По 700 лв./месец за Поппандов, Ал. Милчева и още 3-ма творци

По 700 лева месечна парична награда за особени заслуги към българската държава и нацията ще получават още няколко известни дейци на културата.

Обратно в новината

Коментари - По 700 лв./месец за Поппандов, Ал. Милчева и още 3-ма творци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цял живот живяла и пяла в Австрия, и сега ние с нашите пари да й плащаме пенсия, че била много известна певица, ами не го разбирам. Като е била известна и е била в Австрия едва ли няма пари, Пък като е толкоз родолюбива, що не е останала в Бг да пее , да обучава млади певци, да работи в Бг и да плаща данъци при нас?

Като са млади и известни ходят по чужбина, да пеят и забавляват чужденците, като остареят и вече не се котират идват и се прибират да плачат при нас колко са без пари.

Не знам кой е този Попйорданов но на мен неговото писмо ми звучи некоректно, но знам кой е Филип Трифонов, който изигра блестящо главните роли в "Момчено си отива" и Не си отивай". В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ И ЗА ВСИЧКО ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ

ми защо да правят вноски 40г както бедните работещи правят като след това продажните правителства ще им дадат друга пенсия, хем голяма за стандарта на пенсията в БГ. Пенсията е на основание на вноски, длъжни са били да си внасят, иначе приноса им за социалната система е нищо повече от безработните, щом са имали доходи да са внасяли, ако са внасяли за 200 лв пенсия толкова и ще взимат. Значи гласуваш за едни другари които моментално започват да раздават парите ни както на тях им е удобно. За заслуги се дава орден, еднократна парична, но не и пенсия, защото социалните намалят на другите пенсионери да дадат на тези "заслужили". Те имат авторски права които им носят доходи и за поколения след тях и са си частници с други правила. Аме вземете се спрете, алооо управата.

Това е пълно безобразие Просто нямам думи да опиша възмущението си от този асоциален акт в държавата-познавам повечето имена и освен с връзкарство нямам друго обяснение за случая. Предлагам да обявим пълен бойкот на хрантутниците докато не се откажат сами

Това е пълно безобразие Просто нямам думи да опиша възмущението си от този асоциален акт в държавата-познавам повечето имена и освен с връзкарство нямам друго обяснение за случая. Предлагам да обявим пълен Войкот на хрантутниците докато не се откажат сами

Измисления проф.Дреников само лапал от държавата.....

Да живеят новите активни борци! Тези хора са вземали големи хонорари, но не са си плащали усигуровките. Например пяла някоя в Милано, Австрия и на подобни места, вземала е много пари но от тях не е плащала усигуровки в България и сега ще получава персонална пенсия при толкова мизерстващи пенсионери. А сигурно получава и Австрийска пенсия.

Поредното безобразие за съжаление обаче отново за наша сметка. Тези хора по времето на социализма месечно получаваха доходи колкото обикновените хора за цяла година. Да не говорим за жилищата и колите които получаваха. Правителството се подиграва с българските пенсионери!!!

Нали са си били на работа и са си плащали пенсионни осигуровки? Как така, за тях правилата не важат? Законите не са ли за всички? Дейци били, а учителите какви са, а лекарите, а хлебарят, който всяка вечер пече хляб, за да има какво да ядат тези дейци, той втора ръка човек ли е? Навремето бай Тошо така им раздаваше апартаменти, сега новите Тошовци раздават пенсии!? Ненормална държава сме! Правени са им вноски за пенсия, НОИ да им изчисли пенсията и да получават това което трябва, а не с чужда пита помен да се прави! лв.А за пенсионираните с 1000лв. гимнастички по на 20 години някой да каже нещоА за пенсионираните с 1000лв. гимнастички по на 20 години някой да каже нещоА за пенсионираните с 1000лв. гимнастички по на 20 години някой да каже нещо

Нали са си били на работа и са си плащали пенсионни осигуровки? Как така, за тях правилата не важат? Законите не са ли за всички? Дейци били, а учителите какви са, а лекарите, а хлебарят, който всяка вечер пече хляб, за да има какво да ядат тези дейци, той втора ръка човек ли е? Навремето бай Тошо така им раздаваше апартаменти, сега новите Тошовци раздават пенсии!? Ненормална държава сме! Правени са им вноски за пенсия, НОИ да им изчисли пенсията и да получават това което трябва, а не с чужда пита помен да се прави! лв.

ТНапълно съм съгласен с Вас. Тези решения са срамни и позорни. Това си е един вид пенсия. Ако беше еднократна помощ съм съгласен. Но всеки месец да получаваш пари от държавата според мен е незаконно и неморално. Тези артисти винаги са взимали големи хонорари много повече от инженерните заплати. Кой тогава им дава тези пари. След като са им малки пенсиите, ами нека сегашните артисти им плащат тези 700 лв.

Това са хора, които харесвам и уважавам, но не считам, че е редно да се дават така пожизнени пенсии и то по 700 лв. предвид факта, че има още много велики и то не само сред артистите. Работили са взимали са заплати и хонорари, ами да взимат пенсия върху това върху което са се осигурявали. Хора с 39-40 г. стаж взимат по 250-300 лв. пенсия и се налага да търсят работа, за да оцелеят Много от тези хора не живеят в България от години. Някои,които са пътували например да пеят, най- вероятно не са си декларирали доходите в България и не са плащали данъци там за да получават такива възнаграждения, когато много по- заслужили таланти живеещи и мизерстващи в момента в България имат нужда от помощ. Някои от имената обявени за тази и миналата година също така са били агенти на ДС и колко ли съдби на невинни хора са покосили. Те знаят кои са. Нищо не се променило в България.

На обикновените български пенсионери се плаща пенсия 1-2 години преди да умрат,а на тия дават "награди".СМЕХ!Вече плащат за това,че на младини някои са пиянствали по театралните барчета.Партия ГРОП е феодален мутренски наследник на БКП,нищо друго.

По 8 400 лева на година на човек За 25 години - 210 000 лева а За 30 години 252 000 лева на човек

Много от тези хора не живеят в България от години. Някои,които са пътували например да пеят, най- вероятно не са си декларирали доходите в България и не са плащали данъци там за да получават такива възнаграждения, когато много по- заслужили таланти живеещи и мизерстващи в момента в България имат нужда от помощ. Някои от имената обявени за тази и миналата година също така са били агенти на ДС и колко ли съдби на невинни хора са покосили. Те знаят кои са. Нищо не се променило в България.

Нали са си били на работа и са си плащали пенсионни осигуровки? Как така, за тях правилата не важат? Законите не са ли за всички? Дейци били, а учителите какви са, а лекарите, а хлебарят, който всяка вечер пече хляб, за да има какво да ядат тези дейци, той втора ръка човек ли е? Навремето бай Тошо така им раздаваше апартаменти, сега новите Тошовци раздават пенсии!? Ненормална държава сме! Правени са им вноски за пенсия, НОИ да им изчисли пенсията и да получават това което трябва, а не с чужда пита помен да се прави!

Ами то учителите получават чисто толкова. При това цял месец се занимават с по 20-30 хлапета. Ама те заслуги нямат...

Гробаджии, до кога ще мародерствате с българите? За какво им давате тези пари? Нали са работили, имат стаж и получават пенсия? СТИГА сте раздавали на спортисти, певачки, и други подобни нахалници! Няма ли пари нахалната татяна лолова, стефка берова, боян радев.......На едни не давате заслужената пенсия и има таван,а на други раздавате безконтролно! Като са му много мили да им дава пенсиите бай хой! СТИГА МАРОДЕРСТВО! Значи учителка с 40 години може да взема 250 лева, а тия лигавници по 700? СТИГА МАРОДЕРСТВО! БЕЗОБРАЗИЕ!!!

а за народните пенсии на активните борци против фашизма и капитализма не рева, нали? взимаха ги дори хора родени през 1964година! аа, и отделно имаха безплатна храна от хотел родина, и безплатен транспорт, и деца и внуци влизаха във вуз без изпит, и почивни станции из знайни и незнайни курорти из цялата родина!

И каква е сега разликата? Сега има нови герои - МАРОДЕРИ! Като много милее за тях, нека любимата ти тиква да им плаща на тези ЛАКОМНИЦИ! А защо не и ти да им ги даваш?

Ей, Герберастка разпоретино, много ти плитка логиката... Знаеш ли колко доктори хиляди пъти по-заслужили от Лолова и Попандов карат с 300-400 лева и не се оплакват? Ама че нахален- като магистралка..

А.Милчева пяла в Австрия, не е пяла без пари а за доста сериозни суми!що не си е правила вноските?чупила си дружката по Виена и сега 700 лв.

Срамота Вместо те да даряват на бедните Наредили ке пак на опашка за привилегии

С какво тези аркашки са заслужили от 72 годишния бездомен ФИЗИК от Плавдив .Ега си тъпата теритопия .

А за пенсионираните с 1000лв. гимнастички по на 20 години някой да каже нещо.Не се чува и за отказа на големия българин Васил Михайлов да получи същите тези пари от същият този списък.

Държавата, която е мащеха за българския народ, може да не ни натрапва своите любимци. Някак, цинично е.

особени заслуги към българската държава и нацията- ще си помислиш че поне са нобелови лауреати, герои от война а те непрекъснати нахлебници позор

Комундетата пак надделяха и пак раделиха хората на правоимащи и правонямащи. Прокуратурата няма ли да се самосезира, колко от големите хонорари на тези са отивали за данъци и осигуровки?

Павката поради що не си е внасял вноски за достойна пенция, риеш ли!? Мигар беден актьор го е играл?

индивидуалната пенция определена директно от властта... работи, робе! ама за теб немаааа...

Той "бюджета на министерството на куртурата"пак ние го плащаме "грамотния". Там, където няма Държава ,има само престъпления. Хората не са злобни и завистливи,властта ги прави такива с неправилните си решения. Защо един лекар с нужния стаж получава 300лв.пенсия и е принуден да работи докато е жив,нима е по малко ЗАСЛУЖИЛ? Примери много,но на кого му пука. Нали трябва да купят т.н. интелигенция,за да си трае и за съжаление им се получава. Затова никога България няма да стане Демократична Държава.Тя ще си остане МУТРЕНСКА.

тъпи, що не вземеш да прочетеш структурата на държавния бюджет, и как и от къде се формира?? плащал данъци смешника смешен!80 % от работещите са на минимална заплата, ще рече по 40 лв дод! а ако намериш лекар пенсионер с под 700 лв заплата, значи не е лекар а санитар!

Поппандов ще изпива още 700 лева на месец.

Заслужи си и ти, па и ти си ги изпивай? Някой да ти казва как да си ядеш/пиеш заплатата?

не, ама заплатата си я изкарвам. а не ми е подарък от джоба на данъкоплатците под формата на "пожизнено възнаграждение "..

А те с какво са ги заслужили ?

ех тия комунисти все да си нахранят чадата....

Защо повтаряме социализЪма. Преди девети имаше народни пенсии за борците дрън дрън. Сега пак народни пенсии на творците, на певците .Цял живот ахо ихо и щастливи старини.. А ние с гайдите какво да правим с по 300-400 лева пенсии. Хиляди различни операции и 367 лева. Десет песни и 700 лева. Скапана държава.

защото тъпанари могат само да повтарят....

Инженер съм от тези, които могат да го докажат , ако им скрият дипломата.. Имам доста познати такива, работили по 30-на години в производствената сфера. Пенсиите са горе-долу.....добри-на фона на другите - 550-650 лева. Затова и не се оплакваме, но по никакъв начин не мога да приема , че се дават извън законно огромни (за България) пенсии на хора, които са били топ платени през целия си живот, глезени от властта, а сферата , където са се изявявали меко казано не покрива интересите на цялото общество, което им плаща пенсиите. Срам, срам и за даващите, и за получаващите

Напълно съм съгласен с Вас. Тези решения са срамни и позорни. Това си е един вид пенсия. Ако беше еднократна помощ съм съгласен. Но всеки месец да получаваш пари от държавата според мен е незаконно и неморално. Тези артисти винаги са взимали големи хонорари много повече от инженерните заплати. Кой тогава им дава тези пари. След като са им малки пенсиите, ами нека сегашните артисти им плащат тези 700 лв.

Това се казва печалба за цял живот от държавната лотария. А за другите остава да търкат билетчета, и да чакат да спечелят.

Това са хора, които харесвам и уважавам, но не считам, че е редно да се дават така пожизнени пенсии и то по 700 лв. предвид факта, че има още много велики и то не само сред артистите. Работили са взимали са заплати и хонорари, ами да взимат пенсия върху това върху което са се осигурявали. Хора с 39-40 г. стаж взимат по 250-300 лв. пенсия и се налага да търсят работа, за да оцелеят

Нали пенсиите са на основа на осигурителните вноски .А тия "Заслужилите ,на знам с какво "как са се осигурявали .Нали уж в тая тъпа "държава "има закони ,тия над тях ли са .

марийке, ако беше малко по културна и ученолюбива, щеше да прочетеш, и проумееш изречението средствата за .....ще се изплащат от бюджета на министерството на културата!

А парите не са ли от нашите данъци бе многознаико .И аз не съм Мариика понеже от 9 поколения съм гражданка бе ПЕДАЛ .

Бюджета на МК да не го хвърлят рибите като хайвер напролет?

Алоо, ученолюбивия, как се пише степен на сравнение бе, неграмотник?

Обидни думи нямаше у поста ми... ами 3 лайка за 10 сек - а па вие трийте, като сте такива цензори! А що се отняся до "дядовия" - то този литерасурен субект е едно нещо, дошло при нас, сал с едната цел да ни даде възвожност да отдадем почит към приемствеността и наследствеността...

Цял един НЕзаслужил народ ще плаща на "ЗАСЛУЖИЛИТЕ", богоизбраните търтеи... С какво сте по-различни от придобивките и партизанските пенсий на ТАТО???... защо робите с пълен осигурителен трудов стаж са на 200лв. пенсий, като линията на бедноста е 321лв???...а балалайкаджийте "заслужили" 700лв???...алооо .... чашата прелива....

Попандов не е Поппандов

А любимката на всички Стоянка Мутафова? И още продължава да ни радва.

И тя има тази пенсия от 700 лв .

странно, дрОгаре! не мрънкахте че дават по 40 лв бонус на ромитИ пенсионери за коледа, а мрънкате че дават на българските интелектуалци!?! много странно бих рекъл! или не е?

40 лв коледни еднократно за 57% от всички пенсионери (тези, чиито пенсии са под 321 лв) и 700 лв. месечно до живот към пенсията на избрани 'интелектуалци' са две несравними неща! държавата и народът са почели достатъчно въпросните интелектуалци, ако има някой бедстващ от тях - добре е да се подпомогне, но като цяло тези пари е най-добре да се пренасочат към домовете за деца или възрастни и където хората действително живеят зле... а за странните неща, на теб не ти ли се струва най-малкото странно интелигенти с отлично материално положение, собственици на жилища и имоти, с максимални пенсии, работещи все още на хонорар да бъдат награждавани по този начин? да им дадат почетен плакет, картина, грамота, еднократна парична награда - разбирам. въпросните 700 лв месечно към пенсията напомнят за обгрижването на активните борци през времето на тоталитаризма

Това е гавра към останалите .Тези "знаменитолства "са получавали хонорари какви осигуровки и данъци са плащали ?Ск какво тези "звезди "са повече от другите ?

... попандов пак прецака всички... с топла бира...

Само "дейци на културата" ли имат особени заслуги към българската държава?

само на колтурата-тя е проводник на идеологията- в случая комунистическата идеология- шутовете възхваляват властта и тя им се отплаща -

Защо ви е страх да кажете, че това са пенсии, а не награди?

Защо преди да отпускат пари на данъкоплатците на тези не им направят една обстойна проверка колко данъци и осигуровки са внесли?? По традиция точно контингента "културни" дейци са най-големите нарушители на законите по отношение плащане на данъци и осигуровки. Аз не съм съгласен да плащам за лежачи, нищоправци и плямполози!!!!

И КАТО НЕ СИ СЪГЛАСЕНЫ КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕШ?

Егати наглостта. Откъде накъде ще им плащаме тия пари ? Когато нещо са правили, те са получавали пари. Маса учители, инженери и др. няма да вземат допълнително по 700 лв., а тези ще вземат. При това всичките тези бяха слуги на комунизма.

Заради последното изричение.