Руският газ поевтинява с 20%, махат посредниците

България и Русия подписаха споразумението за “Южен поток“ и дългосрочния договор за доставки на газ, обяви шефът на "Газпром" Алексей Милер, който дойде в София.

Обратно в новината

Коментари - Руският газ поевтинява с 20%, махат посредниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То затова Сашко Дончевия се вози на служ. Бентли.

Това ,което направи Бойко,Добрев и останалите мъже ,които управляват сега страната ни,е нещо нечувано!Дри.....ите от партията на червените прашки,смятаха ,че трябва да се държат като безгръбначни пред русите,поради което онези ги гледаха с презрението ,което заслужаваха!Станиш-гей вися пред една врата в Кремъл 2 ч.преди Путин да го приеме за 8 мин.!Освен вдигаве на цените на купуваният от нас газ,тези алчни и продажни душици ,нищо друго не постигнаха!Не е ясно,защо и досега прокуратурата не се самосезира с разследване на престъплението дело на Станишев-Овчаров,един доказан престъпен тандем,донесъл много беди на българите!Радващо е,че страната се ръководи от истински мъже,които "напляскаха"лакомите московски задници!През следващите два мандата на ГЕРБ,които са безспорни,страната ще постигне изключителни постижения,което ще ни направи фактор в Европа!Позеленелите от злоба и мъка лица на комуноидите,ще продължат да бръщолевят простотиите и лъжите си,но без шанс да се домогнат до държавната ясла!

Нали щяха да "ПЛЯСКАТ " руснаците???А виждаме много радост,прегръдки и усмивки.А нещо за екологична оценка говори ли се?

Нямаше време за "пляскания". Шут между краката и...бързо викай шефа си в Москва. Хъкъ-мъка, 20%.

Подобен катастрофален договор България не е имала от втората национална катастрофа насам.За 10г. загубите ще са 5$млрд. и то ако цената на газа не скочи прекалено много.1.Първа загуба 1,7млрд.евро като заем за строителството на тръбата.2.Втора загуба около 200млн.от транзитни такси.3.Трета загуба постоянно растящи цени на газа тъй като цената е обвързана с цената на петрола.4.Загуба на нашата 50% част от Южен поток тъй като няма клауза,че минава не минава газ Русия трябва да плаща,а и не са ясни лихвите по заема.Сиреч след 10г.ще стане ясно,че не можем да погасим заема и лихвите по него и Русия ще капитализира нашата част от тръбата.Е на това викам аз успех,но за Газпром и Русия.

Като не сме чели договора няма смисъл да коментираме. Може намалението да е, както банките намаляват. Намаляват лихвата, но вдигат един куп други такси и пак плащаш толкова.

Все пак уточнете-дали е вярно,че Овъргас посредничи между Газпром и Булгаргаз и освен това се е наместил между Булгаргаз и потребителите?

вместо 400-425 долара да се плаща както е на борсата днеска 200долара утре може и 100долара да е защо се плаща двойна цена

Много сме злобни и долни хора българите!Дори да ни го намалят газа,ДОРИ да ни плащат ТЕ да го ползваме газа,ПАК ще ревете форумните мутренца!Всичко е написано в статията,но вие четете или по-скоро разбирате само отделни абзаци от всяка статия!Стойте си в локвата комунета,малко останахте ;)

Малко останаха балъците като теб защото останалите Гробари са платени,а ти пишеш от малоумие.430$ на това ако му викаш намаление,а тази цена тепърва ще скача понеже е обвързана с цената на петрола.Отделно България вече няма да получава транзитни такси,които досега бяха около 200млн.годишно,плюс 2$млрд. които трябва да дадем за газопровода и плюс лихвите за тези 2млрд.Та как стоят нещата1.Цената остава същата и ще скача с годините.2 второ 5$млрд. обща загуба за 10г.а след това тръбите стават собственост на Газпром и загубите продължават.Е на това викам аз успех,но за Газпром,а може би и за Бойко.Колко ли милиона комисионна му платиха руснаците а?

Бай Ставри

Брей, как биеш с цени и подробности. Откъде толкова подробна инфо. Стига си си чесъл клавиатурата! Поздрави бате Бойко за успеха и заминаваме нататък!

Така, питам: 1. По думите Му договорената цена на синьото гориво е най-ниската за страна като България, която не инвестира милиарди в руските газови находища... Уппси - КОЯ ДЪРЖАВА ИНВЕСТИРА В РУСИЯ ЗА ГАЗОВИ НАХОДИЩА? 2. Кои са газовите посредници в България? Е, омръзна ми на да подсказвам/казвам на дебили, че ЕДИНСТВЕНИЯТ посредник, в държавата, който е БЕЗ дялово участие на ГАЗПРОМ е... БУлгаргаз. Да ви обяснявам ли от утре някакъв Сашо Дончев как ще прави банкети? Аааа, честито на Левски - уредихме ги със споснор!!! Дали Батков знае или Чорни се е намесил...

1-има се предвид че бг не дава пари да се изгради трабата която ще мине от тук !! например германия сама ще направи трабата те ще дават пари а ние не ! 2- газови посредници за булгария има !! примерно през 2008 когато украина спря газта и ние мрузнахме ,има се предвид че сега трабата идват директно от русия а не през украине и други!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много си баят!! Загубилите Втората световна война германци построиха маса заводи в победителя СССР. Ако не са те няма кой да им построи на мужиците завод за безшевни тръби, за да се реализира износа на добития прескъп по себестойност сибирски нефт, който освен това е и не особено качествен.

Да ме извиниш, но си абсолютен Глупак. Германците унищожиха огромни градове в СССР по време на войната заедно с около 20 милиона души, като отделно ограбиха несметни богатства оттам, които после в много голямата им част изнесоха към съюзническите държави и Южна Америка. Това, което построиха немските военнопленници за има няма десетина гоодини не само не компенсира разрушеното, но е нищо в сравнение с остатъчните щети, вкл. и демографски. Това го призна Германия дори и се опитва да се разграничи от нацизма, но гумени глави като твоята не могат да възприемат нормално нещата, явно. И се изказват много неподготвени.

Наглият ямболски селяндур Сашо Дончев с неговата офшорка "Овергаз" какво ще прави сега?

СМ

Истината е че нашите политици са предатели. Искате да строите - няма проблеми г-да руснаци, американци, катарци и всички останали мераклии. Я вземете една концесия за 30 години я си платете едни 900 млн. А след 30 години - пътят и да Ви няма. Така е докато деца защитават интересите ни в енергетиката. България няма професионални политици. Защо пиленца допуснахте преговорите да се водят в началото на зимата ?

На кого да вярваш - В резултат на подписания 10-годишен договор и дългосрочното сътрудничество в електроенергетиката, можем да помислим и за спонсорството на Левски.......... Милер!!!

юли

Данните, които ни спускат отгоре за цената на газа ми приличат на нещо комбинирано между месечна сметка на Топлофикация и изравняването й от топлинния счетоводител, некъде през "юни". А, всъщност ние подписахме договор да дадем трасе 5-600 км /от край до край на БГ/ за некаква тръба, според мен направо за без пари. Защо?

еи луддд за всеки 1 литур газ ще се праща че минава през булгария !111 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз разбрах, че на нас нема да се плаща цели 15 лета, ама сигурно нещо не съм разбрал. До тогава ние че даваме дупе.

300 МИЛИОНА ЕВРО НА ГОДИНА ЩЕ СПЕСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА НАМАЛЕНИЕ. ЗА 10 ГОДИНИ ТОВА СА 6 МИЛИАРДА ЛЕВА. ЕЙ ТОВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПАЗАРЛЪЦИТЕ НА ОВЧАРОВ И БОРИСОВ. 6 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ГЛАДНИЯ НИ НАРОД ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ. ПРОСТА МАТЕМАТИКА.

Сметката ти не е съвсем вярна, но е в правилната посока!! 300 млн. ДОЛАРА годишно за 10 години са почти 4,6 млрд. лева. Р.овч. ни натресе УВЕЛИЧЕНИЕ на договорената от Бакърджиев цена и освен това едва преживяхме зимата на газовата криза по времето на тройната крадлива, уродлива, нагла и продажна тройна ламя!!!!

ВОЯТ НА КОМУНДЕТАТА СЛЕД ВСЯКА ДОБРА НОВИНА Е НЕЖНА МУЗИКА ЗА ИЗТЪНЧЕНИЯ МИ СЛУХ.... ЗЛОБНОТО ИМ ПЛЮЕНЕ ПО ГОЛЕМИЯ ИМ ДУШМАНИН МЕ ИЗПЪЛВА С РАДОСТ.

Да ти обясня нещо изперкал чичко,вас с герб комунистите ви обичат щото една майка ви е раждала-майката на лакомията и селянията,не ви харесват младите хора и точно те скоро ще ви разкарат ,а такива като теб бързичко ще се върнете по родните си места да пасете говедата ,щото там ви е мястото

Не ми казвайте проценти, защото 20 процента от 1000 са едно и 20 % от 400 са друго. не го увъртайте по килифарски, а кажете след предходното намаление цената беше еди колко си, а сега след 20 % намаление е толкова. ние не сме прости и можем да кажем кое е по- добро.

цената на газа за домакинствата за. 2013 ще бъде с цели 25% по ниска от цената която се очаква през 2014г.

потърсете и статията на Николай Марченко . в гуглата. да нямаме после проблеми с ЕС.

По лгиката на "Муши-Муш" "Овъргаз" продава тръби а не газ???????? Боже, Боже, колко мъка има на този свят!!!

Като плащаш на EVN,ЧЕЗ 60% върху сметката да не плащаш кабели,просто таксите са 60% от сметката за ток.

Няма да има намаление на цената на парното реално. Всичко е точно изчислено. Спестените 330 млн. евро на година ще отиват за покриване на вноските по газопровода по 500 млн. годишно - точно толкова колкото остава да се плащат след приспадане на транзитните такси от 157 млн. евро. Е, ще трябва да добавяме и още по 13 млн. евро на година от бюджета, но няма как.

Значи "Овъргаз" продава тръби а не газ???????? Боже, Боже, колко мъка има на този свят!!!

До Павел, Калитко, Айкюто и другите глупаци! Съгласни ли сте да се хванем на бас, че цените на парното няма да паднат, а ще ги вдигнат от догодина? И изобщо никакви цени свързани с газта няма да паднат. И един тъп въпрос-ако премахват посредниците защо никой не казва какво отражение в проценти ще даде това в/ху намалението?

Махат псредниците?! Т.е. "Булграгаз" ЕАД - Уау :)

Погледни си сметката /ако не си на твърдо гориво/. Там няма Булгаргаз, а разни други ...газове. Те дори не афишират явното си присъствие. Те...просто папкат. Веднъж годишно минава някой да размаха уредчето покрай газовото котле и ти прибира като поп с кадилото 25 лева. Не е посредник. Директен рекет щото...ще те откачат от мрежата.

Тези са други!! Техем доколкото си спомням е немско или австрийско разклонение и т.н. Те са на хранилката от Костово време... Тук не говорим за 25 лева, а за 150 долара на всеки 1000 к.м. държавен рекет от една комисия, която в България се грижи за монополите!!! За 14-те долара прибирани на входа на тръбата автоматично от Булгаргаз няма да правим проблем. Макар че за 2 млрд куб м газ годишно бая милиони се събират!!

и парното става почти без пари!

"Само вселената и човешката глупос са безгранични , като за първото не съм сигурен" Айнщайн Колко е бил прав човека като чета коментарите на гадните комундета. Няма угодия за тях интересно що не реваха като отиде Р.Овч и ни натресе най-високата цена при перфектен договор преди това. Квото и да стане добро в тая държава все са недоволни. Абе вашта мама що не вземете да се изселите в Куба примерно, че да си оправим държавата, деба и смотаното Ленинско племе.

Калитко и Айкюто отидоха да си пият хапчетата и да ближат рани, обаче Павката Корчагин пое щафетата...

МОИТЕ ХАПЧЕТА ...Е КРАСИВА И УМНА... ТАКИВА ХАПЧЕТА СИ ВИЖДАЛ САМО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА... БЕГОМ ПРИ БАБИТЕ В КЛУБА НА БКП! ЦУНКАЙ СИ ГИ ЗА КУРАЖ, ДРУГАРЧЕ КОМПЛЕКСИРАНО..

П О З Д Р А В Л Е Н И Я!!!!!

Притчите и вицовете се повтарят през десетилетията - Не били компютри, най били компоти. Не сме изнесли за Япония, а са ни ги върнали, щото бомбирали... Риба, ама цаца! Цаца, ама риба... който се сеща, се сеща. Та такива ми ти работи с нашите...

Щом Боко се бие в гърдите и дрънка за успехи и намаления, очаквайте със сигурност повишаване на парното...

КОМУНДЕТАТА НЕ ВИЕХА КОГАТО РУМЕН ОВЧ. НИ СПАЗАРИ НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ В ЕВРОПА! ПРИ ТОВА РАЗВАЛИ ДЪЛГСРОЧНИ ДОГОВОРИ, ПО КОИТО ИМАХМЕ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ОЩЕ 10 ГОДИНИ ЕВТИНА ГАЗ... КОМУНДЕТАТА ВИЯТ СЕГА, КОГАТО БОРИСОВ СМЪКНА ЦЕНАТА С 20% ПРИ ПОСКЪПВАЩИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ НАВСЯКЪДЕ В СВЕТА... СТРАННИ СА КОМУНДЕТАТА. КЕФ ИМ Е ДА КРАДАТ НАРОДА РАЗНИ МОШЕНИЦИ, АКО СА ОТ ПАРТИЯТА ИМ. А ДАЛИ НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЯЛ ОТ КРАДЕНОТО, ЗА ДА ВРЕЩЯТ ТОЛКОВА НЕЛОГИЧНО?!

Къде е АйКюто, да не е заболял от мъка....

Докторе, чудно нещо, уж добра новина а Калитко и Айкю се депресираха?

ладимир Путин с подареното куче и Бойко Борисов. Снимка: официален сайтНе се чудете на въпроса. Мъжествеността не се състои само в показване на бицепси и ритане на топка с треторазрядни тимове. Нито във вечери с Робърт де Ниро. Мъжествеността се състои в това да запазиш достойнство и да устоиш на думата си та ако ще светът да се обърне с керемидите надолу. Състои се в това да имаш идеал, по-висок от себе си. И да си готов да се жертваш за този си идеал. Не малко българи са го правили все в името на родината. Днес не вчера и не утре а именно днес има шанса да го направи и Бойко Борисов. При това без опасност да го гръмнат на Вола. Е, почти А моментът е сега, защото България и изправена пред поредното издевателство от страна на тъй наречените ни братушки. Моментът е сюблимен, а циркът абсолютен. Зрителите тръпнат, зяпат като един дядо Йоцо иде ли? Чака се Путин. Чака се, защото Бойко Борисов е заявил публично, че без него няма да преговаря за Южен поток. И че ако той е знаел за вероломния иск на Росатом за един милиард евро заради АЕЦ Белене, в София го чака тежък разговор на четири очи

Алексей Милер: " Доставките ще са без посредник и за срок от 10 години"

Много добре, но къде пише че са били със посредник преди? Освен в болните фантазии на Борисов?

Живея ат над 30 години в Германия, но жилището ми в България е от 5-6 години газофицирано. Плащам на някой си Овъргаз и за времето през което ме няма. От 2013 ще протестирам ако тоя посредник ми тегли пари от сметката. Ето ти един БСП-посредник.

Аз не вярвам на Борисов, той е долен продажник и убиец на посредническите фирми, ликвидатор и заличител на "Овергаз". Остави го ти тая хаймана. Виж, на Милер вярваш ли?

А 400-500 милиона годишно , са ..например по 200-250 лева - още една пенсия - в годината -на 2 млн. пенсионери в България : хахахахахаа.. Само от наема , другари.. Или още 4-5 зали Арена - ВСЯКА година в България , другарю Рапон ..) ЕТО , това загубихме , с твоята сделка, тъпако :)))

Нещо не вярвам на такива предизборни заявления. Уж 20% намаление на цената на газа, а цената на парното - само нагоре. А в добавка - цената е търговска тайна.Пък се говори за прозрачност и се знае цената за Германия. Тя не е ли търговска тайна? Малко напомня Царя с неговото "Вервайте ми!". И в изявлението: "По отношение на въпроса каква е транзитната такса и приходите, това ще бъде допълнително калкулирано" по-скоро ми прилича на "Дайте да дадете, пък после ще видим!" Дано да греша!

Руснаците казаха и още нещо - ще строят и две газови електроцентрали. С тях обещаното намаление на обема на купуваната газ автоматично се обезмисля. И въобще - къде отидоха приказките за енергийна и т.н. независимост от Русия! Имаше ли правителството друг избор за времето до 31,12,2012 година! Кой беше виновен, че самите те се поставиха в това положение. ДД каза - искаме първо да се подпише договорът за газта, а след това за Южен поток. Стана обратното. Ще увеличат обема на купуваната газ, ще ни продават ток - дано не са цените на американските тецове, ще получат статут на инвеститори клас А и още други неща...

БРАВО! НАМАЛЕНИЕТО СИ Е ФАКТ И БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ ГО УСЕТИ ВЕДНАГА СЛЕД НОВА ГОДИНА С НАМАЛЕНИЕТО НА ПАРНОТО. ТОВА СИ Е НЕСЪМНЕН УСПЕХ. ЗАТОВА ТОЛКОВА ЗАВИСТЛИВО ЛАЯТ КОМУНДЕТАТА ПО ФОРУМИТЕ. НЕ ГИ Е СРАМ ДА КАЗВАТ НА ЧЕРНОТО БЯЛО. ЗАВИЖДАТ. И УСЕЩАТ КАК ОТНОВО ЩЕ ЯДАТ ШУТ СЛЕД ШУТ НА ИЗБОРИТЕ... А НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НИЕ СЕ РАДВАМЕ НА ВСЕКИ УСПЕХ.

Калитко, защо няма патос, а някаква помръкнала радост... ко става?

Южен поток не ни е нужен ..Нямаме нужда от газта -по него :: Можехме да имаме интерес САМО , ако ВСЯКА година - от първия ден - НИ ПЛАЩАХА наем , право на ползуване или концесия - за ЗЕМЯТА !! Стройте си - не ни интересува КОЛКО газ има , колко време ще го строите , но ПЛАЩАЙТЕ ВСЯКА година - 300-400 милона - за ЗЕМЯТА - която сме ви предоставили - под наем.. ТОЛКОВА..АКО ИСКАТ !!! Ние нямаме нужда ...::)))) Но мутрите , това не го искаха и не го измислиха ::)))

как може да си толкоз тъп ,че чак вдлъбнат, да не те е уцелил Гейчо или Гоце с черпака като ви даваше от партийната помия ,че да имате сили да лаете

Намалението от 20 % реално е под 9 %,тъй като включва и НЕУСЕТЕНОТО от потребителите намаление от 11 %.Обърнете внимание и на следното:При промяна в конюнктурата ще има корекция на цените, каза още Милер.

Не си наясно! Намаление от 11% ще влезе в сила със задна дата ако до 15.11.2012 се подпише крайното споразумение за Южен поток. До днес намалението от 11% нямаше! Четете внимателно!

хахахаха... За 15 години сме щели , по 'план" да изплатим нашият дял от 50%..Само Боко и сие могат да го твърдят ::)) За 15 години, АМА при 100% запълнен капацитет на тръбите ..А той няма да е повече от50%- и годините станаха 30 ..СЕГА - Северният им поток РАБОТИ сега - с 35 % от капацитета на тръбата - и то за Германия ..А като прибавим и 4-5 години , докато ТРЪГНЕ потока =30 плюс 4 = 34 години ::)) Е , чак тогава , ще получаваме ТАКСИТЕ . .Хахахахаааааа...Ако изобщо има нужда опт тези тръби тогава ::))

Политиката на ББ е да не се натоварва бюджета, затова е договорил Южен поток да се изплаща за 15г от транзитните такси (около 1,5 млрд Евро). Това е последователна политика от ББ. От тази гледна точка Добре. Ако аз определях политиката щях да приложа друга схема! 1,5 млрд.Евро = 3 млрд лева. Вземам ги от фискалния резерв (7,7 млрд лв.). Той пак остава над минимума 3 млрд лв. И така спестявам ЛИХВИТЕ и най-важното КОГАТО ТИ ПЛАЩАЩ ТИ ИЗБИРАШ ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ и аз бих ги възложил САМО НА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ за да си стимулираме икономиката. БИХ приел предложението на Росатам за финансиране на АЕЦ БЕЛЕНЕ със 4 млрд Евро с тяхни капитали и след това този заем да се изплаща за 15 г. от продажбата на електроенергията (като схемата за ЮЖЕН ПОТОК и СХЕМАТА С ТУРЦИЯ за тяхната АЕЦ).Тъй като нямаме 8 млрд лева в брой да го финансираме тук е по-удачна схемата която договориха сега. Ето как ще си стимулираме икономиката с минимални разходи и максимални ползи. Не си налагам мнението просто е нужно ДА МИСЛИМ И ДА БЪДЕМ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ.

С две думи, заради голямата уста на Дянков ни нашляпаха, ама това ще го разберем по-нататък, понеже цената е търговска тайна...Като си видя икономическия министър и ми става ясно, колко успешни са били преговорите! Мъка, брате, мъка!

Другари , гербаджии, временат вече са динамични, не са това , което бяха :) Някои май още не са рзбрали , че с транзитната такса - ще си ИЗПЛАЩАМЕ 50% дял в дружеството-/тръбите/ - така че, нищо няма да видим - като "сухо"-кеш - мноо години : 2.Украйнска фирма ще го строи : Не българска ..А този строеж не е като АЕЦ-а или цанков камък , с мноо бетон , дупки, железо, бетонни корпуси , камиони - бензин и т.н..- места за крадене..:))) Няколко багера ще си копат траншеите , няколко -20-ина заварчици - ще си заваряват тръбите - може и автоматично с със спец машина , няколко - 10-ина камиона - ще карат тръбите - немски или италиански и ...тези 100- ина души - най- много да се хранят с нещо българско ..) Толкова .. След 25 - години , МОЖЕ и некой лев да остане ..))) Между другото, ще се отчуждава земя - и плаща със същите тези такси, ще има черни пътища- за достъп - още земя съсипана , ще има охраняема зона , Боко ще идва чат- пат - на всеки 5 километра - да реже лента - ако още е на власт .. НО ,мангизи- за бюджета ?- Никс мамата ...О лева - за 25 години напред :)) BIG AL

И ще стане ли ясно кой са били посредниците препродавали газта на Булгаргаз. Или кой крал, крал. Искаме да знаем Р. Овчаров на кой е осигурил златното договорче. И къде са изтекли парите. По партийни каси или офшорни банкови сметки.

Всички искаме да знаем това. Но, уви, няма да го разберем. Защото такива субекти не съществуват извън медийните изяви на Борисов.

Сериозно, няма посредници на газта и посредници във всяко държавно предприятие? Няма посредници на тока в Козлодуй?!

МУШКООО МУШИ момчето ми, маани са от това младежко БСП, ЧЕ оняден изпратих един умник като тебе--лека му пръст.

Овергаз

Овергаз е официоза, истинските далавери се въртят от фирми, които никой не знае като име. Вие знаехте ли за онази фирма с боба, дето правела 400 милиона годишен оборот от такива държавни поръчки? А в енергетиката става думи за милиарди, не за милиони.

Овергаз не е посредник м/у БЕХ и Газпром.

Нека първо четем след това да пишем! Пределно ясно бе казано още март 2012, че 11 процентното намаление ще бъде приложено , ако България ПОДПОМОГНЕ за бързо и безпроблемно реализиране на проекта ЮЖЕН ПОТОК. До тук имаме 11 процента (подписахме за южен поток и намалението влиза в сила със задна дата). Сега на15.11 е договорено още 9 процента намаление от 01.01.2013г (за срок от 10г.). общо ги смятат 20 процента. А дали 11 процентното намаление ще важи и след 31.12.2012 не е официално потвърдено.

Не му се сърдете на Бойко , толкова му е пипето, като ви заговори или лъже или дрънка селски лакардии.....

На мутрогерберите няма кой да им смени плочата, едно си баба знаят, едно си баят. Мухобойко с този заробващ договор за пореден път смачка българския народ, а не комунистите. Защото самият той е такъв. Но на простаците гербери това няма как да им бъде обяснено.

За пръв път България подписва нов договор с по-ниска цена и то за кратък срок. Ама не се безпокойте - никой не очаква от червените лумпени да четат и знаят.

Абе мутрогербер жалък, ясно е че такъв е стилът ви, ти го плюеш той ти вика, че дъжд вали. Какво знаеш? Казаното от Тиквата ли? Защото е пълно с нещастници и комплексари като теб затова никога няма да се оправим.

Аз съм потребител на газ и ще повярвам, че има намаление ,когато ДКЕВР го обяви официално!

купувай и плащай. Само че не от бюджета на НОИл Щото нас ще ни санкционират от ЕК след 1 януари и ще ни дойде много нанагорно заедно с отстъпките в рекламата. ДКЕВР да му мисли, ние вече сме на дърва.

Във форума има един "компетяга" който явно е на ПОЗИТАНО казва се МУШ . Еи момче или момиче, ще се батисаш от злоба брато, успокой топката имаш още мноооого време да хулиш.

Аз съм набор 79 и всичките ми набори ,а другите по- млади ще гласуваче против герб ... А ти дъртако ходи целуни портрета навожда си ,мий си зъбките и лягай..И запомни- ние мзладите ще свалим герб

Вие сте от Младежкото БСП, нали? Синовете на доказани кадри. Правилно! Разбирам ве! Ето, Станишев и той е син на кадър.

Че сте изкуфели - изкуфели сте. Че ви лъжат - лъжат ви. Не разбирам обаче защо държите това да продължава? Дали е защото ви лъжат по подходящия начин? Не че и предишните не лъгаха, но този се САМОЗАБРАВИ! Нищо чудно и намалението да е лъжа, и разговора с Пут(к)ин и т.н. и т.н. А аз плюя, защото се възмущавам. Ако бях от Посрано, щях да си мълча, когато се отбелязва толкова "величествена" победа на Мутрата. На въображаемия фронт, но пак победа.

Мен ме интерисува какво ще е намалението за мен като краен потребител! Ако цената за мен като краен потребител на газ от "Булгаргаз" не падне или падне с 4-5%, то голям праз за това че са се договорили за намаление от 20%!

Айдеее, горките червенки посредници. Са да вида БСП как ще се финансира за изборите

на ТИРове с цигари, кой с дисаги от Бразилия, все ще се намери изход.

Дето казваш

Само дето оня с дисагите с кокаина си беше личен приятел на Цвинокио.

Тъпчо, транзитната такса потъва-няма я - за 25 години - защото ще изплащаме с нея тръбите, нашият 50% дял::) 2.Украйнска фирма- ще го строи, а не българи .. 3.След 25 години - може и да остане нещо от тр.такса - дотогава- среден пръст ..А след това - още по- гоялм .

"Голема" новина, няма що? Отново Борисовите цигании - "тука има - тука нема". Било 20%, но после 9%, пък след години може и да печелим, но е търговска тайна, и с Германия може да се сравняваме, а бе внушава се едва ли не - "извозихме Путин". Подозирам, че голям майтап ще стане, като лъсне истината.

Ти направи колкото него,пък тогава говори.

Човека не може да лъже,как да го направи като него

че аз цял живот да лежа пак ще съм на кяр бе цървул банкянски