Боян Петров покори и осемхилядника Нанга Парбат

Екип алпинисти, сред които и българинът Боян Петров, са покорили деветия по височина връх в света - Нанга Парбат (8126 метра), в Хималаите в Пакистан.

Обратно в новината

Коментари - Боян Петров покори и осемхилядника Нанга Парбат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво адаш!!! Голям си!

Браво, Бояне! Браво, Съни! Страхотен си! От сърце ти желая да осъществиш мечтата си - да достигнеш челата на всичките 14!!!!!

Върховете се изкачват не се покоряват, този израз е тъп! Иначе браво на човека дано успее да изкачи всичките!

Моите уважения към българския алпинист за спортния му подвиг, но в заглавието има граматическа грешка. Трябва да бъде: "...покори и осемхилядникА...", защото не върхЪТ е покорил алпинистА, а алпинистЪТ е покорил върхА. Освен ако авторът наистина е имал предвид обратното...

Върховете не се покоряват.

Върхове като този всеки може да изкачи с малко време и желание...много хора го правят. Но това което заслужава похвала е духа и амбицията. Поздравявам амбицията на човека! Това ние липсва в БГ.

Браво на човека! А вие, глупаци, продължавайте да се делите на такива и онакива. Плюйте се с лекота. Дразнете се на столичани и други. Така винаги ще си останете една пасмина, която се самоизяжда. Това не може да се нарече общество. И в него добрите неща винаги ще си останат случайности. Така сме разграден двор, който отвън с лекота да бъде овладян.

браво на боян!!!!пожелавам му да изкачи всички върхове които си е поставил за цел!!!!да е жив и здрав!!!!

Пропуснахте да кажете, че преди всичко той е веган и това адски много му помага, когато изкачва осемхилядници!

Точно така:) Кат тръгне да катери едва ли мъкне по базовите лагери бутове месо:) Онзи Скатов наистина дразни с това парадиране!

Защо плещиш глупости? Не е никакъв веган а съвсем нормален човек, контролиращ диабета си по фантастичен начин и хранещ се с всичко. А по отношение на "помощта" на веганството за изкачването на осемхилядници специалистите по хранене имат съвсем друго мнение.

Покорил уя ми. Мръзнал като куче, дишал през маска като водолаз:)

Аз

Насименто, на тебе, като на Насименто, ти е позволено да не знаеш Български, ама като си се писал редактор, нещата се променят. Какво си имал предвид, като си писал, че осемхилядникът е покорил Боян Петров?

Едно голямо БРАВО!

Честито, Съни. Поклон пред всичко, което правиш. Бъди здрав и нови успехи.

алпинизмът е най трудният начин да идеш някъде , където нямаш никаква работа!

Ха-ха -Да но това е свободата!!!

И да риташ мач е простотия, ама простаци много ....

Сигурен съм ,че и първия изкачил всички осемхилядници Райнхолд Меснер е разбрал за българина. Поздравления !

Отдавна е разбрал, виж в тюбето, messner moro petrov

а ако всички го ударим на покоряваме на нещо си , кой хляба ще ни меси??

Що? Ти сам не можеш ли да си умесиш?

мога, и си меся, но ми писна да меся и на скапаняци с претенции!

Браво! Но "покори" е спорен алпиниски термин, ползвайте "изкачи".Особенно ако става въпрос за осемхилядник.

Ето това е вечният , древен , жив и безсмъртен Български Дух ! Силата е с теб , Боби ! Със здраве :)))

Само да се върне жив и здрав! Че го чакат дете, жена, България и още върхове.

Браво!!!!

Еми, браво. Свалям му шапка. Само това мога да направя. И на мен ми се иска, ама не мога да кача и Мусала. С толкова пари и с толкова обществен транспорт - до Ч. връх. Това е, честито на момчето!

"Екип алпинисти, сред които и .. " означава, че си е платил да го качат (което също си е постижение), но не и да започва статията с"Боян Петров ПОКОРИ...." Сори ;)

Да не "опошляваме" нещата. Не е редно, даже да знаем неща, които не ги пишат по сайтовете и форумите. Дали са го "качили" или "се е качил" - стъпил е на Върха. Не го е "Покорил", както тука пишат незнаещо. Върхът преди години са го Покорили за Първи път. Сега тези Върхове Само се Качват. Още веднъж Поздравления за Боян. /Що ли "не ми стиска" и мен да ме "качат" може и на Монблан./

Ти си от тая категория дето са тука за псуването и оплюването.. Явно изобщо си нямаш хал хабер от high altitude mountaineering и си е направо срамотаа, че не знаеш кой е Боян Петров (но пък това, видимо, не ти пречи да коментираш/хейтваш, нали). Само за твоя информация - боян не е от тоя тип "алпинисти" дето някой го качва горе.. Обикновено той е тоя, дето ходи и опъва въжетата, за да може другите да ги качат шерпите на горе... Малко са ония, дето могат да му смогнат на темпото и най-вече на уменията му като катерач... Ама вий си плюте тука ... За т'ва от вас никога нищо няма да стане :-)

Странна дедуктивна, упс, деструктивна логика. Значи ако има екип и в него има българин, значи си плаща и хайлази? А не, че българинът е основнен движещ двигател? Язък за псевдонима, който сте си избрал, непознати и неразумний юроде!

Странна дедуктивна, упс, деструктивна логика. Значи ако има екип и в него има българин, значи си плаща и хайлази? А не, че българинът е основен движещ двигател? Язък за псевдонима, който сте си избрал, непознати и неразумний юроде!

Провери си черния дроб! Завистта може да те умори.

Браво на този българин!

Поздравления за Боян. С Хъс и Воля всичко става. И ще напиша още - Съжалявам, че Иван не беше с него този път. Томов е също Отличен алпинист и също такъв Другар - там в "зоната на смъртта". Та те бяха преди 10-на дни там. Още веднъж Браво на Боян. И да продължава, че не останаха много.

Съгласен съм, че мотивацията/желанието и волята са основен двигател, но не и това, че само с тях всичко се постига... Планините са пълни с мъртвите тела на хора, желаещи да "покорят" този или онзи връх.. За такива постижения се изисква много повече. Респект към Боян - най-успешния алпинист, който България някога е имала!

Браво, бе Бояне! Покемони има ли за фащане там? Колко покемона могат да се съберат на върха? В Люлин всичките ги фанааме и сега ги прайм на мезета! Търси нови ловни полета! Вече фълям око и на телетабисите, да им *ба макята рогата, супер са за трофей над телевизора!

ей такива новини да име всеки ден,поне малко да се почувстваме горди че някъде в света има и наши българи които правят нещо героично

Най-после нещо достойно за възхищение, благодарност и гордост. Герой!

Браво!