Колоездач се бори за живот, блъснат от пиян полицай

Пиян полицай от РПУ-Кубрат е блъснал 22-годишен велосипедист, съобщиха от полицията в Разград. Младежът е с тежки травми и има опасност за живота му.

Обратно в новината

Коментари - Колоездач се бори за живот, блъснат от пиян полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колоездач на пътя в 22:10? Какво да му е .. майката е търсил на пътя по това време и даже без светлоотразители? Намерил го е май.

Познажам около 10-тина ченгета. Няколко изобщо не пият, но пък останалите, дето пият - хич, ама абсолютно не се притесняват да си пият колко си искат и да се приберат с кола ! Що ли ... ?! Ми то оня закон за 0.5 промила е за останалите, не за ченгетата ;) ... ама то и всички закони така. По този случай де'факто престъпността в БГ се върти точно от ченгетата мам им. Пък после искаме да махаме сивата икономика ! Ми като изволнат всички ченгета, ДС-та и други пияници - то престъпността ще спре и нещата ще се наредят от самосебе си !

Ха познайте що кара пиян фатмака. Ами щото и да го спрат колегите няма да духа, ами и ще се почерпят още едно.

Заглавието си е направо тенденциозно, сякаш полицая го е блъснал с патрулката. Сега полицая ще си отнесе наказанието, но начина на поднасяне на новината си е направо типично журналистическа чи*ия.

аз вина и двамата. и на мене такива колоездачи са ми изкачали на междуселски път без никакви отличителни средства. как имат такава смелост не знам. самоубийци. има закони ве ей!

2 СЛУЧКИ: 1. Шофирам по бул. България (посред бял ден), ляв завой по Нансен, давам газ да хвана зеления светофар, да пресека бул. България в обратната посока, някъде около "Моста на Влюбените", там няма нито зебра, нито велосипедна алея, просто не е разрешено преминаване, освен на автомобили. Изненадващо ИЗЛИТАТ 2-ма велосипедисти, единият се шмугна бързо през платното, вторият закова на 20см пред автомобила ми, по-скоро аз спрях на 20см от него. Късмет, за него, не го помлях, за мен също, щях да съм в затвора, сухата настилка, новите ми летни Мишлинки, изправната ми спирачна си казаха думата. Ако имаше някой зад мен, радост за тенекиджиите... 2. Пешеходна пътека пред Военна Академия "Г. С. Раковски", зебра, възрастна жена, с бастунче седи кротко на тротоара, намалявам до предвидима скорост, зебра е, неочаквано възрастната дама буквално ХУКНА през зебрата, спирачки, е размина се, чудя се как можа госпожата да стартира толкова бързо? P.S. Уважаеми участници в движението, пешеходци, велосипедисти, мотоцисклетисти, автомобилисти, ДВИЖЕТЕ СЕ ПРЕДВИДИМО, ОГЛЕЖДАЙТЕ СЕ!!! Никой от нас НЕ Е НЕМАЧКАЕМ, ПАЗЕТЕ ЖИВОТА СИ, ВАШИЯ И НА ДРУГИТЕ!!!

Тези с "Хендсфри" ходят като изоглавени по улиците.

Слепи и Глухи ;-)

НЕ ПО ВИНОВЕН Е ШОФИОРЪТ.ТОЙ Е ВИНОВЕН.ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ КАРАТ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ И ПИЯНИ,И ЧЕ ЗАКОН НЕ ГИ ЛОВИ.НАЛИ СА В ПРИСЛУГАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ. В ЕВРОПА КОЛЕЗДАЧА МОЖЕ ДА КАРА БЕЗ ЖИЛЕТКА И КАСКА,НО НЕ И ШОФИОРЪТ МЪРТВО ПИЯН И МИЛИЦИОР...

По селата не се спазват законите от всички участници в движението и контролните органи и резултатът е на лице. Хора, вземете се в ръце и стазвайте занона.Животът е само един!

Открай време милиционерите си карат пияни и закон не ги лови. Трябва да стане инцидент като тоя, за да хванат някого. Не съм убеден, че велосипедистите са били толкова невидими, защото рапортите се пишат от колегите на виновния полицай и каквото са могли, смегчили са. А ПТП-та стават обикновено като се натрупат нарушения и от двете страни. Все пак по-виновен е шофьорът.

Стига с това пдчертаване че шофоьрът бил полицай.той е бил хражданин който упровлава автомобила си в извън рабохно време.защо е нужно да се подчертава този факг

Нужно е да се подчертае, че е полицай, защото е нагло - олицетворението на закона да пие и да шофира!!!

...има една много проста и очевадна истина - болшинството водачи на МПС, които шофират пияни или дрогирани са собственици на скъпи и маркови автомобили и джипове. Казвам болшинството, изключения има, но те само потвърждават правилото. Та, с тези глобички ...бълха ги ухапала.А съдът винаги ще предпочете да наложи глоба, отколкото ефективна присъда.Примерно - 2 години условно и 1000 лв.глоба. И мутрата - пей сърце! А би трябвало - автомобилът при такива случаи, когато се е стигнало до средна и тежка телесна повреда или смърт да се отнема в полза на държавата! Да видиш ти тогава, как водачите на лъскави и скъпи возила как ще карат кротко като агънца.Най-тежка е икономическата санкция, отнемане на имущество, било то и движимо!Ако знаеш, че като те хванат пиян в сериозно нарушение, ще ти отнемат завинаги возилото за 50-100 бона съвсем друга песен ще запееш. Обаче гарван, гарвану око вади ли?? нали гледаме отрочетата на разни дупетати, политици, местни мутри-величия, съдии и прокурори как пияни-заляни нагло и безцеремонно фучат по улиците.Може да прозвуча болшевишки, но докато в тази държава не се въведе диктатура, няма оправия.

Гледам някои тук защитават полицая. АБЕ, ХОРА, вие у ред ли сте? 1.44 промила и седнал зад волана - това си е предумишлено убийство! Виновен е и толкоз.

Никой не защитава полицая. Просто велосипедистът също е виновен. Лудост е да караш без светлоотразители нощем по междуселски път и е наглост да очакваш другите да спазват правилата, когато самият ти не го правиш.

Тея малоумници с колелата след като са участници в движението кога ще започнат да плащат винетка, да имат гражданска отговорност, да имат мигачи или поне да използват знаци с ръце, да имат светлини и да ползват жилетки ?! Гражданска отвоворност си трябва, че един гей с шосейка (бегач) се удари със страшна сила в моята кола и ми огъна вратата, след което се изтупа и изчезна. Каза че ако се оплача на 112 ще ме съди че съм го блъснал...

Бате, карането на колело не е по-лесно от карането на кола. Казвам ти го като човек, който навива по 10 000 км и с двете на година. И от едните "водачи" има калпави, и от другите също.

Ако Полицай види че на пътя криволичи велосипедист и го спре,и установи че е много пиян,може ли да му направи нещо,да му състави акт,или друго?

Може, прочети ЗДП.

а ако и полицая е пиян,тогава....

Може но има една дребна подробност. Колоездач докаран до криволичещо състояние най-вероятно е загубил поне половината си конски сили и най-вероятно ще пострада сам, дори да блъсне нещо или някого. Чудя се само как не си се сетил да питаш за пияни пешеходци. Че имаше някои идеи.

Не съвсем по темата но по повода да ви кажа - КОЛОЕЗДАЧЪТ Е ПУЛНОПРАВЕН УЧАСТНИК В ДВИЖЕНИЕТО. В културните западни държави колоездачът има ПРЕДИМСТВО пред автомобилите! Никой не им бибитка, никой не им подвиква! Имат предимство, защото са си оставили колите и не замърсяват въздуха и не паркират по тротоарите, като български идиоти! Ама Ганйо Балкански сьс "запазената" си втора-ръка няма как да го разбере!

И във Виетнам и Камбоджа било така. Всички карат колело и не замърсяват въздуха. Дали искам да живея като средния камбоджанец? Определено не.

"Всички карат колело". Аналогията свършва до тук.

Точно така! Стой настрана от колелото, щото ако караш колело има опастност да започнеш да живееш като камбоджанец или виетнамец. Хахахаха...Глупак! Постът ми е точно за такива идиоти като тебе. ;))))

...Преди 26 години претърпях подобен инцидент,след като при разминаване на "къси" с насрещен автобус "нацелих" движещата се пред мен неосветена по никакъв начин каруца...това става в 01 часа след полунощ,на главен (не м/у селски ) път...Слава на Бога,че всичко се размина само с материални щети,огромен стрес за мен (тъй като си изкарвах хляба с волана,а и ставах за първи път татко след месец-два),спаси ме може би факта,че двамата м....ли в каруцата бяха кьор кютюк и се отърваха само с охлузвания,въпреки каскадата която бяха извършили от няколко метра полет... ...Въпреки,че не бях пил,колата в пълна изправност,разследващите констатираха "съвина" направиха ни и на двамата актове ,на мен за "несъобразена скорост",на тях зза д-ние без сигнализация и по път забранен з ПС с животинска тяга... ...От тогава до ден днешен,съм винаги с едно наум ,нощем през повече от над 1 000 000 км... ....Безспорно вина си носят колоездачите...но не по-малка е и вината на това пияно ченге...особенно ако не ги е видял без някой да го е "заслепявал" насреща... ...Дано се оправи младежа,а полицая за назидание само защото е ...полицай и е допуснал това ...сурово наказание + на трудовата борса...

Колега, Пални свещичка и се моли да не се случва!!! Мисля че си се разминал само заради това ,че Оня от горе си има грижа за пияните и шашкъните. Може би и бъдещото дете да е помогнало... Знае ли човек? Да сте живи и здрави!

Трябва да има наказания и за Пияни велосипедисти,над 1.5промила 15г затвор,нищо чудно и момчето да е било пияно и да е залитало със колелото,и да е препречил пътя на Полицая.

Хвани единия, удари другия. А иначе колоездачите са нахално и дебилно племе, особено в София. Множат се като хлебарки, профучават опасно между хората и са на всякъде.

Що не вземеш да се хвърлиш от някой блок,а? Ако не сме ние ще карате в още по-ужасни задръствания, смотняк! Повечето велосипедисти спазват правилата (жилетка ще ти дам на теб да облечеш, но през деня и черна)! На запад стесняват пътища и правят велоалеи, а тук разни пияни полицаи, недосегаеми от "закона", със скапани трошляци, обаче "АУДИ" задължително газят хората безнаказано. Светоотразителите на педалите и колелата се виждат перфектно за трезвен човек. Да не говорим ако носиш светла дреха!

Не съм шофьор, а пешеходец страдащ от наглите и все по-многобройни велосипедисти.

куката трябва да бъде уволнен, без 40 заплати, както и овчев и другия мюмюн под него.

Ежедневието в България - пълна анархия, всеки прави квото си иска.

Тоя закон за рецедива, защо не го направят с всяко следващо провинение наказанието да започва от най-тежкото предходно наказание. В случая при второ от 3 години до 5 години затвор и от 1000лв глоба до 5000лв глоба... Инъче какво е това и в двата случая ще си лежи по 1 година и ще плаща по 200лв...

Според мен няма "рецидива" трябва да запоцва още от първото провинение! Всеки от нас има достатъчно поводи и време да осмисли подобна ситуация, докъде би довела и не е нужно да убием човек, за да го осъзнаем! Самият факт, че по 2-3 пъти дневно четем подобни новини трябва да ни светва лампичката...

Те велосипедистите в градовете не се пазят и чакат от всички да им се дава предимство та какво остава на междуселски път. Нещо е криво разбрано колоезденето в България. Дано се оправи момчето.

и мотористите!

Нашата полиция ни пази! Дрегерите да не би да спират дъха на полицаите? Щом не знае как да пие - хайде -от другата страна- закона на квадрат за него!

Не преувеличавайте бе ! От 4-5 големи ракии човек не може да се напие!!! Още - по повече- полицай !!! Колоездачът е виновен, защото, виждайки, че колегата е подпийнал сам му се е наврял под колата !!!

Колоездачът е дори по-виновен от шофьора. По принцип не понасям полицаите, но в случая алколоът надали е виновен. Ако беше наистина пиян, вероятно щеше да помете няколко от тия, дето чакат другите да ги пазят. И без да употребявам алкохол съм имал доста емоционални преживявания с велосипедисти или щъкащи по платното пешеходци при влошена видимост.

Всяко стадо си има мърша, колега. Има полицаи и полицаи. Има велосипедисти и велосипедисти, ама дано не се окажеш някой ден ти в ролята на пострадалия, че ще видим тогава коя институция ще защити правата ти. Никоя ! Ще те уморят с бумащина и с разкарване от инстанция на инстанция, докато сам се откажеш да съдиш мутро-милиционера !!! Бай бабо, да те не среща мечка!!!

за куката трябва наказание в троен размер! за назидание на всички останали

очаквам да обвинят младежа,че е карал без жилетка,а оня пияндур ще се оттърве сигурно...

Младежът също е виновен, че е карал без светлоотразители на велосипеда и без жилетка. Дори и някой, който не е пил пак е могло да го блъсне. Не оневинявам почерпения. Просто искам да кажа, че правилата трябва да се спазват. Но между селата е така, правят си каквото искат, то и в София е същото, защото се напълни със софиянци в повече.

Човека е бил жаден,не му се сърдете.

да благодарим на другаря овчев, мюмюна, за нулевата престъпност и липсата на страх.

И двете страни са в нарушение! Дано се оправи момчето.

Кое да му се оправи, той умрял..

Жалко за момчето! Когато писах все още се бореше за живота си.