Борисов: След 104 г. Албания призна българското малцинство

Исторически пробив за България. След 104 години току-що Република Албания призна българската етническа общност в страната.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: След 104 г. Албания призна българското малцинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости! Изцляо план на сащ, както и по тяхна команда признахме македонизма отново. С тези управници няма да има още дълго време БГ нация, защото територията вече не контролираме.

Най-сърдечни поздрави към всички които допринесоха за признаването на българското малцинство в Албания.

ПРАВ СИ, ДОБРЕ, ЧЕ АМЕРИКА НАЛОЖИХА ТОВА НА АЛБАНИЯ, НОВ ПЛАН ЗА НАШЕТО УНИЩОЖЕНИЕ!

Това е най-хубавата новина, която виждам от 30 години насам!

Признаването на българско малцинство в Албания е средство за натиск срещу Скопие. Тук не става въпрос за приятелства, "исторически пробив" и пр. глупости. Принципът е разделяй и владей: напр. в Албания има две цигански малцинства: ромско и "египетско":)))

Kalin

Борисов е смешен като все нарича тоя или ония -приятел.Ат неговите приятели освен потупване друго не сме чули видели усетили но иначе се бие в гърдите като Кинг Конг.как не го заболя до сега;-)Иначе българи в Албания има още от времето на Аспарух когато единия от братята му се настанява там да не говорим че части от Албания винаги са били части от тогавашна България и са давали сериозен отпор и на византийци и на турци.

Бог да пази Борисов и третото му правителство!

БЛАГОДАРЕНИЕ, НА ВАШИНГТОН, ЧЕ ЗАПОВЯДА НА АЛБАНИЯ, ЗАЩОТО ИМАТ ПЛАН ЗА ТЯХ !

Ще имаме нови изберателчета. Честито!

Колко пробива до сега за закрила на българите по света направи червената глутница на доминиращата женска лъжкиня?

Как какви? Тази предателска партия провеждаше насилствена фиромизация в Пиринска Македония и сега вицепрезидента умишлено бави даванетпо на гражданство на хора от Вардарска Македония!

Защото българското малцинство в Гърция е преследвано от 100 години!

Нашия стратегически интерес относно фиромиоте е да твърдим, че ги подкрепяме за ЕС и НАТО но да работим усърдно това да не се случва! Така всички там ще вземат български паспорти и с един финт като основем точно преди парламентарните избори там българска партия ще присъединим тези западни български области към България:)

Има логика! Те са свикнали да не знаят кои са! Това ги кара да се чувстват живи, като търсят себе си!

"Я, моля, някой запознат да поясни! Това египтянско малцинство, което са го признали там, да не са ония, дето Клеопатра ги подарила на Александър Македонски? " Не бе това са вид цигани. Фиромите имат два вида цигани. Едните са гюпци,а деугите-роми:)Наскоро в един от затворите им Шутка циганите от двете "народности" почнаха да се избиват взаимно!

И защо просто не дадем български паспорти на всеки образован млад българин със семейство в Албания, Украйна, Молдова и тн? Няма кой да работи тук и да плаща данъци. Само араби внасяме а те не работят.

Ми ние даваме ако не си разбрал! Единственото полезно нещо което направи Божидар Димитров е ускоряване на процедурата за получаване на паспорти от българите в чужбина! Сега комундето Поптодорова нещо бави работите да и ебна майката проста комундейска!

" Утре Албания ще поиска от нас да признаем албанското малцинство в Македония и тогава? " Че то си е признато и наскоро ще полуи още по-големи права :)

Фиромоте не се разбират и със самите себе си:)Чисти българи са:)

"Не знам за вас, но аз ще посетя Албания другата година.Ако мога бих заобиколил тия тъпанари македонците ..... " Няма защо да ги заобикаляш, антибългарското лоби е съсредоточено в Скопие където са потомците на 20 те хиляди сръбски колониста.В Источна Македония ще ти обяснят, че по-добър от българския паспорт няма:)

посолство,има българи и в македонското посолство в Тирана.Те макетата да не знят много,че да не стане така в близко време да учат албански език.

Както вече споделих в следващите три месеца няма да видите негативен коментар от мене срешу премиера Борисов! Ако и той престане да ме убеждава в предимствата на португалския скраб пред новите Грипени- 6 месеца гарантирана подръжка на правителството!

Аз съм песимист, дано не изляза прав. Ще дойде зад океана някой макейн или някоя друга утрепка , бат ти Бойко ще козирува и ..... ще ни натресат американо-португалския скраб. Кофтито на Борисов наред с добрите му качества, че е много податлив и мекушав.

Има скрита оферта и за нови F-16?

Нито в Албания, нито в Македония има българи. С изключение на единични случаи и няколко катуна цигани, пристигнали там от България.

Стига яде лайна бе, не ти ли горчи?

Сам си говориш???

Щом е фак т, а не е факт, значи не е факт. Като ти е вкусно - яж лайна.

аха. истината не ти харесва, както на всеки тъпанар.

Сноро и за теб ще станат ясни фактите!

Кофти за македонците отвсякъде граничат с българи.

Албанците винаги са се отнасяли в уважение към българите, за разлика от македонците !

А българското малцинство в България, някой ще го признае ли, Борисов? Поне да можем да се изравним с правата на тъмнозелените, ако не друго?!

Някога крепостта Драч /Дуръс/ е била най-западната точка на българското царство. Учи се в университета.

Това значи, че е превзета крепостта, а не че има българи там.

след като е превзета какво се случва?Ако опъна женати и запълня коремната и кухина ,какво се случва ?

Как да не е имало българи там. Точно в Драч е роден големият средновековен композитор от 13 век Йоан Кукузел и най-известното му произведение е "Полиелей на Българката", посветено на майка му.

Някога и Александър Македонски стигнал до река Инд-учи се в 6-ти клас.

Не знам за вас, но аз ще посетя Албания другата година.Ако мога бих заобиколил тия тъпанари македонците .....

бил съм там веднъж, имат уникална природа

А помаците, власите, гагаузите, каракакачаните у нас - КОГА?

Никога.Те са избрали българското!

българския двоен аршин,отврат

FuckTheEU

Исторически пробив за България? Ай стига уе!

браво, браво, браво...!!!!!! Борисов освен да строи магистрали и големи инфраструктури и църкви, каквото и да говорим стана истински политик патриот - ТОВА Е ИСТИНАТА...!!!!!! Браво и на българските депутати от всички цветове - ГЕРБ, БСП, ЗПС, патриотите...

Браво, браво другаре .... урраааа

Ще предизвика комуноидната сган и фатмака да избълват тонове помия и гной против правителството.

МАСзния посерко започна първи!

Я, моля, някой запознат да поясни! Това египтянско малцинство, което са го признали там, да не са ония, дето Клеопатра ги подарила на Александър Македонски?

Дотук добре, но какво ще се иска от България в замяна? Защото историята ни в последните десет години показва че срещу малки жестове за Българияв в замяна се иска от нас действия, равносилни на национална катастрофа! Като например визи за Канада срещу продаване на националния ни суверенитет! Утре Албания ще поиска от нас да признаем албанското малцинство в Македония и тогава? Тогава простата и неграмотна мутра ще направи "исторически пробив"! Ще задмине дори Фердинанд Кобурготски в предателствата и катастрофите, в които е въвлякъл България!

Риск има. Но сега ние сме в изгодното положение Албания да се стреми към ЕС. Ако искаме това да продължи, трябва да се развиваме по-енергично от Албания. От нас зависи да не изпаднем в положение да ни поставят ултиматоми. Свобода и независимост се приготовляват ежедневно.

твоята позиция е на предател на националните интереси в интерес на русия и срещу България!Търговско споразумение с канада само ще доведе повече инвестиции и пари в България,ще намали руското енергийно и политическо робство и отпадането на визите ще ни донесе повечее свобода!Всичко това е недопустимо за предателите от БКП на Нинова която служи на Москва ,а не на България!

мислещ мозък!Промитите мозъци кто тебе са слепи за ФАКТА,че на Курнела чадото учи в САЩ в престижният Бъркли където майка му и баща му му плащат ,,скромната''такса от 150 000 долара!И където отрочето им папка ГМО от което Нинова с такъв ,,плам''ни брани по поръчка на Решетников и неговият шеф в Кремъл!

Фактът е положителен. Но не е най-доброто. Документът признава македонци и българи като отделни народи в Албания. Това всъщност е сърцевината на македонизма.

Това за българите в Албания е добре!Лошото ще бъде да признаем албанско малцинство в България ,защото ще стане както в т.н. държава" Косово"!

А РУСИЯ КОГА ЩЕ ПРИЗНАЕ?!?!?! Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар татарска нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в татари (впрочем, по подобен начин бе създадена и македонската нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. 1 500 000 души. Тъжно звучат думите на президента на Българския национален конгрес Гусман Халил, който на 23 януари 2003 г. в едно свое изявление казва: Велика България се разпадна. Българите се разпиляха по белия свят. Националният нихилизъм до такава степен отрови душата на народа, че отец Паисий бе принуден да възкликне: ... защо се срамуваш да се наречеш българин? Срамно е да се признае, но се стигна дотам, че мнозинството българи при нас предпочитат да се наричат с безбожното име татари. Въпреки многовековните репресии, оставили дълбоки следи в съзнанието на жителите на Татарстан според Казанския психологически център около 89 % от гражданите на републиката се притесняват от натрапената си идентичност и страдат от комплекси очаква се резултатите от преброяването да са доста интересни. За да се преодолеят травмите от десетилетните забрани и манипулации, в навечерието на тазгодишното броене на населението обществената организация Българска община с централа в Казан, Република Татарстан, излезе с призив пред сънародниците ни. В него се казва: Драги българи, Федералната служба за държавна статистика РОССТАТ със заповед 74 от 27 януари 2010 г. включва нашето национално самоопределение българи в преписките по преброяването на населението на Русия през 2010 г... Призоваваме ви да се възползвате от своите конституционални права. Укажете националната си принадлежност

Браво! България над всичко! Може да се бием и да се караме във вътрешно-политически план, но когато става въпрос за национални интереси, трябва да сме заедоно.

Западните Балкани и "моят приятел"-едикой си Премиер,Президент и т.н. Темата на Века. Български малцинства-не само в Албания.Има и в Турция,Македония,Сърбия,Украйна,Молдова.....в Гърция май отдавна ги асимилираха.След прословутия Договор за приятелство с БЮР Македония,при изнасянето на тази историческа новина,медиите в Скопие гръмнаха"Това е асимилация на македонци-насила ги изкарват българи....Българи в Албания са само служителите в българското Посолство в Тирана".....звучи крайно прителски,няма що. Атина за новината"Това е крачка назад....."пак приятелско потупване по рамото. Иначе по хвалбите и приятелите,Премиери и Президенти,сме номер 1.

поздравление за нашите санародници в албания и за добрия дипломатически ход на премиера!

Оххххх, ако можеше и Курнелия да отчете нещо положително в международен план, освен тайните срещи с ген. Решетников. Ма не може.

Тиква, времето ти изтече така, че колкото и да се пънеш с партийката ти е свършено и никога повече няма да сте управляващи, освен ако овчия ни народ не ни забие още един пирон в ковчега!

vasil

Алтернативата е БСП+ДПС.

на столетница отдавна яко е окован,пък за кофчега на ГЕРБ ще чакаш докато на коча паднат мандалата .

имаме ли в България признати малцинства . Турски съседи си имаме , те официялнили са?

vasil

България,както повечето европейски страни следва принципа не на колективните,а на индивидуалните права.

;-))) "Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук профила си късно тази вечер."

Хаха ...за какво им специален статут? За да не учат албански? Или да си българин това ще ти прави по-специален?

Напънал се 150-килограмовия груйляк---и родил мишка!:)))))) ...Победа над Албания!?:)))))))