По-строги санкции за пияни и дрогирани шофьори

Парламентът прие на първо четене промени, които предвиждат завишаване на санкциите за шофьори, които предизвикат катастрофи след употреба на алкохол и наркотици

Обратно в новината

Коментари - По-строги санкции за пияни и дрогирани шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безсмислена репресия. Прави впечатление, че за случайни инциденти ще се налагат присъди като за тежко умишлено престъпление. Изобщо не трябва да има опция "затвор" за нищо, свързано с управление на МПС. Няма никакъв проблем човек да кара ако е пил 1-2 бири или е употребил някакво малко количество дрога. Коланите в автомобилите са нарушение на правата на човека, също както и задължителното използване на фарове през деня. Използването на записващи камери също е по ръба на приемливостта доколкото може да се използва и за следене на хора, т.е. потенциално застрашава свободите. Ако спрян водач на МПС може да ходи по осовата линия на пътя трябва да бъде освобождаван незабавно. И никакви дрегери, тестери и други подобни устройства не трябва да се използват.

Има един военен израз при операциите - реципрочност. Войната по пътищата е всекидневна, безумците са и нахакани парвенюта с мощни коли или просто "бегачи" с изтървани нерви. Но всичко опира до контрол, а такъв няма. Затова пък има полицейщина, вдигат, вдигат и вдигат глобите, но какво от това? Няма резипрочност, защото колкото повече ги вдигат, токова повече на безумците не им пука. А за съжаление си отиват много невинни хора.

Пътищата кога ще оправят? Тракия на Стара Загора вече е нагъната на бабуни и не може да се издържа в дясна лента. На Пазарджик 30-годишният участък е в пъти по-добър! Да не говорим за изоставените, немаркирани пътища с коловози извън магистралите! Катастрофи стават не само заради неразумни, пияни или дрогирани водачи. Неподаването на мигач, кучета, птици, конски впрягове и т.н. са вид "дребни" камъни обърнали не една и две каруци!

НАПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ, КОИТО СА БИЛИ ПРОТИВ И ВЪЗДЪРЖАЛИТЕ СЕ!!!

Трябва наказанията да бъдат фиксирани!!! От - до е възможност за субективизъм,следователно и за корупция. Съдебни заседатели трябва да решават за вината.Както в САЩ.

За тази цел,трябва да се построят и нови затвори,а Цецо кога ще влиза във затвора,за неговите нарушения,или само присъди ще има за лошият материал.Бананова държава,Максим Ставински да не би да лежа във затвора.беше пият като мотика.

Съгласен съм за по-строги санкции за водачите,употребили алкохол,но само и единствено ако се задължат КАТ-аджийте ако се установи разбит път да хвърлят "слънчогледа-хранилка" и да грабват лопатите,а съответното РУП да им осигури и плати бетоновоза.В противен случай излиза,че само се увеличава натискът към обикновените хора.Нещастници!!!!

Защо в градовете вече се кара със скорост над 80км,а извън населеното място над 120км и няма никакъв контрол и всичко това вече се приема като нещо съвсем обикновено

Баща ми имаше автомобил от както се помня , та този автомомил се ползваше само когато се пътуваше извън София през останалото време си седеше кротко пред блока и на никого не пречеше . Цялото ми семейство се движехме пеша или с градски транспорт . И нямаше пияни шофиори или камери или бягащи от проишествия дори и гражданска нямаше за винетки за паркиране никой не беше и чувал . Сега имам чувството че еволюцията ни връща назад , озверели лица , пълна липса на морал , не-мотивирана изнервеност , пълно безхаберие за случващото се около нас , не-нормална апатия . А казват че скоро ще колонизираме луната , та ние ще се изтрепем още по пътя до там

А дядо ти дори автомобил нямаше....

Много си тъп за да разбереш за какво става реч.

Гъзарията няма почивен ден ! Няма начин столичани да ходят на работа с градският транспорт.Те са гъзари и ходят със собствената си кола (всеки). Как така в една кола ще се вози повече от един човек. А за велосипеди не искат и да чуят.

Миналата година на прибиране от гърция, 78 БГ коли, случайни, карахме в колона като по учебник - все едно сме на изпит. В момента в който минахме границата все едно някой размаха флагът за старт на състезанието и се почна с простотията. Викам си после "Значи може българите да караме нормално и по правилата не е да не можем. Ама не и в БГ!!!"

Нищо не се увеличава само максималната присъде с малко, а за най масовото нарушение минималната се намалява !!!! ДИР НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ в полза на ГРОБ и ДПС !!!!!!

А другите престъпления на пътя? Нима не е важно да се озаптят тези 18-20 годишни камикадзета, които и без алкохол или дрога убиват като на война! Има и маса други нарушения, които трябва най-тежко да се санкционират, за да се въведе дисциплина и ред: паркиране на място за инвалид - минимална глоба 1000 лева, паркиране върху тротоар или тревна площ - същото, не спиране на пешеходна пътека - поне 500 лева, преминаване на червен светофар - от 2000 лева нагоре и т.н. Само че, трябва наистина тези глоби да се събират, а не да са само на фиш или акт. Най-трудни за възпитание са наглите млади силиконки, които са получили подарък от богатия чичко луксозен автомобил и не отстъпват за нищо на света, карайки някак си, с едната ръка цигара, с другата телефон... Такива никога няма да спрат да дадат път, никога няма да те пуснат, дори да се блъснат, никога няма да паркират нормално. Само с жестоки глоби, но платени, а не на книга, нещата може би ще се пооправят.

Съгласявам се с казаното,но да не пропускаме и другата страна-пешеходците.За пресичане не на пешеходна пътека/където има такава/-500 лв. глоба,същото и за наглите тийнейджъри,умишлено влачещи се през пътното платно или съзнателно стоейки на него

Не строгостта на санкцията, а нейната неизбежност има възпиращ ефект. Ако, щете и смъртна въведете, хора, като знаят, че ще им се размине, все тая. Нова съдебна власт, има ли откъде да ни внесат?

Има - от Северна Корея или от Китай. Бас слагам, че няма да им се наложи да работят повече от два-три месеца - като изгърмят яко стотина тарикатчета, другите ще си седнат на трите букви!

Колата е вид оръжие.За причиняване на смърт при навлизане в насрещно движение,да се смята за предумишлено убийство.Същото да важи и за пияните и дрогираните.На шофьорите с фалшиви книжки ,да им се конфискува моторното превозно средство.

А по-строги санкиции за тъпите шофьори? За тия дето не могат да карат в колона, а изпреварват без видимост?

Освен другите наказания санкциите трябва да включват и доживотна забрана за шофиране,ако водача е хванат да кара след употреба на алкохол.Огромна част от тях не са пийнали случайно,а са закоравели рецидивисти-битови алкохолици.

всичко го приемам само не ми стана ясно как ще констатират употребата на наркотици! пак недомислица...

правят си законите за тях самите,но дали ще ги спазват,или ще товарят бедните хорица,на които може веднаж да им се случи подобно нещо,и ще удяват цял живот!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

правят си законите за тях самите,но дали ще ги спазват,или ще товарят бедните хорица,на които може веднаж да им се случи подобно нещо,и ще удяват цял живот!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВЕДНАГА НА СТЕАНАТА С ВСИЧКИ РОДНИНИ И ПОЗНАТИ !!! сизключениенаизплащащитекредит

Пълно е с малоумни пияни келеши и селяци по пътищата, не може да се стреснат тъпите копелета, защото след белята, няма кой да се стресне, а преди това тъпака се качва в автомобила пиян с настройката "на мене нищо няма да се случи". Аман от прост народ.

Аз това го чета като "Цената на рушветите ще скочи от сегашните 20лв на 50лв"

За пиян или дрогиран добавете по две-три нули!