турците още претендират? Затова всичко се връща като бумеранг при тях!

Ако беше говорил на български ( нали претендира, че е българин и между другото има български паспорт) нямаше да има неверен превод. Но той е предпочел да говри на турски - зашо ли?

да ти сера на именцето карадая

Някой да е виждал турчин в България, да са му нарушавани правата и свободите защото е турчин. Заради което тази партия се бори и съществува. Партия за права и свободи. Да се оплаче някой турчин който се е родил и живее в България, че са му накърнили правата и свободите.

Да, това е измислена кауза. Аз наистина не се сещам как са им нарушени правата на българските турци, освен с това, че Доган се опитва да ги превърне в свои крепостни селяни в държава вътре в държавата.

да бе и акото не мирише я стига :-)

Закривайте го това ДПС и проблема ще се реши.

Кой го занае къде му е родината и прародината, ако му се направи един днк тест. Ще се каже не анадола, а със южно славянски гени, ама нейсе.

това не го разбирам .... оопитваш се да се месиш в управление на държава но отиваш да се кланяш на друга и да обясняваш, колко си предан. Смисълът на изказването му не се променя, дори и при коригиран превод. Всички знаем, а ной-добре са запознати българските турци, че в съседна Турция не са приети като свои, ние също не ги приемаме съвсем като нши, макра че правим опити за това. И все пак, кому е необходимо това сервилничене? Какво ще постигнат? Ще получат подкрепа от правителството на Турция - и какво от това. Всички политически сили се стремят да получат външна опдкрепа, сякаш не са сигурни в собствените си сили и идеи и някой друг трябва да застане зад тях. Ок разбираемо, но с цената на какво? Ако тези хора искат да се върнат в Турция - никой не ги спира, ако искат да живеят в България, също не им се забранява, просто и двете държави имат закони с които трябва да се съобразявашш когато живееш на тяхна територия. Ако смятат че с вяра в миналото, в господ, в традициите и чрез отделния език щепрекроят картата на Европа .... еми няма как да стане - объркали сте епохата. Нито българската, нито турската карта ще се промени скоро. Наиситина не разбирам нито мотивите, нито целите на подобни изказвания и политики на бездушие.

Може би защото нищо не разбираш от политика.Турците и помаците много обичат родината си България ,даже много повече от някои етнически българи ,но искат да си останат такива кавито са и каквито са били , със своята си идентичност и култура ,искат да живеят в една демократична България ,наистина свободно и без да бъдат гледани ,като на хора втора ръка ,Защо тези хора гласуват за тази партия ДПС,която по скоро е руска партия ,създадена от държавна сигурност и КГБ и се предполага ,че е още в техен контрол,защото са патили от български правителства ,възродителният процес не е забравен ,и въпреки нещата които не харесват в тази партия гласуват за нея ,с надеждата ,че все пак може да се опълчи за нещо когато въпросът касае ,тяхната общност.Колко тя работи за тяхното добро е друг въпрос ,но времената се променят старите ДС кадри лека полека си заминават и се предполага ,че младите няма да са подвласни на чужди структури и ще работят повече за тази общност и България.Срещата с Ердоган е важна за това ,че малко или много хората от тази общност гледат на Турция като ,на един гарант ,за своето съществуване и отношението на ръководството на тази страна към тази партия ,повлиява и на отношението на хората от тази общност към ДПС,която беше загубила една значителна част от техните гласове ,когато Доган защити русия в спора за сваления руски самолет ,

отново оправдание чрез обвинение ,че видите ли - били сме се изгубили в превода ;) подобна тактика се опитваха да ни приложат разни джендър-мендър психопати и правоверните не0либерали покрай Истанбулската конвенция ;) особено относно ключовият й камък - член 3, буква В - фейк дефиницията за пола/джендъра като социална роля

Не го научиха този турски. Всяка година му бъркат превода

Стига сте обсъждали този патладжан. Само му правите реклама!

НАГЛОСТТА - отличителна черта на мюсюлманите и циганите.

То като във вица "на звук го докарват ама на миризма не.."! Когато е грешка на превода щяха да реагират на момента,че сега след три дни кой ще им повярва?

Най-важното за какво е отишъл там никой не казва, да не иска да скрие едни намагнитизирани милиарди на един олигарх, които могат да бъдат замразени

Абе маменцето ви да е.а мръсна, долна, анадолска... ма да говори на български бе! Да говори на български, за да няма такъв сакатлък пъки вие си го превеждайте на турски както си искате!

Айде, айде. Опитват се да замажат положението... То сигурно този резак Карадъя ако го накарат сам не може да си поведе, това, което е искал да каже

Какво са ни виновни турците след като българския парламент, чрез българска партия им разреши безброи секции, там причините не търсим, но виж за турците знаем...жалки сте!!!

Сус бе, куче на исляма.

Нали за това ДПС отиде в Турция! Да активира националистите, да се вдигне пушилка и да се измести фокуса от санкциите .

ДПС е противоконституционна партия. Луканов я създаде.

Луканов ли е съда, който потвърди със съдебно решение нейната регистрация като партия? Тъп грозен малоумен изклесък си ти!

По времето на създаването на ДПС Луканов беше съда,както сега Боко Тиквата е прокуратурата!

На Карадайъто половината ми рода живее във ведомствени жилища или си е направила къщи за гости с еврофондове обаче иначе Турция му била родината. Егати кьопека малоумен, как сам си ритна столчето

Удри с една лопата тез резняци

Селджука си мисли че още е Средновековието и как всички му се връзват. АЕ да въоръжават хубаво кюрдите и да се почва кючека

е не по врат ами по шия... Страшна разлика. османисти гадни.

Преди да се правят такива срещички трява да се помисли, а не после да се стигне до обяснения от порядъка на написаните. Турските управляващи имат силни РЕПУТАЦИОННИ проблеми след среща с партия на гангстери и мафиоти от близка държава и нява какво да обясни подобни дипломатически фалове.

Този Карък Дилъ да си сабира багажа и да се маха от БГ

Османската империя е в главите на всички от снимката.

до кога ще ги тьрпим

Дори в Америка е недопустимо политическа фигура да демострира лоялност към чужда държава! Този цървул трябва да е политически труп ако не нещо по тежко. А нашите потки журналисти като Цветнака Оризова и други такива умуват дали това не били случайни думи и как би трябвало да се тълкуват :) Жалко е че нашите "интелектуалци" обичат повече Турция и Турската "култура", и неглижират всичко българско и традиционно като автоматично ако нещо е патриотично то веднага се дамгосва като популистко и неевропейско?!? За разлика от тези наши дупедавци които всеки път реват с крокодилски сълзи за "най тежкото" изселване и преименуване на българските "турци", а в съседна Турция нито обикновените хора нито техните лидери биха се извинили или защитили изселването и асимилацията на българското малцинство в Турция!

Ааамаа, така ли било? Не бил показал среден пръст на лявата ръка на гяурите, а на дясната бил.

Нещо ми идва в повече да сме ПРАРОДИНА на кой ли не - и на северните македонци и на руснаците дето сме дали букви и език. Тия и те... И какво е това понятие "прародина"??? Кой я измисли тая глупост????

ДПС е организирана престъпна група, която се домогва до власт поради негласувалите дебилни и овчи души. Карадайъ няма нито родина, нито съвест, нито доблест или чест, той е продажна и мръсна душа.

За тези души Слава Севрюкова преди да почине казва: ПРЕРОДЕНИ БЪЛГАРСКИ ДУШМАНИ.

НЕ ВРАТ, АМИ ШИЯ !!!!. НЕ " ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА" АМИ " ТУРЦИЯ Е НАШАТА МАЙКА РОДИНА"!!!! ОЩЕ ПО- ЗЛЕ!!!! И ТАЯ ЗЕМЯ/ ВИЗИРА СЕ БГ/ Е НАША ЗЕМЯ...?!? УЖАСНО И УЖАСНО ПОДЛО!!! ОТВРАТ! ЗАЩО ДРУГИ ХОРА С ЕТНИЧЕСКИ КОРЕНИ ОТ АРМЕНИЯ ИЛИ ИЗРАЕЛ НЕ КАЗАХА: " ИЗРАЕЛ Е МОЯТА МАЙКА РОДИНА" ИЛИ АРМЕНИЯ...?! ДПС Е ИЗЦЯЛО ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ И ГО ДОКАЗВАТ ЕЖЕДНЕВНО!!

На официална среща на български политик с президент на държава всеки говори на езика на държавата която представлява.Тоест карадайъ следва да говори български.И съвсем сериозно тъй като ДПС е етническа партия следва да бъде заличена тъй като е забранена по конституция.Въпросът е много сериозен и следва да му се обърне сериозно внимание.

И аз съм неправилно преведен, но сутринта заради хватките на цензурата не можах да разбера какво означава НАША РОДИНА?

Е та тия са си за изчегъртване, или там както се казва. Това е важна тема, не как са слушали какво си говорят маджо, божков и какви бяха там протестъри.

Хахаха Що преведен? От Български на Български или как?

Аз нямам думи, с които да изкажа покъртително-ужасяващото си отвращение от мерзките ултранационалистически и хипершовинистически сили, кото най-нагло и подмолно изопачиха безценните слова на г-н Карадайъ, за да всяват етническо, малцинствено, антимюсюлманско и антитурско напрежение сред очукани, вампирясало-зомбирн, пощтъклял и пощурял булгаристанси матриял. Позор! Карадайъ каза анаватан (прародина), а не ватан (родина). Аз бих добавила и видоизменила минималистично понятието на коджаанаватан или коджабубаневатан. За неуките, невежи и необразовани индивиди, които досега не са научили турски, превеждам: Коджаана - означава стара майка, а коджабубане - стара бащина майка. Поклон! Това са мъдри и премъдри думи! Нека аз в качеството си на една скромна, крехка, но безконечно интелектуална БЪЛГАРСКА Меркел погаля с тези оптимистично-колаборалистични слова всяко едно силно туптящо сърце, всяка една добра душа, всеки един гъвкав разум, всяка една жадуващо-трептяща фибра от членовете на ДПС, нека с тази успешна формула докосна всяка една мозъчна гънка от силно и мощно нагътите мозъци на нашия ултраинтелектуален електорат! Какво блаженство се крие в заветните писмени знаци: КОДЖАНАВАТАН!!! Нека тази словесно-мелодична аксиома с дълбок смисъл изригне като космически гейзер от моите медено-сладки усти и се влее с колосална сила в умовете на нашите членове, като в същото време се слее мощно с тяхната мисъл по начина, по който един скорострелен сперматозоид се слива и опложда жадуващата за мъжко семе, копнееща, плачущо-ридаеща от конвулсии и екстази яйцеклетка Дано моят призив по този начин оплоди чистото съзнание, самосъзнание и подсъзнание на милионите "влюбени" почитатели в ДПС! Поздравявам цялата либерална политическа палитра с нашия прекрасен председател на ДПС и се гордея до небивал екстаз и хиперкосмическа нирвана, че с нашата кауза в сърцата с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път!!! Аз мисля, с такъв виден-интелектуалец като Карадайъ, ДПС е способно дори да разгадае мистикичната магия на Космическите Черни Дупки, което ще разкрие небивали нови хоризонти за всички малцинства и мигранти по Света. Поклон пред Вашата изключителна смелост, господин Карадайъ, пред Вашия бистър ум, пред Вашата толерантност, умереност и човечност. Всички ученици на господин Доган притежават балансираната комбинация от завидно спокойствие и ярка хладнокръвност в такива жестоки и пагубни моменти за демокрацията, какъвто е сегашния Втори Възродителен Процес не само срещу хуманизма и човечеството, но също така и срещу Европейската ценностна система, срещу изконните права и свободи на всички граждани, без оглед на тяхната етническа, религиозна и сексуална принадлежност, защото в нас тупти едно буйно сърце, в жилите на всички ни тече една и съща кръв, дишаме един и същи въздух, слагаме насъщния си залък на една и съща трапеза, имаме едни и същи трепети, мечти, дръзновения, желания, потребности, стремления, обичаме еднакво красотите на майката Земя, сътворена от великия Аллах! Поклон! Поклон! Поклон!

Витомиро нещо ти тропа.Изказа е странен...Биполярно разстройство?

или много много тънък сарказъм.

Мелиха, пак ли с тролските коментари? Разкарай се.

Най- много ми хареса за черните дупки!!! ДПС ги е открило и отдавна приватизирало С ГОЛЯМ ИНТЕЛЕКТ И ВСЕЛЕНСКА КОРУПЦИЯ. ШИШИ.

Местан ага ти ли си бре серсемино?

Да сера в чалмата на твоя алах. И на шизофреника мохамед.

Мноого си зле, "Витомирке"! Тук и най-силните хапчета трудно помагат. Такива изказвания съм чел само от мюсюлмани-камикадзета, преди да се взривят на публично място в някоя християнска държава.... No more comment!

Ако българин от Украина, Събрия или Сев. Македония кажеше подобно нещо, всички щяхте да ръкопляскате, а сега понеже бълг. турчин го е казал - беснеете!!! Кога ще поумнеете?!

Когато в Сърбия, Украйна и С. Македония пуснат новини на български по националната им телевизия!

Една и съща партенка 30 години! ДПС дава поводи на "националистическите" партии (повечето с явни симпатии на Русия), а те им връщат услугата като подскачат срещу електората на ДПС и ги надъхват дружно да гласуват за единствената партия която ги "защитава". ДПС и "националистите ни са като два крака на един човек!

Не си прав,сега и щатите ги посочиха. Аз ти казвам,сещай се снахо.

Самата идея, че лидер на политическа партия, която иска да управлява България, ходи да се изповяда на най-висш орган на чужда държава си е държавна измяна, което е много по-лошо от управление на расистка парития . Трябва да му се отнеме гражданстовто както и на семейството му и да се изгони от страната ни! Може да се прибере за винаги в Турция!

Ако тоя Карадайъ седне до един българин ще направите ли разлика? За какъв расизъм говорите песове нещастни като сме не само от една раса, а един народ бе? Тоя си е чист турчеещ се българин, гнусен, долен, мерзък, но българин. И превода си е точен. Дайте ми го на турски както го е казал, хайде де. Къде е?

Ми айде, отивай си у вас. Тук работа нямаш аркадаш...

и той голям философ да не е? едно искал да каже, ама друго казал - МАНГАЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ!!!!!!!!!!!!

при толкова много турско и български говорящи се ,,загубихме,,в превода.Хитреци. Тази ,,партия,, е за прокурор и заличаване,но у нас няма прокуратура работеща за държавността.

100%+++++++++++++++++++++++++

Vatan - rodina Anavatan - prarodina Pratete Radlefff alias Ra4ko Pradleto pri Erdogan da preosmisli cialoto si prevratadjiisko povedenie. Barzo 6te mu pomognat.

а пра прародина, всички резняци трябва да си ходят от анадола на юг!