АМ „Тракия” и Проходът на републиката остават затворени заради протеста на миньорите (видео)

"Тези планове не ни устройват. Хората на пътя искат да работят, имат деца, имат семейства, които трябва да храним", каза протестиращ

Обратно в новината

Коментари - АМ „Тракия” и Проходът на републиката остават затворени заради протеста на миньорите (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искали да работят .... ами тук в София на всеки втори магазин виси обява за работа, в склада на една верига навсякъде рекламират стартова заплата 1800 лева ..... който иска да работи може да работи, ама по-лесно е да се изнудва с отживелици..... все едно да има стачка на машинопистки дето да протестират, че всичко се пише на компютри, ама те искат да си работят на пишешщите машини.

Промяната е тук! Пеeвcки управлява държавата!

СОФИЯ ВИ ПОДКРЕПЯ ! ... ДО ДУПКА! .....

всеки луд с номера си - аман от протестиращи

Тия 200 човека не са срещу управлението,с срещу народа. Да отидат да ги блокират в парламента,да им блокират резиденциите

Какво ни интересуват 5 или 100 милиарда, като се крадат от шепа негодници и нищо не стига до обикновеният човек

Протест, който на практика пречи не на управляващите михлюзи в парламента, а на обикновения човек, работещ и зависим от транспорта. Защо не идете в столицата и не блокирате ония в бившия партиен дом? Тогава шансовете да ви чуят са далеч по-реални. А така само настройване срещу вас обикновените хора, дето висят с часове по пътищата.

Този план тъй или иначе още днес ще отиде в ЕК. Просто няма как да си позволим да загубим едни 5 млрд. И не само тях. Всъщност имаме да вземаме едни 30 млрд. И ако не си изпълним ангажиментите и останалите 26 млрд ще загубим. Просто такава е играта. Не знам дали някой обърна внимание на един факт. На всеки миньор, доброволно напуснал ще му изплатят три годишни заплати, около 150000 лв. Какво означава това. Че тия дето протестират получават от 4500 лв нагоре месечна заплата. Плюс премии. Ето затова протестират. Да загубиш работно място за 1509 кв не е проблем. Все някъде ще намериш работа за тия пари. Но да намериш СИГУРНОСТ при 5000 лв заплата е трудна работа. Да, в частна фирма може да получаваш тия пари. Даже и повече. Но никой нищо не ти гарантира. Един хубав ден ти благодарят за добрата работа и ти пожелават успехи на нивото ти работно място. Уволняват те, де. А ти благодариш защото ти трябват препоръки Като си свикнал на 5000 лв заплата в Раднево и Гълъбово, какво ще правиш след три години. Ще работиш за 1000 лв в частна фирма С руска от уволнение. Там няма синдикати. С тия протести и с тия 150 Хил лв компенсация всички хора ще се настроят срещу миньори и енергетици. И аз искам да ми дадат 150 Хил лв на ръка. Пък все някак ще се оправя. И не мисля че съм нещо по малко от муньр или енергетик от Бобов дол.

Верно ли зимат по 5 бона бре. Ааааа никви обезщетения -за училищата и болниците не дават а за тия мърлячи ще дават. Както е по кодекс и така.

Всеки сам може да пресметне, колко прави 150 Хил делено на 36 месеца. Но това не е всичко. Имат премии, имат огромни социални придобивки. Вярно, трудът е тежък. Мръсотия, прах. Но....като е толкова тежко защо не искат да си облегчат живота. Защото 5000 лв трудно ще вземат някъде с тази квалификация,която имат. И ако са в частна фирма, след първия протест остават на улицата. С една или две заплати обезщетения, както е по КТ. А тук 36 заплати. Милиционери и военни вземат по 20 заплати при пенсиониране. И техните са много, нормалния човек взема по 6 заплати и то ако е работил над 10 години. Тъй че.....

Ще има работа за миньорите. Рано или късно войната в Украйна ще свърши. Колко въглища за копане има там, а техните копачи вече ги закопаха.

Няма ли армия и жандармерия в тази държава ? Аз не съм длъжен да търпя и издържам тия въглищари, които замърсяват природата и на всичкото отгоре иска да им плащат за това !

затваряте пътя за обикновенните граждани.. ЗАОБГРАДЕТЕ СГРАДИТЕ НА ХОРАТА КОИТО НЕ ВИ ХАРЕСВАТ И ТАМ СИ ПРАВЕТЕ ПРОТЕСТА

Икономиката се крепи на субсидии от ЕС. Ние от влизането си в ЕС сме роби! Без суверинитет!

ще кажа само тази дата и после се зачуди.... дали не сме били роби винаги

Има нещо много интересно в робството. Понякога е по добре да си роб и да живееш добре, отколкото да си свободен у да мизерстваш. Само че го разбираш чак когато си станал свободен. Интересна в историята на Британската империя. И много поучителна. До средата на 20 век половината свят е принадлежал на Британската империя. После тя се разпада. Много народи получават свободата си. И едно я получават, а не я извоюват. И какво се оказва. Че тия гадни британци така са организирали работата че след освобождението навсякъде, без изключение започва мизерия. И всички тия, дето са се освободили искат. да живеят в Обединеното кралство. Не в СССР, където се благоденства. Не в Куба или Ангола и Мозамбик, а в Англия. Започва масова емиграция на бившите роби при бившите робовладелци. Да бяха 109 човека,разбирам. Идиоти има навсякъде. Но те са милиони. Явно някой ги е лъгал нещо за Британия. И пак когато са изпитали на гърба си свободата да го разбрали . Та.... Свободата Санчо ...както беше казал Дон Кихот. Или по точно Сервантес, щото той слагаруя думи в устата на великия си персонаж ...не е това, което изглежда. И да се освободиш от Англия пък да те пороби СССР бе е от голяма полза...

Като искаш суверинитет на ли знаеш какво ще ядеш…мухи.

Лека-полека извращенията се превръщат в норма. Най-важното - какво значи "протест на миньорите". Всички миньори в България мислят по един и същи начин и са се вдигнали на политически протест ли? Силно ме съмнява - резултатите от изборите показват, че в различните градове миньорите гласуват за различни политически сили, според като там са продали гласа си. Тогава сигурно под "протест" се има предвид "стачка"? Ама то пък стачка беше друго - това е ти да не работиш, а не да пречиш на другите да работят. Цялата акция прилича на координирано изнудване от страна няколко самозабравили се и ояли се олигарси. И то изнудване с използване на физическо противопоставяне. С други думи това е въстание. Съответно държавата, както всяка държава, трябва да понабие най-наглите изпълнители и да арестува организаторите. Който иска да протестира срещу политически решения, то да заповяда пред Министерския съвет или институцията, от която е недоволен. Който е решил да стачкува по някакви съображения, то да си стачкува както там е описано в законите. Който иска може да съчетае и стачка с протест - няма проблем. Хората понякога наистина имат проблеми и е тяхно право да привлекат внимание и да бъдат чути исканията им, па макар и малко по-грубичко да се получи. Но който иска да вдига въстание и да блокира страната, използвайки неколкостотин клетници, на него му се полага каквото е писано в НК и не трябва да му се спестява.

Трябваше още сутринта жандармерията да им начупи кантата ебати нагльорите

Не може бай Пешо дето е знаел от 20 годин че ще го съкратят и е кютал да легне на пътя за да вземе от държавата пари. Алоооо тия пари са от наште заплати как ще ги дават на съкратени а на училищата и болниците няма

Браво на енергетиците! Стискаме палци, подкрепяме и ще излезем заедно с тях! Не на терора на министерския съвет и сглобката!

Да си събират партакешите и кой откъдето е - повечето са с гимназия няма нищо енергитическо в тях. Щели да им дава Пеевски 36 заплати да ама негови пари да дава. Баси наглеца. Кви са тия бе ? Цела България получава при съкращения 1-2 заплати тия 36 , и то без зор и без образование.

Ковачки протестира че няма да има лапане вече. Е не лично, както винаги е изпратил под строй работниците си да свършат мръсната работа.

Според теб, за работниците ще има лапане като им затворят предприятията, така ли? Няма нужда някой да ги мибилизира, работниците не са тъпи както академика денков и останалата плява в министерски съвет и Н.С. на сглобката.

След като изпра парите от безмитната зона във Варна през софийските магазини Европа си мислеше че цел живот ще ползва ТЕЦовете като осигуровка еми свърши и за тоя далаверата

Всъщност нещата винаги се нареждат по схемата на чичковците със спретнатите костюмчета... отдавна знаят, че бачкаторите накрая ще се радват на трохите под масата, като верни кученца. За съжаление братя и сестри...

Не винаги, просто трябват истински протести, а не такива като на "терористите-зърнари". Цитирам мулеца денков с текста в кавичките.

значи това обаче тия договори за спиране на въглищните централи ги подписахме още преди 23г. Даже взехме и пари едни от евро съюза! Ся кой ги взе тия пари не е толзно ясно, но е ясно, че тия пари ще требе да се връщат! И те ще се върнат от бюджета! Инак то е ясно, че десетки хиляди ще останат без работа ако се спрат централите! Лошото е, че на никой не му пука! Освен на тия дето ще останат без работа де! Инак колкото правителства се смениха за тия 23г и ко се напрай? Нищо!!! И с НИЩО няма да се направи! Е не баш нищо де пак ше се усфоят едни пари! 1.5 милиарда евро май! Та така!!!!

Страшни боклуци сте. Мислите за гъзовете си. Не за енергетиката. А другите работящи, които възпрепятствате с тия блокади?? Те нямат ли семейства, нужди!?

Що, ти за какво мислиш? За работодателя си ли? Или си трола на молеца и крадеца?

Подкрепям напълно протестиращите енергетици! С тях и семействата им съм! Правителството разбира се лъже и за преквалификациите, и за планове за развитие на региона. За 33 години разбрахме, пе оланове няма. Единствените планове на това правителство са да козирува на американския посланик и да изпълнява дословно мисията му за унищожаване на България, която така или иначе бвше наполовина унищожена за последните 33 години в сферата на влияние на УСА.

Какво правите още в ТЕЦа след като от 23 години е ясно че ги затварят

Последният, да загаси лампата, ако изобщо има ток. За съжаление мисля, че ще ни харижат отново на руснаците, за да се спасят някакви територии в Украйна.

Дано да си прав/а. Защото от 1989 година сме харизани на американците и се стопихме като нация, а и държим престижното първо място по бедност в ЕС, а по индустриални показатели сме на 168 място в света, т.е. ит последните. Докато бяхме харизани на руснаците, бяхме на 27 място. А аз и 25 годишна кола на старо не си купувам, та няма за какво да рева за "хубавия" живот при американското подтисничество. Определено предпочитам руското.

България е богата !

Хора ., всичко трият, трябва друг начин на организация1

Тия папуази нещастни 15г. блаха и крадаха и 1 лв. не вложиха в тия централи. С какво право ми затварят магистралите? Да не са Ваши бе капити долни. Добре,че отбиваха движението иначе щяхте да сте по канафките и разбити муцуни и глави. Капути ненаяли се. Тия централи трябва да ги няма отдавна. Това,че тия там друго не могат да работят ми сори...ставате пъдари, свинари или там за квото изобщо ставате ако ставате за нещо и живота продължва. Ама не сме държава...това ако беше в някоя цивилозована държава досега да са ги натършкали по асвалта със свинските опашки.

ти да си им благодарен, че ти затварят скапаната магистрал с асфалтов прах и те спасяват така.

Централите просто трябва да се модернизират , включително очистващите им инсталации ... не да се затварят. Такива неграмотници като сегашните даже в свинарник не бива да работят

С тия въглища не подлежат на модернизация. МИ1 и 3 са модернизирани на макс и не става.

Става,става....ама някой иска да лапне едни евра за "възстановяване" и "плавен преход".

Браво на миньорите. Дано не се излъжат, като земеделците.

Всички ще си бият камшика. Аз, а и който и да е и на почти всякаква работа, и навсякъде по света, ще вземе 36 заплати.

Абе бастун умрял,даже са малко тези 36 заплати. Ти не си минавал покрай рудник или ТЕЦ , за това говориш така. Ако беше минавал,щеше да разбереш,каква е работата и условията на труд.

Я работиш кат е тежка за теб. Тия 36 заплати в кодекса ги няма. Има си кодекс съкращават те и тва е. Съкратените от Видахим 36 заплати ли взеха а тия от Нефтозавода ?

На изборите пак за Герб и ПП ли ? В Стара Загора само Герб и ПП гласуват . Скоро ще мият чинии и задници в Германия.

Може ли да попитам протестиращия дето имал деца, като изпържим Земята с техните въглища, къде ще се дянат и неговите, и нашите деца ???

Абе то там световноизвестна тайна е че се назначават дори чистачките само по партийна линия .... ама като цяло не е добре да спират тецовете .

Абе защо не протестират, че щатовете са раздути, за повече инвестции в автоматизация на процесите и сероочистващи инсталации на комините, за да плащат по малко за емисии и да реализират печалби. И Защо никой от политиците не го предлага това, а им предлагат по 36 заплати?

Синдикалните гербаджийски боклуци пак играят по свирката на Борисов. Тая държава е за закриване

Браво, миньори! Търсете и защитавайте правата си, български мъже!

Ден като днешния показва, че правителството може да носи и стабилност. Докато се запази и диалогът, прозрачността, откритостта, докато има повече прояви на политическа зрялост, които да носят отговори на грижите на гражданите, правителството ще остане стабилно". Те т'ва е казано от Мария Габриел днес... Разкошота, нали?! Каква стабилност и колко много мислят за тая държава .... Бегайте в Канада, докато можете полубългари

Нали се сещаш че като беше Еврокомисар, Маруля Гербиел също е одобрявала ПВУ за България

Почти 70 млн. лв. загуба отчита ТЕЦ "Марица-изток 2" за периода април-юни Въпреки намалената работа заплатите на служителите се увеличават с 18.5%

Значи сега марш по селата и къщите както е по кодекс и така. Само да посмеят да им дадат някакви привилегии с наште данъци. Навремето като съкратиха сума ти народ от заводите нищо нямаше сега на тея ще дават

Де, сопа, де! Да дойдат танковете! Няма да ви дишам отровния въздух!

Почти 70 млн. лв. загуба отчита ТЕЦ "Марица-изток 2" за периода април-юни Въпреки намалената работа заплатите на служителите се увеличават с 18.5%

То да е само това….. Там и кучетата и котките крадват.

Така пречите на обикновените хора! Ходете в парламента, бийте ги, запалете ги! Кво сте спрели трафика , ба си мързеливия българин. Протестира ама да му е удобно до тях, ужас.

Така ще накарат негласуващите и по-богатичките да се замислят, защо аджеба им е блокиран пътя... А ТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЗА РЕШЕНИЯТА НА ОНИЯ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ... БРАВО ПИЧОВЕ!

НЕКА ДА ПРОТЕСТИРАТ, НО СТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА!! ВСЕ ЕДНО Е ДА НАХЪЛТАШ В ЕДИН МОЛ И ДА ВЗЕМЕШ ЗАЛОЖНИЦИ,ДОКАТО НЕ СТАНЕ ЕДИ КАКВО СИ.... ИЛИ НЕЕ ТАКА,А?

Мачкайте подрисканите педераси .... цяла България е с енергетиците ! Ставай народе !

Протестите днес са липсата на цялостна визия в развитието на държавата и отделните отрасли 33 години. Хубавото е, че ако издържим още 12 години ще пеем пак по площадите 45 години стигат …..

Ми измисли визия де. Ще строиш светъл комунизЪм ли?

Комунизъм никой не иска да строи. То и едни поне 50% от работниците в мините и тецовете са за съкращение и инвестиции в технологии ама това е един друг въпрос. Използват ги основно, като безплатни гласоподаватели

реплика +7 -2 2023-09-29 21:19:43 ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС (нерегистриран) ХЕЙ ФЕС НЕДОКЛАТЕН .... БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ОТ 1350 ГОДИНИ ----------- ИМА НЕЩО ОБЩО С КИЕВСКОТО КНЯЖЕСТВОТО, ТОЛКОВА И БУЛГАРИСТАН Е НА 1350 ГОДИНИ ! . ДЕ СА ТИЯ 1350 ГОДИНИ ? - МИНУС 200 - ГЪРЦИТЕ - МИНУС 500 ТУРЦИТЕ - МИНУС 150 МОСКАЛИТЕ ...МИ ТО ОСТАНАХА - 500 ГОДИНИ, ПРИ ТОВА ОТ ПРЕДИ 700 ГОДИНИ ! ХА ХА ХА ... . КВА БЪЛХАРИЯ ВЕ ... БУКВИТЕ СА И ДАДЕНИ НА 3 МАРТ ОТ БЛЯДАВЕТЕ !

Дружна песен днес да екне, песен, песен на труда! На сърца ни да олекне, да живей, живей труда! С рядка участ, с чудно име слави, слави се труда, нему всичко ний дължиме, да живей, живей труда! Повдигнете си челата, о, герои на труда, вий творци сте на благата, да живей, живей труда! От стрелата на дивака до железний път всичко плод е на ръката, да живей, живей трудът! Георги Кирков 1901 ... И ПРЕДИ Е БИЛО ТАКА - НИЕ СМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ

Тия дебили нема ли кой да ги изрине от пътищата?

Протестират не повече от 1% от дебелите.

Губещо предприятие.Фалит и закривай! На Запад се търсят миньори.Високоплатени.

Щом се търсят значи работят мините. Добиват въглища. Значи на Запад ще добиват въглища, ние не, така ли? Германия отваря въглищните си централи, нашите ги затварят. Защо?

Когато ни арестуваха заради ковида, дремехме. Когато изпращсха оръжие за Украйна, си бъркахме в носа, когато протестираха зърнарите, им завиждахме, заради скъпите коли. Когато протестират миньорите, ги плюем, защото затварят пътища. Но, когато останем, без хляб, ток, здравеопазване, армия, и ни превърнат в роби, ще е твърде късно да протестираме. Ще си бъркаме в носа, ще дремем, отново, ще плюем, но, няма да има на кой да завиждахме. И, най вероятно, пак няма да разберем, че сме поробени

Дърпайте шалтера на тока и дърпате шалтера на управлението.

Нема,нема.

Оставка бе, крадливи и некадърни подлоги!

КОЙТО Е ПРОТИВ МАЛКИТЕ И СРЕДНИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ И МИНЬОРИТЕ ,И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ , И УЧИТЕЛИТЕ И Т.Н .... ОБЩО .. КОЙТО Е ПРОТИВ ТВОРЦИТЕ НА БЛАГАТА .... Е ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ....