Войските напредват в Алепо, в града няма вода и ток от 4 дни

Сирийските правителствени сили и съюзници им са завзели нови територии от бунтовниците в Алепо – най-големия град в страната, където има опасност от епидемии.

Обратно в новината

Коментари - Войските напредват в Алепо, в града няма вода и ток от 4 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, обръщам се към умните,ранобудните и красивите.Та, може ли някой от траншовиците на Фондацията да обясни две популярни неща-що е това умерена опозиция,воюваща с Асад и що е това евроатлантически ценности.

Не знам защо се реве.Значи, излиза, че за някои по-добре е Алепо да бъде окупиран от бойците на ИД, а не от тези на Асад.Това си е чиста проба преврат.И, както е отбелязал един от пишещите по-долу, на цивилните и тези, които сдадат оръжието си бяха създадени 4 хуманитарни прохода.Ясно бе, че след това ще последва офанзива с всички произтичащи от това негативи.

БРЦК

И що да ни дреме ,че шайка шалваризирани брадати главорези били в 'хуманитарна катастрофа'? Руснаците дадоха коридор на цивилните , друг коридор на джихадистите да напуснат. Който напуснал - напуснал. Останалите ще ядът бой.

Би ли могъл, някой от използващите тук термина "умерена опозиция" да ни обясни съдържанието му? Кои от воюващите напр. в Алепо и защо ние от ЕС и НАТО обозначаваме с него?

БРЦК

Ми те руснаците след като ги обвиниха ,че ги бомбандират няколко пъти питаха официално американците "къде и колко" са тия от 'умерената опозиция'. САЩ отговориха - "В момента НЕ ЗНАЕМ".

Истинските мъченици са тези, които са останали в Сирия! А тези, които превземат Европа са джихадисти!

Докато шумкарите- терористи в България все още наричат "партизани".

Моляте, виж какво е авторитарен режим, въпреки че за Асад той може да се окаже и тоталитарен. Какво място и фактор е такива режими е армията и полицията. За бунтовниците ако си поставят политически цели, а не джихадистки, то те са точно такива. Разбирам че искате да ги маргинализирате и поставите под общ знаменател, но това не е така. Спомнете си че при режима на Живков всички бяха "доволни" и "щастливи", след 40-45г. управление на партията на Асад все трябва да има някой недоволен, не джихадист.

ясно . боко им е спрял тока и водата . ОСТАФКА !

" Ние ще ликвидираме американската умерена опозиция, както и неумерената. На оня свят Аллах да прави разбор кой, кой е ! Жириновски

Водоснабдителната система била прекъсната от бомбандировките,но пък поради липса на ток не можели да работят помпите и????Излиза,че докато са били ИДИЛ и умерената опозиция даже и коледните елхи са светели,но дошли правителствените войски и нито ток ,нито вода- цели 4 дена.Да отиват всички наши шефове на водоснабяването и енергото в Алепо и да черпят опит как при 3 години бойни действия има и вода и ток,а не да се оправдават с природни стихи.:))))

ъцете на путин са целите в кръв!

Хората в България живеят зле и от населението 25 години населението постоянно намаля, а тия ни занимават с някакви глупости в Сирия. Хич не ме интересуват. Важното е ние в България да ИЗГОНИМ мюсюлманските Нашественици- Местан, ДОган, да забранят всякакви етнически партии и да започнем да живеем добре !!! А Доган и Местан- да правят партия в Саудитска Арабия. Там да си търсят правата. А за тия сириици- ами ние ги изгонихме от България същите тия преди 140 г при Освобождението. Така че когато мюсюлманите- сириици, турци умират е добре за Свободна България !!!

ми , чети история на бкп, и ще разбереш, навярно де!

Е дгд бунтовниците или по точно терористите - къф го дирят в Алепо? Бой по тиквите и да си ядат ушите!

Ако силите на Асад и Русия си върнат цяла Сирия господарите от Нова Англия как ли ще отвърнат на удара - в Близкия Изток или в други части на планетата - туй е въпросът?

У нас.

тяхната гражданска война не е основание да се разваля живота на другите хора по света

Това не е гражданска война, а външна агресия на 5-6 чужди държави срещу Сирия, които са решили да я превземат и да си я разделят. Но не действат с редовни войскови части, а с маскирани като цивилни сирийци. Над 80% от така наречената "опозиция" са чужденци, много от които са действащи военни от други държави, в ролята на "военни инструктори".

Абе колко милиона избиха вече в Близкия изток, това е егаси прочистването!

Докато върви износът на оръжие за бунтовниците няма как да ги наричаме терористи.

докато не се смени Големия брат

дръж се алепо , турция и русия вече са братя...сестри де!! вие само се дръжте! победа будет с нами, и велик е алла...пугачовский

Напред с братска Русия!

на руснаците, че са много добри войни. Подлъгаха американците да принудят джихадистите да атакуват масирано Алепо. Правеха се, че немогат да устоят на атаките на Ал Нусра и сие докато те изтеглят подраделенията си от големи територии на провинциите Алепо и Идлиб и ги натикаха в котела на Алепо. Сега хлопнаха капака на капана и скоро ще започне масово предаване на джихадисти поради липса на боеприпаси, храна и вода. При 40 градуса без вода неможе да се издържи дълго. Същевремено сирийската армия започна прочистване на териториите на провинциите освободени от джихадистите. Маршал Суворов има добри последователи. Браво на руснаците. Показаха на американците и англичаните какво е тактика и стратегия при воденето на война.

Да ти кажа лошата новина, армията на Асад, според някой анализатори, със сигурност няма да има сили да освободи цялата територия на Сирия. "Правеха се, че немогат да устоят на атаките на Ал Нусра и сие докато те изтеглят подраделенията си от големи територии на провинциите Алепо и Идлиб и ги натикаха в котела на Алепо." За съжаление не се правят, просто котела не е един, а няколко, освен това Алепо е момента е обкръжен от армията на Асад, иранците и кюрдите. Напомням ти че врага е ИДИЛ, когато САЩ и Русия се карат печелят те.

ало, американската пропаганда, кого си тръгнал да лъжеш? САЩ са създателите на Ислямска държава, те я финансират и обучават. За това срещу нея не водят никакви ефективни военни действия. Русия ясно показа със своите действия това. А действително лошата за вас, соросоидчетата е това, че успеят ли да освободят Алепо, Сирийската армия ще владее 90% от населените райони на Сирия. На юг необитаемите пустини формално се водят завладени от ИД. Което нищо не значи. Освен това, колкото и да криеш, знаем много добре, че заедно със Сирия действа Русия, Иран и Хизбула. Държави, които имат възможност да вкарат допълнителни ресурси. И са доказали, че не оставят делата недовършени. Имат жизненоважен интерес от това. А спонсорите на ИД като се дръпнат, ислямистите сами ще отпаднат.

Време е да се позоват на ЕТ Махмуд Махмуд от центъра за човешки права в Лондон със неговата широка мрежа на место и да предложат поредното прекратяване на огъня. Иначе умерените при Алепо са взели-дали.

Квиченето се очакваше защото изкараха цивилните от Алето и останаха само войниците на САЩ. Започнаха да ги пържат вече. Проблема е, че все още държат изветна част от цивилните. Терористите много добре знаят, че само цивилните ги спасяват засега. Ако не бяха цивилните в Алепо вече да са при девиците...

МЖД ФАЩ са избили чрез бомбардировки 50 невинни сирийци в сирийско село.

Решението е просто, басмачите се предават и ги разстрелват и така се освобождават коридорите за доставките към мирното население.

az misa sviva sartzeto od sastradatelnos ponezhe tova e homanitarna katasdtrofa

Пък аз ми са свива сарцету ут пръвуписъ ти. Стодентити у Мюних сичкити ли сти тъй?

има и много по-зле, тази е цвете

Не Фсички! Обаче тая е някакъв уникат! Пък и от космоса и личи, че е от някаква затънтена провинция на България. "az misa sviva...". Какво ли "изучава" в Мюнхен?

Голодомор е старо и изпитано руско оръжие. Единствената му слабост е, че резултатите не са трайни и се обръщат против употребилите оръжието след години. Със сирийския Голодомор ще бъде същото.

И що реши,че Русия и САЩ не са в един отбор?

Ти спомняш ли си нещо от наученото в училище. Да ти говори нещо Плевен, ген. Тотлебен ?

Голодомора не е руско, а еврейско оръжие, Но е използвано в Украйна срещу руските губернии Донбас и Луганск. Същите, които днес се сражават, за да не ги стигне нов Голодомор.

ЛЪЖА! Голодомор е приложен в ЦЯЛА Украйна- абсолютно цяла!

Терористите от Хизбула въоръжени и нахранени с парите на сирийския народ го унищожават вършейки военни престъпления против човечеството и предизвиквайки хуманитарна катастрофа. Преследвайки милиционерските си интереси и манията за величие на отделни руски милиционери, Русия им помага и е съучастник в престъпленията.

Друго си е "умерените" и господарите им за които човешкият живот е най-викша ценност....

Приятелю, ти си малък и явно не знаеш, преди няколко години недоразумението Обема заплаши Сирия, че ако не си унищожи химическото оръжие ще я нападне. Сирия си го унищожи, а Америка нападна Сирия. Със здраве и да ти поникнат постоянните зъбки вече.

Homanitarni kataszdtrofi ni biva da badad dopuskani vav nasheto izhednevno savremie. Neka da odtvorime shirirokoto granizite za nisretnizite ot Siria...

Толкова ли е трудно да пишете на кирилица!? Бих се срамувал да твърдя, че съм студент и да не мога да намеря начин да пиша на родния си език.

Леко си минала покрай Мюнхен и покрай студентството.> едва ли си и Светла Илиева. А да ни кажеш, колко сириеца приюти в апартамента си, та ни препоръчваш на нас?

Кога ще прочетем за хуманитарната ситуация в ЛНР и ДНР?

По същия начин военния комунизъм се е опитвал да унищожи Испания. Не е успял. И в Сирия няма да успее.

Бръмкаш ли като ходиш?

Пръцка през ушите

Шменти капели! Баламосват биомасата ...

На 6 и 8 август можеха да пуснат по една А-бомба за да облекчат хуманитарните проблеми...

Русия праща непрекъснато хуманитарна помощ на бедстващите в Сирия. САЩ и ЕС,колко изпратиха ?

човече, каква хуманитарна помощ може да изпрати русия, освен оръжие?? че тя , русия се нуждае от хуманитарна помощ бе!! затова ердоган е в ленинград сейчас!

щото Путин го "моли на колене" да отиде да му се кланя...сейчас на минутачку.

Стига бе, планът за войните в Близкия изток е бил известен още 2001 година! На никой от тия които са там не им пука за жертвите.

Малко инфо https://link

https://link

Руснаците да вземат да пуснат някоя помощ със самолетите вместо фосфорни бомби!

Нещо май си объркал географията, времето и националноста.

Умерени канибали има ли?

Има да, тия дето се хранят със сирийци и руснаци. Само фащ ги разпознават :)

Ама на бунтовника вода и електричество ли се полага? Не знаех.

бунтовници или терористи ? кажете последно да знаем ...

Днеска бунтовници, утре терористи. Такъв е животът - който плаща, той поръчва музиката.